Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Δεν είναι όλοι όσοι κάνουν cs payservers...
κάποιοι κάνουν απλώς ανταλλαγή καρτών...
τώρα που έκλεισε το cs της κυρίας όλοι μιλάτε για νομιμότητα και χαίρεστε...Πριν λίγο καιρό κελαηδούσατε...ή μήπως κόψατε γενικά το cs?
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω...από πόσες άσπρες κάρτες έχει ο καθένας μας?Πόσοι λινουξατοι δέκτες έχουν περάσει απ'τα χέρια μας?
Και ποιος μου ορίζει τι είναι το παράνομο σ'αυτην την σαπιοχωρα?
Δηλαδή αν αγοράσω νόμιμα 1 π.χ πολωνική κάρτα και τη μοιράζω με ενα φίλο μου κ αυτος μου δινει τη δικια του κανω παρανομία?
Βγαζω κερδος απο αυτό ή μήπως κανω καλο προβάλλοντας την χωρα σε ενα ξενο?
Αυτα με τα πνευματικά δικαιώματα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ...

δεν κερδιζεις κατι,αλλα του δινεις την δυνατοτητα να βλεπει τσαμπα,κατι το οποιο θα επρεπε να πληρωνει.
αρα κερδιζει αυτος το ποσο της συνδρομης που θα επρεπε να καταβαλει στον παροχο.
με αυτην την λογικη,να παρουμε απο μια καρτα διαφορων παροχων ο καθενας μας
και να τις μοιραζομαστε μεταξυ μας χωρις να χρεωνουμε ο ενας τον αλλον.
ειμαστε νομιμοι 'η παρανομοι?
αυτο βεβαια δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση με την μπαχαλοχωρα που ζουμε,
αλλα εχει να κανει με τα πνευματικα δικαιωματα των παροχων που ισχυουν για ολες τις χωρες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Δημητράκη.......................... Άσε τα λόγια και έλα προς τα εδώ.....

Τι πας τώρα να εξηγήσεις.... η παράνομη θέαση πείραζε...... η νόμιμη θέαση ξανά πειράζει.............. στην τσέπη....
Η ελεύθερη κάρτα πείραζε............κάποιους.
Η παντρεμένη κάρτα ξανά πείραζε κάποιους...........(δεν μπορείς να την βάλεις στον πανάκριβο δέκτη σου ντε...)

Δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ............ Πάντα θα ενοχλεί κάποιους.......κάτι.

Περιμένω, φρέντο καπουτσίνο ξεκόλλα και έλα..............και μαγιό φυσικά !!!

Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Τί άλλαξε πριν και μετά; το cs εχει χαθεί και οι τιμές στο νομιμο προιον εχουν πεσει σε επίπεδα τιμών cs. Μη ξαναρχισει η κουβεντα με τα linux-διαβασε προηγουμενες σελίδες.

"Και ποιος μου ορίζει τι είναι το παράνομο σ'αυτην την σαπιοχωρα?" Σωστά, ας παρει ο καθενας μια πετρα κ ας κυνηγαει κόσμο, επειδη η ανομια κυριαρχει.

"Βγαζω κερδος απο αυτό ή μήπως κανω καλο προβάλλοντας την χωρα σε ενα ξενο?" Αν θελεις να προβάλεις τη "σαπιοχώρα" να το κάνεις με αλλους τροπους.

"Αυτα με τα πνευματικά δικαιώματα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ..." Μπορει να ειναι μπουρδες σε κάποιον που δεν εχει αναπτύξει τιποτα μοναχος για να αναγνωρίζει την αξία κ για κάποιον που δε γνωριζει πως λειτουργεί το εμπόριο και το μάρκετινγκ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Δημητράκη.......................... Άσε τα λόγια και έλα προς τα εδώ.....

Τι πας τώρα να εξηγήσεις.... η παράνομη θέαση πείραζε...... η νόμιμη θέαση ξανά πειράζει.............. στην τσέπη....
Η ελεύθερη κάρτα πείραζε............κάποιους.
Η παντρεμένη κάρτα ξανά πείραζε κάποιους...........(δεν μπορείς να την βάλεις στον πανάκριβο δέκτη σου ντε...)

Δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ............ Πάντα θα ενοχλεί κάποιους.......κάτι.

Περιμένω, φρέντο καπουτσίνο ξεκόλλα και έλα..............και μαγιό φυσικά !!!

οντως επαναλαμβανομαστε καθε φορα,λεγοντας τα αυτονοητα.σε αυτην την χωρα εχουμε καταργησει τα παντα.
στα...πνευματικα θα κολλησουμε τωρα...?τεσπα..

