Θάμπωμα κινούμενης εικόνας (Motion blur)

Re: Απάντηση: Θάμπωμα κινούμενης εικόνας (Motion blur)

Πάντως η εικόνα του MEGA "σκοτώνει" από NOVA με μακράν χειρότερη αυτή του ANT1.
Λογικά αυτοί πρέπει να κάνουν λήψεις με κάμερες που είχαν αγοράσει στο ξεκίνημά τους από την ΥΕΝΕΔ.

Το ΑΝΤ1 πραγματι ειναι αθλιο ενω πολυ κακο ειναι και το STAR.

Re: Απάντηση: Θάμπωμα κινούμενης εικόνας (Motion blur)

Σε μεγαλους και εμπορικους αγωνες πχ ο ολυμπιακος στην Ευρωπη η ντερμπυ μεταξυ των μεγαλων ομαδων η νοβα αυξανει το bitrate δηλαδη εκπεμπει με μικροτερη συμπιεση

Το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέρντερ, που πιθανόν να είχε τη μεγαλύτερη φετινή τηλεθέαση, είχε ελεεινή εικόνα. Όχι μόνο θολή, αλλά και με κυματισμούς. Μου κάνει εντύπωση που το SS1 έχει πάντα θολή εικόνα, αφού εκεί παίζονται τα σημαντικότερα ματς. Τα βράδια του Champions League, αν το γυρίσετε σε κάποιο από τα SS2-SS7, σίγουρα κάποια από αυτά θα έχουν καλύτερη ευκρίνεια. Μήπως έχει να κάνει με την επίγεια μετάδοση του SS1?

Όσο για το ΑΝΤ1, όντως και αυτό δείχνει απαράδεκτη εικόνα μέσω Nova, και δυστυχώς εκεί θα παιχτούν προσεχή παιχνίδια κυπέλλου Uefa.

Για τσεκάρεται από τον δέκτη της Nova πως πιάνει τα υπόλοιπα free κανάλια.
Τα RAI δείχνουν και ποδόσφαιρο.

Φταίει αποκλειστικά η NOVA, έχω τη 40D3000 και το θάμπωμα που λες παρουσιάζετε μόνο εκεί, ότι sport και να δείχνει από τάβλι μέχρι μακριά γαιδούρα :twoguns:... Έχω δει ποδόσφαιρο απο γερμανικά κανάλια ZDF, ARD και η εικόνα είναι κρύσταλλο... Όντως ο ΑΝΤ1 είναι μακράν ο χειροτερος.....

Μπορεί ο Panasat να δείξει RAI? Εγώ δεν το έχω καταφέρει.

Το ΖDF έχει κορυφαία ευκρίνεια σε στατικές εικόνες, όμως και εκεί έχω δει θαμπή κίνηση, αν θυμάμαι καλά από την τελευταία αθλητική του μετάδοση.

Χθες, στο Κάλιαρι-Ίντερ, επιβεβαιώθηκε αυτό που έγραψα πιο πάνω, ότι τα ιταλικά έχουν την πιο καθαρή κίνηση. Τουλάχιστον στη δική μου TV.

Χθες, στο Κάλιαρι-Ίντερ, επιβεβαιώθηκε αυτό που έγραψα πιο πάνω, ότι τα ιταλικά έχουν την πιο καθαρή κίνηση. Τουλάχιστον στη δική μου TV.

Μηπως μπορεις να μας πεις τι ρυθμισεις εχεις?

Για δοκιμασε αυτες:

backlight : 3
contrast : 92
brightness: 52
colour : 54
colour temp : warm 2
sharpness : 10
Noise/MPEG noise red. : off

Advanced
black corrector οff
contr. enhancer: off
gamma: οff
clear white οff
colour space :normal

set up
motion enhancer:standard
film mode : auto 1
game mode: off
power saving οff
light sensor: off

Last edited:
Εγω εχω την sony v3000 παρατησρω και εγς ενα τετοιο φαινομενο εχω σημα αναλογικο κανονικο ....αρκετα καλο... Οταν βλεπω αγωνες ποδοσφαιρου στις κοντινες σκηνες παρατηρω κατι λευκα καθετα θαμπωματα στην οθονη...
Τι λετε να ειναι?

Οι ρυθμίσεις μου είναι:

backlight : 10 (δεν παίζει ρόλο εφόσον είναι ενεργοποιημένο το Light Sensor)
contrast : Max
brightness: 52
colour : 48
colour temp : Cool
sharpness : 15
Noise/MPEG noise red. : Low

Advanced
black corrector οff
contr. enhancer: Low
gamma: οff
clear white οff
colour space :normal

set up
motion enhancer:standard
film mode : Off
game mode: off
power saving οff
light sensor: On

Σ εμενα παντος πολλες φορες αναλογα την μερα ( χαμηλο βαρομετρικο )ΑΝΤ1 και Star μπορει να πηξελιαζουν του θανατου εως και να μην βλεποντε , ενω τα Νετ και σια της κρατικης μπορεις να βλεπεις μια καρτα δορυφορου η οποια δειχνη οτι δεν υπαρχει ληψη:flipout: .
Τωρα τι και απο που μας "ταιζουν" .........ενας θεος ξερει .
It allways δε σημα σχεδον που τα κανει ολα Shit

Παιδιά, αυτές τις μέρες βλέπω Nova σε CRT 21" και το θάμπωμα μου φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Συγκεκριμένα, είδα το Εργοτέλης-ΑΕΚ και η θολούρα στην κίνηση ήταν εμφανέστατη. Δεν φταίει η LCD και απορώ που και εσείς δεν παρατηρείτε αμέσως αυτό το πρόβλημα.

H θολούρα στο σουπερσπορ 1 είναι πάντα εμφανής, ιδίως στην επίγεια λήψη.
Μέσω δορυφόρου είναι λιγότερο εμφανής, αλλά η συμπίεση του σήματος σπάει κόκαλα και νεύρα...