Τέλος στα "bezels" βάζει η LG

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
lg-07mm-bezel.0.0_standard_800.0.jpg

0,7mm bezel :a0210:

http://www.theverge.com/2014/10/30/7130855/lg-obliterates-the-bezel-with-new-smartphone-lcd-display

Απάντηση: Αγάπη μου, εξαφάνισα τα bezels :p

Ειμαστε σε καλο δρομο :a0210:

Το θέμα ειναι να υποστηριζεται κι απο έξυπνο software να μη "πιάνουν" τα δάκτυλα Input όπως τα κρατάμε!

Το θέμα ειναι να υποστηριζεται κι απο έξυπνο software να μη "πιάνουν" τα δάκτυλα Input όπως τα κρατάμε!

Εντυπωσιακο οντως...
Αυτο ομως σκεφτομουν και εγω. Μηπως ομως η παντελης ανυπαρξια bezel δημιουργει κανενα εργονομικο θεματακι; Θυμαμαι βεβαια πως στα ipad υπαρχει οντως ενα εξυπνο λογισμικο που καταλαβαινει ποτε ακουμπας κατα λαθος τις ακρες του πανελ.

Re: Απάντηση: Αγάπη μου, εξαφάνισα τα bezels :p

Εντυπωσιακο οντως...
Αυτο ομως σκεφτομουν και εγω. Μηπως ομως η παντελης ανυπαρξια bezel δημιουργει κανενα εργονομικο θεματακι; Θυμαμαι βεβαια πως στα ipad υπαρχει οντως ενα εξυπνο λογισμικο που καταλαβαινει ποτε ακουμπας κατα λαθος τις ακρες του πανελ.

Ναι παίδες υπάρχουν λύσεις, δεν είναι δα και τόσο περίπλοκο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη μου, εξαφάνισα τα bezels :p

Ναι παίδες υπάρχουν λύσεις, δεν είναι δα και τόσο περίπλοκο

φυσικά και υπάρχουν λύσεις, για να τις δούμε στην πράξη!

τα μήλα έχουν κάτι όντως απ όσο ξέρω, απλά εδώ το θέμα θα είναι πιο έντονο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη μου, εξαφάνισα τα bezels :p

φυσικά και υπάρχουν λύσεις, για να τις δούμε στην πράξη!

τα μήλα έχουν κάτι όντως απ όσο ξέρω, απλά εδώ το θέμα θα είναι πιο έντονο.

Δε θα ανησυχούσα και τόσο

Για το sharp έχετε ακούσει παράπονα ?

Κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο smartphone, πολλοί χρήστες σχολιάζουν το "περίγραμμα" γύρω από την οθόνη, τα "περιθώρια ή αλλιώς τα "bezels".
H LG με τη παρουσίαση του LG G2, και αργότερα με αυτή του LG G3 έδειξε να ακολουθεί μία διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με άλλους κατασκευαστές smartphones, και αν κρίνουμε και από την εμπορική επιτυχία του Huawei Ascend Mate 7, τότε πολύ καλά έκανε.​

Η Κορεάτικη εταιρεία πάντως δεν φαίνεται πως θέλει να επαναπαυθεί στις δάφνες της, και έτσι παρουσίασε μία νέα οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 5.3 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels, που διαθέτει "bezels" μόλις 0.7 χιλιοστών. Η LG Display λέει πως χρησιμοποίησε τη τεχνολογία "advanced in-cell touch" καθώς και "Neo Edge" module processing, με τη πλακέτα κυκλωμάτων του panel να είναι κολλημένη στο backlight και το touch panel να είναι ενσωματωμένο στο άρθρωμα της οθόνης.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι η ανθεκτική στη σκόνη και στο νερό οθόνη της είναι επίσης ιδιαίτερα ανθεκτική στη κακομεταχείριση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Κινέζοι κατασκευαστές smartphones θα είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν την οθόνη της Κορεάτικης εταιρείας.

39a44e86641c7210bed8221fd658e74d.jpg

gallery_286955_1414_33578.jpg

[via] . [via]
(Sent from Nexus 5)

Εντυπωσιακό.

(η Apple θα το εφαρμόσει στο iPhone 8 - μέχρι τότε θα είναι μια βλακεία :p)

Απάντηση: Re: Τέλος στα "bezels" βάζει η LG

Εντυπωσιακό.

(η Apple θα το εφαρμόσει στο iPhone 8 - μέχρι τότε θα είναι μια βλακεία :p)

Άσε που θα γυρίσουν και κανένα βιντεάκι όπου ένα Αμερικάνικο δάχτυλο θα πατάει στην οθόνη χωρίς bezels και θα πηγαίνει συνέχεια στη Home screen δημιουργώντας έτσι αξεπέραστα προβλήματα στον χρήστη της μη iphone συσκευής.

Προσωπικά δε μ' αρέσει (είμαι στη μειοψηφία προφανώς). Αφήνοντας στην άκρη προβλήματα αν ακουμπήσουμε κατά λάθος την οθόνη (είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν software λύσεις), με χαλάει αισθητικά. Προτιμώ την ύπαρξη bezels, μικρών μεν, αλλά ευδιάκριτων. Σαν το G3, άντε και λίγο παρακάτω. Αναφέρομαι στα πάνω/κάτω, τα δεξιά/αριστερά έχουν ήδη γίνει ιδιαίτερα μικρά.

Το συγκεκριμένο εξάρτημα στις φωτογραφίες είναι ΜΟΝΟ η οθόνη LED LCD , δεν είναι ολόκληρο κινητό. Απλά όσο μικρότερα τα περιθώρια της οθόνης τόσο πιο εύκολο για μια εταιρεία να μειώσει τα περιθώρια (πλην Sony και Apple για τις οποίες τα bezels είναι "τρόπος ζωής").:p