Τέννις και free HD δορυφορικές μεταδόσεις.

aragornleg

Established Member
15 April 2008
263
Ελλαδα, Αθηνα
Καλησπέρα παίδες, το ανιψάκι μου ξεκίνησε φέτος τέννις και επειδή του αρέσει πολύ και να βλέπει κιόλας. Θα ήθελα να στήσω για να πιάνω κανάλια που να παίζουν συχνά τέννις από οποιαδήποτε τουρνουά. Και μίας που έρχεται και το Wimbledon να μπορέσουμε να το δούμε σε ΗD αν γίνεται.
Τώρα οι ερωτήσεις. Γνωρίζεται τέτοια κανάλια και τι εξοπλισμό θα χρειαστώ για να τα πιάσω. Είμαι ψιλόασχέτος με αυτά για αυτό. [Αν ρωτάω πράγματά που έχουν ξαναειπώθει χίλια συγγνώμη]. Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα παίδες, το ανιψάκι μου ξεκίνησε φέτος τέννις και επειδή του αρέσει πολύ και να βλέπει κιόλας. Θα ήθελα να στήσω για να πιάνω κανάλια που να παίζουν συχνά τέννις από οποιαδήποτε τουρνουά. Και μίας που έρχεται και το Wimbledon να μπορέσουμε να το δούμε σε ΗD αν γίνεται.
Τώρα οι ερωτήσεις. Γνωρίζεται τέτοια κανάλια και τι εξοπλισμό θα χρειαστώ για να τα πιάσω. Είμαι ψιλόασχέτος με αυτά για αυτό. [Αν ρωτάω πράγματά που έχουν ξαναειπώθει χίλια συγγνώμη]. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ελεύθερα σε χαντε δεν ειναι πολλά κανάλια. Αν τυχόν έχουν τα δικαιώματα τα γερμανικά κρατικά ZDF-ARD μπορεί να τα δειτε εκεί, αλλιώς...χλωμό το βλέπω, συνήθως τετοια γεγονότα μεταδίδονται κωδικοποιημένα στην δορυφορική τους μετάδοση για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων.
Τα καναλια αυτά ειναι στις 19.2 ανατολικά, θέση astra1, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα ελεύθερα χαντε κανάλια και αν εισαι Αθήνα σου αρκεί πιάτο 1 μέτρου (βάλε και ενα δεύτερο παράκεντρο μάτι για Χοτ Μπερντ) και ένας δορυφορικός δέκτης υψηλής ευκρίνειας (υπάρχουν απο 100 ευρώ μέχρι 1000)

Τον καθημερινό πίνακα με τα αθλητικά της ημέρας (μέσα και το τένις που σε ενδιαφέρει ) που μεταδίδονται σε ελεύθερη FTA μετάδοση θα τα βρεις εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79739&page=6

Στον πίνακα με κόκκινο υπογραμμίζονται όσες συναντήσεις είναι σε HD μετάδοση.

Για τον απαραίτητο εξοπλισμό ήδη σου απάντησε ο φίλος Voreios

Φιλικά
Tasos.cz :fahne90:

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας.
Αρά με 1 μέτρο πιάτο (που έχω και στην διάθεσή μου) δεν θα έχω πρόβλημά να πιάσω astra και πχ το ΒΒC ONE HD?
Υπάρχει κανένα πακέτο με συνδρομή για sports κανάλια σε ΗD ? Δεν ξέρω πως λειτουργούν αυτά τα θέματα με τις συνδρομές στα δορυφορικά.

Διάβασα κάπου ότι το wimbledon θα μεταδοθεί από το BBC HD. Μετά διάβασα και κάποια πράγματα στο forum και από ότι κατάλαβα το ξεχνάμε γιατί είναι στο 2D.
Έπειτα πήγα στην ταράτσα και έχω δυο πιάτα το ένα 80χ80 και το άλλο 70χ80.
1. Τι θα μπορούσα να πιάσω με αυτούς από αθλητικά και HD. (σε ποιους δορυφόρους να στραφώ?).Μπορώ να πιάσω και BBC σε SD?
2. Τι χάνω αν είχα ένα πιάτο 120χ120?

Μένω Αθήνα να συμπληρώσω.
Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος πως είναι δυνατόν να δούμε ΒΒC σε HD και έκτος δορυφορικών αν γίνεται.

Διάβασα κάπου ότι το wimbledon θα μεταδοθεί από το BBC HD. Μετά διάβασα και κάποια πράγματα στο forum και από ότι κατάλαβα το ξεχνάμε γιατί είναι στο 2D.
Έπειτα πήγα στην ταράτσα και έχω δυο πιάτα το ένα 80χ80 και το άλλο 70χ80.
1. Τι θα μπορούσα να πιάσω με αυτούς από αθλητικά και HD. (σε ποιους δορυφόρους να στραφώ?).Μπορώ να πιάσω και BBC σε SD?
2. Τι χάνω αν είχα ένα πιάτο 120χ120?

Μένω Αθήνα να συμπληρώσω.
Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος πως είναι δυνατόν να δούμε ΒΒC σε HD και έκτος δορυφορικών αν γίνεται.

Με τα πιάτα που έχεις BBC δεν πιάνεις, ούτε σε HD, ούτε σε SD (και τα sd ειναι στον Astra2D στις 28.2 ανατολικά). Μπορείς πάντως να πιάσεις τα περισσότερα κανάλια των δορυφόρων astra1 στις 19.2 ανατολικά (εκτός ίσως των καναλιών του astra1H που μπορει να ειναι οριακά, δες στο www.lyngsat.com για το ποια καναλια εχει ο κάθε δορυφόρος και ποιά ειναι ελεύθερα)
Με το 1.2μ για astra1 δεν κερδίζεις τιποτε σε σχέση με το 1μ, ίσως απλά να εχεις πιο άνετη λήψη σε έντονη βροχόπτωση (παντως δεν υπάρχει 1.20Χ1.20, αυτό που ονομάζουμε 1.20 είναι κανονικά το 1.20Χ1.35, αν και πολλοί έμποροι το πλασάρουν σαν 1.40 ώστε να ακούγεται πιο μεγάλο!)

Μια που συζηταμε για το τενις ειπα να μην ανοιξω κ αλλο θεμα. Ειπα να βαλω το πιατο στις 28,2 για να πιασω BBC interactive που οπως διαβασα δειχνει Τενις. Στη συχνοτητα του BBC interactive μου δειχνει δυναμη σηματος 80/64 (στο περιπου) αλλα το BBC interactive δεν εμφανιζεται... Θελει να ανεβασω κιαλλο την ισχυ του σηματος μου; (το πιατο ειναι 1.10 ή 1.20)