Tελος το Ποπ+Ροκ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tελος το Ποπ+Ροκ

Προφανώς μιλάς για συγκεκριμένα είδη μουσικής.
Πέρα απ'αυτά τα είδη όμως υπάρχει και σημερινή μουσική που δεν γράφεται με τον τρόπο αυτό επιπροσθέτως δε υπάρχει και η μουσική του παρελθόντος κοντινού και πιο μακρινού.
Ο έχων μουσικές ανησυχίες βρίσκει διεξόδους.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου.

Σαφώς και μιλάω για συγκεκριμένα είδη μουσικής, γιαυτό εξ' άλλου ανέφερα και το MTV. Μιλάω για τα τραγούδια αυτά που γράφονται κυριολεκτικά σε 5 λεπτά το πολύ, και από ανθρώπους που δεν έχουν καμμία σχέση με την μουσική και καμμία σχέση με κανένα μουσικό όργανο.
Ο έχων μουσικές ανησυχίες σίγουρα θα βρει διαξόδους. Δεν αρκεί όμως αυτός ο έχων ανησυχίες για να συντηρήσει ένα περιοδικό σαν το Ποπ & Ροκ που χρειάζεται μεγάλη κυκλοφορία και ευρεία αποδοχή για να βγαίνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tελος το Ποπ+Ροκ

Σαφώς και μιλάω για συγκεκριμένα είδη μουσικής, γιαυτό εξ' άλλου ανέφερα και το MTV. Μιλάω για τα τραγούδια αυτά που γράφονται κυριολεκτικά σε 5 λεπτά το πολύ, και από ανθρώπους που δεν έχουν καμμία σχέση με την μουσική και καμμία σχέση με κανένα μουσικό όργανο.
Ο έχων μουσικές ανησυχίες σίγουρα θα βρει διαξόδους. Δεν αρκεί όμως αυτός ο έχων ανησυχίες για να συντηρήσει ένα περιοδικό σαν το Ποπ & Ροκ που χρειάζεται μεγάλη κυκλοφορία και ευρεία αποδοχή για να βγαίνει.

Σήμερα την εποχή του Διαδικτύου με την πληροφορία να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή όντως είναι δύσκολο για τέτοια περιοδικά.
Θυμάμαι ότι στη δεκαετία του ´80 για να βρεις δισκογραφία κάποιου συγκροτήματος ή στίχους κάποιου τραγουδιού έπρεπε να δεήσει να τα δημοσιεύσει κάποιο έντυπο.
Σήμερα σε 40 δευτερόλεπτα τα έχεις στην οθόνη σου.

Re: Απάντηση: Tελος το Ποπ+Ροκ

Και ο υπολογιστής είναι μουσικό όργανο. Άλλο αν δεν αρέσει σε κάποιους

Θα ήθελα να το εξηγήσεις πιο διεξοδικά αυτό σε παρακαλώ..
Υπό μια πολυυυυύ ευρεία έννοια μπορεί να θεωρηθεί μουσικό όργανο όπως μπορεί να θεωρηθεί μουσικό όργανο και το τραπέζι της κουζίνας μου με 2-3 πιάτα και καπάκια από κατσαρόλες πάνω του και με μένα να τα κοπανάω δίκην Art Blakey.
Επίσης αν με το κινητό μου ηχογραφήσω κάποιες νότες από το πιάνο και τις αναπαράγω δεν έκανα μουσικό όργανο το κινητό.
Το ότι ο υπολογιστής μπορεί να αναπαράγει ήχους διαφόρων οργάνων δεν τον κάνει και μουσικό όργανο.
Βέβαια είναι και θέμα ορισμού από ένα σημείο και μετά.

αυτο που εχει αλλαξει κατα την γνωμη μου απο<παλιοτερα ειναι οτι οι εταιρειες συνειδητα δεν προωθουν την καλη μουσικη ,ο λογος ειναι κυριως
ο χρονος που ειναι πολυ ακριβος .Αλλωστε εχουν καταφερει να δημιουργουν
¨"καλιτεχνες""(εμφανησιακα) και δεν προωθουν ταλεντα.
Τωρα το κομπιουτερ σαν εργαλειο που ειναι θα μπορουσε να ειναι και
μουσικο οργανο κλπ νομιζω,αλλα μην ξεχναμε οτι κανεις δεν εχει χρονο πια .

Eχω στην κατοχή μου αρκετές χιλιάδες βινύλια και cd. Τα αντίγραφα μου ή τα κατεβασμένα τα μετράει ένας τετράχρονος εύκολα.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ντοκ. Ακόμη και δώρα μου κάθονται κάπως. Πρέπει να ''ματώσω'' για να το ευχαριστηθώ.

Λοιπόν εκεί έξω υπάρχουν τα πάντα. Και εξαιρετικές δουλειές και σαβούρα.
Συνήθως η διάθεση μας για ψάξιμο αλλάζει και οι αντοχές μας.

