Θα αγαπούσαμε το παιδί μας αν έκανε αλλαγή φύλου;

Status
Not open for further replies.
Εσύ λοιπόν auteur, τι απαντήσεις δίνεις στις 6 ερωτήσεις που έθεσες?

Δεν μας είπες και τίποτε.

Θα αγαπούσαμε και θα στηρίζαμε το παιδί σας, αν ειναι ομοφυλόφιλο ή αν επιθυμούσε να κάνει αλλαγή φύλου;
Η αγάπη μας για το ίδιο μας το παιδί, θα ήταν ίδια, όπως και αν ήταν ετερόφυλλο;

Αγαπάμε τα παιδία μας, μόνο, οταν αυτά εχουν ίδιες πεποιθήσεις και επιθυμίες με τις δικές μας;

Η επιθυμία αλλαγής φύλου και η ομοφυλόφιλια ειναι ασθένεια;
Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε απο αυτή;

τροποι πρόληψης και αντιμετώπισης;

Όχι, δεν είναι τόσο απλό.

Κανένας δεν δικαιούται να ζει την ζωή του μέσα από την ζωή ενός άλλου.

Όπως ο γονέας -και αυτό γίνεται σχεδόν αυτόματα αποδεκτό- δεν έχει δικαίωμα να ορίσει πως θα ζει το παιδί την ζωή του,
έτσι και το παιδί - και αυτό θα ακουστεί σκληρό αλλά είναι το ίδιο πράγμα- δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί αναγνωριση για την ζωή που κάνει (από τους γονείς του)....

Συμφωνω απολυτα εδω ομως γλυστραει μια λεπτομερεια που μπορει να ειναι τεραστειας σημασιας.

Μια λεπτομερεια που οφειλεται σε μια απο τις ερωτησεις και την αμφιβολια του ορου "παιδι".

Και για να το εξηγησω. Για ενα γονεα παιδι ειναι και ο ματραχαλος των 25 χρονων, και το παιδακι των 5.
Η ερωτηση τωρα...αυτην για το "αν ζητησει το παιδι αλλαγη φυλλου".
Εδω τα πραγματα γινονται πολυ πολυπλοκα. Γιατι για τι παιδι προκειται ; Κανα σαρανταρη ; Καμμια εικοσαρα ; η για κανα παιδακι 5, 8, 10 χρονων ;
Γιατι ενα παιδι πολλα μπορει να ζητησει, να φανταστει η να το κανουν να φανταστει...
Και εκει τα αποτελεσματα ειναι τετελεσμενα και συχνα καταστροφικα (μεγιστο ποσοστο αυτοκτωνιων αργοτερα)

Προσοχη λοιπον γιατι "ο διαβολος στην λεπτομερια βρισκεται" που λεν και στη χωρα μου.

Όχι, δεν είναι τόσο απλό.

Κανένας δεν δικαιούται να ζει την ζωή του μέσα από την ζωή ενός άλλου.

Όπως ο γονέας -και αυτό γίνεται σχεδόν αυτόματα αποδεκτό- δεν έχει δικαίωμα να ορίσει πως θα ζει το παιδί την ζωή του,
έτσι και το παιδί - και αυτό θα ακουστεί σκληρό αλλά είναι το ίδιο πράγμα- δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί αναγνωριση για την ζωή που κάνει (από τους γονείς του).

Δύσκολα πράγματα στον συναισθηματικό τομέα αλλά απλά.

Έχουμε φτάσει σε μια απίστευτη μπουρδολογία.

Το θέμα είναι να έχεις το δικαίωμα να ζεις όπως θέλεις. Το να απαιτείς όμως να έχεις και την "ευλογία" των άλλων είναι οξύμωρο.

Όπως δεν τους πέφτει λόγος για το πως σκέφτεσαι εσύ, έτσι δεν πέφτει λόγος και σε εσένα πως σκέφτονται εκείνοι.

Φίλε chrissb

Δεν μιλάμε για πτυχία που θέλουν αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Δοαταπ.

