Τέλος οι διαφημίσεις στην ΕΡΤ

Re: Απάντηση: Τέλος οι διαφημίσεις στην ΕΡΤ

Εφόσον η κρατική τηλεόραση θέλει να συμπεριφέρεται σαν ιδιωτική τότε πρέπει να δίνει λόγο στους μετόχους της, σε αυτούς που κάθε χρόνο πληρώνουν όλο και περισσότερα για μια επένδυση που δε ρωτήθηκαν καν αν θέλουν να κάνουν.

Η λύση βρίσκεται στο Αγγλικό σύστημα. Το μυστικό βρίσκεται στο δικαίωμα επιλογής. Ή θα επιλέγουμε ποιους μεγαλόσχημους υπερδημοσιογράφους θα πληρώνουμε ή θα επιλέγουμε αν θα πληρώνουμε.

+1000 μόνο που ...μέτοχοι είμαστε και σε όλο τον δημόσιο τομέα με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, αλλά ούτε και εκεί μας ρωτάνε ποτέ "που να δώσουν τα λεφτά", ούτε βέβαια....αν θέλουμε να δώσουμε τα λεφτά!
Εξήγησέ μας όμως τι ακριβώς γίνεται στην Αγγλία γιατι δεν κατάλαβα....

Στην Αγγλία πληρώνει το tv license όποιος βλέπει τηλεόραση.

Εδώ έχουμε το σκανδαλώδες να πληρώνουν όλοι, βλέπουν δε βλέπουν.

Εγώ π.χ. δεν έχω καν συνδεδεμένη κεραία στην tv μου. Γιατί να πληρώνω;

Άλλοι δεν έχουν καν tv. Γιατί να πληρώνουν;

Απάντηση: Re: Τέλος οι διαφημίσεις στην ΕΡΤ

Στην Αγγλία πληρώνει το tv license όποιος βλέπει τηλεόραση.

Εδώ έχουμε το σκανδαλώδες να πληρώνουν όλοι, βλέπουν δε βλέπουν.

Εγώ π.χ. δεν έχω καν συνδεδεμένη κεραία στην tv μου. Γιατί να πληρώνω;

Άλλοι δεν έχουν καν tv. Γιατί να πληρώνουν;

Δεν είναι μόνο αυτό,μέχρι και τα σπιτάκια των αρδέυσεων πληρώνουν ερτ...αυτό είναι ανήκουστο,πραγματικά,να πληρώσω αλλά,θα προσφέρουν περιεχόμενο τύπου BBC,το ξέρω,ακούγεται λίγο παράδοξο,αλλά τότε ναι,θα τους πληρώσω με το παραπάνω...

Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι θα λέγανε οι περισσότεροι αν σταματήσει η χρέωση μέσω ΔΕΗ (~52 το χρόνο για κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ) και δούμε ανάλογες χρεώσεις με αυτές της Αγγλίας, Γερμανίας, και πολλών άλλων κρατών (με τις ανάλογες κυρώσεις για όποιους δεν πληρώνουν, στην Αγγλία για παράδειγμα θεωρείται φοροδιαφυγή), που θα σημαίνει 2, 3, 4 ή και περισσότερες φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές. Και ξεχωριστά για ραδιόφωνο...

http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence

Πιο δίκαιο σύστημα αυτό. Πληρώνεις ΑΝ έχεις τηλεόραση και για όσες συσκεύες έχεις. Στην ελλάδα είτε έχεις είτε δεν έχεις είναι το αυτό, πληρώνεις έτσι κι αλλιώς. Τώρα βέβαια η κουβέντα αυτή δε βγάζει πουθενά, γιατί αν αρχίσουμε με το πόσα πληρώνουμε εμείς το μήνα και πόσα πληρώνουν οι άγγλοι και τα συγκρίνουμε με το πόσα βγάζουμε εμείς το μήνα και οι άγγλοι αντίστοιχα, θα καταλήξουμε να βγούμε εκτός θέματος και να μιλάμε (ξανά) για το πολιτικό σύστημα και το διαλυμένο κράτος. Εν τέλει, ο άγγλος, γάλλος, γερμανός κλπ. μπορεί να πληρώνει περισσότερα για tv, έχει όμως μεγαλύτερα εισοδήματα και ένα κράτος πρόνοιας κλπ.κλπ. Στο ελλάντα πληρώνεις λιγότερα αλλά είσαι μπατίρης (εισόδημα ανύπαρκτο)και έχεις ένα κράτος - πρότυπο μόνο για τις αφρικανικές χώρες. Συγκρίνετε ποιος είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος..

