θα ήθελα την "Ενεργή" σας στήριξη

archbish

Established Member
12 March 2007
257
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Επερχόμενη μετακόμιση σε χώρο λιγότερο ιδανικό από τον προηγούμενο. Ομορφότερο μεν αλλά μικρότερο.

ΤΟ ΘΕΜΑ
Κάνω την καρδιά μου πέτρα και συμμαζεύομαι. Από πλευράς όγκου τουλάχιστον, τόσο κάποιων μηχανημάτων καθεαυτών όσο και από τις απαιτήσεις στησίματός τους.

Οι πηγές παραμένουν. Σκέφτομαι τα εξής σενάρια

Σενάριο 1, αποχαιρετώ τους πολυαγαπημένους μου ΕΡΜΗΔΕΣ (V2) και τον τελικό Parasound A21 και τους αντικαθιστώ με ενεργά και sub.

Σενάριο 2 , αποχαιρετώ τους πολυαγαπημένους μου ΕΡΜΗΔΕΣ (V2) και πάω για ηχεία βάσης ή "δορυφόρους" με sub

Δυστυχώς τα ηχεία πλέον πρέπει να είναι κοντά στον τοίχο (ιδανικά επάνω του)

Budget
Τα χρήματα που θα διατεθούν για νέα ή μεταχειρισμένα θα είναι το χρηματικό ποσό που θα εξοικονομηθεί + 20%
άρα στο σενάριο 1 μέχρι 3500
και στο σενάριο 2 μέχρι 2500

Διαστάσεις νέου χώρου 3,65 Χ 4,60. Ο χώρος δεν είναι ακριβώς κλειστός, είναι κομμάτι ενός σχεδόν ενιαίου χώρου συνολικής επιφάνειας 6,00 Χ 7,20. Απλά το 3,65 είναι το σημείο όπου θα μπει το σύστημα εκ του οποίου ο ωφέλιμος χώρος είναι 2,65 (το 1μ είναι άνοιγμα που οδηγεί στο υπόλοιπο σπίτι)

Έχετε να προτείνετε κάτι για τα σενάρια? Μήπως παίζει και άλλο σενάριο?

_ "Σενάριο 1, αποχαιρετώ τους πολυαγαπημένους μου ΕΡΜΗΔΕΣ (V2) και τον τελικό Parasound A21 και τους αντικαθιστώ με ενεργά"

_ "Budget
Τα χρήματα που θα διατεθούν για νέα ή μεταχειρισμένα θα είναι το χρηματικό ποσό που θα εξοικονομηθεί + 20%
άρα στο σενάριο 1 μέχρι 3500"

Με βαση τα παραπανω,
Νομιζω οτι πρεπει να ριξεις μια ματια σε αυτα:

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=7169

Σεναριο 3.Τα μεταφερεις στο νεο σου χωρο,τα στηνεις ,τα ακους, διορθωνεις αν γινεται καποια πραγματα και επειτα προχωρας σε αλλαγες.Μην προεξοφλεις τιποτε ουτε θετικα,ουτε αρνητικα σε ενα νεο χωρο.Η δοκιμη ,μην ξεχνας στη περιπτωση σου,ειναι δωρεαν.
Προφανως ο προβληματισμος σου ειναι για την τρυπα του ρεφλεξ

Last edited:
Re: Απάντηση: θα ήθελα την "Ενεργή" σας στήριξη

Σεναριο 3.Τα μεταφερεις στο νεο σου χωρο,τα στηνεις ,τα ακους, διορθωνεις αν γινεται καποια πραγματα και επειτα προχωρας σε αλλαγες.Μην προεξοφλεις τιποτε ουτε θετικα,ουτε αρνητικα σε ενα νεο χωρο.Η δοκιμη ,μην ξεχνας στη περιπτωση σου,ειναι δωρεαν.
Προφανως ο προβληματισμος σου ειναι για την τρυπα του ρεφλεξ

Ετσι ακριβώς..Μην βιαστείς να διώξεις τους Ερμήδες(μας) Χριστόδουλε..

Ετσι ακριβώς..Μην βιαστείς να διώξεις τους Ερμήδες(μας) Χριστόδουλε..

Αστα... Όμως όπως είπα δεν με απασχολεί μόνο αν παίζουν καλά στον χώρο - που αμφιβάλλω- αλλά και πως θα επιβάλλονται πια σε αυτόν δημιουργώντας ένα μη αποδεκτό αισθητικό αποτέλεσμα. Τόσο ως όγκος όσο και ως παρωχημένη αισθητική σε ένα σύγχρονο περιβάλλον (το όνειρο για το δικό μου music room αναβάλλεται...). Φανταστείτε μια 50άρα kuro στη μέση δυο τεράστια κουτιά σχεδόν κολλημένα επάνω της (και στον τοίχο), εκ των οποίων το ένα πακτωμένο σε μια γωνία. Και το άλλο που δεν θα είναι στη γωνία ... κινδυνεύεις να το τρακάρεις βγαίνοντας από παρακείμενη πόρτα.