Μια μεγαλοκαρδη απάντηση και απόλυτα ειλικρινής, που δεν χρειάζεται κανένα Sorry, είναι αυτή του φίλου Costas παραπάνω.
Που αποδέχεται την διαφορετικότητα του άλλου δίχως να την κατανοεί πλήρως ή και καθόλου.

Εσύ μιλάς για μια λογιστικη αγάπη ανταλλαγής, οι δύο φίλοι παραπάνω (costas, Νίκος) για μια άνευ όρων αγάπη αποδοχής, που δεν χωράει στα στεγανά της λογικής ανταλλαγής των ρηχών σχέσεων.

Ίσως δεν υπάρχει πιο ειλικρινής και βαθιά υπαρξιακή, απάντηση από αυτή του Κώστα.

Θα αγαπούσαμε και θα στηρίζαμε το παιδί σας, αν ειναι ομοφυλόφιλο ή αν επιθυμούσε να κάνει αλλαγή φύλου;

Ο auteur έθεσε ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους αλλά από τον ερωτώντα, ως ένας από αυτούς για τους οποίους αναρωτιέται αν θα αγαπούσαν και θα στήριζαν το δικό μας παιδί...
:D

(σε κάποια προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν επιμελητής κειμένων...)

Ο auteur έθεσε ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους αλλά από τον ερωτώντα, ως ένας από αυτούς για τους οποίους αναρωτιέται αν θα αγαπούσαν και θα στήριζαν το δικό μας παιδί...
:D

(σε κάποια προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν επιμελητής κειμένων...)

Τι νόημα έχει όλη αυτή η συζήτηση?

Μαζεύει κάποιος στατιστικά στοιχεία?

Θέλει θεωρητικολογίες?

Γιατί μόνο τέτοιες μπορούν να γραφούν από όσους δεν έχουν αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.
Και πάλι όμως, θα έγραφε κάποιος την προσωπική του αντίδραση.

Και?

Ποιος μπορεί να κρίνει κάποιον άλλο που δεν θα είχε την ίδια δυνατότητα?

Mute subject IMHO.

To μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σοβαρότητα ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν την ζωή τους όπως θέλουν.

Τίποτε άλλο.

Τι νόημα έχουν όλες οι συζητήσεις;

Η υπονόμευση του νοήματος μιας τέτοιας συζήτησης, η αλλαγή θέματος και το σβήσιμο μηνυμάτων δίχως επιχειρήματα που έγινε δίπλα (πολύ πιθανό να διαγραφεί και αυτό) είναι γνωστές τεχνικές για να απαλύνει ή να ξεχαστεί ένα δύσκολο ερώτημα που μας κάνει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και μας φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΥΓ. Υπάρχει edit μεχρι 15 λεπτά, οπότε δεν πρόλαβα να διορθώσω το δικό σας, με δικό μας...

Η υπονόμευση του νοήματος μιας τέτοιας συζήτησης, η αλλαγή θέματος και το σβήσιμο μηνυμάτων δίχως επιχειρήματα που έγινε δίπλα (πολύ πιθανό να διαγραφεί και αυτό) είναι γνωστές τεχνικές για να απαλύνει ή να ξεχαστεί ένα δύσκολο ερώτημα που μας κάνει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και μας φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΥΓ. Υπάρχει edit μεχρι 15 λεπτά, οπότε δεν πρόλαβα να διορθώσω το δικό σας, με δικό μας...

Αποφεύγεις να απαντήσεις στο καίριο ερώτημα: Ποια είναι η δική σου άποψη πάνω στο θέμα;

ναι, μόνο που πολλάκις οι γονείς απαιτούν από τα παιδιά τους συμπεριφορές,επιλογές και γενικά τρόπους ζωής (σπουδές,γάμους,κλπ),αγνοόντας τις προθέσεις των τεκνων τους.

Είναι λίγο άσχετο με αυτό που ρώτηξε ο auter αλλά μια και θίχτηκε το θέμα,είπα να το επισημάνω.

Επι του προκειμένου,Το παιδί μου θα το αγαπούσα ότι και αν έκανε,όπως αγάπησα (και ακόμα αγαπώ) τους γονείς μου και ας μη μεγάλωσα ιδανικά,και ας μην ήταν πάντα καλοί..

Ετσι απλά..

