Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Λέτε να μην ξερει η nova ότι οι "ανύπαντρες" pvr είναι ένα καλό εργαλείο για μοιράσματα;
Φυσικά και το ξέρει, αλλά δεν είναι πρώτη της προτεραιότητα αυτό το θέμα. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να σταματήσει τα "γατιά" και το πέτυχε με την αναβάθμιση των δικών της καρτών. Από κάπου έμαθα ότι με τις kappa μπρείς να μοιράσεις μέχρι τέσσερις το πολύ πελάτες (δε μπορώ να επαληθεύσω την πληροφορία) που ενδεχομένως αφέθηκε έτσι για τη συνδρομή pvr. Οπότε, αν επαληθευτεί, πάει και το παράνομο internetικό μοίρασμα...
Αυτά απασχολούν τη nova. Σκασίλα της αν κάποιος μοιράζεται μια συνδρομή με το γείτονα. Μικρό το κακό.
Οι περισσότεροι παράνομοι χρήστες ήθελαν απλά να βλέπουν τα αθλητικά. Απλοί καθημερινοί χρήστες με ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία γύρω από τη δορυφορική, απλά ήθελαν καλή εικόνα και αθλητικά. Αυτούς στοχεύει να κόψει αρχικά από την παρανομία και σταδιακά να κερδίσει η nova.
Οι μισοί περίπου απ'όσους γνωρίζω με συνδρομή nova δεν ήξεραν καν ποιο δορυφόρο στοχεύουν! Δεν είχαν ξαναδεί δορυφορικό δέκτη ούτε και έχουν δει άλλο δέκτη της αγοράς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτοί οι χρήστες ελάχιστα γνωρίζουν ή τους ενδιαφέρει τι σημαίνει "παντρεμένη", "ανύπαντρη", ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα... Ήταν, είναι και θα είναι η μόνιμη και σταθερή πελατεία της nova που την κρατάει στην αγορά και θα την κρατάει για πολύ καιρό, μη γελιέστε...

ΥΓ. Ένας χρήστης (γνωστός μου) σαν αυτούς που περιέγραψα παραπάνω, έτριβε τα μάτια του πριν ένα χρόνο όταν του είπα τα καθέκαστα με τους δορυφόρους. Όταν δε, είδε την παράκεντρη λήψη astra/hotbird (είναι και γερμανομαθής) και κάναμε και την κάρτα του να παίζει σε καθιστικό/υπνοδωμάτιο/υπνοδωμάτιο παιδιών τότε "έχασε το φως του"! Μέσα σε λίγους μήνες, ήδη σουλατσάρει στα φόρουμ και σε μερικές περιπτώσεις πουλάει και μούρη...!!!
Α, ρε Γιωργάκη, σε κάρφωσα για αντίποινα...!!! -bye-:ernaehrung004:

Last edited:
Από κάπου έμαθα ότι με τις kappa μπρείς να μοιράσεις μέχρι τέσσερις το πολύ πελάτες (δε μπορώ να επαληθεύσω την πληροφορία) που ενδεχομένως αφέθηκε έτσι για τη συνδρομή pvr. Οπότε, αν επαληθευτεί, πάει και το παράνομο internetικό μοίρασμα...
Λες μπα δεν!!!!!!σιγουρα βρε? Αλλα απο την αλλη λετε να γινετε με καποιο αλλο emu!!!!!

Αυτό με τους τέσσερις πελάτες (ουσιαστικά μιλάμε για τέσσερα διαφορετικά SID και όχι πελάτες - αφού το ίδιο SID μπορούν να το βλέπουν δεκάδες ταυτόχρονα χωρίς να ξαναερωτηθεί η κάρτα - αλλά τέλος πάντων) το έχω ακούσει κι εγώ, ενώ γράφτηκε νομίζω και στο τελευταίο Digital Satellite Info. Ουσιαστικά πρόκειται για τη λεγόμενη antisharing προστασία του irdeto. Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση στο θέμα, θεωρώ πως δε πρόκειται να δουλέψει, για τους εξής λόγους:

