Θα ηθελα συμβουλη για τηλεοραση...και samsung 46d6530 γρήγορες γνωμες

asotosios

AVClub Addicted Member
30 November 2010
2,859
Καλησπερα και απο εμενα...

Μιας και ηρθε η ωρα να αλλαξω την τηλεοραση μου, ειπα και εγω να ρωτησω τους ειδικους για καμια ιδεα/γνωμη/συμβουλη...

το μπατζετ που ειναι πλεον και το σημαντικοτερο...περι τα 750ευρω αντε 800ευρω απολυτο ταβανι...αν και θα προτημουσα στα περιπου 700ευρω...
θα ειναι μια τηλεοραση η οποια θα την εχω για καμια 10ετια...(τοσο εχω περιπου και την παλια μου αλλωστε...)...
Βασικη της χρηση...

τηλεοραση...
Ταινιες...
You Tube...πολλα ντοκιμαντερ...

Απο εκει και περα δεν εχω παιχνιδοκονσολα και δεν πιστευω οτι καποια στιγμη θα αποκτησω...!!!

στην χρηματα μου (για τηλεοραση λιγα αλλα για μενα πολλα) εχω δει καποιες 46αρες LED αλλα και καποιες 46αρες Plasma...δεν μπορω να πω οτι οι επιλογες ειναι πολλες...αλλα κατι θα κανουμε (με την βοηθεια σας...)

τι ΘΑ ηθελα...

3D μιας και προβλεπετε να την κραταω για καμια 10ρια χρονια καλο θα ηταν να εχει και αυτη την λειτουργια μιας και ΘΑ γινει καθημερινοτητα (φανταζομαι) στο μελλον...
να ειναι εξυπνη (Smart) αυτο το θελω για το You Tube που λεγαμε...

αααα αποσταση θεασης περι τα 3μετρα, αλλα αυτο μπορει να αλλαξει μιας και νοικιαζω σπιτι οποτε ολα ειναι ρευστα...φανταζομαι δεν θα πεσω κατω απο τα 3 μετρα αλλα τελος παντων...

εχω δει λοιπον τις παρακατω και μπορω να πω οτι κλινω προς την πλασμα...

[TABLE="width: 584"]
[TR]
[TD][COLOR=#293236 !important]Panasonic TX-P46ST30E στα 700ευρω περιπου...
Samsung UE46ES6100 σχεδον στο ταβανι που ελεγα παραπανω...

[/COLOR][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
ΑΛΛΑ...
με εχουν φοβισει διαφοροι με τα περι πλασμα, φαντασματα, αυξημενες καταναλωσεις κτλ κτλ...και θα ηθελα και την γνωμη σας...σαν ποιο ειδικοι...

Ακουω λοιπον οποιον θα ηθελε να μοιραστει μαζι μου την ιδεα/γνωμη/συμβουλη...για τις παραπανω αλλα και για οποια αλλη (που σιγουρα εχω παραλειψει να δω καποιες)...αλλα θα ηθελα κατι στα χρηματα που αναφερω...καλο να ειναι αστερι αλλα να μπορω να πληρωσω το ρευμα για να βλεπω καμια ταινια...:music-smiley-005:

εντωμεταξυ συνεχιζω το διαβασμα στα υπαρχοντα θεματα...

Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα...

Απάντηση: Θα ηθελα συμβουλη για τηλεοραση...

Καλά το ότι θα την κρατήσεις 10 χρόνια μην το δένεις και κόμπο.

Αν βγάλει καμία 5ετια να είσαι και ευχαριστημένος.

Η 46ST30 είναι παλιό μοντέλο (2011) και ξεπερασμένο τόσο ως smart tv όσο και ως εικόνα. Το 2012 πλάσμα στις 46" δεν κυκλοφόρησαν (η Panasonic που έβγαζε έκλεισε τις γραμμές παραγωγής λόγω μειωμένης ζήτησης και γιατί οι τιμές ήταν σχεδόν οι ίδιες με τις αντίστοιχες 50άρες).

H ES6100 είναι μοντέλο 2012 , για τα λεφτά που δίνεις δεν νομίζω ότι μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο σε LED LCD. Σε πλάσμα δες και αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/1563767/Samsung-PS51E550D1.html?keyphrase=51E550

Last edited:
Απάντηση: Θα ηθελα συμβουλη για τηλεοραση...