Nα προσέχεις περισσότερο τι ισχυρίζεσαι ότι είπε ο άλλος.

Για τα παρακάτω ευχαρίστως να σου απαντήσω, αφού όμως μας πεις και εσύ την δική σου θέση.

Αποφεύγεις να απαντήσεις στο καίριο ερώτημα: Ποια είναι η δική σου άποψη πάνω στο θέμα;
Εγώ δεν θα μπορούσα να δώσω τόσο μεγαλοκαρδη απάντηση όπως αυτή του Kostas

Θα τα αγαπούσα το ίδιο. Η σεξουαλική τους προτίμηση δεν θα άλλαζε αυτό που νιώθω για αυτά. Μέσα μου όμως θα μαραζωνα γιατί απλούστατα δεν μπορώ να δω τίποτα το φυσιολογικό στην ομοφυλοφιλία. Sorry

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Γιατί βλέπω την ομοφυλοφιλία σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Και όταν κατανοείς κάτι, είναι πιο εύκολο να το αποδεχτείς και να το αγαπήσεις.

Η οποιαδήποτε "ανωμαλία" υπάρχει σε μια πράξη, τίθεται πάντοτε στον παρατηρητή και ποτέ σε αυτούς που συμμετέχουν στην "ανωμαλία" αυτή.

Ανωμαλία για πιο συντηρητικά ετερόφυλα ζευγάρια, μπορει κάλλιστα να είναι το στοματικό σεξ, τα σεξ toys, το πρωκτικό σεξ, golden shower κτλ.

Εγώ θα πλήρωνα και για την εγχείρηση αλλαγής φύλλου των παιδιών μου, αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο θάρρος και την αγάπη που έδειξε ο Kostas.

Μια υπέροχη μητέρα που ο γιος της έκανε αλλαγή φύλλου, ο οποίος εξακολουθούσε να του αρέσουν οι γυναίκες, ήθελε δηλ. να γίνει λεσβία...

"Ε και τι έγινε, απλά τώρα έβαλε βυζιά"

Φίλε chrissb

Δεν μιλάμε για πτυχία που θέλουν αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Δοαταπ.

Μια μεγαλοκαρδη απάντηση και απόλυτα ειλικρινής, που δεν χρειάζεται κανένα Sorry, είναι αυτή του φίλου Costas παραπάνω.
Που αποδέχεται την διαφορετικότητα του άλλου δίχως να την κατανοεί πλήρως ή και καθόλου.

Εσύ μιλάς για μια λογιστικη αγάπη ανταλλαγής, οι δύο φίλοι παραπάνω (costas, Νίκος) για μια άνευ όρων αγάπη αποδοχής, που δεν χωράει στα στεγανά της λογικής ανταλλαγής των ρηχών σχέσεων.

Ίσως δεν υπάρχει πιο ειλικρινής και βαθιά υπαρξιακή, απάντηση από αυτή του Κώστα.

Που είδες να μιλάω καν για αγάπη?

Διάβασε αυτά που γράφω, όχι αυτά που νομίζεις ότι γράφω.

Ξαναδιάβασε λοιπόν και άσε τις κοτσάνες περί "λογιστικής αγάπης" ...

Αυτές είναι μόνο μέσα στη φαντασία σου.

Εγώ δεν θα μπορούσα να δώσω τόσο μεγαλοκαρδη απάντηση όπως αυτή του Kostas

Γιατί βλέπω την ομοφυλοφιλία σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Και όταν κατανοείς κάτι, είναι πιο εύκολο να το αποδεχτείς και να το αγαπήσεις.

Η οποιαδήποτε "ανωμαλία" υπάρχει σε μια πράξη, τίθεται πάντοτε στον παρατηρητή και ποτέ σε αυτούς που συμμετέχουν στην "ανωμαλία" αυτή.

Ανωμαλία για πιο συντηρητικά ετερόφυλα ζευγάρια, μπορει κάλλιστα να είναι το στοματικό σεξ, τα σεξ toys, το πρωκτικό σεξ, golden shower κτλ.

Εγώ θα πλήρωνα και για την εγχείρηση αλλαγής φύλλου των παιδιών μου, αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο θάρρος και την αγάπη που έδειξε ο Kostas.