Έχω ακούσει εξαιρετικά δείγματα από Pro Tools και εξαιρετικές πατάτες από ανθρώπους που ξέρουν τόνους μουσική. Δεν είναι αυτό για μένα κριτήριο.

Το τελικό αποτέλεσμα με αφορά.

Κι εγω ετσι κανω. Ειμαι ακομα ενας βλαμμένος που συνεχιζει να τα σκαει για μουσικη. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι το κανω. Μηπως για τα βιβλιαρακια? Μα, με τα λεφτα που δινω για CD θα μπορουσα να πηγαινω ενα καλο ταξιδι καθε χρονο! Δεν ειναι λογικο, αλλα το κανω με χαρα και χωρις ενδοιασμό. Δεν ξερω...:chinscratch:

Κι εγω ετσι κανω. Ειμαι ακομα ενας βλαμμένος που συνεχιζει να τα σκαει για μουσικη. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι το κανω. Μηπως για τα βιβλιαρακια? Μα, με τα λεφτα που δινω για CD θα μπορουσα να πηγαινω ενα καλο ταξιδι καθε χρονο! Δεν ειναι λογικο, αλλα το κανω με χαρα και χωρις ενδοιασμό. Δεν ξερω...:chinscratch:

Μα ακριβώς για αυτό τον λόγο δαπανάς σεβαστό μέρος του μισθού σου σε original cd....για να "ταξιδεύεις"

Και κακά τα ψέματα παιδιά...πως μπορείς πχ να απολαύσεις έναν αγαπημένο σου δίσκο ψυχεδέλειας απο mp3 ή σε αντιγραμμένο σιντάκι?
Εδώ εγώ που είμαι ψιλοάχετος με το είδος κάθε φορά που βρίσκομαι σε δισκάδικο κάθομαι και χαζεύω τα εξώφυλλα, ένας που μεγάλωσε με αυτά και τα έχει αγαπήσει και είναι "δικά του" δεν μπορεί με τίποτα να τα απολαύσει μπροστά απο ένα υπολογιστή!
Το artwork ειδικά για κάποια είδη έρχεται και "κλειδώνει" με την μουσική είναι μέρος της, πως να το κάνουμε?

Ενώ αν είναι κόπια δλδ. δεν έχει ταξίδι?
Μάλλον φετιχισμός μου φαίνεται.
Τα εξώφυλλα υπάρχουν και είναι και πιο free απ τα άλλα

ομοίως...

και ό,τι μου δόθηκε σε αντίγραφο και μου άρεσε έπρεπε να αγοραστεί αμέσως, αλλιώς έχανε κάτι κοντά στη μισή του αξία...

άτιμο πράμα το λιμπρέτο ή αλλιώς αν θέλετε αρτγουορκ....

Φετιχιστή... :p

Όπως είπα, το θεωρώ (προσωπική άποψη) φετιχισμό.
Όπως η διαδικασία του να βάλεις το βυνίλιο, να το σκουπίσεις, να καθαρίσεις την κεφαλή κλπ.
Αν το ηχητικό αποτέλεσμα μου αρέσει, δεν με ενδιαφέρει, ας είναι και κασέτα "αθίγγανου". Την μουσική ακούω.

Απάντηση: Re: Tελος το Ποπ+Ροκ

Και κακά τα ψέματα παιδιά...πως μπορείς πχ να απολαύσεις έναν αγαπημένο σου δίσκο ψυχεδέλειας απο mp3 ή σε αντιγραμμένο σιντάκι?
Εδώ εγώ που είμαι ψιλοάχετος με το είδος κάθε φορά που βρίσκομαι σε δισκάδικο κάθομαι και χαζεύω τα εξώφυλλα, ένας που μεγάλωσε με αυτά και τα έχει αγαπήσει και είναι "δικά του" δεν μπορεί με τίποτα να τα απολαύσει μπροστά απο ένα υπολογιστή!
Το artwork ειδικά για κάποια είδη έρχεται και "κλειδώνει" με την μουσική είναι μέρος της, πως να το κάνουμε?

Εξώφυλλα θες; www.mega-search.net Εξώφυλλα να φάνε κι οι κότες!
Και άμα τα τυπώσεις και σε καλό glossy photo paper είναι σαν τα αυθεντικά. ;)

δεν έχω κανένα πρόβλημα με το χαρακτηρισμό φετιχιστή.

Όποιος δεν έχει νοιώσει κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να καταλάβει.

Και φυσικά το λινκ με τα εξώφυλλα είναι εξαιρετικά πεπερασμένο.
με το πρώτο κλικ δεν βρήκα αγαπημένα πράγματα.
και φυσικά δεν είναι τα εξώφυλλα μόνο το ζητούμενα.
Είναι οι σημειώσεις, που στα 10 άλμπουμ βρίσκεις 3 και σημειώσεις γιά κανένα....

