ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Andronidis Akis

Supreme Member
17 June 2006
3,006
Voula - Greece
Πάω να τρελαθώ.
Αρχικά αγόρασα μια ΑΤΙ PowerColour 4670 λόγω ότι είναι υπερβολικά ήσυχη.
Παράγοντας αδιαπραγμάτευτος λόγω ότι το pc είναι για 24/7 σε υπνοδωμάτιο για δουλειά (όχι gamming).

To πρόβλημα είναι ότι μετά από 1 ώρα άρχισαν τα artifacts (πράσινα κινούμενα pixels στους ΑΤΙ 9.1 drivers και οριζόντιες γραμμές με τους ΑΤΙ 8.12).
Θερμοκρασία GPU 38 βαθμούς αφού το pc έβλεπε μονό desktop όλη την ώρα.
Η ανάλυση είναι 1920Χ1200 σε μια Eizo.

Πάω την αλλάζω με μια καινούργια PowerColour 4670 και παρατηρώ ακριβώς την ιδία συμπεριφορά μετά από μια ώρα όμως και όχι αμέσως !!!!
Στο Catalyst control center οι θερμοκρασίες δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 41 βαθμούς.

Είχα και μια δεύτερη MSI 4670 την οποία όσο και να ζόριζα ΠΟΤΕ δεν έβγαλε artifact.
Βέβαια κάνει ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΑΣΑΡΙΑ οπότε δεν είναι λύση για εμενα.
Δοκίμασα επίσης και και μια ASUS X1550 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σας παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου πείτε τι φταίει και ενώ στην ΜSI 4670 δεν έχω κανένα πρόβλημα, στις 2 Powercolor 4670 αντιμετωπίζω πρόβλημα μετά από 1 ώρα (χωρις κανενα stress) και παρόλο που η θερμοκρασία της GPU είναι μεταξύ 38 με 41 βαθμούς ???

Ευχαριστω

Last edited:
Δοκίμασε να τις στρεσσάρεις.Αν θυμάμαι καλά οι ATI έχουν διαγνωστικό δικό τους.Και ναι μπορεί να είναι γκαντεμιά.Εμένα 3 δίσκοι στην σειρά χαλάσαν....ο 1ος σε μια βδομάδα και οι άλλοι 2 που ήρθαν για αντικατάσταση ήταν χαλασμένοι κατευθείαν απο την ζελατίνα....
Κάνε δοκιμές και αναλόγως βλέπουμε......Αυτό με την 1 ωρα με κάνει να υποπτεύομαι και ότι κάτι παει στραβά με το σενσορα θερμοκρασίας.Έλεγξε μήπως φταίει και κάτι άλλο.
Στο κάτω κατω της γραφής άλλαξε μαρκα....μπορεί να φταέι η παρτίδα

Παιδιά ο σενσορας θερμοκρασίας δουλεύει διότι δεν είναι σταθερός.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι το κάνει μετά από 1 ώρα που βλέπω το desktop.

Εχω την EAH 4670 της ASUS και η θερμοκρασια ειναι στους 43,χωρις φορτωμα, παιχνιδια κτλ.

να τολμησω να μιλησω για ασυμβατοτητα vga-motherboard...?
ειδικα εαν εχεις asus(ειναι λιγο "επιλεκτικες" στα περιφερειακα),υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις "κακο παντρεμα" των 2 pcb,οσο περιεργο κι`αν ακουγεται.
υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα ελατωματικης παρτιδας της powercolor.
κατι αλλο δεν μου παει στο μυαλο...

Πάρε ρε παλικάρι μια ήσυχη ψήκτρα για την άλλη κάρτα να ησυχάσεις.

Αφού δεν θες παιχνίδια έτσι έπρεπε να πράξεις εξ αρχής.

Να γλυτώσεις και τα λεφτά σου.

Βάλε τον δικό της ανεμιστήρα στα 5ν δοκιμαστικά να τσεκάρεις θερμοκρασίες.

Πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Βγάλε το βύσμα του ανεμιστήρα απο την κάρτα,βάλε του 2 καλωδιάκια και πάρε ρεύμα απο μια ελεύθερη φίσα του τροφοδοτικού.

Με μαύρο και κόκκινο παίρνεις 5ν.

Αν η κάρτα έχει παθητική ψύξη, το πρόβλημα μάλλον είναι η κακή ροή αέρα στο κουτί ή η κακή εφαρμογή της ψύκτρας (μπορείς να την αφαιρέσεις, να βάλεις πάστα και να την ξαναβάλεις τσεκάροντας ότι ‛πατάει’ καλά).

Επίσης, στη θέση σου θα τσέκαρα και με ένα άλλο / καλύτερο / μεγαλύτερο τροφοδοτικό.

Παιδιά αφού δεν δείχνει να υπερθερμαίνεται η κάρτα, εμένα μου φαίνεται σαν πρόβλημα της μνήμης της.
Άκη όταν αρχίζει τα νούμερα, κάνε μια επανεκκίνηση στο PC,και αν εξαφανιστούν, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης, άρα 100% είναι πρόβλημα μνήμης! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Αν η κάρτα έχει παθητική ψύξη, το πρόβλημα μάλλον είναι η κακή ροή αέρα στο κουτί ή η κακή εφαρμογή της ψύκτρας (μπορείς να την αφαιρέσεις, να βάλεις πάστα και να την ξαναβάλεις τσεκάροντας ότι ‛πατάει’ καλά).

Επίσης, στη θέση σου θα τσέκαρα και με ένα άλλο / καλύτερο / μεγαλύτερο τροφοδοτικό.

Mα νομιζω οτι το Corsair HX620 ειναι ικανοποιητικο για μια 4670 και εναν ι7-920.

Δεν ειναι παθητικη ειναι αυτη εδω
http://www.powercolor.com/Global/bi...IE_HD4600_4670_512MB_GDDR3/PSD/image_a_xs.jpg

Παιδιά αφού δεν δείχνει να υπερθερμαίνεται η κάρτα, εμένα μου φαίνεται σαν πρόβλημα της μνήμης της.
Άκη όταν αρχίζει τα νούμερα, κάνε μια επανεκκίνηση στο PC,και αν εξαφανιστούν, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης, άρα 100% είναι πρόβλημα μνήμης! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Ναι και με restart εχω τα ιδια προβληματα.

Τι εννοεις προβλημα μνημης.
Της καρτας γραφικων ?