Θα βγάλουν φέτος κανένα καλό 5ιντσο Android;

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Κλέβοντας τον τιτλο που αφορά τις συσκευές με δυο sim σκέφτηκα πως ειδικά φετος το ιδιο θεμα θα ταίριαζε και για κινητά με οθόνες από 4,7- 5 ίντσες.
Σε μια περίοδο που οι συσκευές μεγαλώνουν επικίνδυνα για τις ραφές των τσεπών μας το να βρεις μια 5ιντση συσκευή πραγματικό τούμπανο γινεται ολο και πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι και προπερσι.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρο εχει δοθει περισσότερο βαρος σε κινητά με οθονες πανω των 5,2 ιντσών αφήνοντας την κατηγορία που κατά γενικη ομολογία βγάζει πιο ανεκτά μεγέθη συσκευών με πιο φτωχα χαρακτηριστικά
Συνεπώς για να μην χανομαστε στο ψάξιμο καλο θα ηταν ότι πιο γεμάτο από χαρακτηριστικά βγαινει σε smartphones των 4,7-5 ιντσων να το ποστάρουμε σε αυτό το τοπικ .
Τι λετε;

Re: Θα βγάλουν φετος κανένα καλό 5ιντσο Android;

Νομίζω το nexus 5 2105 edition θα ήταν καλή περίπτωση,ειδικά αμα ακούγεται ότι θα έχει 2700 μπαταρια με 1080p οθονη και pure android M που λογικά θα ειναι πιο battery friendly απο την L.
Δεύτερη πρόταση το P8 που και αυτο ψιλό μαζεμένες διαστάσεις εχει για 5.2 ίντσες.

Εκτός αμα βγάλει η Sammy διάδοχο του Alpha η Α5 αν όχι φέτος ίσως αρχες του έτους.

Για εμένα nexus 5 του 13 συν το 930 έχουν το ιδανικό μεγεθος αλλα και τα 2 τραγική αυτονομια είχαν με 2300-2400 μπαταρια.
Σήμερα θες minimum 2600-2700 μπαταρια για 5-5.1 με 1080p και το ιδανικό 2900-3000.

Αλλα αφού η Apple μείωσε χωρητικότητα στην 6s σειρά βλέπω τους OEM για το 16 να ακολουθούν ως συνήθως αντιγράφοντας τα αρνητικά του.
Μακάρι να υπάρξουν εξαιρέσεις.

Βασικά να δούμε πως θα παει ο 820 και η M διοτι φέτος μας τα χάλασαν και η Google και η Qualcomm.

Πεποίθηση μου ότι ο συνδυασμός 820/M/2900 μπαταρια θα ειναι ίση με 801/4.4.4/3100 πχ του z3.

Νομίζω το nexus 5 2105 edition θα ήταν καλή περίπτωση,ειδικά αμα ακούγεται ότι θα έχει 2700 μπαταρια με 1080p οθονη και pure android M που λογικά θα ειναι πιο battery friendly απο την L.
Δεύτερη πρόταση το P8 που και αυτο ψιλό μαζεμένες διαστάσεις εχει για 5.2 ίντσες.

Εκτός αμα βγάλει η Sammy διάδοχο του Alpha η Α5 αν όχι φέτος ίσως αρχες του έτους.

Για εμένα nexus 5 του 13 συν το 930 έχουν το ιδανικό μεγεθος αλλα και τα 2 τραγική αυτονομια είχαν με 2300-2400 μπαταρια.
Σήμερα θες minimum 2600-2700 μπαταρια για 5-5.1 με 1080p και το ιδανικό 2900-3000.

Αλλα αφού η Apple μείωσε χωρητικότητα στην 6s σειρά βλέπω τους OEM για το 16 να ακολουθούν ως συνήθως αντιγράφοντας τα αρνητικά του.
Μακάρι να υπάρξουν εξαιρέσεις.

Βασικά να δούμε πως θα παει ο 820 και η M διοτι φέτος μας τα χάλασαν και η Google και η Qualcomm.

Πεποίθηση μου ότι ο συνδυασμός 820/M/2900 μπαταρια θα ειναι ίση με 801/4.4.4/3100 πχ του z3.

με τραγικές διαστάσεις για lg,κάπου διάβασα θα είναι σχεδόν οσο το g3 http://www.phonearena.com/news/Leak...exus-5-2015-and-its-1.8mm-camera-hump_id73511

Δυστυχώς οι Ασιάτες τρελαίνονται με τις μεγάλες οθόνες και καθώς αυτοί πλέον κάνουν κουμάντο, βλέπουμε όλο και να ανεβαίνει το standard μέγεθος.

Ακόμη και η πολλά υποσχόμενη huawei, παίζει σε 5+ για όλα τα πιο καινούργια: honor 6+, honor 7, p8, huawei mate s, κλπ.

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι η παντελής απουσία της Samsung σε αυτή την κατηγορία - high end συσκευές στις 5 ίντσες και κάτω. Βγάζουν δεκάδες μοντέλα non-stop αλλά σε αυτή την κατηγορία δεν έχουν ούτε μία πρόταση, έτσι για δείγμα να την έχουν και να τη δείχνουν!

το s6 έχει ήδη βγει σε 850 εκδόσεις και χρωματικούς συνδυασμούς, μέχρι και το s6 active έβγαλαν, αλλά ένα s6 σε πιο compact διαστάσεις τίποτα άλλο εκτός από φήμες...

Για ένα πιο μαζεμένο Note δεν το συζητάω, αυτό μάλλον δε θα το δούμε ποτέ...

