Τέλος το HI-END

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Τι είναι η ακουστική μουσική?
Πολύ δύσκολα με βάζειςι ΜΗ μου πεις δεν ξέρεις!! Κάπου το πας μάλλον.
Ακουστική μουσική είναι αυτή που ακούμε άπευθείας από τα όργανα ή την ορχήστρα/ φωνές χωρίς να μεσολαβούν πχ ηχεία κλπ. Λ.Σ.

Φίλε Wind καποιος έχει μηχανήματα χάι-εντ ΜΟΝΟ γιατί θέλει να ακούει όσο καλύτερα γίνεται την αναπαραγωγή της μουσικής που υπεραγαπά και δεν ισχύουν απαραίτητα όλα όσα σωστά αναφέρεις και σε κάποιες περιπτώσεις όντως ισχύουν.Λ.Σ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία σχέση αναπαραγωγής με ζωντανό.
Πως λένε: πέρασε ξυστά αλλά δεν το πέτυχα το άτιμο...
Για τον κόσμο που ακούει όπως του αρέσει βρίσκω ότι έχουν δίκιο!
Δεν χρειάζεται να του επιβάλλει κάποιος τρίτος τι πρέπει... να του αρέσει.
Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι πηγαίνουν σε συναυλία και λένε ότι έχει κακό ήχο, οι ίδιοι λένε αν τους αρέσει ένα μηχανάκι ή όχι.
Το ίδιο πράγμα είναι.
Αρέσει ή δεν αρέσει.-
Η μόνη περίπτωση για να ακουστεί "αληθηνά" ένα δισκάκι είναι να το ακούσουμε στο κοντρόλ ρουμ που δημιουργήθηκε.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς διαφορετικές αναπαραγωγικές εκδοχές του ίδιου έργου.
Γι' αυτό άλλωστε το ίδιο δισκάκι ηχεί διαφορετικά από σύστημα σε σύστημα.-
Αλλά γι' αυτά υπάρχει ο όρος "χαρακτήρας"!
Ή η διαβόητη "ουδετερότητα" και ένα σωρό άλλες σαχλαμαρίτσες!:afro:
Οπότε στο τέλος φτάνουμε ο τεχνικός να έχει δίκιο (φυσικά...) αλλά ο καταναλωτής άλλη γνώμη!
Και όταν ο τεχνικός είναι και καταναλωτής τότε γίνεται το σώσε!
Ποιός άραγε θα κερδίσει...:firstprize:

Καλή συνέχεια σε όλους.

Είδες τι έγραψα σε προηγούμενο ποστ μου? ''Το πλησιέστερο στο αυθεντικό
γεγονός''!
Ασφαλώς, δικαίωμα του καθενός να ακούει όπως του αρέσει, αλλά αυτό
δεν έχει σχέση με το High-end κατά την γνώμη μου και το ανέφερα στο
προηγούμενο ποστ, οτί δηλαδή πρόκειται γιά προσωπική άποψη!
... ποιός σου λέει ότι δεν έχω βρεθεί σε κοντρόλ ρουμ ουκ ολίγες φορές??
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα! Μήπως να γίνεις λίγο πιό σαφής??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Αγαπητέ Macmod θίγεις δύο πολύ σοβαρά θέματα τα οποία όλοι ξεπερνάμε στο ντούκου:
1. Δεν πρέπει να προσθέτει και να αφαιρεί τίποτα.....Φυσικά αλλά με μόνη πρυπόθεση ότι πρέπει ο αγοραστής να ξέρει ακριβώς τι είναι γραμμένο στο μέσο, πως είναι γραμμένο, τι πρέπει να ακούσει και τελικά ο παραγωγός πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τον καταναλωτή και να περιγράψει το προιόν του
2. Προσωπικότητα.......Χμ εδώ ο χορός καλά κρατεί. Ολες οι μεγάλες εταιρίες έχουν τις ναυαρχίδες τους που αποδίδουν το απόλυτο, φαίνεται όμως ότι το απόλυτο δεν ειναι ίδιο για όλους, πως αλλοιώς να εξηγήσω ότι καμμία ναυαρχίδα δεν ακουγεται ίδια με την άλλη; Προσωπικότητα να βάλλει ο καλλιτέχνης αλλά οι μηχανές αναπαραγωγής οφείλουν να αποδώσουν το ίδιο έργο ίδια, δεν πρέπει να υπάρχει άποψη κατασκευαστή. Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να δώσω είναι ότι τα μηχανήματα δεν είναι τέλεια γιαυτό υπάρχουν και τόσες παραλλαγές που υπόσχονται τελειότητα (λάμπες, τρανζίστορ, πανελ, ιονισμού, ριμ[πον, ηλεκτροδυναμικά κλπ κλπ).