Έχεις καν παιδιά? Και μάλιστα ομοφυλόφιλα?

Πως είσαι τόσο σίγουρος για το τι θα έκανες ώστε να κρίνεις οποιονδήποτε άλλο?

Υποθέτεις και για αυτό?

Θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως, αν με επιχειρήματα μπορέσεις να υποστηρίξης την διαφορετική απάντηση για κάποιον που έχει απο κάποιον που δεν εχει..

δεν υπαρχουν επιχειρηματα διοτι πολυ απλα,εαν δεν το βιωσεις δεν μπορεις να το καταλαβεις.
ειναι πολυ διαφορετικο να ζεις απο κοντα π.χ με τα παιδια του αδερφου σου,απο το να εχεις τα δικα σου.
οσο και αναλυση να σου κανει ενας γονιος,δεν προκειται να καταλαβεις πως νοιωθει ενας γονιος.
σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα και απλα να ειναι γερα και καλα.
τα υπολοιπα σε δευτερη μοιρα..

Έχεις καν παιδιά? Και μάλιστα ομοφυλόφιλα?

Πως είσαι τόσο σίγουρος για το τι θα έκανες ώστε να κρίνεις οποιονδήποτε άλλο?

Υποθέτεις και για αυτό?
Φίλε άστο.

Απλά σου εύχομαι εγκάρδια να μην σου τύχουν ποτέ ομοφυλόφιλα...

όχι για σένα, αλλά για τα παιδιά...

δεν υπαρχουν επιχειρηματα διοτι πολυ απλα,εαν δεν το βιωσεις δεν μπορεις να το καταλαβεις.
ειναι πολυ διαφορετικο να ζεις απο κοντα π.χ με τα παιδια του αδερφου σου,απο το να εχεις τα δικα σου.
οσο και αναλυση να σου κανει ενας γονιος,δεν προκειται να καταλαβεις πως νοιωθει ενας γονιος.
σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα και απλα να ειναι γερα και καλα.
τα υπολοιπα σε δευτερη μοιρα..

Πώς νιώθει ένας συντηρητικός γονιός που δεν ασπάζεται/αποδέχεται καμία διαφορετικότητα και καμία άλλη γνώμη, πέρα από τις δικές του πεποιθήσεις και αξίες.

Έτσι συμφωνούμε και επαυξανουμε!

Δεν έχει να κάνει με βίωμα, αλλά στάση ζωής.

Έσεις γιατί με το ταίρι σας, κάνετε αυτά που και οι δύο συμφωνείτε..;

Δεν γνωρίζεται ότι πολλά από αυτά, οι θρησκείες ή άλλες οικογένειες, τα θεωρούν ανωμαλίες;

Φίλε άστο.

Απλά σου εύχομαι εγκάρδια να μην σου τύχουν ποτέ ομοφυλόφιλα...

όχι για σένα, αλλά για τα παιδιά...

Κοίταξε... οι κρίσεις σου προς τους υπόλοιπους να λείπουν.
Ούτε λόγος σου πέφτει τι θα κάνουν, ούτε την δική σου έγκριση χρειάζονται.

Το παιχνιδάκι σου είναι προφανές ακόμη και από τον τρόπο που έθεσες τις ερωτήσεις σου:

....

Η επιθυμία αλλαγής φύλου και η ομοφυλόφιλια ειναι ασθένεια;
Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε απο αυτή;

τροποι πρόληψης και αντιμετώπισης;

Δεν ντρέπεσαι να ρωτάς κάτι τέτοιο? και να το παίζεις και υπεράνω?

Να μη δίνεις καμία απάντηση ο ίδιος αλλά να το παίζεις κριτής των άλλων?

Άσε μεγάλε, δεν θα πάρουμε.

Αν θέλεις να κάνεις μαλάξεις στο εγώ σου να βρεις άλλο τρόπο.

Αν θέλεις να κάνεις πραγματική συζήτηση να μάθεις να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος και μετά να μιλάς.

Μέχρι τότε διάβασε λίγο τον κανονισμό (σου το έχουν πει ήδη αρκετές φορές).