φρεντο εσπρεσακι απο αιλαντ(μην κανω και διαφημιση τωρα)οποτε θελεις.

Συμφωνώ ότι το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα είναι μπούρδες. Δε χρειαζόταν το αρχαίο ελληνικό θέατρο πνευματικά δικαιώματα. Ή οι αρχαίοι ολυμπιακοί αγώνες. Αλλά όσο είναι νόμος αυτή η μπούρδα δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

εντάξει ρε παιδιά χαλαρώστε δεν εννοούσα να μην υπακούμε σε νόμους κ κανόνες κ να κάνουμε του κεφαλιού μας...
απλά το θέμα με το cs είναι παρεξηγημένο πιστεύω γιατί μπλέχτηκαν αυτοί οι κ**σερβεραδες ανάμεσα μας για την κονόμα τους κ μας πήρε όλους η μπάλα....

Σε εναν σχετικα ιδανικο κοσμο, ο καθενας που εχει πληρωσει μια συνδρομη και βλεπει τα της χωρας του παντα θα ενδιαφεροταν να κανει και λιγο ζαππινγ στα καναλια των αλλων χωρων. Αυτο το προσφερει το cs (το αγνο, παρθενο, μακρια απο σερβεραδες και εμπορους).. Κατι οι περιορισμοι της γλωσσας, κατι ο διαθεσιμος χρονος, σιγουρα δεν θα παθει κατι το sky uk αν του κανει κανεις λιγο zapping απο δω. (και τουμπαλιν βεβαιως...)

Σε ενα ακομα πιο ιδανικο κοσμο, ειναι ολα ελευθερα, και οποιος παρακολουθει κατι, εθελοντικα το πληρωνει γιατι ετσι ειναι το σωστο.*

Επειδη ομως ακομα απεχουμε λιγακι απο τετοιες ιδανικες καταστασεις το πραγμα προς το παρον δουλευει με κλειδωματα.

* Το κακο ειναι οτι καπως ετσι φανταζοταν και οι κυβερνησεις τα τελευταια 30 χρονια οτι θα εισεπρατταν φόρους....

Τα πνευματικά δικαιώματα καθε άλλο παρα "μπουρδες" ειναι. Με εκπλήσει που το παιρνετε ετσι. Ειναι κάτι το οποιο μπορει να μη συμφωνεί κάποιος, όμως ειναι αντίστοιχης σημασιας με τα προσωπικά δικαιωματα. Το γεγονός ο,τι αναφερεται σε πνευματικα δικαιώματα εταιριων, το κάνει πιο απροσωπο και ετσι καποιοι το παιρνουν πιο ελαφριά, αυτό ομως δε καθιστα την καταπατηση τους σωστή.

Σε εναν σχετικα ιδανικο κοσμο, ο καθενας που εχει πληρωσει μια συνδρομη και βλεπει τα της χωρας του παντα θα ενδιαφεροταν να κανει και λιγο ζαππινγ στα καναλια των αλλων χωρων. Αυτο το προσφερει το cs (το αγνο, παρθενο, μακρια απο σερβεραδες και εμπορους).. Κατι οι περιορισμοι της γλωσσας, κατι ο διαθεσιμος χρονος, σιγουρα δεν θα παθει κατι το sky uk αν του κανει κανεις λιγο zapping απο δω. (και τουμπαλιν βεβαιως...)

Σε ενα ακομα πιο ιδανικο κοσμο, ειναι ολα ελευθερα, και οποιος παρακολουθει κατι, εθελοντικα το πληρωνει γιατι ετσι ειναι το σωστο.*

Επειδη ομως ακομα απεχουμε λιγακι απο τετοιες ιδανικες καταστασεις το πραγμα προς το παρον δουλευει με κλειδωματα.

* Το κακο ειναι οτι καπως ετσι φανταζοταν και οι κυβερνησεις τα τελευταια 30 χρονια οτι θα εισεπρατταν φόρους....

Εθελοντική πληρωμή; Εγώ δεν θέλω ένα κόσμο που να δουλεύω και να πληρώνομαι "εθελοντικά". Εσύ θα τον ήθελες;

Οταν λεμε εθελοντικη πληρωμη, δεν εννοουμε το ρεαλιστικο προφανες, να δουλευουμε μεν αλλα να ειμαστε στη ψαθα....

Ιδανικος κοσμος δεν υπαρχει επισης..

Τα κλειδωματα εξελιχθηκαν μονο και μονο γιατι η παρακαμψη τους εγινε μαζική και ξεπερασε κατα πολυ διαφορες περιστασιακες καταστασεις.
Και το Internet επεξε καθοριστικο ρολο σε αυτό, στην αρχη προσφεροντας εξειδικευμενη πληροφορηση με αφανταστα πιο οργανωμενο και μαζικο τροπο από ποτέ,
και στη συνεχεια με την ελευση του always connected και το τροπο να μοιραζονται τα κλειδια ποικιλοτροπως.

