Τέλος στην παραγωγή των πικάπ Technics SL 1200 & 1210...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Ανακοινώθηκε,ότι σταματάει η παραγωγή τους,απο το τέλος Φλεβάρη 2010.

"Take a deep breath....this has to be the most earth shattering news of all time! The Panasonic Corporation have announced that production of the world famous Technics SL-1200 and SL-1210 direct drive turntables will stop at the end of February 2010."

~Photo

http://www.inverted-audio.co.uk/industry_news?_c=1

Οσοι δεν έχετε και θα θέλατε ένα,πάρτε το όσο μπορείτε ακόμα...

Κι εγώ πιστεύω το ίδιο...Εστω κι άν υπάρχουν πολλά που δουλεύουν ακόμα...Απλά το γεγονός,δεν είναι ευρύτερα γνωστό...Μόλις πάρει έκταση,θα δείτε σε πρώτη φάση να εξαφανίζονται απο αγγελίες και σε δεύτερη-τρίτη-τέταρτη.....να απογειώνονται οι τιμές τους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος στην παραγωγή των πικάπ Technics SL 1200 & 1210...

Έστω και αν υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιων πικάπ που δουλεύουν ακόμα?

ούτως ή άλλως το "MKII" είναι ήδη κομμάτι φετίχ.

Όσοι έχουν από 4-5 κομμάτια στις αποθήκες τους σφραγισμένα τους βλέπω να τα βγάζουν σε καμιά 5ετία με τιμή πολλαπλάσια της σημερινής.

Έτσι έπαθα πλάκα με ένα handheld παιχνίδι της nintendo, το donkey kong με τη διπλή οθόνη, ένα πορτοκαλί.
Το είδα να πουλιέται 3000 δολλάρια!!!! (αλλά ήταν σφραγισμένο, ακόμα και οι μπαταρίες του ήταν στη ζελατίνα!)

Γιατι να το σταματουν αραγε? Υποψιαζομαι πως θα το ξαναξεκινησουν μετα απο λιγα χρονια.

Ειναι το πικ απ μου απο το 1991 και δε σκεφτομαι να το αλλαξω.

Re: Απάντηση: Τέλος στην παραγωγή των πικάπ Technics SL 1200 & 1210...

:flipout::flipout:

έχω ένα το θες??
τιμή εκκίνησης τα 3000 ευρώ:afro:

Μόνο 3000 ευρώ? Κατάλαβα, το direct drive θα τα'χει παίξει φαίνεται και θα θέλει αντικατάσταση!!!!! :flipout::flipout::flipout:

Πριν λιγες μερες ειχα την κουβεντα του mkii με φιλο που δουλευει στην intertech μου ειπε οτι απο την μερα που καταργηθει ειναι υποχρεωμενη η αντιπροσωπεια να διαθετει ανταλλακτικα για τα επομενα 5-6 χρονια.
Ετσι και αλλιως τα ανταλλακτικα του mk5 ειναι τα ιδια με το mkii!
Οποτε ουδεν προβλημα για τους κατοχους του εν λογω πικαπ...

Σήμερα πάντως που επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών της Intertech που έχει την Technics στην Ελλάδα, μου είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε για τα ΜΚ2 ούτε για τα ΜΚ5. Μου ανέφερε το γνωστό ότι η Technics έχει σταματήσει εδώ και 2-3 χρόνια την παραγωγή consumer μηχανημάτων, ωστόσο τα προϊόντα DJ μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα πικάπ τους, συνεχίζουν κανονικά να είναι στην παραγωγή.

Ελπίζω να είναι έτσι γιατί ήταν κατηγορηματικοί... Εκτός κι αν δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι.