Τεστ συσκευων απο περιοδικα

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
Αποφασισα λοιπον να ξυσω μια μεγαλη πληγη.Και μεταφερω ακριβως καποιες απο τις ατακες μου μου εχουν πει διαφοροι ελληνες ριβιουερς, μετα απο αυτο μπορουμε να καταλαβουμε πολλα.Παμε λοιπον ,
1) να θαψω μια συσκευη ? πισω υπαρχη ολοκληρη εταιρια να παθουν ζημια οι ανθρωποι 2) αφου ξερεις οτι και να γραψω τα φιλτραρει ο ταδε
τι θες να χασω την δουλεια μου? 3) Ξερεις ποσες κουτατες δοκιμες (δεν βγηκε καν η συσκευη απο το κουτι της) εχουμε κανει? 3) Δεν εχουμε χωρο να βαλουμε αυτα τα ηχεια για δοκιμη , τα κρατησαμε 3 μηνες και τα γυρισαμε πισω , ουτε τι χρωμα εχουν δεν ειδαμε.4) Αμα αρχισουμε τα θαψιματα στο τελος θα τεσταρουμε 1-2 συσκευες, αρα λιγο πολυ ολα καλα τα βγαζουμε.5) Κοιτα αργυρη αν γραφαμε οτι ακουγαμε θα την ειχαμε κλεισει καιρο την παραγκα.
Θα πει καποιος αργυρη λες ψεματα , δεκτο αλλα αν ειναι ετσι καταληγουμε οτι τα περιοδικα ειναι μονο για ενημερωση νεων προιοντων μιας και τις συμπαθειες-αντιπαθειες δεν μπορει να τις αποβαλει κανεις.

Μετα απο αυτο αρχιζει η καχυποψια (το χειροτερο απο ολα ) .Με τι συνοδα? με τι το ακουσες διπλα? γιατι εγραψες οτι το δοκιμασες με τα ταδε συνοδα ? αυτο δεν ειναι διαφημηση των συνοδων?. Και παει λεγοντας.........

Δε νομίζω να σου πει κανείς πως λες ψέμματα,ούτε πιστεύω πως πρέπει να είναι κανείς πολύ ψαγμένος,απεναντίας είναι ακόμα μία απόδειξη σε αυτό που όλοι λίγο πολύ,γνωρίζαμε.

και για αυτο το λογο υπαρουν και τα forum και εχουν και τοση συμμετοχή.Ο κόσμος πάνω κατω καταλαβαίνει οτι η οποιαδηποτε μέτρηση μπορει να εμπεριέχει και ενα σημαντικό κομμάτι υποκειμενικότητας. Εξάλλου το ιδιο κάνουμε ολοι σε μεγαλο ή μικρο βαθμό και στη δουλειά μας και στη προσωπική μας ζωή.

Αν και δεν έχω τεράστια εμπειρία από περιοδικά του χώρου, καθώς έχω γύρω στην πενταετία που αγοράζω τέτοια, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και για κάποιον ανυποψίαστο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι πολλές φορές γίνονται κακοπροαίρετες κριτικές, με σαφή πρόθεση υποβιβασμού κάποιας εταιρίας, αλλά και το ακριβώς αντίθετο, με αβάντα και παράτες υπέρ κάποιας άλλης. Είναι άλλωστε γνωστή η περίπτωση περιοδικού του χώρου (ονόματα δε λέμε..) που ουσιαστικά είχε (δεν ξέρω αν συνεχίζει, δεν το παίρνω πλέον) μετατραπεί σε fanboy της sony. Btw όταν είχα διαβάσει την παρουσίαση του ps3 στο ενλόγω περιοδικό, νόμισα ότι διάβαζα ενημερωτικό φυλλάδιο της sony. Δεν έχω, επομένως, κάποιον λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου και το θεωρώ σίγουρο, ότι, ιδιαίτερα σε άτομα που είναι χρόνια στο χώρο, υπάρχουν αρκετές διαπλεκόμενες σχέσεις με εταιρίες. Άλλωστε αυτό συμβαίνει παντού και είναι λογική συνέπεια. Το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο επηρεάζουν αυτές οι σχέσεις και το αν ουσιαστικά φτάνουμε σε κάποιο είδος "δωροδοκίας" (έχω ακούσει και για αρκετά δώρα εταιριών προς δημοσιογράφους του χώρου) για ευνοϊκή μεταχείριση ή αντίστοιχα, αν, λόγω κακών σχέσεων διαπροσωπικών, μνησικακιών κλπ, φτάνουμε στο άλλο άκρο και στην άδικη μεταχείριση προϊόντων και εταιριών.

