Τελος τα δωρεαν μεταφορικα απο το Amazon

Εδώ και 1 μήνα περνάει φίλος μου από συνεντέυξεις στην Amazon, στο Δουβλίνο.

Δεν θα κλείσει έτσι απλά επειδή κόψανε τα δωρεάν μεταφορικά σε ορισμένες χώρες, καμία κίνηση δεν γίνεται τυχαία.

να σκεφτώ ότι φταίει το public;

να σκεφτώ ότι φταίει το public;

Προφανώς όχι..
Απλά η συγκεκριμένη πολιτική κόστους μεταφορικών πλέον δεν ήταν ελκυστική για το Αγγλικό Amazon και την σταμάτησε.

Ευκαιρίες στο διαδίκτυο υπάρχουν και θα υπάρχουν είτε με μεταφορικά είτε χωρίς.

Η ισοτιμία ειναι καθαρα θέμα τράπεζας. Αν δεις την κάρτα σου, λίρες χρεώνεσαι.

Τωρα για το ΦΠΑ ειναι οντως περιεργο πως τιμολογούν με Ελληνικό ΦΠΑ. Εξ όσων ξέρω θα επρεπε να τιμολογούν με Αγγλικό δλδ με τις τιμές του site. Η μόνη εξήγηση ειναι να χουν κανα φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Anyway, παει το play, τωρα και το Amazon κόβει τα μεταφορικα. Not good....

Να θυμίσω παντως πως δωρεαν μεταφορικα δεν ειχε παντα το Amazon. Τα αρχισε πριν κατι χρονια (λόγω ανταγωνισμού με το Play.com ισως)

Το Amazon έχει έδρα κ στην Ελλάδα (Αγία Παρασκευή), αποδίδει ΦΠΑ κ έχει Ελληνικό Αφμ.

Τέλος από εμένα τον amazon γιατί με τις μικροαγορές που έκανα δε με συμφέρει πια.
Πάντως απορούσα ώρες ώρες πως βγαίνανε με τα δωρεάν μεταφορικά.
Δύο κούτες μωρομάντηλα με μεγάλο βάρος και 25 ευρώ το πολύ συνολικό κόστος.

Χθες το πρωι, εκανα προπαραγγελια και σημερα κοψανε τα δωρεαν μεταφορικα, τωρα για τα ps3 που συνηθως αγοραζω δεν ξερω αν θα αξιζει πλεον.

Το Amazon εδω πάντως δεν είχε έτσι κι αλλιώς δωρεάν μεταφορικά. Απλά υπάρχει η υπηρεσία Prime, που πληρώνοντας ένα ετήσιο ποσό (70$ αν δεν κάνω λάθος) έχεις 2-day free shipping. Είναι αρκετά τίμιο, αν ψωνίζεις συχνά. Και αν σκεφτείς ότι το Amazon έχει μέχρι και.... κωλόχαρτο :D, αξίζει.

Το Amazon εδω πάντως δεν είχε έτσι κι αλλιώς δωρεάν μεταφορικά. Απλά υπάρχει η υπηρεσία Prime, που πληρώνοντας ένα ετήσιο ποσό (70$ αν δεν κάνω λάθος) έχεις 2-day free shipping. Είναι αρκετά τίμιο, αν ψωνίζεις συχνά. Και αν σκεφτείς ότι το Amazon έχει μέχρι και.... κωλόχαρτο :D, αξίζει.

Και για Ελλάδα?Είσαι σίγουρος?

Απάντηση: Re: Τελος τα δωρεαν μεταφορικα απο το Amazon

για μένα είναι λόγος να σταματήσω να ψωνίζω από άμαζον. δε λέω καλομάθαμε τόσο καιρό, αλλά από τη μία σου χρεώνουν έξτρα ΦΠΑ, από την άλλη σε κλέβει (amazon ή η τράπεζα) στην ισοτιμία και τώρα τα μεταφορικά είναι το κερασάκι..

Είσαι λίγο άδικος στους χαρακτηρισμούς σου γιατί:
1) δεν σε χρεώνει έξτρα ΦΠΑ αλλά τον ελληνικό ΦΠΑ (όποιος και αν είναι αυτός) αφού έχει ελληνικό ΑΦΜ ως κατάστημα και τον αποδίδει κανονικά, όπως θα έπρεπε να κάνουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
2) η ισοτιμία μετατροπής συναλλάγματος της αλυσίδας Amazon είναι διαφορετική από την ισοτιμία των τραπεζών και σε κάθε περίπτωση είναι καλλίτερη από εκείνη του paypal. Οι ισοτιμίες που χρεώνουν οι τράπεζες είναι αυτές των διεθνών οργανισμών (Visa, MasterCard), με τους οποίους συνεργάζονται για την έκδοση των καρτών. Ο καταναλωτής είναι αυτός που επωφελείται από τις υπηρεσίες τους και αυτός είναι που τις πληρώνει. Στην κρίση του είναι να επιλέξει το φτηνότερο κόστος για την ίδια υπηρεσία.

Καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ηρεμία και αντικειμενικότητα. Τα μεταφορικά είναι ένας μόνο από τους παράγοντες που πρέπει να επηρεάζουν την απόφαση αγοράς, αφού η τιμή ενός προϊόντος διαφέρει σημαντικά ακόμα και "μέσα" στο amazon από χώρα σε χώρα, με ακραίο παράδειγμα μια μηχανή που ψώνισα πριν τα Χριστούγεννα: στο Ιταλικό amazon.it πουλιόταν 480 ενώ την ίδια ακριβώς ημέρα στο Γερμανικό amazon.de είχε 585 και στο Αγγλικό ακόμα ακριβότερα! Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ήταν στα 620 τελευταία τιμή μετρητοίς σε γνωστό (και σεβαστό) κατάστημα φωτογραφικών. Το συμπέρασμα είναι το ήδη γνωστό, ότι πριν προβούμε σε αγορά το ψάχνουμε, χωρίς να "κολλάμε" στο πως ήταν "προχθές" τα πράγματα...

Απάντηση: Re: Τελος τα δωρεαν μεταφορικα απο το Amazon

Είσαι λίγο άδικος στους χαρακτηρισμούς σου γιατί:
1) δεν σε χρεώνει έξτρα ΦΠΑ αλλά τον ελληνικό ΦΠΑ (όποιος και αν είναι αυτός) αφού έχει ελληνικό ΑΦΜ ως κατάστημα και τον αποδίδει κανονικά, όπως θα έπρεπε να κάνουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
2) η ισοτιμία μετατροπής συναλλάγματος της αλυσίδας Amazon είναι διαφορετική από την ισοτιμία των τραπεζών και σε κάθε περίπτωση είναι καλλίτερη από εκείνη του paypal. Οι ισοτιμίες που χρεώνουν οι τράπεζες είναι αυτές των διεθνών οργανισμών (Visa, MasterCard), με τους οποίους συνεργάζονται για την έκδοση των καρτών. Ο καταναλωτής είναι αυτός που επωφελείται από τις υπηρεσίες τους και αυτός είναι που τις πληρώνει. Στην κρίση του είναι να επιλέξει το φτηνότερο κόστος για την ίδια υπηρεσία.
Εμένα όμως που είμαι από νησί με κλέβει.

Re: Απάντηση: Re: Τελος τα δωρεαν μεταφορικα απο το Amazon

Εμένα όμως που είμαι από νησί με κλέβει.

Δεν σε κλέβει το Amazon, απλά το κόστος των μεταφορικών προς την Ελλάδα ειδικά αν δεν μιλάμε για Αθήνα - Θεσσαλονικη) είναι πολύ υψηλό (μικρή αγορά, δύσκολη γεωμορφολογία, "κλειστό" κατ ουσίαν επάγγελμα).

Μακάρι όλοι οι "κλέφτες" του κόσμου να ήταν σαν το Amazon...

3 χρόνια κράτησε δεν ήταν άσχημα. Ακόμα και με μεταφορικά υπάρχουν προιόντα που θα αγοράζω από εκεί

Φτου, και ετοιμαζόμουν για μια καλή παραγγελία από την Αγγλία στο τέλος του μήνα... Τώρα πρέπει να ξαναδώ αν συμφέρει.
Πάντως γενικά χρεώνουν πολλά μεταφορικά. Για παράδειγμα, στα βιβλία είναι με το κομμάτι, ενώ λόγω κλιμακωτής χρέωσης του βάρους από 1 ως 3 βιβλία τους μπορεί να τους κοστίζουν το ίδιο.

:-(

Τέλος εποχής πραγματικά

Ήταν μεγάλη ευκολία τα δωρεάν μεταφορικά και λόγος που έκανα παραπάνω παραγγελίες

Υπήρχαν μέρες που αγόραζα δυο CD όλα κι όλα, και την επόμενη άλλα δυο, εκμεταλλευόμενος τα δωρεάν μεταφορικά, και μεσα στο ΣΚ επόμενη παραγγελία HDD

Σπάταλο θα πει κανείς – ακόμα και από την πλευρά μου
Αλλά με έκανε να παραγγέλλω περισσότερο
Και πάνω στη στιγμή που έβρισκα κάτι που ήθελα

Τώρα θα πρέπει να είμαι πιο οργανωμένος με τις παραγγελίες μου – και όχι τόσο ανέμελος

Είμαι σίγουρος ότι οι παραγγελίες μου απο άμαζον θα μειωθούν

Κριμα, μια χαρα ειχα βολευτει με τις πανες και τα μωρομαντηλα