Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Απάντηση: Re: Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

μίλησα με ένα φίλο μου λογιστή για άσχετο λόγο και μου είπε ακριβώς το ίδιο. βέβαια ειναι πολύ απλό από τη στιγμή που υπάρχει δηλωμένο το αμάξι στην εφορία να το διασταυρώσουν αν έχει πληρώσει αλλά μου είπε ότι μέχρι τώρα τέτοια διασταύρωση δεν γίνεται.

Ρε vas ποιός να διασταυρώσει τι???
Στην Ελλάδα μόνο με καρφωτές γίνονται έλεγχος και διασταυρώσεις!!!

Εάν δεν το κινείς πρέπει να καταθέσεις πινακίδες στην εφορία. Αλλιώς είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τον φόρο.

Βρε και κλεμένο και κατεστραμένο να είναι, αν δεν καταθέσεις πινακίδες πρέπει να πληρώνεις!!!

Ας μην ξεχνουμε οτι οπως διασταυρωνουν σιγα-σιγα διαφορα στοιχεια απο τη φορολογικη δηλωση ,ετσι θα διασταυρωσουν και αυτο.Οσο προχωραει η μηχανογραφηση και αρχιζουν και επεκτεινουν τις δυνατοτητες που τους δινει ,τοσο πιο δυσκολο θα ειναι να ξεφυγεις.
Οσον αφορα το ιδιο το μετρο του ελεγχου των ανασφαλιστων οχηματων το θεωρω θετικοτατο,γιατι 1.000.000 ανασφαλιστα οχηματα ειναι τεραστιος αριθμος,εστω και αν τα μισα ανηκουν στο δημοσιο

Πάντως από όσο ξέρω είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε πάντα μαζί μας και την απόδειξη κατάθεσης του ποσού για την αγορά του σήματος μαζί μας και είμαστε υποχρεωμένοι να την επιδεικνύουμε σε ενδεχόμενο έλεγχο από την τροχαία.

Γιωργο θεωρητικα αυτο που λες επρεπε να γινεται,αλλα ως συνηθως δεν γινεται.Απλα οσο επεκτεινεται και εξελισεται η μηχανογραφηση θα μπορουν να βρισκουν οσους δεν εχουν πληρωσει απο το υπ .οικονομικων και να στελνουν τον λογαριασμο στο σπιτι

Re: Απάντηση: Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας

Πάντως από όσο ξέρω είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε πάντα μαζί μας και την απόδειξη κατάθεσης του ποσού για την αγορά του σήματος μαζί μας και είμαστε υποχρεωμένοι να την επιδεικνύουμε σε ενδεχόμενο έλεγχο από την τροχαία.

Αυτό δεν το ήξερα και μου κάνει εντύπωση γιατί αν και με έχουν σταματήσει πολλές φορές για έλεγχο, κανείς δεν μου το έχει ζητήσει. Τό μόνο που ξέρω είναι ότι ζητάνε όλες τις αποδείξεις στην πώληση του οχήματος.

Είσαι σίγουρος ? Έτσι μου είχε πει ο προηγούμενος λογιστής μου και τις κρατάω όλες από όλα τα αυτοκίνητα. Μήπως ίσχυε παλαιότερα ?

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=334&id=&tid=334
http://auto.in.gr/special/article/?aid=1231109445

Ο ελεγχος που μπορει να γινει απο την ΔΟΥ, καποια στιγμη, (εαν εχουν γινει τα παραπανω με τα παμπριζ κλπ) ειναι οταν ο ιδιοκτητης θα παει να καταθεσει τις πινακιδες ειτε για προσωρινη ακινησια του οχηματος ειτε για οριστικη καταστροφη του. Τοτε θα του πουν το κουστουμι....(μερικοι την γλυτωνουν πληρωνοντας τα τελευταια τελη)

Παιδια τι κολπο ειναι αυτο παλι?
Οσοι εχουν αυτοκινητο σε συνιδιοκτησια με την συζυγο τους το συστημα taxis
τους βγαζει δυο διαφορετικα εκκαθαριστικα, ενα για καθε συζυγο ξεχωριστα.

Παιδια τι κολπο ειναι αυτο παλι?
Οσοι εχουν αυτοκινητο σε συνιδιοκτησια με την συζυγο τους το συστημα taxis
τους βγαζει δυο διαφορετικα εκκαθαριστικα, ενα για καθε συζυγο ξεχωριστα.

Δεν νομιζω να εχει σημασια,το ζητημα ειναι να πληρωσει καποιος τα τελη κυκλοφοριας.Δεν φανταζομαι[δεν το αποκλειω κιολας] να μην εχουν το αναλογο λογισμικο ωστε να φαινονται οτι εχουν πληρωθει τα τελη κυκλοφοριας ,ανεξαρτητα ποιος απο τους συνιδιοκτητες τα πληρωσε.Υπαρχουν περιπτωσεις συνιδιοκτησιας μη συγγενικων προσωπων