Τεσσερεις ωρες με 803D

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη
Χθες το πρωι βρεθηκαμε στους φιλοξενους χωρους της Τηλεοπτικης,οπου μας περιμενε ο Βασιλης,παντα με χαμογελο και καλη διαθεση και απεραντη υπομονη.Τονιζω ακομη μια φορα την αψογη φιλοξενια του Βασιλη και της Τηλεοπτικης,οποτε βρεθηκα εκει,Εκει αφου εγιναν οι αναγκαιες μεταφορες απο τον Πυρρο Δημα<Βασιλη κατα κοσμο>,τοποθετηθηκαν τα 803 και συνδεθηκαν με το player της Classe,ως οδηγο,με ψηφιακο- ομοαξονικο καλωδιο VDH με το dac S.F 2 MK2 με 88 της Sovtek και μεσω xlr στον Αccuphase E307 που οδηγησε τα 803 μεσω VDH The Breeze.Περιστασιακα επαιξε σαν player τo Linn.Απο το πρωτο δισκακι φανηκε αμεσως το ηχοχρωμα του ολου συνδυασμου,μονιτορ χαρακτηρας με καλη εννοια ευφωνηκοτητας.Ακουστηκαν σχεδον ολα τα ειδη μουσικης πλην κλασσικης,βεβαια οσο περνουσε η ωρα και ζεσταινοταν τα μηχανηματα τοσο καλλιτερευε το ακουσμα.Οι υψηλες ηταν εκτεταμενες και εκει που περιμενες οτι κατι θα τσιριξει-στριγγλισει,με μαγικο τροπο-διαμαντενιο-συνεχιζε χωρις να ενοχλει,οι μεσσαιες γεματες και σωστες,οσο για το χαμηλο ηταν τοσο,οσο ο ηχοληπτης-παραγωγος,αποφασιζε να γραψει στο δισκακι,απο υπερβολικο εως χαλαρο.Με λιγα λογια ακουσα ενα μονιτορ ηχειο που σου εδινε την δυνατοτητα να ακουσεις τα παντα ,χωρις να σου δημιουργει δυσαρεστο συναισθημα.Μετα 4 ωρες ακροασεων σε διαφορες εντασεις ,ειμασταν ξεκουραστοι χωρις να αισθανθουμε ουτε στιγμη το αισθημα της ηχητικης κοπωσης,πραγμα που για μενα τουλαχιστον ειναι εξαιρετικη παραμετρος αξιολογησης ενος ηχειου.Το 803 ειναι τελειο?οχι βεβαια,αλλα νομιζω οτι με λιγο δουλεια στο στησιμο,οσο και στα καλωδια κλπ μπορει να το φερει καποιος στα μετρα που του αρεσουν.Οσον αφορα της δυσκολια οδηγησης,ειναι πολυ ευκολοτερο φορτιο απο 805Ν.Βεβαια περισσοτερα μετα τις 18/8 οπου θα ξαναγινει μια ακροαση.Ευχαριστω ακομη μια φορα τον Βασιλη

Χθες ήθελα να έρθω κι εγώ, αλλά δε μπόρεσα.

18 του μήνα μάλλον εδώ θα είμαι, πιθανόν να έρθω.
Θέλω να το ακούσω το 803 κι εγώ, πιο πολύ για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Μακάρι ο χώρος μας, να είχε κι άλλα παιδιά σαν τον Βασίλη.
Έχει γνώσεις, είναι ανοιχτόμυαλος, δεν φοβάται τις προκλήσεις και πάνω απ' όλα έχει ΗΘΟΣ (εν αντιθέσει με κάποιους άλλους).
ΥΓ Με πλήρωσε να τα γράψω αυτά :D

Μακάρι ο χώρος μας, να είχε κι άλλα παιδιά σαν τον Βασίλη.
Έχει γνώσεις, είναι ανοιχτόμυαλος, δεν φοβάται τις προκλήσεις και πάνω απ' όλα έχει ΗΘΟΣ (εν αντιθέσει με κάποιους άλλους).
ΥΓ Με πλήρωσε να τα γράψω αυτά :D

Εμενα μου υποσχεθηκε εκπτωση 80%,για την αγορα των 803 συν τα ποσοστα απο πιθανες πωλησεις 803.Εκεινο που δεν διευκρινιστικε ειναι αν περιλαμβανονται και οι πωλησεις του 803S η μονον του D,αναμενω δημοσια τοποθετηση του Βασιλη.Ο αλλος ακροατης λογω παραξενου ωραριου εργασιας,δεν εγραψε ακομη

Να 'μαι και εγωωωωώ

Ο Πέτρος τα γράφει καλά:
- το ηχείο αυτό δεν κουράζει, πράγμα παράξενο καθώτι σύμφωνα με τα γούστα μου υπάρχει έμφαση στα πρίμα.

