Θαλασσα

Ζήλεψα τις ωραίες σας φωτογραφίες, εδώ ο Μύρτος της Κεφαλονιάς

Mirtos-Cephalonia.jpg

Το γραφικό λιμανάκι στο Φισκάρδο

Im000205.jpg

Ηλιοβασίλεμα στο Αργοστόλι

Im000234.jpg

Ουρανούπολη...

Σε αυτες με τον πυργο ποιο καδρο θεωρειτε οτι ταιριαζει περισσοτερο?

Η πρώτη θεωρώ ότι είναι λίγο ανισόβαρη. (έτσι όπως είναι - πολύ κενό στα δεξιά πολύ ''βάρος'' αριστερά)
Η δεύτερη δεν μου λέει (προσωπικά) τίποτε.
Η τρίτη με έλκει...αλλά...πολύς ''αέρας''. Εγώ θα την ''μάζευα''. Δεν μπορώ όμως να αποφασίσω...κάτω ή πάνω. (Μάλλον τα κάτω θα μάζευα)

Επέτρεψε μου ένα πρόχειρο κάδρο που βασίζεται στην πρώτη φωτογραφία σου. Ίσως να θέλει μάζεμα κάτω...ανάλογα τα γούστα.

attachment.php

Πάντως ο άνθρωπος στην δεξιά πλευρά (κατά την άποψη μου πάντα) είναι το στοιχείο που σου φτιάχνει όλη την φωτογραφία.

-bye-

Attachments

• pyrgos1_Crop1.jpg
    pyrgos1_Crop1.jpg
    134.8 KB · Views: 92
Ευχαριστώ για τα σχόλια.... στην όρθια (τρίτη φωτό) εσύ preve λες οτι θα τη μάζευες απο κατω και ο Τασος έγραψε "απο πιο κοντα"... έτσι έχω την εντυπωση οτι θα χανοταν ο σωρός απο πετρες... δεν προσφέρουν αυτες στη φωτογραφία?

@ preve
για τη δευτερη εχεις δικιο, τωρα που την ειδα κι εγω, μου εφυγε κατι λαθος στο κροπ... η θαλασσα κανονικα φαινεται μεσα απο την καμπινα του καπετανιου, κατι σα να εισαι σε σκοτεινο χωρο και κοιτας εξω... αλλα το κροπ παραπηγε.

Ευχαριστώ για τα σχόλια.... στην όρθια (τρίτη φωτό) εσύ preve λες οτι θα τη μάζευες απο κατω και ο Τασος έγραψε "απο πιο κοντα"... έτσι έχω την εντυπωση οτι θα χανοταν ο σωρός απο πετρες... δεν προσφέρουν αυτες στη φωτογραφία?

Εννοώ λίγο μετά από το νταμάρι, που έχει κάτι σκόρπια χαμηλά βραχάκια, αυτά σε πρώτο πλάνο και λήψη από χαμηλά να γράφει η θάλασσα που τα γλύφει. Αλλά μιλάμε για λήψη με αρκετά πιο ευρυγώνιο φακό.

Να σαι καλά!

Κοίτα...πιστεύω ότι η ''φωτογραφία'' σου είναι ...η αντίθεση του πύργου με το ''ανθρωπάκι'' δεξιά. Σε αυτήν που πείραξα παίζει τον ρόλο του και ο άνθρωπος αριστερά.

Το να βάλεις και άλλα στοιχεία στην σύνθεση σου νομίζω ότι αποτελλεί πλεονασμό που αποδυναμώνει το κύριο θέμα σου.
Εγώ θα έκοβα τις πέτρες στην προσπάθεια μου να φορμάρω κατόπιν εορτής.
Κυρίως για να ξεκολλήσω από την μέση του κάδρου τον ορίζοντα και να δώσω στο ανθρωπάκι την ευκαιρία να ελευθερωθεί από τους πέτρινους όγκους στο foreground.

Χμμμμ.... τελικά προτίμησα να κάνω ένα ...τολμηρότερο crop...και να αφήσω τις πέτρες στη θέση τους. (Δεν μου έβγαινε στα πρόχειρα το παιχνίδι με τα σύννεφα) :cool:

attachment.php

Attachments

• pyrgos3_crop.jpg
    pyrgos3_crop.jpg
    120.4 KB · Views: 93
Re: Απάντηση: Θαλασσα

Τί λέτε γι αυτήν τηv vintage βερσιόν;
Ηλία;

Χα. Πλάκα έχει.

Είναι απίστευτο πως μεταμορφώνεται μια λήψη με λίγη επεξεργασία

Όλες οι διασκευες μου αρεσαν...!!! και η vintage...

και αυτα που λεει ο preve και ο Τασος για το τι (πρεπει να) περιλαμβανουμε στο καδρο τα διαβαζα μολις...χθες (η φωτογραφια ειναι παλιοτερη). Απλα θελει πολυ εξασκηση για να τα θυμηθεις και να τα εκτελεσεις και να πετυχεις και τη στιγμη...

Στη συγκεκριμενη βεβαια υπηρχαν και εγγενεις αδυναμιες οπως οτι ημουν πανω σε βαρκα που ετοιμαζοταν να σαλπαρει, οποτε το πιο χαμηλα και το πιο κοντα δεν γινοταν, ο περιπατητης στα αριστερα δεν ελεγε να φυγει και για το ευρυγωνιο δεν το πολυκαταλαβα τι θα προσεθετε... (μηχανη η compct πανασονικ FX01).

Billy, θα ηθελα να δω και μια Fuji Velvia εκδοσή της...

το ευρυγωνιο δεν το πολυκαταλαβα τι θα προσεθετε... (μηχανη η compct πανασονικ FX01).

Το ευρυγώνιο το είπα με τη λογική ότι θα άλλαζες το κάδρο πηγαίνοντας πιο κοντά, οπότε και θα έπρεπε να διατηρήσεις τη θέση και διαστάσεις του πύργου, επιλέγοντας πιο μικρό εστιακό μήκος. Αυτό σου δίνει και περισσότερες δυνατότητες να αναπτύξεις το πρώτο πλάνο, καθώς και μεγαλύτερο βάθος πεδίου ώστε να είναι όλα νετ. Φυσικά το ευρυγώνιο είναι και πιο δύσκολο, καθώς δίνει μεγάλα κάδρα που μπορούν να δείχνουν είτε άδεια, είτε να βρίθουν στοιχείων που να "φορτώνουν" το θέμα σου. Θέλει εν ολίγοις, μία προσοχή στη σύνθεση.

Re: Απάντηση: Θαλασσα

Kαι η άγρια πλευρά της:

Νέα Στύρα, Φεβρουάριος 2005
Λιμένας Καρύστου, Φεβρουάριος 2005
Τη δευτερη ειδικα, τη ζηλεύω πολύ! (Και που δεν είμαι εκεί επίσης...)

Εμφάνισα επιτέλους το velvia που τράβηξα το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να πώ πως ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα όχι όσο αφορά το φίλμ το ίδιο αλλα με το τις λήψεις που έκανα ο ίδιος. Αλλα γύρω στις 6-7 βγήκαν ωράιες...
Και αυτές στο σκανάρισμα χάσαν πολύ. Αν δείτε τα slide είναι αδιανόητα ζωντανά...

Εδώ μια σχετική με θάλασσα. Βράχια στην Νταμούχαρη του Πηλίου με άνοιγμα σπηλιας με νερό.

2938741257_30720bd656_b.jpg

2938741257_30720bd656_b.jpg