Λοιπόν, αρχικά να είσαι ευχαριστημένος αν η καινούργια σου τηλεόραση ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας χωρίς προβλήματα. Επίσης, για 3D στα τρία μέτρα χρειάζεσαι ουσιαστικά 55"-60". Οπότε, μέσα στο budget σου κοίτα τις LG PA5500 και Samsung E550. Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα με μια plasma.

Re: Θα ηθελα συμβουλη για τηλεοραση...

Καλημερα,
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
Μιλατε για προβληματα τι προβληματα μπορει να εχει μια τηλεοραση...θεωρουσα οτι οι τηλεορασεις δεν εχουν προβληματα...

η τωρινή παλιοκαραβανα που εχω ειναι 32αρα 8 ή 9ετιας η οποια οπως μπορειτε να καταλαβετε ειναι αρκετα παροχημενη πλεον σε εικονα κτλ κτλ...αλλα ακομα δουλευει καλα δλδ ακομα δειχνει εικονα χωρις προβληματα....αλλα για τα δικα μου ματια ισως...η αντιθεση της αν θυμαμαι καλα ειναι 1000 αντε 2000:1 και δεν θυμαμαι αν ειναι LCD ή Plasma...οποτε μιλαμε ισως και για ιστορικο κομματι πλεον...

τωρα λογικα αν την δει καποιος ο οποιος εχει εκπαιδευμενο ματι σε καλη εικονα θα τον πιασει ναυτια αν οχι τα κλαμματα κατευθειαν...χεχεχεχε

η αληθεια ειναι οτι θελω μια τηλεοραση που να μπορει να ειναι τωρα σχετικα καλη αλλα στον ματαιο κοσμο της τεχνολογιας σε ενα χρονο το πολυ δεν θα ειναι καλη εκ των πραγματων...

Νομιζα οτι για εως 3 μετρα οι 46 θα ηταν καλες...αλλα απο οτι λετε μαλλον πρεπει να παω σε μεγαλυτερη...οσον αφορα την φωτεινοτητα του χωρου ταινιες κτλ βλεπω περισσοτερο βραδυ που ειμαι και σπιτι οποτε δεν θα εχω ουσιαστικο προβλημα...

κοιταω αυτες που μου ειπατε...απλα δεν εχει τυχει να τις δω απο κοντα...και να τις συγκρινω με την αρχικη μου επιλογη...Samsung UE46ES6100...που απο οτι λετε ειναι και οτι καλυτερο στα λεφτα που δινω σε LCD...

η Samsung UE46ES6100 με την Samsung PS51E550...πως συγκρινετε περα απο το μεγεθος...
εχει καλυτερη εικονα...εχει καλυτερο browser...
ταινιες παιζω μεσω media player HDMI...
και τωρα στο πρακτικο κομματι...

LCD εναντι Plasma...

ειναι αρκετα μεγαλυτερη η καταναλωση...
η πλασμα χρειαζεται στρωσιμο οπως διαβαζω σε καποια απο τα θεματα σας...???
η Samsung PS51E550 ειδα απο ενα review οτι δεν εχει PC IN...
Υπαρχουν ακομα προβληματα με το image retention στις καινουργιες πλασμα...???
Ευχαριστω...

Last edited:
Λοιπόν, αρχικά να είσαι ευχαριστημένος αν η καινούργια σου τηλεόραση ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας χωρίς προβλήματα. Επίσης, για 3D στα τρία μέτρα χρειάζεσαι ουσιαστικά 55"-60". Οπότε, μέσα στο budget σου κοίτα τις LG PA5500 και Samsung E550. Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα με μια plasma.

Η lg pa5500/6500 δεν ειναι 3d ...

Υπαρχουν ακομα προβληματα με το image retention στις καινουργιες πλασμα...???
Ευχαριστω...

Image retention υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν πλάσμα. Εδώ και χρόνια βέβαια κάποιοι επιτήδειοι πωλητές διαδίδουν ότι με την "νέα γενιά" πάνελ το φαινόμενο έχει μειωθεί κτλ κτλ. τα οποία είναι λόγια του αέρα.

Για την διαφορά στην κατανάλωση πάρε το annual energy consumption πολλαπλασίασε επί την τιμή της κιλοβατώρας και διπλασίασε το ποσό (αντί για 4 να είναι 8 ώρες την ημέρα λειτουργίας) ώστε να ξέρεις την πραγματική διαφορά.

