Tenet

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    66
Απάντηση: Tenet (2020)

Καλά ξεκινάει και πηγαίνει ωραία μέχρι το μέσον και εντυπωσιακή η δράση,
οι σκηνές στο αεροπλάνο και στον αυτοκινητόδρομο, χορταστικές αλλά μετά αρχίζει και κουράζει
γιατί βάζει τον θεατή σε συνεχή δράση, και παραδοχές που δεν πολυκάθονται..
Το κοίταγμα των δραστηριοτήτων απο χρονικούς ταξιδιώτες πίσω απο τζαμαρίες δεν ταίριαζε στο project,
ο βιαστικός ρυθμός δυσκόλευε, και οι αμπελοφιλοσοφικές ατάκες του Pattinson ας μην υπήρχαν.
Το END απρόσεκτο (τα τμήματα της μηχανής δεν θα τα άφηναν στα χέρια 2-3 πρακτόρων)
Πάλι καλά που δεν είδαμε τριπλούς στρατιώτες, αφού μια πιο μελλοντική επιλογή θα μπορούσε
να συναντήσει την αρχική και την διορθωτική..
Μου έλειψε το δραματουργικό συναίσθημα που προσπάθησε ανεπιτυχώς με την μητέρα και τον γιò της,
είδαμε μόνο μία παγωμένη περιγραφή του δράματος.
Oι αδελφές Wachowski στίς ταινίες τους, δίνουν μαθήματα στο πάντρεμα του action και της δραματουργίας.
Αυτο που μένει στον θεατή είναι το κομφούζιο της χρονικής δράσης, αν και το βασικό θέμα είναι απλό:
Επιστροφή στον χρόνο να αντιμετωπιστεί ένας αφανισμός,
Πάντως ο Νόλαν κάνει σινεμά μεγάλου μεγέθους, και δύσκολο και εντυπωσιακό το πόνημα του,
αλλά στο καίριο ερώτημα αν θα ξανάβλεπα το Tenet δεν..
ψήφισα μέτρια, κρίμα για τετοιο budget..και δεν μπορώ να αποφύγω συγκρίσεις,
με ταινίες π.χ. σαν το πολύ καλό Interstellar..

Re: Tenet (2020)

Έτυχε να την ξαναδώ χθες (σε άλλο Home Cinema) και μη εντυπωσιαζόμενος πλέον τόσο από το οπτικό / ακουστικό κομμάτι (την είχα και φρέσκια) και προσπαθώντας να «παρακολουθήσω» λίγο παραπάνω την «υπόθεση», απλά κουράστηκα.

Τείνω, πλέον, στο ότι η Δουνκέρκη (η οποία ήταν μέτρια / για τα Nolan standards) ήταν καλύτερη (πιο «τίμια» ως «ταινία» και όχι η αυτή η υπερβολική επίδειξη, χωρίς ουσία, της συγκεκριμένης).

Εντάξει, καλή έβαλα...
Δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα ιδιαίτερα, αλλά πολλά φρουφρού και αρώματα σε ένα τεράστιο loop χωρίς νόημα.
Δεν με πειράζουν καθόλου οι ταινίες που αν δεις δεύτερη φορά θα πιάσεις περισσότερα νοήματα ή hints της πλοκής, αλλά ταινίες που πρέπει να δεις δεύτερη και τρίτη φορά για να τις καταλάβεις, όχι.

Δεν είναι θέμα διάθεσης Δημήτρη...
Εγώ το είδα σαν ένα μπερδεμένο pop corn movie και το ευχαριστήθηκα.
Απλά έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εξηγώ στη γυναίκα μου γιατί ο τάδε κάνει moonwalk, ο άλλος φοράει μάσκα κλπ.

