θα πρέπει να φωνάξω τεχνικό;;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας
Πριν από λίγο μου έφεραν το ρουτερ από την ΤΕΛΛΑΣ, και θελω κάποιες τεχνικές απλές βοήθειες.
Μέχρι τώρα έχω το otenet με την μικρή ταχύτητα του 1!
Κατά αρχήν τι σύνδεση στα καλώδια να κανω;;; Μέσω θήρας USB ή θήρας ethernet;;
Προσπάθησα στην αρχή να το κανω Μέσω της ethernet αλλά ο υπολογιστής μου από πίσω δεν έχει τόση μεγάλη υποδοχή για να μπει το καλώδιο αυτό. Υπάρχει στο εμπόριο κάποια μετατροπή (αντάπτορ) για να το μετατρέψω από μικρό που έιναι η υποδοχή σε μεγάλο;;;;
2ον) Προσπάθησα να το κανω Μέσω usb, αλλά αυτό για να διαβάσει τους drivers αργεί ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ. Έχω σχεδόν 45 λεπτά και ακόμη δεν λεει να τελειώσει....
Τι να κανω;;;; Ποια σύνδεση είναι καλύτερη;;; Θα πρέπει να φωνάξω τεχνικό γιατί τα Αγγλικά έιναι ΠΑΡΑ πολύ φτωχά.
ακόμη τον κωδικό δεν μου το έστειλαν. Σε μια παλιότερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα, μου είπαν ότι στις 31/12 θα με αποδεσμεύσουν από τον παλιό πάροχο και θα με βάλουν στην Τελλας. Τι να κανω; δεν πρέπει να κανω πρώτα την εγκατάσταση (την καλύτερη δυνατή) και μετά με τον κωδικό όταν μου το πουν απλά να το βάλω και να "τρέξουν" όλα κανονικά;;;;;
Μια βοήθεια σας παρακαλώ πολύ..... -bye--bye-

1. Θέλεις κάρτα ethernet (κάρτα δικτύου). Aν δεν έχει ο υπολογιστή σου, μπορείς να προμηθευτείς μία. Είναι φτηνές.
Το μικρό βύσμα που έχεις, είναι 4-pin και είναι από modem. Δεν σου κάνει και δεν υπάρχει αντάπτορας.

2. Μην παλεύεις με το usb, πήγαινε στην 1η λύση.

3. Τον κωδικό τον δημιουργείς μόνος σου. Διάβασε το Ελληνικό manual που σου ήρθε μαζί με το modem και ακολούθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες.
Κάπου σου λέει ότι εφ'όσον συνδεθείς να πας σε μία συγκεκριμένη σελίδα όπου και θα δημιουργήσεις username & password.

Αν δεν τα καταφέρεις, φώναξε κάποιον που ξέρει να στο φτιάξει σε 10 λεπτάκια. (Αφού πρώτα βεβαιωθείς ότι είσαι εντάξει από την μεριά της Tellas και σε έχουν ενεργοποιήσει από εκεί)

Δηλαδή με απλά Ελληνικά (βλαχοελληνικά) θα έχω μικρή αρχή σύνδεση και δεν θα πιάνω υψηλές ταχύτητες όσο γίνεται;;;;....
Αυτή την κάρτα μπορεί και ένας ανίδεος να την βάλει μόνος του;;;; ή θα πρέπει να πάρω τον υπολογιστή μου στο τεχνικό;;;;;;
Στα πόσα ευρώ υπολογίζεται τελείως υποκειμενικά να μου πάρει (πάντα περίπου)αν το πάω στο κατάστημα του τεχνικού για να μου την βάλει;;;;;;
έχω κανει την σύνδεση Tellas Double Play

φίλε η TELLAS με αστική χρέωση από το tellas τηλέφωνό σου , σου δίνει οδηγίες μέχρι εξαντλήσεως να τα κάνεις όλα μόνος σου και δωρεάν, όπως είναι το σωστό ... πάρτους στο 8015000365 και καθάρισες...

Μια ethernet έχει 5-10 ευρώ. Δεν θέλεις κάτι ιδιαίτερο.

Τώρα για το αν θα καταφέρεις να την βάλεις, δεν μπορώ να σου πω. Εύκολο είναι, με ένα τρόπο μόνο μπαίνει, δεν έχει κάπου να μπερδευτείες. Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά, καλύτερα να σου δείξει κάποιος που ξέρει, ή πήγαινε στο μαγαζί που θα την πάρεις να την τοποθετήσουν εκεί. Προτίμησε κάποιο μαγαζί της γειτονιάς και όχι μεγάλες αλυσίδες γιατί θα σου πάρουν το κεφάλι για την τοποθέτηση.