Δεν απορρίπτω τη λογική να δοκιμάσω και να αποφασίσω... Και φυσικά είναι σημαντικό θέμα είναι το μπουμάρισμα. Αυτό πες πως το τιθασεύω με κάποιο καλώδιο (έχω ένα που καταπολεμά την "κυτταρίτιδα" των χαμηλών) ή με φράξιμο των οπών... Αλλά οι Ερμήδες θέλουν την ανάσα τους από τον πίσω και τους πλαϊνούς τοίχους.
Ασε που και για toe in τα περιθώρια είναι ελάχιστα.

Λοιπόν μήπως να φτιαχνόταν από τους περισσότερο γνώστες περί ενεργών ή περί συστημάτων 2.1 κάποια σχετικά threads?

Η άλλη 3.65μ πλευρά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Πάντως δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Ο μικρότερος χώρος έχει και λιγότερες απαιτήσεις απο όγκο μουσικής (volume). Εφόσον δεν βολεύονται οι Ερμήδες, υπάρχουνν ένα σωρό εκπληκτικά ηχεία βάσης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι απο χώρο και με τα βάσης δεν γλυτώνεις και σπουδαία πράγματα, απλώς το μάτι επιβαρύνεται λιγότερο. Οπότε εαν αισθητικά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά κράτα τους ερμήδες και θα παίζουν σε χαμηλότερες εντάσεις, πιο καλά και πιο ξεκούραστα. Εφόσον δεν γίνεται αυτό τότε ένα βάσης (B&W 805, Harbeth, ATC 20, sirene) στην μεγάλη πλευρά (4,5μ) και θα ακούς near field!!!.

Η άλλη 3.65μ πλευρά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Πάντως δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Ο μικρότερος χώρος έχει και λιγότερες απαιτήσεις απο όγκο μουσικής (volume). Εφόσον δεν βολεύονται οι Ερμήδες, υπάρχουνν ένα σωρό εκπληκτικά ηχεία βάσης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι απο χώρο και με τα βάσης δεν γλυτώνεις και σπουδαία πράγματα, απλώς το μάτι επιβαρύνεται λιγότερο. Οπότε εαν αισθητικά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά κράτα τους ερμήδες και θα παίζουν σε χαμηλότερες εντάσεις, πιο καλά και πιο ξεκούραστα. Εφόσον δεν γίνεται αυτό τότε ένα βάσης (B&W 805, Harbeth, ATC 20, sirene) στην μεγάλη πλευρά (4,5μ) και θα ακούς near field!!!.

Η μεγάλη πλευρά δεν παίζει. Μπαλκονόπορτα στη μέση (ακυρη η TV) και δεξιά τζάκι (μπρρρ...Ο Ερμής προσάναμμα)

Η άλλη πλευρά έχει τζάκι...

Μίλα με τον Πετρόπουλο και ζήτα να δοκιμάσεις ένα ζευγάρι EROS και υπογούφερ.

Tο πιο πιθανο ειναι οτι,οταν ακουσεις καποιο δορυφορο +sub,μαλλον θα μετανοιωσεις γιατι εδωσες τους Ερμηδες.Σ αυτο που λεει ο Βαγγελης εχει δικιο ,δεν θα γλυτωσεις χωροταξικα και παρα πολλα .Τωρα αν υπεισερχεται ο παραγων της αισθητικης ,τοτε διαλεγεις αναμεσα σε 805 ,Sonus Faber,Electra και αν ξεχνω και καποιο αλλο,τα δοκιμαζεις και αποφασιζεις

Για το χώρο σου θα σου συνιστούσα ένα εξαιρετικό μικρό δαπέδου.Το Leema Xone.Αν εξαιρέσεις τα μπάσσα και τον όγκο,παίζει καλύτερα απο τους Ερμήδες σου.Κοστίζει γύρω στα 1800 ευρά.Πήγαινε άκουσέ τα.Αν μπορούσες να προσθέσεις και το σάμπ της εταιρείας δεν θα τους έλειπε τίποτα.

http://www.leema-acoustics.com/shop/component/loudspeakers/xone

Leema_Xone_bg.jpg

Last edited:
Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω με τον Dipie. Έτυχε να ακούσω την περασμένη Πέμπτη το συγκεκριμένο ηχείο, αλλά και το βάσης της ίδιας εταιρείας και εντυπωσιάστηκα. Αξίζει τον κόπο να τα ακούσεις. Μη σε ξεγελάσει όμως το μικρό τους μέγεθος, θέλουν αρκετά και ποιοτικά watt.