Το αν πχ. τα 30 ευρώ το χρόνο είναι σημαντικό ποσό ή όχι το κρίνεις μόνος σου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Θα ηθελα συμβουλη για τηλεοραση...

+100 οσον αφορά το Image retention και την καταναλωση.Δυστυχως το πρωτο χαρακτηριστικο ειναι πρωτεύον ανασταλτικος παραγοντας αγορας plasma.

Γιατί κάνετε αναφορά σε τόσο μικρή περίοδο χωρίς βλάβες; Εγώ είχα πριν την τωρινή (μια lcd 32" samsung) με Μ.Ο. 8 ώρες τη μέρα και εδώ και 5 χρόνια λειτουργεί άψογα.

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους...
ριχνοντας μια ματια στα "Service-βλάβες-επισκευές", μπορω να πω οτι με εβαλε σε μεγαλες σκεψεις...δλδ θεωρω απαραδεκτο το γεγονος οτι τοσα λεφτα για μια τηλεοραση και να μην κανει αυτο που υποσχεται...

απο εκει και περα μετα απο σκεψη το ΣΚ...θα προχωρησω στην ερευνα της Samsung PS51E550, η οποια ειναι σε αρκετα καλη τιμη αλλα θα πρεπει να την βρω και να δω live πως παιζει κτλ...

Επισης με προβληματιζει το γεγονος οτι πρεπει μονος σου να σεταρεις την εικονα στις τηλεορασεις για να πετυχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα...

τι προτεινεται για στρωσιμο της πλασμα...
και ποιος ειναι ο σωστος τροπος σεταρισματος της εικονας...
ειναι κατι που μπορω να κανω εγω σαν αδαης με το θεμα ή ειναι χρειαζεται καποιος που ξερει τι βλεπει...???

Ευχαριστω καλημερα...

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους...
ριχνοντας μια ματια στα "Service-βλάβες-επισκευές", μπορω να πω οτι με εβαλε σε μεγαλες σκεψεις...δλδ θεωρω απαραδεκτο το γεγονος οτι τοσα λεφτα για μια τηλεοραση και να μην κανει αυτο που υποσχεται...

Συμφωνώ μαζί σου, η διάρκεια ζωής μιας νέας τηλεόρασης είναι αντιθέτως ανάλογη της τεχνολογίας της, πιο προχωρημένη τεχνολογικά=μικρότερη διάρκεια ζωής. Πράγμα που σε τελική ανάλυση σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί να πάρεις την σούπερ πανάκριβη τηλεόραση σήμερα (με υπέρβαση budget και μάλιστα εν καιρώ γιγαντιαίας κρίσης) με πιθανότητα σε 5 χρόνια (ίσως και λιγότερο) να τρέχεις γιατί χάλασε (φτου, φτου, μακριά).

θα προχωρησω στην ερευνα της Samsung PS51E550, η οποια ειναι σε αρκετα καλη τιμη αλλα θα πρεπει να την βρω και να δω live πως παιζει κτλ...

Επισης με προβληματιζει το γεγονος οτι πρεπει μονος σου να σεταρεις την εικονα στις τηλεορασεις για να πετυχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα...

τι προτεινεται για στρωσιμο της πλασμα...
και ποιος ειναι ο σωστος τροπος σεταρισματος της εικονας...
ειναι κατι που μπορω να κανω εγω σαν αδαης με το θεμα ή ειναι χρειαζεται καποιος που ξερει τι βλεπει...???

Ευχαριστω καλημερα...
Για την sasmung 51E550: πολύ καλή αγορά, τα έχει όλα (+3d) και συμφέρει. Απλά όπως γνωρίζεις πάσχει σε φωτεινούς χώρους.
Στην ίδια κατηγόρια τιμής κοίτα και την Panasonic 50UT50 (ήταν σε προσφορά μέχρι πρόσφατα στα 600 ευρώ, κοίτα αν μπορείς να βρεις παρόμοια τιμή)!

Το στρώσιμο των plasma δεν χρειάζεται να σε αγχώνει, απλά για αρχή βάζεις χαμηλά την φωτεινότητα και κάνεις zoom στο τηλεοπτικό ώστε να μην φαίνονται τα λογότυπα των καναλιών. ΕΔΩ αναλυτικότατες οδηγίες

Last edited:
Απάντηση: Re: Θα ηθελα συμβουλη για τηλεοραση...

απο εκει και περα μετα απο σκεψη το ΣΚ...θα προχωρησω στην ερευνα της Samsung PS51E550, η οποια ειναι σε αρκετα καλη τιμη αλλα θα πρεπει να την βρω και να δω live πως παιζει κτλ...

