Θα εκτιμουσα καθε δυνατη βοηθεια!

Μωρε τα χερια μου πιανουν ηλεκτρολογος ηλεκτρονικος ειμαι και εγινα ασανσερας απλα πιατο δεν ετυχε ποτε να στησω και αποτι καταλαβαινω πρεπει να πεσει ακριβως γεωμετρικα και εκει θελω ενα καλο πεδιομετρο πραγμα που ειναι ακριβο οποτε γιαυτο ειπα για τεχνικο! Σας ευχαριστω παντως ολους!

Με μία μικρή tv και έναν δέκτη στη ταράτσα ( για αρχή) θα μπορέσεις να κάνεις ( και να μάθεις) τη δουλειά σου...

Μπαινω στην μπριζα να ρωτισω αμεσως...και τι να κανω να γυριζω το πιατο εως οτου πιασω καναλι ας πουμε?

Αν είναι να δώσεις 180 σε τεχνικό, δώσε αυτά τα χρήματα να πάρεις ένα από τα φθηνά πεδιόμετρα.

Σε ότι αφορά την πρόταση για δέκτη με ethernet, αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι μόνο ελεύθερα κανάλια όπως τα stream του BBC, τότε δε το χρειάζεσαι.

Εχεις δικιο σε αυτο αν ειναι να παρει τοσα...λογικη η αγορα πεδιομετρου! :2thumb22sup:

Τα 120 με 180 ευρώ μου φαίνονται υπερβολικά για την εγκατάσταση ενός πιάτου .
Εγώ μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να φέρω τεχνικό,από εγκαταστάσεις που έχουν κάνει τεχνικοί σε φίλους ξέρω ότι οι τιμές στην Θεσ/νικη είναι γύρω στα 100 ευρώ.

Θα βρεις στην περιοχη της Αχαρνων και τριγυρω υπαρχουν κατι μαγαζια απο bangladesh που το πολυ μεχρι 50-60 θα σου παρουν...
+1
Αν έμενα κέντρο αυτούς θα έπαιρνα δεν το συζητώ είναι φιλότιμοι και κάνουν καλή δουλειά. Εναν από ν.προάστεια που είχα φέρει, του έσταξα 2 κατοστάρικα κ μου το έβαλε κ λάθος το πιάτο. Οπότε χίλιες φορες πακισταν κ μπαγκλαντες τα κανουν ολα κ συμφερει..

αν αποφασίσεις να το βάλεις μόνος σου, θα βάλεις ανύψωση στο πιάτο 45,8μοίρες θα περιστρέψεις ελάχιστα το lnb προς την αντίθετη φορά απο εκείνη των δεικτών του ρολογιού. θα βάλεις τον δέκτη στο μενού αναζήτησεις δορυφόρου (όταν πάρεις δέκτη θα σου πω ποιο ακριβώς υπομενού είναι) και μετά μετακινώντας αργα δεξιά αριστερά το πιάτο θα το σφίξεις εκεί που θα έχεις το μέγιστο σήμα. έτοιμος!

Re: Απάντηση: Θα εκτιμουσα καθε δυνατη βοηθεια!

Τα 120 με 180 ευρώ μου φαίνονται υπερβολικά για την εγκατάσταση ενός πιάτου .
Εγώ μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να φέρω τεχνικό,από εγκαταστάσεις που έχουν κάνει τεχνικοί σε φίλους ξέρω ότι οι τιμές στην Θεσ/νικη είναι γύρω στα 100 ευρώ.

Κωνσταντίνε, είπαμε εξαρτάται από τον εγκαταστάτη και τα υλικά που χρησιμοποιεί. Και δεν μιλάω για πιάτο 1 μέτρο με ένα lnb....

Για να ξέρουμε και τι συγκρίνουμε.....

Αμα κοιταξεις το πιατο του γειτονα δεν θα παιδευτεις πολυ. Αφου πιανουν τα χερια σου θα τα καταφερεις, απαραιτητα τον δεκτη και μια μικρη tv στην ταρατσα.
Καλυτερα να κανεις μια αξιόλογη απο υλικα εγκατασταση, παρε 3 lnb, φτηνα ειναι, εναν διακοπτη DiSEqC 3/1, εναν DB500s, 1 m πιατο. Στοχευσε τον hotbird 13 και θα πιασεις 19 Astra και 16 EutelSat.
Αφου θα το κανεις καντο σωστα, ειναι μικροβιο φιλε μου και θα το κολλήσεις, αφου ξεκινας κανε κατι καλο, ουτε παιδιομετρα θες ουτε τιποτα, ποιο πολυ πιστευω θα σε απασχολησει ο δεκτης.
Ξεκινα και τα παιδια εδω σιγουρα θα σε βοηθησουν.

Εχεις δικιο, συμφωνω οτι αν παει σε linux χωρις εμπειρια θα δυσκολευτει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα εκτιμουσα καθε δυνατη βοηθεια!

Κωνσταντίνε, είπαμε εξαρτάται από τον εγκαταστάτη και τα υλικά που χρησιμοποιεί. Και δεν μιλάω για πιάτο 1 μέτρο με ένα lnb....

Για να ξέρουμε και τι συγκρίνουμε.....
Αντώνη δεν είναι το θέμα μας και ούτε θέλω να το παίξω ειδικός στις τιμές, γιατι σίγουρα δεν είμαι .
Έναν φίλο που έχω Θεσ/νική, ξέρω όταν του έκαναν εγκατάσταση μια κεραία ενός μέτρου για τις 42 και 39 ,έδωσε για την εγκατάσταση 50 με 70 ευρώ.
Για την εγκατάσταση κεραίας ενός μέτρου με ένα lnb έδωσε 50 ευρώ.

Αυτές τις τιμές ακούω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα εκτιμουσα καθε δυνατη βοηθεια!

Έναν φίλο που έχω Θεσ/νική, ξέρω όταν του έκαναν εγκατάσταση μια κεραία ενός μέτρου για τις 42 και 39 ,έδωσε για την εγκατάσταση 50 με 70 ευρώ.
Για την εγκατάσταση κεραίας ενός μέτρου με ένα lnb έδωσε 50 ευρώ.

Στην Αθήνα μόνο και μόνο για την τοποθέτηση ενός (1) LNB ζητάνε 70 ευρώ (πλέον της αγοράς του LNB!!!). Δυστυχώς δεν υπάρχει σύγκριση στις τιμές Αθήνας - Θεσσαλονίκης.....

παντως η γνωμη μου ειναι οποιος ειναι καινουριος με την δορυφορικη μακρια απο δεκτες dreambox.ειναι δυσκολη ειναι περιεργοι σαν δεκτες και χρειαζεται να εχεις και μια γνωση απο υπολογιστες.εγω την επαθα και εμαθα :bigcry: με τους dreambox.δεν λεω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αλλα εποιδη στηριζετε σε λογισμικα και σχεση με υπολογιστες ειναι δυσκολοι.παρτε για αρχη εναν απλο δεκτη και βλεπετε μια χαρα.