Γιατί πρέπει να έχεις υπογουφερ απο την στιγμή που ο χώρος είναι τόσο μικρός;

O συνολικός χώρος δεν είναι και τόσο μικρός και επιπλέον υπάρχουν ανοίγματα παντού που δεν δημιουργούν ένα κλειστό κουτί το οποίο θα "συνεργαστεί" με τα ηχεία.

Επίσης έχω και μια ακατανίκητη φοβία πως θα μου λείψει το μπάσο....

Dipie και Buck ευχαριστώ για τη γνώμη, θα το ψάξω

Προς το παρόν μελετάω αυτό
http://www.avihifi.co.uk/adm9.html

Στο site τους λένε πως τα φέρνει η Ηχωέκφραση, αλλά στο site της δεν φαίνεται να τα έχουν υπ όψιν. Ξέρετε κάτι παραπάνω?

Last edited:

Για το χώρο σου θα σου συνιστούσα ένα εξαιρετικό μικρό δαπέδου.Το Leema Xone.Αν εξαιρέσεις τα μπάσσα και τον όγκο,παίζει καλύτερα απο τους Ερμήδες σου.Κοστίζει γύρω στα 1800 ευρά.Πήγαινε άκουσέ τα.Αν μπορούσες να προσθέσεις και το σάμπ της εταιρείας δεν θα τους έλειπε τίποτα.

http://www.leema-acoustics.com/shop/component/loudspeakers/xone

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται αυτό που κάνουν με το sub και το extender. Για όσους δεν ξέρουν είναι ένα slave παθητικό sub που συνδέεται στο ενεργό και δίνει την χάρη του διπλού υπογούφερ με μικρότερο -προφανώς- κόστος. Αυτό πρέπει να το ακούσω...

Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω με τον Dipie. Έτυχε να ακούσω την περασμένη Πέμπτη το συγκεκριμένο ηχείο, αλλά και το βάσης της ίδιας εταιρείας και εντυπωσιάστηκα. Αξίζει τον κόπο να τα ακούσεις. Μη σε ξεγελάσει όμως το μικρό τους μέγεθος, θέλουν αρκετά και ποιοτικά watt.

Ποιος τα φερνει Ελλαδα? Που τα ακουσες?

Έχω κάνει μιά πρόταση εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1129186&postcount=93

Αξίζει να την διαβάσεις.
Σε συνδυασμό με sub θα λάβεις ήχο απίστευτο. Απλά άκουσε τα. Μπορείς να τ' ακούσεις σε μένα.

Τα ηχεία, απ' ότι είδα, έχουν σταματήσει επίσημα να παράγονται, όμως με ένα μικρό ψάξιμο θα βρεις. Και θα σου περισσέψουν και χρήματα!

Είμαι φανατικός οπαδός των ενεργών λύσεων, τ' όμολογώ, αλλά από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ ενεργά ηχεία, δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι θα ζήσω με κάτι άλλο!

Χαιρετώ... -bye-

Επίσης υπάρχουν και αυτά

http://www.meridian-audio.com/product-model/installation-speakers/300-series-install-speakers.aspx

Κάντε κλικ στο "on wall speakers" στο κάτω μέρος της σελίδας

νομίζω για αυτή την λύση η B&W προσφέρει μακράν μεγαλύτερη γκάμα και ποιότητα,προσωπικά έχω ακούσει σε φίλο και μου άρεσε παρα πολύ σαν ιδέα,το μόνο πρόβλημα είναι εάν δέχεσαι την μη ύπαρξή τους,αλα ελληνικά να μην δέιξουμε τί έχουμε.....?

Απάντηση: Re: θα ήθελα την "Ενεργή" σας στήριξη

Έχω κάνει μιά πρόταση εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1129186&postcount=93

Αξίζει να την διαβάσεις.
Σε συνδυασμό με sub θα λάβεις ήχο απίστευτο. Απλά άκουσε τα. Μπορείς να τ' ακούσεις σε μένα.

Τα ηχεία, απ' ότι είδα, έχουν σταματήσει επίσημα να παράγονται, όμως με ένα μικρό ψάξιμο θα βρεις. Και θα σου περισσέψουν και χρήματα!

Είμαι φανατικός οπαδός των ενεργών λύσεων, τ' όμολογώ, αλλά από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ ενεργά ηχεία, δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι θα ζήσω με κάτι άλλο!

Χαιρετώ... -bye-

Όντως.:grinning-smiley-043