Εδώ και 1 μήνα περνάει φίλος μου από συνεντέυξεις στην Amazon, στο Δουβλίνο.
Δεν θα κλείσει έτσι απλά επειδή κόψανε τα δωρεάν μεταφορικά σε ορισμένες χώρες, καμία κίνηση δεν γίνεται τυχαία.
να σκεφτώ ότι φταίει το public;
Εδώ και 1 μήνα περνάει φίλος μου από συνεντέυξεις στην Amazon, στο Δουβλίνο.
Δεν θα κλείσει έτσι απλά επειδή κόψανε τα δωρεάν μεταφορικά σε ορισμένες χώρες, καμία κίνηση δεν γίνεται τυχαία.
να σκεφτώ ότι φταίει το public;
Η ισοτιμία ειναι καθαρα θέμα τράπεζας. Αν δεις την κάρτα σου, λίρες χρεώνεσαι.
Τωρα για το ΦΠΑ ειναι οντως περιεργο πως τιμολογούν με Ελληνικό ΦΠΑ. Εξ όσων ξέρω θα επρεπε να τιμολογούν με Αγγλικό δλδ με τις τιμές του site. Η μόνη εξήγηση ειναι να χουν κανα φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.
Anyway, παει το play, τωρα και το Amazon κόβει τα μεταφορικα. Not good....
Να θυμίσω παντως πως δωρεαν μεταφορικα δεν ειχε παντα το Amazon. Τα αρχισε πριν κατι χρονια (λόγω ανταγωνισμού με το Play.com ισως)
όχι ρε να πάρει, απο πού θα αγοράζω τώρα ανταλλακτικά για την ηλεκτρική μου οδοντόβουρτσα????
μουμπλε μουμπλε μουμπλε...
Το Amazon εδω πάντως δεν είχε έτσι κι αλλιώς δωρεάν μεταφορικά. Απλά υπάρχει η υπηρεσία Prime, που πληρώνοντας ένα ετήσιο ποσό (70$ αν δεν κάνω λάθος) έχεις 2-day free shipping. Είναι αρκετά τίμιο, αν ψωνίζεις συχνά. Και αν σκεφτείς ότι το Amazon έχει μέχρι και.... κωλόχαρτο, αξίζει.
Και για Ελλάδα?Είσαι σίγουρος?
για μένα είναι λόγος να σταματήσω να ψωνίζω από άμαζον. δε λέω καλομάθαμε τόσο καιρό, αλλά από τη μία σου χρεώνουν έξτρα ΦΠΑ, από την άλλη σε κλέβει (amazon ή η τράπεζα) στην ισοτιμία και τώρα τα μεταφορικά είναι το κερασάκι..
Εμένα όμως που είμαι από νησί με κλέβει.Είσαι λίγο άδικος στους χαρακτηρισμούς σου γιατί:
1) δεν σε χρεώνει έξτρα ΦΠΑ αλλά τον ελληνικό ΦΠΑ (όποιος και αν είναι αυτός) αφού έχει ελληνικό ΑΦΜ ως κατάστημα και τον αποδίδει κανονικά, όπως θα έπρεπε να κάνουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
2) η ισοτιμία μετατροπής συναλλάγματος της αλυσίδας Amazon είναι διαφορετική από την ισοτιμία των τραπεζών και σε κάθε περίπτωση είναι καλλίτερη από εκείνη του paypal. Οι ισοτιμίες που χρεώνουν οι τράπεζες είναι αυτές των διεθνών οργανισμών (Visa, MasterCard), με τους οποίους συνεργάζονται για την έκδοση των καρτών. Ο καταναλωτής είναι αυτός που επωφελείται από τις υπηρεσίες τους και αυτός είναι που τις πληρώνει. Στην κρίση του είναι να επιλέξει το φτηνότερο κόστος για την ίδια υπηρεσία.
Εμένα όμως που είμαι από νησί με κλέβει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.