και εγω οτι βλεπω, εχει 5,5 οθονη, ενω το πιο βολικο μεγεθος για μενα (και για αρκετους ακομα) ειναι κοντα στις 5 ιντσες.
ενα αντιγραφο του iphone 6 ειναι το lenovo s90 αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι "τουμπανο"
πρεπει να εχει γινει και λαθος στο review γιατι αναφερει 8 megapixel ενω η πισω ειναι 13..
http://in2mobile.gr/2015/07/03/lenovo-s90-review/
στα 149 για το 32gb (προσφορα public με wind καρτοκινητο/2 μηνες υποχρεωτικα απο 10 ) ειναι μαλλον καλη περιπτωση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Θα βγάλουν φετος κανένα καλό 5ιντσο Android;

To p8 δεν το λες και πολύ μαζεμένο σε μεγεθος.
15 εκατοστά συσκευή και μαλιστα με on screen buttons πράγμα που υποτίθεται βοηθα στο να φτιάξουν πιο μαζεμένο μεγεθος .
Για την μπαταρία αστο καλυτερα.
Για το A5 και εγω εχω καποιες ελπίδες ( αν δεν το κουτσουρέψουν και αυτό ) αλλα πολύ φοβαμαι πως η μπαταρία του δεν θα ξεπερνά τα 2500 mah

Φετος ειχα καποια ελπίδα με το honor 7 και τον διάδοχο του Xiaomi Mi4 αλλα βλεπω πως ολοι μεγάλωσαν τις οθόνες τους.

και εγω οτι βλεπω, εχει 5,5 οθονη, ενω το πιο βολικο μεγεθος για μενα (και για αρκετους ακομα) ειναι κοντα στις 5 ιντσες.
ενα αντιγραφο του iphone 6 ειναι το lenovo s90 αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι "τουμπανο"
πρεπει να εχει γινει και λαθος στο review γιατι αναφερει 8 megapixel ενω η πισω ειναι 13..
http://in2mobile.gr/2015/07/03/lenovo-s90-review/
στα 149 για το 32gb (προσφορα public με wind καρτοκινητο/2 μηνες υποχρεωτικα απο 10 ) ειναι μαλλον καλη περιπτωση.

lenovo-vibe-shot.jpg

http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_shot-7046.php
Για το lenovo πιο γεμάτη έκδοση είναι το viber shot .
Αν δεν ενοχλεί η έλλειψη notification led τοτε δειχνει πολύ καλη περίπτωση

Αργά η γρήγορα δυστυχώς θα μας αναγκάσουν στις παντόφλες να κινηθούμε διοτι εκεί θα εξελίσσεται τεχνολογικά ο τομέας της mobile βιομηχανίας.

Για την αυτονομια τρέχουν project που μπορεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον όπως πχ το διπλασιασμό της χωρητικότητας χωρις προσθήκη περαιτερω όγκου η βάρος στις φυσικές διαστάσεις των σημερινών πολυ λεπτών μπαταριών που βάζουν τελευταία στα κινητά στο λεγόμενο πόλεμο ποιος την εχει πιο λεπτή :p

OnePlus X (aka Mini)

oneplus-x-poster.jpg

Την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του OnePlus X και σήμερα διέρρευσε το poster που βλέπετε, το οποίο αποκαλύπτει την πρόσοψη της συσκευής και την τιμή του (1699 yuan ή περίπου 240). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα, το OnePlus X θα διαθέτει υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το OnePlus 2 και γι’ αυτό θα κοστίζει λιγότερο.

OnePlus X (aka Mini)

Οθόνη 5” Full HD (1920 x 1080, 441ppi) με επικάλυψη Gorilla Glass 3 και τεχνολογία ClearForce
Επεξεργαστής 64bit octa-core MediaTek MT6795 2.2GHz
Μνήμη RAM 2GB
Αποθηκευτικός χώρος 32GB
Κάμερα 13MP Sony IMX258 f/2.0
Εμπρόσθια κάμερα 5MP
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι
WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE
Λειτουργικό σύστημα OxygenOS 3.0 βασισμένο στο Android 6.o Marshmallow
Μπαταρία 2450mAh
Υποδοχή USB Type-C

http://www.techgear.gr/oneplus-x-aka-mini-leaked-price-and-poster-102436/

Επειδη δεν θυμαμαι, στις αλλες συσκευές της βαζει ραδιο και notification led ;

xiaomi-redmi-3-00.jpg

Body Dimensions 139.3 x 69.4 x 8.5
Weight 144g (5.08 oz)
SIM Dual SIM (Micro-SIM / Nano-SIM, dual stand-by)
Display Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.0 inches (~71.3% screen-to-body ratio)
Resolution 720 x 1280 pixels (~294 ppi pixel density)
Platform OS Android OS, v5.1 (Lollipop)
Chipset Snapdragon 616
CPU Octa--core Cortex-A53 1.5GHz
GPU Adreno 405
Memory Card slot Yes, up to 128GB (uses SIM 2 slot)
Internal 16 GB, 2 GB RAM
Camera Primary 13 MP, f/2.2, phase-detection autofocus, LED flash
Features geo-tagging, touch focus, face/smile detection, HDR
Video Yes
Secondary 5 MP, f/2.2
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS
Radio To be confirmed
USB microUSB v2.0
Features Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass
Battery Li-Ion 4100 mAh battery

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3-7862.php
http://www.spemall.com/Xiaomi-Redmi...-Sim-Card-4100mAh-Battery-Quick-Charge_g.html