Το ποταμι πισω δεν γυριζει ομως, οποτε και η εποχη των απολυτων κλειδωματων ειναι εδω....

Αν και θα βγω offtopic, παρακαλώ τον Σεραφείμ να δείξει λίγο επιείκεια για να εξηγήσω γιατί κατά τη γνώμη μου τα πνευματικά δικαιώματα όπως έχουν γίνει σήμερα είναι μπούρδες.
Δε θα διαφωνήσω πως ο δημιουργός πρέπει να προστατεύεται. Όμως μέχρι που πρέπει να φτάνει αυτή η προστασία; Οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνέχεια ξεχειλώνονται για να προστατεύουν όχι τα συμφέροντα δημιουργών αλλά το σάπιο εμπορικό μοντέλο εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Disney. Εκμεταλλεύτηκε όλα τα γνωστά παραμύθια που ανήκαν στο public domain (Σταχτοπούτα, Πεντάμορφη και το Τέρας κτλ κτλ), ενώ ο Μίκυ Μάους παραμένει σε copyright ξανά και ξανά και ξανά (νομίζω τώρα έχει φτάσει στα 85 χρόνια η επέκταση). Καλή η προστασία του δημιουργού, αλλά και η τέχνη πολλές φορές πατάει σε προηγούμενα δημιουργήματα για να εξελιχθεί. Είναι δυνατόν η μουσική ή ένα βιβλίο να έχει copyright για 40-50-60-100 χρόνια; Να μεταβιβάζεται σε εταιρείες ή σε συγγενείς; Γι' αυτό λέω πως είναι μία μπούρδα. Πνευματικά δικαιώματα ναι, για τον δημιουργό, για λίγα χρόνια, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης σε εταιρείες ή συγγενείς.

Για μένα, θεωρώ αυτονόητο πως αν δω ένα καλλιτέχνη live, έχω αυτομάτως δικαίωμα να κατεβάσω τη μουσική του. Τον έχω πληρώσει, αν τα αυτιά μου είχαν δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής και ο εγκέφαλος 100% ανάκτησης των δεδομένων, δε θα χρειαζόταν να τα κατεβάσω. Αδιαφορώ για το αν οι νόμοι δε μου το επιτρέπουν, θεωρώ ηθικό να κατεβάσω μία ταινία που ΗΔΗ πλήρωσα στο σινεμά ή τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη που ΗΔΗ πλήρωσα στη συναυλία του. Οι νόμοι είναι ανήθικοι, όχι εγώ.

Last edited:

Για χάρη των παράνομων έχουν ξεσκιστεί σήμερα οι νόμιμοι.
Του μπαμπά μου και 3 φίλων από το πρωί όλο χάνει την εικόνα ο δέκτης και θέλει τηλέφωνο για ρύθμιση ξανά.
Απαράδεκτοι.

Αν και θα βγω offtopic, παρακαλώ τον Σεραφείμ να δείξει λίγο επιείκεια για να εξηγήσω γιατί κατά τη γνώμη μου τα πνευματικά δικαιώματα όπως έχουν γίνει σήμερα είναι μπούρδες.
Δε θα διαφωνήσω πως ο δημιουργός πρέπει να προστατεύεται. Όμως μέχρι που πρέπει να φτάνει αυτή η προστασία; Οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνέχεια ξεχειλώνονται για να προστατεύουν όχι τα συμφέροντα δημιουργών αλλά το σάπιο εμπορικό μοντέλο εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Disney. Εκμεταλλεύτηκε όλα τα γνωστά παραμύθια που ανήκαν στο public domain (Σταχτοπούτα, Πεντάμορφη και το Τέρας κτλ κτλ), ενώ ο Μίκυ Μάους παραμένει σε copyright ξανά και ξανά και ξανά (νομίζω τώρα έχει φτάσει στα 85 χρόνια η επέκταση). Καλή η προστασία του δημιουργού, αλλά και η τέχνη πολλές φορές πατάει σε προηγούμενα δημιουργήματα για να εξελιχθεί. Είναι δυνατόν η μουσική ή ένα βιβλίο να έχει copyright για 40-50-60-100 χρόνια; Να μεταβιβάζεται σε εταιρείες ή σε συγγενείς; Γι' αυτό λέω πως είναι μία μπούρδα. Πνευματικά δικαιώματα ναι, για τον δημιουργό, για λίγα χρόνια, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης σε εταιρείες ή συγγενείς.

