Terratec η Creative για παιχνίδια;

DrAvalanche

New member
10 August 2006
57
Γειά σας παιδιά

για παιχνίδια σε HTPC, καλύτερα να πάρω Creative η Terratec;

Θα χρησημοποιώ οπτική έξοδο για σύνδεση με ενισχυτή

φιλικά

Thanx!

Λογικό

θα υποστηρίζουν και οι δύο surround sound σε παιχνίδια;

θέλει ειδικά πρότυπα αυτό; (πχ EAX)

φιλικά

το ΕΑΧ αμα δεν το υποστηρίζει το παιχνίδι , πάει άπατο ... από την άλλη η creative έχει αναπτύξει πολύ καλό software ώστε το στερεοφωνικό να μετατρέπεται σε 6κάναλο ...

my vote for gaming = Creative

Πρόσεξε στα παιχνίδια να δουλεύει το surround μέσω της οπτικής ίνας - παλιότερα δούλευε μόνο μέσω των αναλογικών εξόδων. Εγώ στο δικό μου (X-Meridian) γυρίζω σε Dolby Digital Live ή DTS Connect όταν βάζω παιχνίδι (μια φορά το χρόνο δηλαδή..).

Δεν ξέρω πως / αν το κάνουν αυτό οι Creative ή Terratec.

Εεε, δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά για να πάρεςι surround σε ένα παιχνίδι πρέπει αυτό να το υποστηρίζει και να έχεις σύνδεση ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ για να περάσουν όλα τα κανάλια η αν θές πολυκάναλο με ένα καλώδιο πρέπει να έχεις DD Live Encoding ή DTS encodig από την κάρτα και μετά στον AV σου. Βάζοντας μια κάρτα Χ και σύνδεση με οπτική δεν παίρνει 3D positional audio γιατί η οπτική παιρνάει ή Stereo ή Compressed multichannel δηλαδή DD Live κτλ.

Για να παίρνεις λοιπόν πολυκάναλο από οπτική πρέπει να ρυθμίσεις την έξοδο της κάρτας σου σε DD Live out. Η μόνη Creative που υποστηρίζει live encoding είναι η Auzentec X-fi Prelude.

Διορθώστε με βέβαια αν κάνω λάθος γιατί πάει καιρός....