Αποφασισα λοιπον να ξυσω μια μεγαλη πληγη.Και μεταφερω ακριβως καποιες απο τις ατακες μου μου εχουν πει διαφοροι ελληνες ριβιουερς, μετα απο αυτο μπορουμε να καταλαβουμε πολλα.Παμε λοιπον ,
1) να θαψω μια συσκευη ? πισω υπαρχη ολοκληρη εταιρια να παθουν ζημια οι ανθρωποι 2) αφου ξερεις οτι και να γραψω τα φιλτραρει ο ταδε
τι θες να χασω την δουλεια μου? 3) Ξερεις ποσες κουτατες δοκιμες (δεν βγηκε καν η συσκευη απο το κουτι της) εχουμε κανει? 3) Δεν εχουμε χωρο να βαλουμε αυτα τα ηχεια για δοκιμη , τα κρατησαμε 3 μηνες και τα γυρισαμε πισω , ουτε τι χρωμα εχουν δεν ειδαμε.4) Αμα αρχισουμε τα θαψιματα στο τελος θα τεσταρουμε 1-2 συσκευες, αρα λιγο πολυ ολα καλα τα βγαζουμε.5) Κοιτα αργυρη αν γραφαμε οτι ακουγαμε θα την ειχαμε κλεισει καιρο την παραγκα.
Θα πει καποιος αργυρη λες ψεματα , δεκτο αλλα αν ειναι ετσι καταληγουμε οτι τα περιοδικα ειναι μονο για ενημερωση νεων προιοντων μιας και τις συμπαθειες-αντιπαθειες δεν μπορει να τις αποβαλει κανεις.

Ξεχνας και το τι λενε οι εμποροι. Πχ αυτο που ακουσα εγω ηταν " γιατι να στειλω το ηχειο μου στο περιοδικο αφου ξερω οτι πρωτο θα βγαλουν το ταδε Ελληνικης προελευσης?"

Κοιτα στα ελληνικα φορουμ το πραμα σε γενικες γραμμες ειναι σε ερασιτεχνικο επιπεδο.Τι σημανει αυτο οτι δεν εχουμε διαχειριστες -μαγαζατορες( αν και απο αυτο καταλαβαινουμε οτι θα εσπρωχναν δικα τους πραματα).Και οτι ευκολα μπορει καποιος περιοδικατορας να ειναι εδω αναμεσα μας και να εχει ενα φτυαρι ροδιου και να θαβει ποιοτικα.Ακομα ξερω καποιους ριβιουερς που απλα μπαινουν και διαβαζουν- ενημερωνονται απο εδω μεσα.Ευκολο να καταλαβουν οτι καποια κατεστημενα και αν θελουν να τα αλλαξουν δεν μπορουν για αλλους λογους.Σε ξενα φορουμ τωρα η διαφημηση και η επαγγελματικη προσεγγιση ειναι σε αλλο επιπεδο , οπως και πολλα αλλα.Το ζητουμενο για καποιους ειναι η < επαγγελματικη επαφη > με ανυποψιαστους αναγνωστες ωστε ευκολα να σπρωξουν την σαβουρα τους σαν fisrt class products.Kαι τα θυματα να ειναι ευχαριστημενα και αυτοι με λιγο πιο γεματες τσεπες.
Και κατι που ξεχασα πριν 5 χρονια ειχα πει σε καποιον εισαγωγεα οτι καποιοι τα παιρνουν , με κοιταξε με εκπληξη και μου ειπε : Εμενα δεν μου εχει ζητησει ποτε λεφτα.Του απαντησα συνηθως δεν ζητανε , τους τα δινουνε ...ειτε με χαρτζηλικακι ειτε με καμμια διαφημησουλα....Και η μηχανη της παραπληροφορησης δουλευει ρολοι.

