θαμπομα στο panel

leventis

Established Member
27 May 2007
169
καλησπερα παιδια
εχω τωρα 6 χρονια μια Toshiba regza 42X3030D με καθημερινη χρηση γυρω στης 10 ωρες.πριν λιγο καιρο παρατηρησα ενα σκουρο θαμπωμα πανω ψιλα στο πανελ.νομιζα πως θελει καθαρισμα η οθονη,επιασα την καθαρισα αλλα δεν εφυγε..διχνει να ειναι εσωτερικο το προβλημα.σαν να εχω την εντυπωση οτι επιδει το πανελ γενικα βγαζει ζεστη εχει ψηθει εσωτερικα και εχει σκουρινει.ακουω γνωμες προτασεις μηπως γλυτωσω την αγορα νεας tv γιατι δεν εχω χρηματα.ειμαι διατεθειμενος αν χρειαστει να ανοιξω μονος μου το πανελ.αν το παω σε μαστωρα ξερω οτι θα ακουσω αστρονομικη τιμη..

IMG_0433.jpgIMG_0434.jpg

Δυστυχώς απο τις φωτό δείχνει να είναι ζημιά στο πάνελ,άρα το κόστος επισκευής μάλλον θα είναι αρκετά μεγάλο.

Για να κάνεις επισκευή μόνος σου,θεωρώ ότι γνωρίζεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις,πάλι πρέπει να αγοράσεις το ανταλακτικό.

απο αυτα που διαβασα οντως σιγουρα με συμφερει να παρω νεα τηλεοραση,χθες επιασα και την ανοιξα να δω τι εχει μηπως και καταφερω να την φτιαξω.
ξεβιδωνα μεχρι που εβγαλα το πανελ,ανοιξα και το πανελ προσεκτικα δλδ το γυαλι και παρατηρησα στην εσωτερικη του μερια στης 2 επανω γωνιες μια μικρη θαμπαδα,την ακουμπησα με ενα ασπρο καθαρο πανι και το πανι μαυρισε...
οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ μαλλον αυτο εχει γινει,εσωτερικα το πανελ (γυαλι και πλαστικα φυλλα) με τον καιρο θερμαινεται και εχει καπνιασει,εκτος αυτο πιθανον να εχει πετσικαρει καποιο πλαστικο φυλλο.
τελικα μετα που καθαρισα εσωτερικα το γυαλι δεν προχωρησα να βγαλω και τα φυλλα για καθαρισμα και ελεγχο.εδεσα την τηλεοραση αλλα το προβλημα δεν εφτιαξε.θα την ξανα ανοιξω και θα βγαλω ολα τα φυλλα για καθαρισμα και αν φτιαξει εχεις καλως..

ξαναεβγαλα την οθονη και ελυσα εντελος το πανελ.ειχε το γυαλι εξωτερικα και απο μεσα 3 φιλμ πλαστικα.καθαρισα τα παντα και εγιναν κουπα μονταρα την τηλεοραση αλλα το προβλημα παραμεινε οπως ακριβως ηταν.99% το προβλημα ειναι στο γυαλι.

Κατά πάσα πιθανότητα έχουν χάσει την επιπεδότητά τους τα πολωτικά φίλτρα στα επίμαχα σημεία...

υπαρχει λυση σε αυτο?

Αλλαγή του/των επίμαχου/ων φίλτρου/ων, μόνο που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε οικονομικό το να βρεις ανταλλακτικό...

φιλτρα αν εννοεις αυτα τα πλαστικα φυλλα που ειναι μεσα απο το εξωτερικο γυαλι δεν μου φανηκαν να εχουν θεμα.τα καθαρισα 2-3 φορες το καθενα μπρος-πισω και τους εριχνα λευκο φως απο πισω να δω τυχον "λεκεδες" αλλα φενοταν ολοκαθαρα και ουτε πετσικαρισμενα ηταν.επισης στο τελευταιο φυλλο που ειναι και ο οπισθιος φωτισμος (πολλες λεπτες λαμπες φθοριου) ειχε λεκεδες σαν ελαφρια καπνα αλλα παρολο που καθαρισε δεν ειδα καμια διαφορα.
να εχει το προβλημα το γυαλι?δεν μπορω να καταλαβω.
ενταξει πλεον αφου δεν καταφερα να την φτιαξω την αφηνω ως εχει μεχρι να χαλασει και αλλο για να την αλλαξω,με τρωει βεβαια που ειναι αυτη η θαμπαδα.οχι οτι θα βρω ανταλλακτικα να αλλαξω κατι απλα ετσι για την περιεργεια.

Είναι ένα από τα πλαστικά φύλλα μπροστά από το γυαλί και ένα από τα πίσω. Αν έχουν μικροατέλειες στην επιπεδότητά τους (είτε εκ κατασκευής, είτε λόγω θερμικού stress), ενώ μπορεί να μην φαίνεται τίποτα εμφανώς με το μάτι όταν τα εξετάζεις μεμονωμένα, η συνολική απορροφητική τους ικανότητα θα έχει μεταβληθεί, δημιουργώντας ανομοιομορφίες κατά τη διέλευση του φωτός... ;)