Θα ηθελα βοηθεια σε δημιουργια συστηματος

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Φιλοι , καλησπερα .
Παρα το γεγονος οτι ειναι πολλα χρονια πισω που αγορασα ενισχυτη yamaha με 5.1 surround ηχεια , εχω καταλαβει πως η μη ενασχοληση μου τα τελευταια χρονια μου εχει δημιουργησει πολλα κενα ...
Προσπαθω να αναπληρωσω , διαβαζοντας αλλα νηματα , ομως δεν μπορω να βγαλω ακρη και ζητω την βοηθεια σας.
Λογω επικειμενης αγορας μιας samsung 46B650 τηλεορασης και λογω του οτι κακομαθα απο το ενσωματωμενο ασυρματο 5.1 της philips crt που θα αντικαταστησει , ψαχνω μια οικονομικη λυση σε 5.1 η και σε 7.1 για ενα χωρο περιπου 40 τ.μ , δινοντας εμφαση σε δυνατοτητα ασυρματης συνδεσης των πισω ηχειων .
Εχοντας ακομα τον αρχαιο yamaha EMX-100 RDS ραδιοενισχυτη , με τα ηχεια και το subwoofer που τον συνοδευαν , μπορω να χρησιμοποιησω κατι απο αυτα για μια νεα συνθεση , η ξεκιναω απο το μηδεν?
Επισης βλεπω ενισχυτες που αναφερουν upscale στην εικονα . Υποθετω οτι αυτοι εκτος απο cd , ειναι και dvd players , σωστα ? Σε αυτην την περιπτωση θα με ενδιεφερε και αυτη η δυνατοτητα για 1080ρ ...
Οποια βοηθεια για να αρχισω να ξετυλιγω το κουβαρι ειναι ευπροσδεκτη , αφου απο οτι διαβαζω , η αποψη σας για τις ετοιμες συνθεσεις των εταιρειων , δεν ειναι η καλυτερη . Οικονομικα δε , θα ηθελα να κινηθω κατω απο τα 500 ευρω ...
Φιλικα προς ολους

Επειδη αναφερεις 40τμ, απο πλευρας αποδοσης, δηλ. ενταση, πιστευεις οτι σε καλυπτε/καλυπτει ο ενισχυτης που εχεις?
Μηπως ειναι ετσι διαμορφωμενος ο χωρος που θα υπαρχει προβλημα χωρου για τα ηχεια.. εννοω να μην σε παιρνει για κατι με 20-25cm πλατος και 30cm βαθος?

με τον yamaha δεν ειχα σαφως κανενα προβλημα!
με το ενσωματωμενο της τηλεορασης ημουν καλα αλλα αφου επαιξα αρκετα με τις εσωτερικες ρυθμισεις της και εδωσα δυσαναλογα υψηλη ενταση στα πισω τα οποια ειναι καπως απομακρυσμενα.
Δεν ειναι προτεραιοτητα μου η μεγαλη ενταση , αλλα η καλη ποιοτητα συνεπως ημουν οκ .
Στα πισω θα εχω προβλημα με τις διαστασεις , στα υπολοιπα οχι .
Ευχαριστω!

Θα παίζεις blue ray η γενικώς θα ασχοληθείς καθόλου με HD εικόνα και ήχο;
Απλά οι σημερινοί ενισχυτές περνούν format εικόνας και ήχου μέσα απο την hdmi διεπαφή.

Ένας καλός ενισχυτής με τα ενσωματωμένα dsp εικόνας και ήχου που διαθέτει αναλαμβάνει να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές που χρειάζονται, ώστε να έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα απο πλευράς οπτικής και ακουστικής απόδοσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρωτόκολλα.

Και φυσικά όλα ξεκινούν απο το διαθέσιμο budget, πόσο βαθιά θέλεις να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

Για μαι οικονομική και ποιοτική λύση ρίξε μια ματιά στους Harman/Kardon

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε .
Ναι φυσικα θα παιξω HD υλικο , γι'αυτο αλλωστε ανεφερα οτι ο λογος που ψαχνομαι ειναι η αγορα τηλεορασης full HD ...
Ανεφερα και τα χρηματα που προτιθεμαι να διαθεσω .
Θα δω αυτα που προτεινεις
-bye-

Φιλοι επανερχομαι στην αναζητηση βοηθειας , μιας και εχω βραχυκυκλωσει .
Προσπαθωντας να καταληξω στη συνθεση και οχι στην αγορα ενος ετοιμου πακετου , δεν βρισκω απαντηση στα εξης.
Τα ηχεια και το subwoofer , που ηδη εχω απο τον παλιο μου Yamaha , μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε νεο ενισχυτη με HD ηχο ? Εχουν αλλαξει κατασκευαστικα τα νεα ηχεια ???
Ενδιαφερομαι , να δω τοσο dvd οσο και bly ray καθως και αρχεια απο ιντερνετ . Πρεπει να παω σε ενισχυτη που να παιζει blu ray , η να αγορασω ξεχωριστα αντιστοιχο player?
Επισης , επειδη , θα συνδεθει επανω και ο δορυφορικος δεκτης HD , καθως και το dvd recorder με σκληρο που εχει hdmi θυρα , υποθετω οτι χρειαζομαι ενισχυτη με αρκετες εισοδους , ενω τα ετοιμα πακετα (samsung , LG κλπ) μαλλον υστερουν σε αυτον τον τομεα .
Ειναι σωστα , τα συμπερασματα μου ?
Μπορειτε να μου πειτε τι μπορω να κανω για να ακουσω αξιοπρεπως , χωρις να καιγομαι για μεγαλη ενταση και χωρις διαθεση και δυνατοτητα να δωσω πολλα χρηματα?
Μου προταθηκε ο Yamaha RX-V663 , o οποιος ειναι 7.2 απ'οτι ειδα και η τιμη του ειναι λογικη αν χρησιμοποιησω τα ηχεια που ηδη εχω με την προσθηκη 2 επιπλεον , αλλα προφανως θα χρειαστω και blu ray player εξτρα .
Δωστε μια κατευθυνση , να μπορεσω να καταλαβω τι τελικα χρειαζομαι ...
Ευχαριστω !
:SFGSFGS5:

Συμπληρωνω , οτι καλοκοιταζω και τον 1910 της Denon .
Εστω , οτι καταληγω στον ενισχυτη , τα blu ray players , σε αποδοση εικονας , εχουν τοσο αισθητη διαφορα ωστε να πρεπει να δω καποια συγκεκριμενα ?
Επισης αν το blue ray κανει upscale το σημα της πηγης , εχει νοημα αυτη η δυνατοτητα που λεει οτι την εχει και ο ενισχυτης?
Τι πρεπει να "δεσω" τελικα , ωστε να μην πληρωσω περιττα χαρακτηριστικα ?
:FSGSFGS4:

Συμπληρωνω , οτι καλοκοιταζω και τον 1910 της Denon .
Εστω , οτι καταληγω στον ενισχυτη , τα blu ray players , σε αποδοση εικονας , εχουν τοσο αισθητη διαφορα ωστε να πρεπει να δω καποια συγκεκριμενα ?
Επισης αν το blue ray κανει upscale το σημα της πηγης , εχει νοημα αυτη η δυνατοτητα που λεει οτι την εχει και ο ενισχυτης?
Τι πρεπει να "δεσω" τελικα , ωστε να μην πληρωσω περιττα χαρακτηριστικα ?
:FSGSFGS4:

Η 750 κανει up-scale μονη της οπως και να παρει το σημα ,δλδ και το up-scale ενισχυτη-Blu ,θα το ξανα-επεξεργαστει και θα κανει το δικο της up-scale
Ο 1910 ειναι μια πολυ καλη επιλογη:a0210:
Για Blu μικρομεσαιας κατηγοριας ολα ειναι κοντα ,λαθος δεν μπορει να κανεις :ernaehrung004:

καλησπερα φιλε και ευχαριστω για την απαντηση
αυτο αναρωτιεμαι , ομως...
αν κανει upscale to blu ray , ο ενισχυτης και η τηλεοραση , μηπως τελικα γινει το θεμα τραγωδια αντι να βελτιωθει?
Προσπαθω να συνδυασω τα απαραιτητα ...

Θα γινεται up-scale οταν παιζεις κατι που δεν ειναι 1080p ,αγοραζοντας την Β750 ουσιαστικα το πλεηερ αλλα και ο ενισχυτης δεν θα προσφερουν και τιποτα σε αυτο ,θελω να πω και να μην εκαναν θα εκανε η 750 , να "μπερδευτουν " και κατι να μην γινει καλα δεν υπαχει θεμα απο οσα γνωριζω

Δηλαδη στην ουσια , η πρωτη συσκευη που θα μετατρεψει το σημα σε 1080 , θα κανει τις υπολοιπες να το δουν ετσι και να μην το πειραξουν παραπερα ...
Καταλαβα
-bye-

Στην δικη σου περιπτωση -λογω Β750- θα συμβει ακριβως το αντιθετο ,δλδ αν κανει up-scale o ενισχυτης ας πουμε ,μολις το σημα παει στο πανελ σου ,αυτο θα το επεξεργαστει απο την αρχη και θα κανει το δικο του up-scale το οποιο και θα δεις

Στην δικη σου περιπτωση -λογω Β750- θα συμβει ακριβως το αντιθετο ,δλδ αν κανει up-scale o ενισχυτης ας πουμε ,μολις το σημα παει στο πανελ σου ,αυτο θα το επεξεργαστει απο την αρχη και θα κανει το δικο του up-scale το οποιο και θα δεις

Και παλι ευχαριστω φιλε .
:grinning-smiley-043

Επανερχομαι , με αλλη μια ερωτηση .
Αν αγορασω ενα blu ray player σαν το LG BD-390 , το οποιο εκτος απο HDMI βγαζει και 7.1 αναλογικες εξοδους σε HD ηχο , θα μπορουσα να χρησιμοποιησω τον αναλογικο μου ενισχυτη Yamaha , η κανω λαθος ?

Να εισαι καλα για την επιβεβαιωση .
Ειναι μια λυση κι αυτη για να μην επιβαρυνθει αμεσα ο προυπολογισμος και με νεο ενισχυτη+ηχεια...
Δεν ξερω αν θα ειναι τελεια η αποδοση του ηχου σε σχεση με τις ψηφιακες εξοδους αλλα ... οταν δοκιμασω θα σας πω...
-bye-