Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

bykrie

Πρόεδρος Δ.Σ.
Staff member
Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα των τελών κυκλοφορίας που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησία» καταργείται πλέον το σύστημα της ειδοποίησης και τις παραλαβής των σημάτων, αφού εκτός από το μεγάλο κόστος, έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.
Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο και θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

αυτό το τελευταίο δεν το έπιασα....
προφανώς και θα καλούνται οι τραπεζικοί υπάλληλοι να ερμηνεύσουν τεχνικούς όρους που δεν υποχρεούνται να γνωρίζουν.

Καλό κουράγιο.
Και καλό αλαλούμ.

Δηλαδή το να έχουν μία online βάση δεδομένων που να λέει ότι το τάδε ΙΧ πρέπει να πληρώσει τόσα, είναι δύσκολο!

με 80 εκατομύρια όλο και κάποιος θα βρεθεί να τη φτιάξει.

Δηλαδή το να έχουν μία online βάση δεδομένων που να λέει ότι το τάδε ΙΧ πρέπει να πληρώσει τόσα, είναι δύσκολο!

αν δεν κάνω λάθος υπάρχει βάση δεδομένων και είναι της εφορίας. θα μπορούσαν ανάλογα με το τι έχει δηλώσει ο καθένας στην κατηγορία των οχημάτων να στέλνουν ειδοποιηση για τα τέλη. αν δεν κάνω λάθος έτσι δεν γινόταν μέχρι τώρα????

το αυτοκόλλητο σήμα κυκλοφορίας ήταν ένα αποδεικτικό στοιχείο για ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας. δεν βλέπω που αλλού εξυπηρετούσε να γεμίζεις τα τζάμια σου με αυτοκόλλητα.

δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν. βάζουν την τράπεζα να τσεκάρει οτι έχω πράγματι το αυτοκίνητο που έχω δηλώσει στη φορολογική μου δήλωση????

με 80 εκατομύρια όλο και κάποιος θα βρεθεί να τη φτιάξει.

Αμ δεν μπορούν να χρεώσουν ούτε το 1/1000 για αυτό το πράγμα!
Για αυτό δεν το κάνουν!
Σαν προγραμματιστής, αν μου το ζητούσε αυτό το πράγμα ιδιώτης, δεν θα πήγαινε πάνε από 500 ευρώ... μαζί με τη μελέτη ασφάλειας!
Και θα το θεωρούσα και πολύ καλή δουλειά!

δεν βλέπω που αλλού εξυπηρετούσε να γεμίζεις τα τζάμια σου με αυτοκόλλητα.

κάνουν πολύ καλό σκίαστρο (άμα μαζέψεις καμιά 10αριά..)

Αμ δεν μπορούν να χρεώσουν ούτε το 1/1000 για αυτό το πράγμα!
Για αυτό δεν το κάνουν!
Σαν προγραμματιστής, αν μου το ζητούσε αυτό το πράγμα ιδιώτης, δεν θα πήγαινε πάνε από 500 ευρώ... μαζί με τη μελέτη ασφάλειας!
Και θα το θεωρούσα και πολύ καλή δουλειά!

Μπορεί να το φτιάξει αυτός που έκανε και το site της Βουλής.....

Δε ξέρω αν θα πετύχει με την ανοργανωσιά που υπάρχει. Προσπαθούν να πιάσουν αυτούς που δεν πλήρωναν καθόλου τέλη κυκλοφορίας.
Τι γινόταν: έχει κάποιος δύο αμάξια, ένα μικρό κι ένα μεγάλου κυβισμού. Πλήρωνε κανονικά τα τέλη στο μικρό, έπαιρνε το σήμα και μετά έκανε δήλωση ότι του έσπασαν το pare-brise, του έδιναν άλλο σήμα που πλήρωνε φτηνά το οποίο κολλούσε στο μεγάλο αμάξι.

Απάντηση: Re: Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Παιδιά έλεος εδώ λέει ……….. (φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ το κόστος)
Θα μου πει κάποιος ποιος τα τρώει!!!!

Απάντηση: Re: Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Δε ξέρω αν θα πετύχει με την ανοργανωσιά που υπάρχει. Προσπαθούν να πιάσουν αυτούς που δεν πλήρωναν καθόλου τέλη κυκλοφορίας.
Τι γινόταν: έχει κάποιος δύο αμάξια, ένα μικρό κι ένα μεγάλου κυβισμού. Πλήρωνε κανονικά τα τέλη στο μικρό, έπαιρνε το σήμα και μετά έκανε δήλωση ότι του έσπασαν το pare-brise, του έδιναν άλλο σήμα που πλήρωνε φτηνά το οποίο κολλούσε στο μεγάλο αμάξι.

Πως «έκλεβαν» σήματα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Κάποιος που έχει δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα κατέβαλε τα τέλη για το όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και για το άλλο δεν έπαιρνε. Μετά από 20 μέρες πήγαινε στην εφορία με την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ και υποστήριζε πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο. Ετσι έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρώ και το τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!

Επίσης μετά το πέρας του νέου συστήματος θα δουν ότι το κόστος ήταν μεγαλύτερο των 80 εκατομμυρίων ευρώ ή ότι δεν είχαν όσα έσοδα υπολόγιζαν...

Μπάχαλο το κράτος!

Re: Απάντηση: Re: Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Παιδιά έλεος εδώ λέει ……….. (φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ το κόστος)
Θα μου πει κάποιος ποιος τα τρώει!!!!

Αυτός που δεν θέλει να μηχανογραφηθεί.
Πλάκα πλάκα...
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα περίπου 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Άρα το κάθε αυτοκόλλητο (μαζί με το ειδοποιητήριο) κοστίζει στο κράτος 16 .

μίλησα με ένα φίλο μου λογιστή για άσχετο λόγο και μου είπε ακριβώς το ίδιο. βέβαια ειναι πολύ απλό από τη στιγμή που υπάρχει δηλωμένο το αμάξι στην εφορία να το διασταυρώσουν αν έχει πληρώσει αλλά μου είπε ότι μέχρι τώρα τέτοια διασταύρωση δεν γίνεται.

Άντε και δεν πλήρωσα, υποτίθετε ότι δεν το κινώ, περιουσία μου είναι και το κάνω ότι θέλω.

Ποιος θα το ελέγξει αυτό;

Ο κανένας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Αυτός που δεν θέλει να μηχανογραφηθεί.
Πλάκα πλάκα...
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα περίπου 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Άρα το κάθε αυτοκόλλητο (μαζί με το ειδοποιητήριο) κοστίζει στο κράτος 16 .

ΟΚ. Για να δούμε τώρα γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει και πολλά στο πως θα γίνει το νταραβέρι στην τράπεζα…… Πόσο θα τους στοιχήσει…………

Άντε και δεν πλήρωσα, υποτίθετε ότι δεν το κινώ, περιουσία μου είναι και το κάνω ότι θέλω.

Ποιος θα το ελέγξει αυτό;

Ο κανένας!

Εάν δεν το κινείς πρέπει να καταθέσεις πινακίδες στην εφορία. Αλλιώς είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τον φόρο.