Last edited:
Πιο δίκαιο σύστημα αυτό. Πληρώνεις ΑΝ έχεις τηλεόραση και για όσες συσκεύες έχεις. Στην ελλάδα είτε έχεις είτε δεν έχεις είναι το αυτό, πληρώνεις έτσι κι αλλιώς. Τώρα βέβαια η κουβέντα αυτή δε βγάζει πουθενά, γιατί αν αρχίσουμε με το πόσα πληρώνουμε εμείς το μήνα και πόσα πληρώνουν οι άγγλοι και τα συγκρίνουμε με το πόσα βγάζουμε εμείς το μήνα και οι άγγλοι αντίστοιχα, θα καταλήξουμε να βγούμε εκτός θέματος και να μιλάμε (ξανά) για το πολιτικό σύστημα και το διαλυμένο κράτος. Εν τέλει, ο άγγλος, γάλλος, γερμανός κλπ. μπορεί να πληρώνει περισσότερα για tv, έχει όμως μεγαλύτερα εισοδήματα και ένα κράτος πρόνοιας κλπ.κλπ. Στο ελλάντα πληρώνεις λιγότερα αλλά είσαι μπατίρης (εισόδημα ανύπαρκτο)και έχεις ένα κράτος - πρότυπο μόνο για τις αφρικανικές χώρες. Συγκρίνετε ποιος είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος..

+1

Post 9
(..)
Σε αυτή τη χώρα όλα λάθος γίνονται και αυτό γιατί σχεδόν τα πάντα έχουν κτιστεί σε λάθος βάσεις.

Κουράγιο.

Πάω για ύπνο και σας καλημερίζω!
:goodnight:

Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι θα λέγανε οι περισσότεροι αν σταματήσει η χρέωση μέσω ΔΕΗ (~52 το χρόνο για κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ) και δούμε ανάλογες χρεώσεις με αυτές της Αγγλίας, Γερμανίας, και πολλών άλλων κρατών (με τις ανάλογες κυρώσεις για όποιους δεν πληρώνουν, στην Αγγλία για παράδειγμα θεωρείται φοροδιαφυγή), που θα σημαίνει 2, 3, 4 ή και περισσότερες φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές. Και ξεχωριστά για ραδιόφωνο...

http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence

Σωστός!
Αλλά ....υπάρχουν κι αλλοι λόγοι!
Στην Γαλλία πχ υπάρχουν πολλοί που "λουφάρουν" τον φόρο, ειναι πολύ απλό να πεταχτείς στο Βέλγιο και να αγοράσεις με μετρητά μιά τηλεόραση και να την "ξεχάσεις" μετά που θα περάσεις τα γαλλικά σύνορα (όπου η πιθανότητα να ελεγχθείς είναι....1 στα 10 εκατομμύρια!). Το ποσοστό των λουφαδόρων εκεί υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30%, αν λοιπόν εφαρμοζόταν το ίδιο σύστημα στην Ελλάδα νομίζω ότι το ποσοστό των λουφαδόρων θα ξεπερνούσε χαλαρά το 90%!
Ακόμη κι αν έβρισκαν στην Ελλάδα όλους τους κατόχους τηλεόρασης και τους έστελναν χωριστο λογαριασμό με ΕΡΤ μόνο, τι ποσοστό νομίζετε οτι θα τον πλήρωνε; Και τι θα έκαναν για όσους δεν πλήρωναν αφου το σήμα έρχεται απο τον αέρα; Η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα, ο ΟΤΕ σου κόβει το τηλέφωνο αν δεν πληρώσεις, η ΕΡΤ τι θα μπορούσε να σου κόψει;
Δυστυχώς όσο άδικο κι αν ειναι δεν υπάρχει άλλο τρόπος να μαζέψουν τα λεφτά για ΕΡΤ και πάντως τα αγροτικά και τα κοινόχρηστα δεν πληρώνουν ΕΡΤ