Να το πω πιό απλά? Εδώ μιλάμε γιά 'μπίζνες'!!!
Κάπως θα πρέπει να δελεάσεις τον καταναλωτή, άρα τι καλύτερο
από το προσφέρεις ''το διαφορετικό'' και την ''προσωπικότητα''!!!
Προσοχή το ξανατονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων: πρόκειται γιά
αυστηρά προσωπική άποψη!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Πολύ δύσκολα με βάζειςι ΜΗ μου πεις δεν ξέρεις!! Κάπου το πας μάλλον.
Ακουστική μουσική είναι αυτή που ακούμε άπευθείας από τα όργανα ή την ορχήστρα/ φωνές χωρίς να μεσολαβούν πχ ηχεία κλπ. Λ.Σ.

Ρωτάω γιατί κάποιος πχ δεν έχει εμπειρία από αυτού του είδους την μουσική, ακούει ροκ ή ποπ ή ελεκτρόνικα.
Μπορεί κατά την γνώμη σου να κρίνει αν του κάνει ένα ηχοσύστημα ή θα πρέπει να πάρει σβάρνα τα μέγαρα και τις μπάντες που παίζουν σε καμιά μπουάτ μαζί με άλλους 2 και τον κούκο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Όντως, αλλά από την άλλη είναι δυνατό μια συσκευή (π.χ. ένας ενισχυτής) να έχει 5% αρμονική παραμόρφωση (που πρέπει να είναι κουφός για να μην την ακούς) και πάλι να προσεγγίζει την πραγματικότητα;

Αν ακούγοντάς τη λέμε ότι μία τέτοια συσκευή προσεγγίζει την πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι πηγαίνει κάτι κάπου αλλού πάρα μα πάρα πολύ στραβά;

Ξέρεις, καμιά φορά το 5% μπορεί να κάνει την μουσική να ακούγεται
πολύ ''όμορφα'' στα αυτιά μας (βλέπε ευφωνικούς χρωματισμούς)!

Αν απευθύνεσαι σε μένα (κακώς ο πληθυντικός), το έχω πει από εποχής avforum.
Hi End = Hi άποψη.
Και τα παραδείγματα άπειρα.
edit, στον macmod το λέω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Ξέρεις, καμιά φορά το 5% μπορεί να κάνει την μουσική να ακούγεται
πολύ ''όμορφα'' στα αυτιά μας (βλέπε ευφωνικούς χρωματισμούς)!

Εγώ το ξέρω.. και εδώ imho κολλάνε και οι μετρήσεις.

Αν ένας ενισχυτής μετράει 5% THD, θα έπρεπε να "κόβεται" από την κατηγορία Hi Fi γενικότερα. Γιατί αν δεν "κοπεί", κάποιος θα βρεθεί να γράψει για τον "γλυκό" του ήχο... ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Ρωτάω γιατί κάποιος πχ δεν έχει εμπειρία από αυτού του είδους την μουσική, ακούει ροκ ή ποπ ή ελεκτρόνικα.
Μπορεί κατά την γνώμη σου να κρίνει αν του κάνει ένα ηχοσύστημα ή θα πρέπει να πάρει σβάρνα τα μέγαρα και τις μπάντες που παίζουν σε καμιά μπουάτ μαζί με άλλους 2 και τον κούκο?
Γενικά αυτό που λέω είναι ότι δεν νοείται φιλόμουσος που αγαπά πραγματικά τη μουσική και τη θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του να μήν έχει τέτοιες εμπειρίες. Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι.
Επ' αυτού έχω να πω ότι ακόμα και όταν τα οικονομικά μου ήταν πενιχρά με τη σύζυγό μου ειμασταν πολλά χρόνια συνδρομητές στην κρατική ορχήστρα Θεσ/νίκης. Μετά και μέλη του ΟΜΜΘ. Εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός και πως θέλει να ξοδεύει τα όποια λεφτά διαθέτει. Εγω δεν αγόραζα ρούχα και αγόραζα δίσκους, όταν τους κοιτούσα και δεν μπορούσα πάντα να αγοράσω καμιά φορά ούτε ένα.

Επίσης μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει τον εαυτό του ακούγοντας καλοστημένα συστήματα σε σπίτια φίλων άσχετα από κατηγορία τιμής.
Το avclub έχει οργανώσει τέτοιες ακροάσεις όπως και φίλοι μεταξύ τους.