Την είδα χθες στον προβολέα. Να πω λίγο για τα ηχητικά της ταινίας... όλα καλά (δεν έχω atmos) αλλά τουλάχιστον στην αρχή οι διάλογοι ακουγόντουσαν δυσανάλογα σιγά σε σχέση με τους υπόλοιπους ήχους.
Όσο για την ταινία... ναι, εντυπωσιακές σκηνές, απίθανα "αντεστραμμένα" εφέ και... μέχρι εκεί!
Αν για να καταλάβω μια ταινία πρέπει να την δω 3-4 φορές ή να δω επεξηγηματικά βιντεο στο youtube και να κάνω ιδιαίτερα φροντιστήρια ...σόρρυ, αλλά δεν θα πάρω...

ΥΓ. Δεν μου άρεσε ούτε το Inception (για τους ίδιους λόγους), ενω αντίθετα λάτρεψα το Interstellar και μου άρεσε πολύ η Δουνκέρκη.

... όλα καλά (δεν έχω atmos)

Και να ειχες, δεν θα αλλαζε κατι.

Καμια ταινια του Νολαν δεν υποστηριζει Atmos (δεν το γουσταρει ο ιδιος)

Και να ειχες, δεν θα αλλαζε κατι.

Καμια ταινια του Νολαν δεν υποστηριζει Atmos (δεν το γουσταρει ο ιδιος)

Δεν το ήξερα αυτό για τον Νόλαν, σ' ευχαριστώ για το info :smile:
Την δυσλειτουργία με τους διαλόγους την είχε κάποιος άλλος ? Νομίζω ότι το διάβασα πριν από αρκετά post η θυμάμαι λάθος ?

Την δυσλειτουργία με τους διαλόγους την είχε κάποιος άλλος ? Νομίζω ότι το διάβασα πριν από αρκετά post η θυμάμαι λάθος ?

Το εχουν αναφερει πολλοι, κυριως στο σινεμα.

Προσωπικα, στην πρωτη θεαση στο συστημα μου δεν παρατηρησα τπτ περιεργο.

Τωρα που το λες ομως, στη 2η θεαση σε συστημα φιλου, οντως το κεντρικό ήταν πολύ ''χαμηλά'' (ηταν ομως και η τοποθετηση στο χωρο μη ιδανικη - εξ ου και δεν το ''συνδύασα'').

Εκτός του ότι ως ταινία δεν έλεγε τίποτα αυτό που με ενόχλησε για πρώτη φορά σε ταινία του Νόλαν ήταν η μουσική επένδυση,απλά ενοχλητική σε όλη την ταινια

Εκτός του ότι ως ταινία δεν έλεγε τίποτα αυτό που με ενόχλησε για πρώτη φορά σε ταινία του Νόλαν ήταν η μουσική επένδυση,απλά ενοχλητική σε όλη την ταινια

Ακριβως ''ιδια'' μουσικη επενδυση με ολες (τα τελευταια (πολλα) χρονια, τουλαχιστον) τις ταινιες του Νολαν ειχε.

Μαλλον η ελλειψη στην ουσιαστική πλοκή συνετεινε σε αυτο που λες (κουραση).

Την είδα κι εγώ με μεγάλη καθυστέρηση. Κακή. Μεγάλη απογοήτευση. Πατάτα. Χάσιμο χρόνου. Δηθενιά. Αχταρμάς. Μια σαχλαμάρα για την οποία δεν αξίζει να χάσετε το χρόνο σας.

Μέτρια.

Πονοκέφαλος απο την αρχή μέχρι την μέση και μετά αρχίζει να έχει κάπως νόημα.
Στο τέλος λίγο "χάνεται" ο θεατής ξανά αλλά αν έχετε παρατηρητικότητα θα καταλάβετε τί γίνεται.

Θα ήθελα να την ξαναδώ αλλά δεν με τραβάει ιδιαίτερα.

Εξαιρετική, γενικά αυτές οι ταινίες με τις χρονικές μετατοπίσεις μου αρέσουν και η συγκεκριμένη έστυψε το μυαλό μου. Απαιτεί προσπάθεια για να την καταλάβεις, θα συμφωνήσω όμως ότι το τέλος ήταν λίγο παραπάνω χαοτικό από ότι έπρεπε και για αυτό μπέρδεψε πολλούς θεατές.