Ξεχνας και το τι λενε οι εμποροι. Πχ αυτο που ακουσα εγω ηταν " γιατι να στειλω το ηχειο μου στο περιοδικο αφου ξερω οτι πρωτο θα βγαλουν το ταδε Ελληνικης προελευσης?"

Ο συνδιασμος διαφησης - συμπαθειας ειναι αυτοκαταστορφικος καμμια φορα.Σε τρωει χωρις να το καταλαβεις,

Και ομως ξερουν οτι αν δεν στειλουν ηχειο για δοκιμη πως θα τους μαθει ο κοσμος.

To θέμα μηχανημάτων και περιοδικών στον Ελληνικό χώρο, το έχουμε συζητήσει πάμπολες φορές εδω μέσα και πλέον δεν νομίζω ότι χρειάζεται ειδικής μεταχείρησης με ξεχωριστό θέμα.
Πλέον θεωρώ ότι τους πήρε χαμπάρι αρκετός κόσμος και εαν δεν αλλάξουν γρήγορα κάποιες πολιτικές τους, βλέπω τις πωλήσεις τευχών να πιάνουν απολύτως πάτο.
Το κακό σε μιά τέτοια περίπτωση πλέον και με την ιντερνετική ενημέρωση στα καλύτερά της,δεν θα είναι γιά εμάς....

Last edited:
Το οτι καποιοι απο εμας δεν αγοραζουν δεν σημαινει αν πεσει ενα περιοδικο στα χερια τους δεν θα το διαβασουν.Το θεμα το ανοιξα για την δυσκολη θεση που μπορει να βρεθει ενας ριβιουερ εξαιτιας καποιων αλλων παραγοντων.Και για την συμπαθεια - αντιπαθεια που μπορει να εχουμε και εμεις με καποια προιοντα για καποιους λογους.

Κοιτάξτε κύριοι, τα πράγματα δεν είναι απλά και καλό θα είναι να μην τα
βάζουμε όλα σε ένα καζάνι! Δεν λέω, πράγματι τα τεστ των περιοδικών δεν
είναι πάντα αντικειμενικά και πολλές φορές είναι και ελλειπή και παραπλανητικά,
αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάποια χρησιμότητα. Προσωπικά, έχω
στοιχεία γιά πάρα πολλές περιπτώσεις τεστ που δεν έγιναν ποτέ, επίσης είναι
πολύ ενοχλητικό το ότι δεν δημοσιέυονται αναλυτικές μετρήσεις συσκευών,
με την δικαιολογία έλλειψης χώρου, δηλαδή παλαιότερα δεν υπήρχε έλλειψη
χώρου? Απλά οι άνθρωποι πλέον, γιά τους δικούς τους λόγους, δεν
ασχολούνται!!! Τέλος πάντων, ας σοβαρευτούν λίγο και ας προσέχουν τι
γράφουν γιατί στο τέλος κανείς δεν θα ασχολείται μαζί τους!!!!

Επειδη ο κοσμος ανακυκλωνεται, και επειδη αυριο το καθε περιοδικο τεσταρει τα ηχεια μας θα αγορασουμε το περιοδικο ειτε για να κανουμε πλακα στον φιλο μας οτι και τα περιοδικα τα δικα μας ηχεια βγαζουν πρωτα , ειτε για να το βριζουμε επειδη εβγαλε πρωτα αυτα που δεν μας αρεσουν.

Είναι και αυτός ένας λόγος!!! Αλήθεια δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί πολλές φορές
στις αγγελίες βλέπετε συσκευές με ελαχιστες ώρες λειτουργίας και πολλές
φορές μεγάλου κόστους να πωλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την
αγορά τους?! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.....