1. Όποιος δεν επιθυμεί να πληρώσει την κρατική τηλεόραση στο λογαριασμό της ΔΕΗ, μπορεί να "πληρώνει" τον λογαριασμό του στο παρακαταθικών και δανείων αφαιρώντας το ποσό που αναγράφει ο λογαριασμός τα τέλη της TV.
2. Το μοντέλο της Αγγλίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα διότι οι Έλληνες θα βρίσκαμε τον τρόπο να μη πληρώσουμε το licence και δεν θα υπήρχε ο ελεγκτικός μηχανισμός για να βρεθούν οι "κλέφτες" (εδω δεν υπάρχει προσωπικό για έλεγχο της δημόσιας διοίκησης, ελεγκτες λεωφορείων, ΣΔΟΕ κλπ κλπ κλπ.......)
3. Αυτή η χώρα πάει κατα διαόλου. Αντι να βρούμε τρόπους ανάπτυξης και υποδομείς εμείς καταστρέφουμε. Είναι δυνατόν να σταματήσουν τη διαφήμιση στα κρατικά; Αν θέλανε να πρωτοπορήσουν θα μπορούσαν να βάζουν διαφημίσεις μόνο μεταξύ προγραμμάτων και όχι να διακόπτουμε το πρόγραμμα για διαφημίσεις. Αντί να κάνουμε την ΕΡΤ έναν υγειή οργανισμό στον οποίο δεν θα χρειάζετε καν να πληρώνουν οι πολίτες της χώρας αφού θα βγάζουν κέρδη απο τις διαφημίσεις (δημόσιο οργανισμό με μορφή και διοίκηση ιδιωτικής εταιρίας) εμείς προσπαθούμε να μειώσουμε ποιότητα και σοβαρότητα. Μπράβο μας λοιπόν. Καλά τα πάμε. Μας αξίζουμε!

1. Όποιος δεν επιθυμεί να πληρώσει την κρατική τηλεόραση στο λογαριασμό της ΔΕΗ, μπορεί να "πληρώνει" τον λογαριασμό του στο παρακαταθικών και δανείων αφαιρώντας το ποσό που αναγράφει ο λογαριασμός τα τέλη της TV.

Αυτό αναπαράγεται κατά καιρούς σε worm e-mails και blogs, αλλά προσωπικά δε ξέρω κάποιον που να το έχει κάνει και να μη του έκοψαν το ρεύμα. Οπότε μέχρι να μου υποδείξετε κάποιον με αποδείξεις, δε το πιστεύω. Η ΔΕΗ έχει υποχρέωση την είσπραξη, και αν δε πληρώσεις δύο λογαριασμούς, σου κόβει το ρεύμα. Μετά εσύ πήγαινε δικαστήριο να αποδείξεις ότι έβαλες τα χρήματα στο παρακαταθηκών, ενώ δε θα έχεις ρεύμα.

Όσο για τις διαφημίσεις, συμφωνώ η ΕΡΤ να φύγει από τη διαφημιστική πίτα και μόνο έσοδο να έχει το φόρο τηλεόρασης. Επιπλέον να φύγει από πολυδάπανα θεάματα (πχ Champions League, Superleague κτλ κτλ κτλ). Δύο κανάλια, ένα ειδησεογραφικό όπου θα παρουασιάζονται όλες οι απόψεις της κοινωνίας, και ένα ενημερωτικό/εκπαιδευτικό/ψυχαγωγικό, με ανεβασμένο επίπεδο και όχι με σαχλές εκπομπές.

Last edited:
Αυτό αναπαράγεται κατά καιρούς σε worm e-mails και blogs, αλλά προσωπικά δε ξέρω κάποιον που να το έχει κάνει και να μη του έκοψαν το ρεύμα. Οπότε μέχρι να μου υποδείξετε κάποιον με αποδείξεις, δε το πιστεύω. Η ΔΕΗ έχει υποχρέωση την είσπραξη, και αν δε πληρώσεις δύο λογαριασμούς, σου κόβει το ρεύμα. Μετά εσύ πήγαινε δικαστήριο να αποδείξεις ότι έβαλες τα χρήματα στο παρακαταθηκών, ενώ δε θα έχεις ρεύμα.

Όσο για τις διαφημίσεις, συμφωνώ η ΕΡΤ να φύγει από τη διαφημιστική πίτα και μόνο έσοδο να έχει το φόρο τηλεόρασης. Επιπλέον να φύγει από πολυδάπανα θεάματα (πχ Champions League, Superleague κτλ κτλ κτλ). Δύο κανάλια, ένα ειδησεογραφικό όπου θα παρουασιάζονται όλες οι απόψεις της κοινωνίας, και ένα ενημερωτικό/εκπαιδευτικό/ψυχαγωγικό, με ανεβασμένο επίπεδο και όχι με σαχλές εκπομπές.