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό. Έχουν ξεπεράσει και την διάρκεια των πατεντών...

Για μένα, θεωρώ αυτονόητο πως αν δω ένα καλλιτέχνη live, έχω αυτομάτως δικαίωμα να κατεβάσω τη μουσική του. Τον έχω πληρώσει, αν τα αυτιά μου είχαν δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής και ο εγκέφαλος 100% ανάκτησης των δεδομένων, δε θα χρειαζόταν να τα κατεβάσω. Αδιαφορώ για το αν οι νόμοι δε μου το επιτρέπουν, θεωρώ ηθικό να κατεβάσω μία ταινία που ΗΔΗ πλήρωσα στο σινεμά ή τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη που ΗΔΗ πλήρωσα στη συναυλία του. Οι νόμοι είναι ανήθικοι, όχι εγώ.

Εδώ είναι λίγο θολά τα πράγματα. Γιατί άλλο η συναυλία, άλλο το δισκάκι της εταιρίας. Αν κατέβαζες την συναυλία που πήγες, θα ήταν πιο ξεκάθαρο...

Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Του μπαμπά μου και 3 φίλων από το πρωί όλο χάνει την εικόνα ο δέκτης και θέλει τηλέφωνο για ρύθμιση ξανά.
Απαράδεκτοι.

Μια βόλτα στα live stream σήμερα και ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ φάτσα κάρτα χωρίς ούτε ένα κόλλημα.

Μεγάλο επίτευγμα δε λέω και καίριο χτύπημα τις νόβα ενάντια στους πειρατές, μα με ένα googlάρισμα βλέπεις τόσο εύκολα μπάλα ? Για την μπάλα δεν γίνετε ο μεγάλος ντόρος?

Ναι tiniakos οι νόμιμοι την πληρώνουν πάντα την νύφη. Οι νόμιμοι που πλήρωναν τόσα χρόνια 60 ευρα, οι νόμιμοι που αν έβλεπαν και σε διπλανό δωμάτιο, και είχαν ελεύθερη κάρτα έως χθες θεωρούντο παράνομοι............

Όσο και αν με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, έχουν αλλάξει τα πάντα. Θα γίνει εμφανές στις πρώτες αγωγές, αφού πλέον για το κάθε stream υπάρχει και ένα ονοματεπώνυμο συνδεδεμένο... (Εγώ πιθανολογώ φυσικά ότι θα αρχίσει τις αγωγές...)

Απαράδεκτοι.

Οι μαξιμαλιστικοί στόχοι (η 100% πάταξη της "πειρατίας" στη περίπτωση αυτή) δεν έχουν πάντα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα όταν χτυπούν τους ίδιους τους πελάτες σου, που μάλλον δεν πρέπει να δυσαρεστείς αν θέλεις να τους κρατήσεις (ας θυμηθούμε λίγο και τις διαβόητες προσπάθειες της Sony με τα DRM/rootkit στα δισκάκια CD πριν μερικά χρόνια τι αποτελέσματα είχαν). Όπως λέει και το τραγούδι, it's a thin line between love and hate (and surely you don't want your customers to hate you! :furious3:) .

Last edited:

Σωστά είναι εξαιρετικά λεπτη γραμμή, αλλα ποιους δε θέλεις να σε μισησουν; Αυτους που διαμοιράζουν σε stream, αυτους που βλέπουν απο stream, ή αυτους που σε πληρώνουν κάθε μήνα και δε θέλουν να νιώθουν μ...κες που οι αλλοι βλεπουν τσαμπα.. very thin ice indeed..

Μα αυτούς που σε πληρώνουν βέβαια! Το να προσπαθείς να πάρεις μέτρα για να πολεμήσεις τους υπόλοιπους που ως αποτέλεσμα έχουν να χτυπούν τους ίδιους τους πελάτες σου με δυσλειτουργίες, με κατάργηση ευκολιών, με προβλήματα, είναι σα να πυροβολείς το πόδι σου τελικά. Τι είναι καλύτερο, να έχεις ευχαριστημένους πελάτες κι ας υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που βλέπει τσάμπα, ή να δημιουργείς προβλήματα σε αυτούς που σε πληρώνουν (και για πολλά χρόνια μάλιστα) έχοντας στόχο να εξαφανίσεις τους "τσαμπατζήδες" και "πειρατές" με την ελπίδα ότι θα κερδίσεις μερικούς ακόμα συνδρομητές; A rhetorical question...

Btw,

http://www.theverge.com/2013/8/8/46...racy-better-than-an-emmy-says-time-warner-ceo

Last edited:
Status
Not open for further replies.