Κόβοντας με μεγάλες ταχύτητες και βάζοντας πίεση σε υλικά όπως το χαρμποτ, το νοβοπαν η μελαμινη.... Εχουν ως αποτέλεσμα λόγω υψηλής θερμότητας να λιώνουν οι κόλλες και οι ρητινες που περιέχουν αυτα τα υλικά, να κολλάνε στην λαμΑ ή στον δίσκο και αυτά (δίσκος λάμα) να "κολλάνε" , να κολωνουν το μηχάνημα (να μην προχωράει) και να καίγονται. Όσο πιο λεπτό το εργαλείο τόσο πιο εύκολα στραβώνει. Κοπες με αυτά θέλουν χαμηλές στροφές και συχνά σταματηματα. Αυτά λέει η μικρή πείρα μου (δεν έχω δισκοπριονα ή πριονοκορδελες και την δουλειά μου την κάνω με σεγα ή με τροχό) και αυτά μου είχε πει και ένας τεχνικός από την Bosch όταν αναρωτιόμουν γιατί κάηκε ο δίσκος ξύλου της dremel.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Το αν είναι χαρμποτ (unsanded ή unlaminated... Δεν ξέρω πως λέγεται) ή νοβοπαν δεν μπορώ να σου πω με την ανάλυση και μέγεθος που βλέπω την φώτο σου από το κινητό, αλλά αυτά τα υλικά παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα χρηστικότητας.

δηλαδη το ψιλοεσκισα, ετσι?:2thumb22sup:
Και εγω πιστευω οτι το προτρυπημα ειναι βολικο για να κανεις την δουλεια σου αρχοντικα, αλλα αυτη την φορα ηθελα ζορια.
Mπραβο Κωστα πολυ χρησιμο το crash test στο δραπανακι!!
Και με καλα bits ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να παρεις εως και 20% καλυτερη αποδοση στο τρυπημα απ'οτι με τα φτηνα bits.
λαδι σαπουνονερο βαζει για τρυπημ κανεις;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.