Εν μέρη συμφωνώ μαζί σου συνhobbιστα όμως αν βρεις το κουράγιο (γιατί μόνο αυτό είναι για μένα το πρόβλημα) να κυνηγήσεις το θέμα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα δικαιωθείς και θα είναι υποχρεωμένη η ΔΕΗ να σου παράσχει ρεύμα. Εδώ τίθονται άλλα 2 θέματα όμως:
1. Τι θα κάνει η ΔΕΗ αν την διακόψεις πλήρως και ρευματοδοτείς το σπίτι σου με δικά σου μέσα (με φωτοβολταϊκά συστήματα ή ανεμογεννήτριες);
2. Τι θα κάνει το κράτος και η ΔΕΗ όταν σιγά σιγά (πολύ σιγά όμως) αρχίσουν και οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος (ή μεταλλάκτες που δουλεύουν με φυσικό αέριο); Ερωτήματα που η κοντόφθαλμοι κρατικοί λειτουργοί δεν προσπαθούν να προνοήσουν. Άρα το μέλλον της ΕΡΤ βάση των επερχόμενων εξελίξεων είναι μάλλον δύσκολο.

Last edited:
για τις διαφημίσεις, συμφωνώ η ΕΡΤ να φύγει από τη διαφημιστική πίτα και μόνο έσοδο να έχει το φόρο τηλεόρασης. Επιπλέον να φύγει από πολυδάπανα θεάματα (πχ Champions League, Superleague κτλ κτλ κτλ). Δύο κανάλια, ένα ειδησεογραφικό όπου θα παρουασιάζονται όλες οι απόψεις της κοινωνίας, και ένα ενημερωτικό/εκπαιδευτικό/ψυχαγωγικό, με ανεβασμένο επίπεδο και όχι με σαχλές εκπομπές.

Διαφωνώ. Η ΕΡΤ δε πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της απαξίωσης αλλά της ανάπτυξης. Μη πάμε μακριά. Το τουρκικό κρατικό TRT είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς ένας κρατικός οργανισμός μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα και να αναπτύσσεται μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μοναδικοί κερδισμένοι από την αποχώρηση της ΕΡΤ από τις διαφημίσεις και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα είναι τα ιδιωτικά κανάλια και κυρίως η συνδρομητική τηλεόραση. Και δε νομίζω η απλόχερη προσφορά πελατείας σε ιδιώτες δια μέσου της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων ενός κρατικού φορέα να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μια ευνομούμενης πολιτείας

Και δε νομίζω η απλόχερη προσφορά πελατείας σε ιδιώτες δια μέσου της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων ενός κρατικού φορέα να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μια ευνομούμενης πολιτείας

Ετσι ακριβως.

Οσοι ειμαστε στην αγορα ξερουμε πολυ καλα οτι το τελος της διαφημιστικης παρουσιας στις ΕΡΤ δεν γινεται για κανεναν πολιτη αλλα επειδη εχουν πεσει τα διαφημιστικα πακετα των διαφημιζομενων.

Κοινως μικρυνε η πιττα οπως την λεμε και το κομματι της ΕΡΤ -εστω μικρο και πενιχρο- το δινουν στα δικα τους τα παιδια.

Φίλε Σεραφείμ ξέχασες και το 4/3 στις αθλητικές μεταδόσεις. Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω στο Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ φάουλ έξω από την περιοχή, όπου Μέσι και μπάλα δεν φαινόντουσαν στην οθόνη και ξαφνικά βλέπεις μια μπάλα να φεύγει από τα άκρα στης οθόνης με προορισμό το τέρμα!!! Έλεος.....

Εν μέρη συμφωνώ μαζί σου συνhobbιστα όμως αν βρεις το κουράγιο (γιατί μόνο αυτό είναι για μένα το πρόβλημα) να κυνηγήσεις το θέμα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα δικαιωθείς και θα είναι υποχρεωμένη η ΔΕΗ να σου παράσχει ρεύμα. Εδώ τίθονται άλλα 2 θέματα όμως:
1. Τι θα κάνει η ΔΕΗ αν την διακόψεις πλήρως και ρευματοδοτείς το σπίτι σου με δικά σου μέσα (με φωτοβολταϊκά συστήματα ή ανεμογεννήτριες);
2. Τι θα κάνει το κράτος και η ΔΕΗ όταν σιγά σιγά (πολύ σιγά όμως) αρχίσουν και οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος (ή μεταλλάκτες που δουλεύουν με φυσικό αέριο); Ερωτήματα που η κοντόφθαλμοι κρατικοί λειτουργοί δεν προσπαθούν να προνοήσουν. Άρα το μέλλον της ΕΡΤ βάση των επερχόμενων εξελίξεων είναι μάλλον δύσκολο.