Πώς νιώθει ένας συντηρητικός γονιός που δεν ασπάζεται/αποδέχεται καμία διαφορετικότητα και καμία άλλη γνώμη, πέρα από τις δικές του πεποιθήσεις και αξίες.

Έτσι συμφωνούμε και επαυξανουμε!

Δεν έχει να κάνει με βίωμα, αλλά στάση ζωής.

κοιτα..
Εάν εισαι δικια μου γενια(45αρης)μεγαλωμενος σε άλλες εποχες,αλλα συχγρονως και μεγαλωμενος στην νυχτα(λογω δουλειας),
οπου οι ομοφυλόφιλοι ηταν κρυμμενοι και στο κραξιμο από την κοινωνια,αλλα ευπρόσδεκτοι από εμας τα ”παιδια της νυχτας”,
προσωπικα δεν θα κανω παρτυ αλλα ουτε και θα το στησω για εκτελεση.
Δεν θελω να μου τυχει γιατι ομολογουμενως δεν θα μου αρεσει.
Τωρα εάν τυχει,εχει ο Θεος-θα δω τι καλυτερο μπορω να κανω,πρωτα για το παιδι μου και μετα για εμενα..
και η διαφορετικοτητα εχει και ενα οριο.
το βγαινω εξω και βροντοφωναζω οτι ειμαι διαφορετικος απο εσας και θελω σωνει και καλα να σας πεισω οτι εγω ειμαι καλυτερος,αλλα και να σας φερω στην πλευρα μου,μονο απεχθεια μου προκαλει.
σεβομαι τους ανθρωπους που το κρατανε για παρτυ τους και στην τελικη προβλημα τους.
αυτα και γκειπαρειντ και κλαιν μαιν μονο κακο προκαλουν για ολους.

• Like
Reactions: mikemtb
κοιτα..
Εάν εισαι δικια μου γενια(45αρης)μεγαλωμενος σε άλλες εποχες,αλλα συχγρονως και μεγαλωμενος στην νυχτα(λογω δουλειας),
οπου οι ομοφυλόφιλοι ηταν κρυμμενοι και στο κραξιμο από την κοινωνια,αλλα ευπρόσδεκτοι από εμας τα ”παιδια της νυχτας”,
προσωπικα δεν θα κανω παρτυ αλλα ουτε και θα το στησω για εκτελεση.
Δεν θελω να μου τυχει γιατι ομολογουμενως δεν θα μου αρεσει.
Τωρα εάν τυχει,εχει ο Θεος-θα δω τι καλυτερο μπορω να κανω,πρωτα για το παιδι μου και μετα για εμενα..
και η διαφορετικοτητα εχει και ενα οριο.
το βγαινω εξω και βροντοφωναζω οτι ειμαι διαφορετικος απο εσας και θελω σωνει και καλα να σας πεισω οτι εγω ειμαι καλυτερος,αλλα και να σας φερω στην πλευρα μου,μονο απεχθεια μου προκαλει.
σεβομαι τους ανθρωπους που το κρατανε για παρτυ τους και στην τελικη προβλημα τους.
αυτα και γκειπαρειντ και κλαιν μαιν μονο κακο προκαλουν για ολους.

Διαφορετικός σημαίνει διαφέρω πλήρως από κάποιον άλλο.

Το βροντοφωναζουν γιατί ακριβώς είναι διαφορετικοί και θέλουν να παραμείνουν έτσι. Όχι να γίνουν αποδεκτοί και να το κρατάνε για την πάρτι τους.

Αυτος ακριβώς είναι ο απολύτως ορισμός της διαφορετικότητα. Δηλαδή να κάνουν ότι δεν αρέσει σε εσένα.

Αμα εισαι γονιος εισαι υπευθυνος για τα παιδια σου μεχρι να γινουν ανεξαρτητα.

Μεσα στην υπευθυνοτητα σου ειναι να τα μεγαλωσεις οποια και να ειναι η φυση τους. Οχι ομως να δεχτεις οπως θελουν να την καθοδηγησουν καποιοι.
Γιατι και αυτο ευθυνη ειναι.

Τελειωσε η κουβεντα.

Status
Not open for further replies.