H 550 ειναι πολυ καλη, και οι ρυθμισεις της απο το εργοστασιο ειναι επισης σε πολυ καλα επιπεδα, ειδικα στην επιλογη ''Κινημ.Ταινια'' οποτε μη σε αγχωνει αυτο.

Καλησπερα...
μετα το τελευταιο ψαξιμο...
επεσα κατα τυχη πανω σε μια Ε550 και μια UE46ES6100...

δυστηχως στην περιπτωση της Ε550 (που καιγομουν να την δω σε λεπτομερεια) επεσα και σε περιεργο πωλητη...
δλδ δεν ηθελε να μου δειξει την τηλεοραση αλλα να μου πουλησει οτι του ειχανε πει...ενταξει την δουλεια του εκανε το παληκαρι αλλα εμενα δεν μπορεσε να με εξυπηρετησει...

η Ε550 μου ελεγε οτι ειναι καλη αλλα δεν ηξερε αν ειναι σμαρτ κτλ κτλ...καθως και εβρισκε πολυ καλυτερη μια πλασμα (που πηρε μαζι με τον κολλητο του ) η οποια εκανε ακουσων ακουσων ειχε 1200ευρω με την εκπτωση για το εκθεσιακο κομματι...δλδ μειναμε στο μπατζετ...χεχεχεχεχε

δυστηχως δεν καταφερα να δω και πολλα πραγματα...οποτε και εμεινα με την απορεια για ακομα μια μερα...

ευτυχως πετυχα στο public ενα παλικαρι το οποιο ειχε ορεξη να μου εξηγησει 5 πραγματακια για τις πλασμα για τις οποιες ειναι και φαν εναντι των LCD...αν και δεν ειχε κατι να μου δειξει στο μπατζετ μου...
μου ειπε οτι αν περιμενω λιγο θα πεσουν οι τιμες μιας και ερχονται τα νεα μοντελα...και κατα συνεπεια τα προηγουμενα θα πεσουν οσο να ναι...

οποτε ρωταω εσας...

αν εισασταν μεταξυ των δυο παραπανω και δεδομενης της χρησης (ταινιες, τηλεοραση, και κανα ντοκυμαντερ στο youtube αποσταση περι τα 3 μετρα οχι gaming) που θελω να κανω...ποια θα διαλεγατε...???

Ευχαριστω...!!!

samsung 46d6530 γρήγορες γνωμες

Αν είναι εύκολο θα ήθελα άμεσα την γνώμη σας για την samsung 46d6530...

Την βρίσκω σε προσφορά 650 εκθεσιακό κομμάτι...

Είμαι στο κατάστημα τώρα και απο ότι βλέπω στο σκρουτζ...οι τιμές ξεκινάνε απο τα 1100 +...
Είναι οντωσ τόσο μεγάλη ευκαιρία...???

Ευχαριστω πολυ...!!!

Προσ μοντσ
Γράφω απο Κίν και δυστηχως δεν μπορω να βρω το προηγούμενο θέμα μου...
Αν θέλετε ενωστε το...

Re: samsung 46d6530 γρήγορες γνωμες

Αν είναι εύκολο θα ήθελα άμεσα την γνώμη σας για την samsung 46d6530...

Την βρίσκω σε προσφορά 650 εκθεσιακό κομμάτι...

Είναι μοντέλο του 2011 , είναι 100 hz πραγματικά και έχει και ultra clear panel που δεν έχουν τα αντίστοιχα μοντέλα του 2012.

Στην τιμή αυτή θεωρώ ότι είναι καλή περίπτωση εφόσον βέβαια δεν την έχουν "σκίσει" στο κατάστημα.

Re: samsung 46d6530 γρήγορες γνωμες

Ευχαριστω και συγνωμη για τον κοπο... :)

Είναι μοντέλο του 2011 , είναι 100 hz πραγματικά και έχει και ultra clear panel που δεν έχουν τα αντίστοιχα μοντέλα του 2012.

Στην τιμή αυτή θεωρώ ότι είναι καλή περίπτωση εφόσον βέβαια δεν την έχουν "σκίσει" στο κατάστημα.

Δεν ηξερα οτι ειναι 2ετων κομματι...μαλλον θα ειναι ΠΟΛΥ χρονο σαν εκθεσιακο...
Ευχαριστω...