α. Το σύστημα δοκιμάστηκε απ' όσο μπορώ να γνωρίζω στο πακέτο ADD. Υπήρχαν προβλήματα με τις κάρτες να κλειδώνουν σε νόμιμους χρήστες που δεν έκαναν card sharing. Μετά από λίγο καιρό εγκαταλήφθηκε.
β. Άλλα μεγάλα πακέτα που χρησιμοποιούν irdeto δεν έχουν ενεργοποιήσει καμία τέτοια προστασία. Ακόμα και το τουρικό Digiturk που τα HD κανάλια του παίζουν αποκλειστικά στον παντρεμένο HD δέκτη, δεν έχει καμία τέτοια προστασία.
γ. Αν και εφ' όσον ισχύει τεχνολογικά κάποια προστασία για μέχρι 4 διαφορετικά SID στη μονάδα του χρόνου, αυτή πόσο θα είναι; 1 δευτερόλεπτο; 5 δευτερόλεπτα; 10 δευτερόλεπτα - όσο είναι και ο χρόνος διάρκειας του CW; Πως θα εφαρμόζεται σε κάποιον που ενώ γράφει ένα κανάλι, κάνει zapping σαν τρελός;
δ. antisharing με τέτοιο τρόπο δεν έχει πετύχει κανένα πακέτο στον κόσμο. Είναι μάλλον απίθανο να είναι η Nova η πρώτη που θα το καταφέρει.
ε. Μία τέτοια προστασία δεν κλείνει τους μεγάλους εμπορικούς servers. Αυτοί θα ενώσουν 10-12 συνδρομές ώστε και πάλι να μπορούν να μοιράσουν όλα τα κανάλια.

Συνεπώς για όλα τα παραπάνω, θεωρώ πως antisharing που πραγματικά να δουλεύει δε θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Η αλλαγή γίνεται κυρίως για να κλείσουν οι λευκές καρτούλες. Antisharing θα επιτευχθεί μόνο αν καταφέρει να παντρέψει όλες τις κάρτες, είτε με δέκτες είτε με επόμενης γενιάς ασφαλή CI+ CAMs (και φυσικά να μη βρεθεί τρόπος το πάντρεμα να παίρνει ... διαζύγιο)

Re: Απάντηση: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Το μεντιουμ με ειπε οτι τελικα τον μαρτιο θα υπαρχουν αλαγες απο την φιλεναδα μας,για να αναμενω ακομα 2 μηνες.
Γιατρέ μου, η "κυρία" μέχρι και το 2012 που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα δε θα έχει και ιδιαίτερα προβλήματα. Ίσως κάνει κανά πακετάκι ακόμα, αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό. Από κει και πέρα, αν χάσει το πρωτάθλημα, Game over. Το ανερχόμενο "αστέρι" λέγεται conn-x tv.

Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

(και φυσικά να μη βρεθεί τρόπος το πάντρεμα να παίρνει ... διαζύγιο)
Καλα εδω μιλαμε οτι πολλα ζευγαρια εχουν παρει διαζυγια γιατι οχι και στην δικια μας κυρια!!!!

Το ανερχόμενο "αστέρι" λέγεται conn-x tv.
το ειπα ποιο πανω ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα,εν αναμονη λοιπον:FSGSFGS4:

Ρε σεις, παντρέματα ζευγαρώματα διαζύγια !!!!!!

Πολύ μοιχεία πέφτει !!!!!!!! :D

Αυτό με τους τέσσερις πελάτες (ουσιαστικά μιλάμε για τέσσερα διαφορετικά SID και όχι πελάτες - αφού το ίδιο SID μπορούν να το βλέπουν δεκάδες ταυτόχρονα χωρίς να ξαναερωτηθεί η κάρτα - αλλά τέλος πάντων) το έχω ακούσει κι εγώ, ενώ γράφτηκε νομίζω και στο τελευταίο Digital Satellite Info. Ουσιαστικά πρόκειται για τη λεγόμενη antisharing προστασία του irdeto. Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση στο θέμα, θεωρώ πως δε πρόκειται να δουλέψει, για τους εξής λόγους:

α. Το σύστημα δοκιμάστηκε απ' όσο μπορώ να γνωρίζω στο πακέτο ADD. Υπήρχαν προβλήματα με τις κάρτες να κλειδώνουν σε νόμιμους χρήστες που δεν έκαναν card sharing. Μετά από λίγο καιρό εγκαταλήφθηκε.
β. Άλλα μεγάλα πακέτα που χρησιμοποιούν irdeto δεν έχουν ενεργοποιήσει καμία τέτοια προστασία. Ακόμα και το τουρικό Digiturk που τα HD κανάλια του παίζουν αποκλειστικά στον παντρεμένο HD δέκτη, δεν έχει καμία τέτοια προστασία.
γ. Αν και εφ' όσον ισχύει τεχνολογικά κάποια προστασία για μέχρι 4 διαφορετικά SID στη μονάδα του χρόνου, αυτή πόσο θα είναι; 1 δευτερόλεπτο; 5 δευτερόλεπτα; 10 δευτερόλεπτα - όσο είναι και ο χρόνος διάρκειας του CW; Πως θα εφαρμόζεται σε κάποιον που ενώ γράφει ένα κανάλι, κάνει zapping σαν τρελός;
δ. antisharing με τέτοιο τρόπο δεν έχει πετύχει κανένα πακέτο στον κόσμο. Είναι μάλλον απίθανο να είναι η Nova η πρώτη που θα το καταφέρει.
ε. Μία τέτοια προστασία δεν κλείνει τους μεγάλους εμπορικούς servers. Αυτοί θα ενώσουν 10-12 συνδρομές ώστε και πάλι να μπορούν να μοιράσουν όλα τα κανάλια.

Συνεπώς για όλα τα παραπάνω, θεωρώ πως antisharing που πραγματικά να δουλεύει δε θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Η αλλαγή γίνεται κυρίως για να κλείσουν οι λευκές καρτούλες. Antisharing θα επιτευχθεί μόνο αν καταφέρει να παντρέψει όλες τις κάρτες, είτε με δέκτες είτε με επόμενης γενιάς ασφαλή CI+ CAMs (και φυσικά να μη βρεθεί τρόπος το πάντρεμα να παίρνει ... διαζύγιο)

αυτη την στιγμη παιζουν στα 3 seconds .δοκιμασανε στο 1 αλλα δεν τους καθεται ,υπαρχει προβλημα στα παλια παταταμποξ τους(περιπου 100.000) και θα πρεπει να τα αλλαξουν και αυτα.κατι ακουγεται οτι τα γατια θα νιαουριζουν ολο το 10

αυτη την στιγμη παιζουν στα 3 seconds .δοκιμασανε στο 1 αλλα δεν τους καθεται ,υπαρχει προβλημα στα παλια παταταμποξ τους(περιπου 100.000) και θα πρεπει να τα αλλαξουν και αυτα.κατι ακουγεται οτι τα γατια θα νιαουριζουν ολο το 10

Τι εννοείς "παίζουν στα 3 sec"; Τα antisharing δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα, πρέπει να αλλαχτούν πρώτα όλες οι κάρτες. Οι λευκές κάρτες θα πάψουν να δουλεύουν μόλις αλλαχτούν όλες οι v2 και v4 κάρτες. Αυτό που αναφέρεις για όλο το 2010 είναι μάλλον ευσεβής πόθος των πωλητών των λευκών καρτών, για να μη τους μείνουν στο χέρι. Εγώ δε θα συμβούλευα σε κανέναν να δώσει αυτή τη στιγμή χρήματα για λευκή κάρτα.

Re: Απάντηση: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Μου φαίνετε θα ξεφύγουμε από το νόημα του νήματος εδώ.Ήθελα να ξερα βρε malakudi σε όλα είσαι μέσα εσύ πως τα γνωρίζεις όλα αυτά?

Διαβάζω ...

Τι εννοείς "παίζουν στα 3 sec"; Τα antisharing δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα, πρέπει να αλλαχτούν πρώτα όλες οι κάρτες. Οι λευκές κάρτες θα πάψουν να δουλεύουν μόλις αλλαχτούν όλες οι v2 και v4 κάρτες. Αυτό που αναφέρεις για όλο το 2010 είναι μάλλον ευσεβής πόθος των πωλητών των λευκών καρτών, για να μη τους μείνουν στο χέρι. Εγώ δε θα συμβούλευα σε κανέναν να δώσει αυτή τη στιγμή χρήματα για λευκή κάρτα.