Βρες μου ένα τρόπο να κάνω το 1 με την σιγουριά ότι δεν θα ξεμείνω απο ρεύμα αν βρεχει για 3 μέρες και το κάνω αύριο! Έχω ψάξει σχετικά το θέμα και το κόστος της απόλυτης ενεργειακής οικιακής αυτονομίας είναι ακόμη ασύμφορο για ένα μέσο σπίτι, αν βέβαια ανέβει κι άλλο το ρεύμα όπως ακούγεται και ταυτόχρονα πέσει το κόστος της εναλλακτικής παραγωγής ηλεκτρισμού στο σπίτι, τότε όλα παίζονται...αλλά προς το παρόν δεν κινδυνεύει η ΕΡΤ απο κάτι τέτοιο.

Φίλε Σεραφείμ ξέχασες και το 4/3 στις αθλητικές μεταδόσεις. Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω στο Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ φάουλ έξω από την περιοχή, όπου Μέσι και μπάλα δεν φαινόντουσαν στην οθόνη και ξαφνικά βλέπεις μια μπάλα να φεύγει από τα άκρα στης οθόνης με προορισμό το τέρμα!!! Έλεος.....
Σωστός, μου ξέφυγε κι αυτό!:smash:

Συγνώμη, αλλά αν δεν φαινόταν η μπάλλα στο 4/3 αυτό ήταν κατα 99% λάθος του κάμεραμαν. Επάνω στην κάμερα έχουν σκόπευτρο για 4/3 και 16/9 και οφείλουν να κρατούν τη φάση εκεί μέσα.

Τα παιδια λενε για μεταδοση που γινοταν σε 16/9 και HD και την βλεπαμε εδω εμεις κομενη 4/3 και SD.
Regards dbfan

Όλα τα μεγάλα γεγονότα,όσο μεγάλα και εάν είναι αυτά,τα δείχνει σε 4/3 πάρτε για παράδειγμα τον τελικό της eurovision αλλά και το Mundial που ξεκινάει στις 11/6...Το 16/9 μπορεί να το δώσει πολύ πιο εύκολα από ότι το HD ή τον πολυκάναλο ήχο(κάτι που έχει εφαρμοστεί σε χώρες του εξωτερικού)

Ναι άντε τώρα να θυμηθούμε, πως και ο Kubrick γύρισε το Μάτια Ερμητικά Κλειστά σε 4:3 ενώ παντού προβαλλόταν ως wide…
ο κάμεραμαν θεώρησε δεδομένο πως η εικόνα που δίνει πάει για 16:9 :D
Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω στο Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ φάουλ έξω από την περιοχή
Αυτό ήταν μονάχα μια φάση, :tongue: στο πρόσφατο τουρνουά του μπάσκετ, που μεταδιδόταν από την κρατική μας τηλεόραση, η μπάλα σε κάθε επίθεση ήταν εκτός TVης :violent-smiley-011:

Το 16/9 μπορεί να το δώσει πολύ πιο εύκολα
Μονο που δεν το βλέπουμε πουθενά στα κανάλια μας

Και επί του θέματος θέλω να πω, πως η κρατική τηλεόραση μιας χώρας, πρέπει (να προσπαθεί τουλάχιστον) να δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους

Ναι άντε τώρα να θυμηθούμε, πως και ο Kubrick γύρισε το Μάτια Ερμητικά Κλειστά σε 4:3 ενώ παντού προβαλλόταν ως wide…
ο κάμεραμαν θεώρησε δεδομένο πως η εικόνα που δίνει πάει για 16:9 :D

Αυτό ήταν μονάχα μια φάση, :tongue: στο πρόσφατο τουρνουά του μπάσκετ, που μεταδιδόταν από την κρατική μας τηλεόραση, η μπάλα σε κάθε επίθεση ήταν εκτός TVης :violent-smiley-011:

Μονο που δεν το βλέπουμε πουθενά στα κανάλια μας

Και επί του θέματος θέλω να πω, πως η κρατική τηλεόραση μιας χώρας, πρέπει (να προσπαθεί τουλάχιστον) να δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους

Ναι,σωστό μόνο που εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο,μα είναι δυνατόν να ξεκινάνε πιο νωρίς οι ιδιωτικοί σταθμοί την ψηφιακή αναμετάδοση και μετά η ΕΡΤ;Στις πιο πολλές χώρες υπάρχει το κρατικό κανάλι-κανάλια σε HD και εμείς λέμε για 16/9...