Θα πηγαίνατε στην TCL 50C805 ή θα περιμένατε την 50C6K;

gramacar

Senior Member
22 June 2006
311
Γεια σας παιδιά.

Ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω βρει την τηλεόραση Sony KD XG9505 / 49XG9005 (2019) μεταχειρισμένη αν αξίζει η αγορά της δεδομένου ότι το android tv που διαθέτει είναι αρκετά παλιό καθώς και ο επεξεργαστής της.

Θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα ταχύτητας και συμβατότητας?

Επίσης υποστηρίζει κάποιο πρότυπο όπως Freesync ή Gsync για gaming?

------

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες: υποστηρίζει κάποιο πρότυπο VRR, όπως Freesync ή G-sync για gaming?

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Camel555

New member
23 December 2023
6
Καλημέρα,

αν εξαιρέσεις το προηγούμενο update που έβγαλε η Sony και τα έκανε μαντάρα, αρνούμενη αρχικώς την αποτυχία αυτού, αλλά μετά από πιέσεις, εκδίδοντας διορθωτικό update, παραμένει ακόμα και σήμερα μια αξιοπρεπέστατη τηλεόραση.
Είμαι κάτοχος της 75άρας και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα (πέρα από αυτό που σου ανέφερα).
Το android tv κυλάει ρολόι παρά την παλιά έκδοση, τον παλιό επεξεργαστή και την λίγη ram.
Θέμα συμβατότητας σε τι να υπάρξει; ότι δεν θα υποστηρίζονται μερικές εφαρμογές στο playstore; δεν έχω βρει κάποια τέτοια... Αλλά ακόμα και να βρεις, υπάρχει τρόπος να την εγκαταστήσεις εκτός playstore. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, υπάρχει και η λύση ενός android box...
Όσον αφορά το gaming, δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Θα σου έλεγα να σκεφτείς πολύ σοβαρά την αγορά της αφού βέβαια δεις τι μπορείς να αγοράσεις σε καινούργιο με τα ίδια χρήματα.
Βέβαια την Sony την επιλέγεις για ιδιαίτερους λόγους.

• Like
Reactions: gramacar

gramacar

Senior Member
22 June 2006
311
Να πω κάποια στοιχεία για το χώρο.
Η απόσταση θέασης είναι max 2m και χρειάζομαι καλές γωνίες ,γιατι θέλω να βλέπω και από πλάι.
Ο φωτισμός είναι κυρίως χαμηλός και η πηγή είναι τόσο τα επίγεια κανάλια όσο και Netflix, Cosmote TV.
Επίσης σκεφτόμουν να την χρησιμοποιήσω κάποιες φορες σαν gaming monitor συνδέοντας το PC για PubG κυρίως.
Το Budget δεν είναι ιδιαίτερα υψηλο.
Σκεφτόμουν και την 50άρα TCL C805 που είναι στα 500€ περίπου, οπότε μέχρι εκεί.
Οπότε το θέμα είναι η Sony μεταχειρισμένη ή TCL καινούρια αλλά περίπου διπλή τιμή?
Από την άλλη η TCL υποστηρίζει gaming και freesync οπότε αν η Sony είναι ασύμβατη τότε μάλλον είναι μονόδρομος.
Γενικά είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,103
ΑΘΗΝΑ
για καλες γωνιες θεασης,ξεχνας τα LCD πανελ.
για καλες γωνιες θεασης,θα πας σε IPS LCD ή OLED.
στο μπατζετ που κινησε ξεχνας τις OLED.
οποτε σου μενει η επιλογη του IPS πανελ,με αρκετες ομως υποχωρησεις,ειδικα σε μαυρο και αντιθεση.
αναμεσα στις 2 θα επελεγα την καινουργια TCL.

powerup

New member
15 June 2018
71
για καλες γωνιες θεασης,ξεχνας τα LCD πανελ.
για καλες γωνιες θεασης,θα πας σε IPS LCD ή OLED.
στο μπατζετ που κινησε ξεχνας τις OLED.
οποτε σου μενει η επιλογη του IPS πανελ,με αρκετες ομως υποχωρησεις,ειδικα σε μαυρο και αντιθεση.
αναμεσα στις 2 θα επελεγα την καινουργια TCL.
Συμφωνω με τα παραπανω μεχρι στιγμης γιατι οι νεες σειρες TCL tv του 2025 πανε να βελτιωουν αισθητα τις γωνιες θεασης στις mini LED (VA LCD ) κι αυτο φαινεται ειδη απο το εισαγωγικο μοντελο του 2025 στην Aμερικη (QM6K ) και ακολουθουν οι ποιο εξελιγμενες σειρες.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

gramacar

Senior Member
22 June 2006
311
Το θέμα είναι ότι στη νέα σειρά TCL δεν βλέπω να υπάρχει 50άρα mini led με 144Hz όπως η 50c805

gramacar

Senior Member
22 June 2006
311
Καλημέρα σε όλους.

Μια ερώτηση θα ήθελα και την γνώμη σας.
θα πηγαίνατε στην TCL 50C805 ή θα περιμένατε την 50C6K που βγαίνει μέσα στο καλοκαίρι?
Από ότι είδα έχει τα ίδια και κάπως καλύτερα χαρακτηριστικά και λογικά μεταγενέστερο android tv και καλύτερη φωτεινότητα. Βέβαια σειρά 6 και όχι 8 αλλά μέχρι εκεί βγάζει 50άρες που είναι το Max για εμένα.

Ευχαριστώ.

powerup

New member
15 June 2018
71
Καλημέρα σε όλους.

Μια ερώτηση θα ήθελα και την γνώμη σας.
θα πηγαίνατε στην TCL 50C805 ή θα περιμένατε την 50C6K που βγαίνει μέσα στο καλοκαίρι?
Από ότι είδα έχει τα ίδια και κάπως καλύτερα χαρακτηριστικά και λογικά μεταγενέστερο android tv και καλύτερη φωτεινότητα. Βέβαια σειρά 6 και όχι 8 αλλά μέχρι εκεί βγάζει 50άρες που είναι το Max για εμένα.

Ευχαριστώ.
Δεν υπαρχει δυλλημα για δυο λογους :
1) Δεν υπαρχει διασταση 50' στην καινουργια σειρα C6K
2) Η τιμη της 55αρας C6K ειναι μονο.......899 € !!!!!!!!!!!!!!!!!! ,η 65C805 κανει 739€ ,κι οι διαφορες τους τεινουν γενικα να ειναι λιγο καλυτερη σε καποια η μια σε καποια η αλλη ,η 50C805 κοστιζει 579€.