γενικα παντα οι αγορα τετοιων καρτων ειναι ενα ρισκο και γενικα ο αγοραστης πρεπει να το γνωριζει
οσο αναφορα το αντιshare που γραφεις δεν νομιζω να μπορει να υπαρχει μια τετοια λειτουργια σε αυτο το συστημα και αν υπαρχει γιατι δεν την χρησιμοποιουν αλλα πακετα του ιδιου συστηματος?πχ showtime
διαβαζοντας και εγω απο εδω και απο εκει μονο το nds πρεπει να εχει τετοια λειτουργια

Tα ενεργοποιουν μερικες φορες αργα την νυχτα δοκιμαστικα.εχουν παρατηρηθει κολληματα σε παταταμποξ 700 πολλες νυχτες και γιαυτο θα καθηστερισει η αλλαγη.

Νέο πεδίο μάχης γύρω από τη Νetmed NV. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας αναζητούν τρόπους να σπάσουν τηn συμφωνία που υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι για την επ' αμοιβή μετάδοση του δορυφορικού σήματός τους. Στόχος, η ομαδική μεταφορά στο υπό δημιουργία δορυφορικό μπουκέτο του Ηellas Sat από τον ΟΤΕ. Η θυγατρική του εταιρεία Ηellas Sat, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα το Conn-x ΤV, με δίκτυο σε 60 πόλεις σε όλη τη χώρα, έχει εξασφαλίσει κάποια λίγα -συγκριτικά με τη Νονa- δικαιώματα αθλητικών γεγονότων.

Μια πιθανή μαζική αποχώρηση των σταθμών εθνικής εμβέλειας από τη Νονa προς τον Ηellas Sat
εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη ΝetMed, καθώς αν στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη έχει κατά κύριο λόγο συνδρομητές που παρακολουθούν τους αγώνες της SuperLeague, στην υπόλοιπη χώρα οι πελάτες επιλέγουν τη Νονa εξαιτίας των προβλημάτων στην τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών. Παράλληλα, η σταδιακή -όσο και προβληματική- ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπορεί να δημιουργήσει, μέσω και της Digea, ένα ανταγωνιστικό δίκτυο της Νονa.

Την ίδια ώρα, η ΝetMed εξακολουθεί να πλήττεται από την παράνομη παρακολούθηση των προγραμμάτων
της από χρήστες που διαθέτουν «σπασμένες» κάρτες με τους κωδικούς κλειδώματος του σήματoς της. Εκτιμάται πως μια τέτοια κάρτα μπορεί να στοιχίζει από 40 έως 150 ευρώ, ανάλογα με το πόσο συχνά είναι σε θέση η Νονa να άλλαζεi τους κωδικούς. Δηλαδή, υπάρχουν ακόμη και σήμερα, και μετά τη σύλληψη των τριών που κατηγορούνται για πειρατεία επί των προγραμμάτων της Νονa, πρόσωπα που «σπάνε» τους κωδικούς πρόσβασης και παρέχουν σε πολύ κόσμο έναντι, αναλογικά, μικρότερου ανταλλάγματος τα τηλεοπτικά της προγράμματα. (Παρόν)

Χα,χα αρχισαν τα οργανα ...Απο τη μια τα καναλια και από την αλλη οι καρτες .Να χαρώ εγω Δ/ντες ...χι,χι,χι, εμπορικό και marketing

Ακόμα αντέχουν.
Καθίστε να δούμε τα νέα όταν θα ρίξουν τα αντίμετρα μόνιμα.

Εγώ γιατί πιστεύω ότι και πάλι θα έχουν "φως" αυτοί που θα θέλουν να έχουν;

Είμαι της άποψης ότι, αφού έσπασε η κωδικοποίηση του Irdeto 2 ότι και να κάνουν πάντα θα υπάρχει "φώς" σε όσους ασχολούνται με παράνομη θέαση...

Η μόνη περίπτωση να απαλλαγούν απο αυτό είναι η αλλαγή κωδικοποίησης η οποία στοιχιζει τρελά και θα είναι και το λουκέτο της εταιρίας...

Μπορούν να ρίξουν "αντίμετρα" με τις νέες κάρτες, αλλά ποιος μου λέει εμένα ότι δεν υπάρχουν ήδη έτοιμες και οι νέες κάρτες των πειρατών;

Επίσης το CS πως θα το σταματήσουν;
Ως γνωστόν οι περισσότεροι νέοι routers έχουν δυνατότητες για VPN οπότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εκτός αν τους αρέσει να πληρώνουν οι συνδρομητές την συνδρομή δια 4 !

Το άμεσο μέλλον θα δείξει τι θα γίνει.