Επί της ουσίας, δλδ. με την μουσική, δεν ασχολήθηκε κανείς. Το περιτύλιγμα μας νοιάζει περισσότερο?

Η Μουσική είναι όλα μαζί.
Για εμάς πού απο τα 11-12 χρόνια μας μαζεύαμε το χαρτζηλίκι για να παραγγείλουμε ένα δίσκο και όσοι κιόλας ζούσαμε στην επαρχία τον περιμέναμε σαν Λαμπρή μέχρις νάρθει,ήταν η μουσική και όλα τα άλλα μαζί.
Οσο και να υπάρχει ´εξέλιξη´αυτό δεν αλλάζει.
Ασφαλώς το διαδίκτυο είναι σημαντικότατο για ενημέρωση,πρώτο άκουσμα ενός κομματιού και φυσικά μεγάλη ευκολία για τα νέα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν(βεβαια ουτε εμείς είχαμε ούτε στα 13 μας ,αλλά και για χρόνια αργότερα αλλά το κάναμε),αλλά όσα απ´αυτά εντρυφούν ουσιαστικά στην μουσική θα ερθει η ωρα που θα προτιμήσουν να έχουν τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια στο ανάλογο ηχητικό προϊόν πού θα επικρατεί τότε.
Δηλώνω και εγώ φετιχιστής......

Επί της ουσίας, δλδ. με την μουσική, δεν ασχολήθηκε κανείς. Το περιτύλιγμα μας νοιάζει περισσότερο?

Δημήτρη δεν είναι κριβώς έτσι τα πράγματα.Επι της ουσίας μιλάμε για μουσική!
Και για το ταξίδι!

Να σου πω οτι δεν με ενοχλεί καθόλου ο όρος "φετιχισμός".

Το ταξίδι ο καθένας ανάλογα με τις εμπειρίες του το ζει διαφορετικά.Ο πιτσιρικάς στα 60ς για παράδειγμα αγόραζε τα γνωστά βινύλια με το διπλό εξώφυλλο που συνήθως τα χαρακτήριζε ένα εξαιρετικό artwork.Το ταξίδι είχε ήδη ξεκινήσει απο την στιγμή που ο πιτσιρικάς μάζευε το χαρτζηλίκι του για να αγοράσει το δίσκο.Η ώρα της "λύτρωσης" ερχόταν με την αγορά αλλά το ταξίδι είχε ξεκινήσει απο πριν.Τώρα στο σήμερα ο πιτσιρικάς αυτός ενήλικας πια δεν δύναται εύκολα να ταξιδέψει μέσα απο τον H/Y.Το πιθανότερο είναι να αγοράσει ένα καλό remaster.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι υπάρχουν και κάποιοι ας πούμε "αντικειμενικοί/υποκειμενικοί παράγοντες" απολαυσης της μουσικής.Εγώ απο μηχανήματα δεν σκαμπάζω πολλά αλλά, κάποια στιγμή συνέδεσα στο ενισχυτή ένα παλιο πικ απ το οποίο έχανε στροφές αλλά αυτό που άκουγα ήταν πάρα πολύ καλό και έγινε αντιληπτό και απο τον πατέρα μου ο οποίος μου λέει "το ξύλο έχει διαφορά ε"!.Ανακάλυψα λοιπόν οτι το ξύλινο πλατώ δίνει ένα χρώμα στον ήχο που εμένα μου αρέσει και που αν απο πιτσιρίκι είχα μάθει να "ταξιδεύω" μέσα απο αυτόν θα με δυσκόλευε ένα άλλο πικάπ πόσο μάλλον το mp3.
Ακόμα και οι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά απο τον υπολογιστή ζουν και αυτοί το δικό τους "ταξίδι".Εχω φίλη computer maniac που καταβάζει σαν τρελλή.Πρέπει να δεις πως συμπεριφέρεται όταν αυτό που κατεβάζει δεν έχει αρκετές πηγές και την δυσκολεύει.Κολλήμένη στην οθόνη να βλέπει το ποσοστό download.Πιθανότατα εκείνη την στιγμή να ζει το δικό της ταξίδι και αυτή.Οταν άκουσε όμως τον ήχο του βινυλίου μου λέει "άλλο πράγμα ο δίσκος"

Ο καθένας λοιπον αντιλαμβάνεται σαφώς τα πράγματα βάση των εμπειριών του και ακούει μουσική μέσω μιας διαδικασίας.Δεν είναι λοιπόν "περιτύλιγμα" αλλά "διαδικασία".Και φυσικά αν ο χρόνος σου και πολύ περισσότερο η οικονομική δυνατότητα που έχεις δεν σου επιτρέπει να ακολουθείς την διαδικασία που θέλεις τότε φυσικά θα επιλέξεις μια άλλη γιατί όπως είπες και εσύ το ζητούμενο είναι η "μουσική".