- τα πάει πολύ καλά σε όλα τα είδη της μουσικής (ακούσαμε Χάρις Αλεξίου, Πυξ Λαξ, Rickie Lee Jones, Tracy Chapman, John Campbell μεταξύ των άλλων). Έχω έναν μικρό ενδοιασμό στην τοποθέτηση των φωνητικών των Tool αλλά τα όργανα βαρούσαν αλλύπητα. Στην επόμενη ακρόαση θα έχω καλύτερη άποψη καθώς τους άκουσαν τελευταίους και στα γρήγορα.

- ακούστηκαν πολύ καλύτερα - indeed - από τα 802D με τους Classe (βλ. προηγούμενη συγκέντρωση στην Τηλεοπτική). Το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν απαλλαγμένο σχεδόν από τα προβλήματα που άκουσα με τα 802D.

- αποδείχτηκε ηχείο ευκολοδήγητο καθώς ο Accuphase 307 δεν είναι και κανένα τέρας ισχύος.

Αναμένω τις αλλαγές του Βασίλη που έχουν να κάνουν με τον χώρο για ν' ακούσω ξανά τα 802. Προς το παρόν τo σετ 803D-Accuphase είναι αχτύπητο.

Εμενα μου υποσχεθηκε εκπτωση 80%,για την αγορα των 803 συν τα ποσοστα απο πιθανες πωλησεις 803.Εκεινο που δεν διευκρινιστικε ειναι αν περιλαμβανονται και οι πωλησεις του 803S η μονον του D,αναμενω δημοσια τοποθετηση του Βασιλη.

Περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις του 803S ;)

- ακούστηκαν πολύ καλύτερα - indeed - από τα 802D με τους Classe (βλ. προηγούμενη συγκέντρωση στην Τηλεοπτική). Το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν απαλλαγμένο σχεδόν από τα προβλήματα που άκουσα με τα 802D.

Ανανεώνω το ραντεβού με τον Πέτρο και τον Σάββα περί τα τέλη Αυγούστου όπου θα έχει "δέσει και η ομάδα..."

Αναμένω τις αλλαγές του Βασίλη που έχουν να κάνουν με τον χώρο για ν' ακούσω ξανά τα 802. Προς το παρόν τo σετ 803D-Accuphase είναι αχτύπητο.

Οπως ανέφερα σε σχετική συζήτηση με το Σάββα και τον Πέτρο, άλλα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από μία εκδήλωση-παρουσίαση και άλλα από μία κατ´ιδίαν ακρόαση χωρίς τον παραμικρό χρονικό περιορισμό.

Είναι γεγονός ότι τα 803D (στην συγκεκριμένη τοποθέτηση ) αναπαρήγαγαν πιό ομαλά - για διάφορους λόγους - την χαμηλή-μεσοχαμηλή περιοχή των συχνοτήτων από τα 802D.

Ανανεώνω το ραντεβού με τον Σάββα και τον Πέτρο περί τα τέλη Αυγούστου οπότε θα έχει "δέσει η ομάδα" Πιο δεμένο σύνολο, με γρήγορες αντεπιθέσεις και πιο καθαρό χαμηλό.....

Last edited:
Στην επομενη δοκιμη θα πειραματισθουμε και με τα καλωδια των ηχειων,απο αυτα που θα υπαρχουν στην διαθεση μας.Παντως ο ενισχυτης δειχνει μια σχετικη απαθεια με τα καλωδια των ηχειων, ενω αντιθετως με interconnect οι διαφορες ειναι μεγαλες

Οι παραλίες είναι ακόμα γεμάτες. Τι είναι τούτοι ρε; Άντρα θέλω, τώρα τον θέλω...

Η ακρόαση οργανώνεται