Όλα αυτά συμβάλλουν τα μέγιστα και ο καθένας με τέτοια εφόδια θα χτίσει το σύστημά του.
Η ανταλλαγή απόψεων, ΕΔΏ, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό επίσης. Λ.Σ.

@Λ.Σ. νομιζω πως εχουμε προβλημα επικοινωνιας αλλα επειδη λεμε τα ιδια πραγματα απλα με διαφορετικο τροπο ο καθενας φανταζομαι οτι μια μερα θα συνενοηθουμε.

@Λ.Σ. νομιζω πως εχουμε προβλημα επικοινωνιας αλλα επειδη λεμε τα ιδια πραγματα απλα με διαφορετικο τροπο ο καθενας φανταζομαι οτι μια μερα θα συνενοηθουμε.
Σίγουρα θα συνεννοηθούμε. Οι διαφωνίες, όχι απλά για να διαφωνούμε, είναι θετικές. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Βάλε δίπλα έναν Krell και έναν Lamm.
Τίποτα άλλο.
Ποιος απ τους 2 είναι hi-end?

Εδώ είναι πολύ πιθανό να τους μετρήσεις και τους δυο και να μη βρεις παραμορφώσεις, τουλάχιστον όχι "χτυπητές".

Αλλά από την άλλη, τελείως διαφορετικές σχολές. Βγάλε άκρη...

Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Τελικά μπορείτε να δώσετε και εσείς τον δικό σας ορισμό?
Δηλαδή, τι εσείς θεωρείτε High-end?
Το high end δεν οριζεται όπως θέλει ο καθένας!
Είναι η ανώτερη κατηγορία μηχανών αναπαραγωγής ήχου και είναι εμπορικός όρος, όχι τεχνικός!
Τώρα το κατα πόσο ταυτίζονται τα μηχανήματα της κατηγορίας αυτής με τίς απόλυτες μηχανές αναπαραγωγής είναι άλλο θέμα.

Στη δεκαετία του 80 μιλούσαμε για μηχανήματα σχεδίασης/υλοποίησης Cost no object. Μετά καθιερώθηκε η ονομασία Hi-end. Φυσικά στην αρχή ήταν πολύ λίγα τα μηχανήματα και οι εταιρείες. Μετά φύτρωσαν σαν μανιτάρια οι εταιρείες και τα μηχανήματα Hi-end με αρκετά από αυτά να μη αξίζουν τον τίτλο αυτό και να τον πρσβάλλουν.
Το ίδιο σνέβη και με τα χοντρά βινύλια. Εμφανίστηκαν κάποια στιγμή και κάποιοι που φτιάχνουν χοντρά βινύλια από cd ή από ταινίες πολύ απομακρυσμένες από τις αυθεντικές. Ενω οι σωστές εκδόσεις γίνονται εντελώς αναλογικά και λαμπάτα από την αυθεντική τανία ηχογράφησης. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Το high end δεν οριζεται όπως θέλει ο καθένας!
Είναι η ανώτερη κατηγορία μηχανών αναπαραγωγής ήχου και είναι εμπορικός όρος, όχι τεχνικός!
Τώρα το κατα πόσο ταυτίζονται τα μηχανήματα της κατηγορίας αυτής με τίς απόλυτες μηχανές αναπαραγωγής είναι άλλο θέμα.

Η δεύτερη πρότασή σου, τα λέει όλα!

Σωστά, πρόκειται για εμπορικό και όχι τεχνικό όρο.

Ο όρος HiFi σαφώς και θα μπορούσε να οριστεί ως τεχνικός. Οταν όμως άρχισε να βιάζεται απο εταιρείες-συσκευές που δεν τον άξιζαν, ένα μικρό περιθωριακό κομμάτι της αγοράς εφεύρε τον όρο HiEnd απλά για να διαφοροποιηθεί.

Το Hi-End χρησιμοποιείται σαν όρος,για να υποδηλώσει την διαφοροποίηση των υψηλής κλάσης λαμπάτων κατασκευών και των ηχείων φούλ ρέϊντζ/κόρνες,απο την υπόλοιπη πλέμπα.

Μόνο αυτά είναι Hi End μηχανήματα.

Το είπε κι ο Κακαδέλης που πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο αυτό.Αυτό ήθελε να προβάλει.

Πέρα απο όποια αστεία διάθεση κάπως έτσι είναι:BDGBGDB55::flipout: