Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Εγώ δεν βλέπω καν νόημα στην ύπαρξη του παρόντος νήματος!

Στην ΕΕ απαγορεύεται η θανατική ποινή. Τελεία!

Οπότε, για ποιο πράγμα είναι η συζήτηση;;;;

http://eeas.europa.eu/human_rights/adp/index_en.htm

The European Union holds a strong and principled position against the death penalty; its abolition is a key objective for the Union’s human rights policy. Abolition is, of course, also a pre-condition for entry into the Union.

Μα το νήμα το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται να συζητήσει κάτι.
Αν εμένα δεν με απασχολεί γιατί να το ανοίξω?
Μπορώ να συμμετάσχω όμως αν θεωρήσω σκόπιμο να εκφράσω την άποψή μου.

Ουτε εγω επιθυμω (με σφοδροτητα) να ανοιξω το θεμα ......
γιατι γνωριζω προκαταβολικα οτι θα γινω πυγμαχικος σακος.

Δεν μπαινω στο AVclub για το ξυλο.

Ηδη μου γαβγισατε σε αλλα θεματα (ελεγχος γεννησεων, κλπ).
Παω να ανοιξω και νεες εστιες συρραξης ? Δεν θα το κανω !

Ουτε εγω επιθυμω με σφοδροτητα να ανοιξω το θεμα ......
γιατι γνωριζω προκαταβολικα οτι θα γινω πυγμαχικος σακος.

Δεν μπαινω στο AVclub για το ξυλο.

Ηδη μου γαβγισατε σε αλλα θεματα (ελεγχος γεννησεων, κλπ).
Παω να ανοιξω και νεες εστιες συρραξης ? Δεν θα το κανω !

:flipout:

Έτσι λειτουργεί η ελευθερία όμως.
Όποιος θέλει μιλάει, αλλά κρίνεται και για αυτά που λέει.

Όσο για το σάκος του μποξ και το ξύλο... ε όχι βρε Μάνο.

Η κριτική μπορεί να είναι το ίδιο αυστηρή με μια άποψη αλλά δεν είναι τίποτε παραπάνω από... κριτική.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ότι κάτι είναι παγιωμένο με ένα νόμο δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει και να μας απασχολεί.
Η ζωή δεν είναι στατική.

Περισσοτερο με ενδιαφερει (ως θεμα) η Σενεγαλεζα που γενναει απο τα 14 της .... παρα η υπαρξη θεου.

Και ΟΧΙ Χρηστο .... εχεις πολυ λαθος αποψη για μενα ! Δεν κοντραρομαι παρακατω απο ενα αμοιβαιο
κατωφλι ωφελειας, και για μενα αλλα και τον αντιγνωμουντα. Αν δω, οτι δεν υπαρχει ωφελεια .... :surf-aki:

... τωρα, εκτροχιαζεται το θεμα ....
Ειπαμε (παρακαλεσαμε) να ανοιξει κανονικο νημα .... αν το θελετε πραγματικα !
Οχι "ειδα φως και μπηκα" ...

Kατα τη γνωμη μου θα γίνει το έλα να δεις, αμα το ανοιξεις ενα τετοιο νημα, και μπορει να σε κουράσει.
Μετα εξαρταται απο σένα, αν εχεις ορεξη η οχι.

Αν δεν βλέπεις ωφέλεια πάσο πάσο.
Αν και αμφιβάλλω, ειδικά όταν κάποιος μπορέσει να ξεκαθαρίσει 2-3 πράγματα.

Πάντως δεν διατύπωσα εγώ άποψη για εσένα, ώστε να έχω λάθος. ;)

Το ότι κάτι είναι παγιωμένο με ένα νόμο δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει και να μας απασχολεί.
Η ζωή δεν είναι στατική.

Όμως δεν είναι απλά νόμος.

Είναι απαραίτητη συνθήκη για την συμμετοχή στην ΕΕ!

Και από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου σύμφωνα με την ΕΕ (human rights policy)!

... Άσχετο, αλλά εγώ προσωπικά συμφωνώ με την ΕΕ. Και δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πεδίο κουβέντας στο θέμα, και κακώς συντηρείται γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι κάτι συζητήσιμο - κατά τη γνώμη μου δεν είναι, είναι κλειστό θέμα.

Και από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου σύμφωνα με την ΕΕ (human rights policy)!

... Άσχετο, αλλά εγώ προσωπικά συμφωνώ με την ΕΕ. Και δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πεδίο κουβέντας στο θέμα, και κακώς συντηρείται γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι κάτι συζητήσιμο - κατά τη γνώμη μου δεν είναι, είναι κλειστό θέμα.

Πράγματα τα οποία κάλλιστα δύνανται να αλλάξουν.

Σε διπλανό νήμα μάλιστα πολλές φορές έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την αποπομπή ή αποχώρησή μας από την ΕΕ.

Το συζητήσιμο εδώ, έχει άλλη έννοια από το κοινώς "είναι συζητήσιμο το θέμα".

Πράγματα τα οποία κάλλιστα δύνανται να αλλάξουν.

Σε διπλανό νήμα μάλιστα πολλές φορές έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την αποπομπή ή αποχώρησή μας από την ΕΕ.

Το συζητήσιμο εδώ, έχει άλλη έννοια από το κοινώς "είναι συζητήσιμο το θέμα".

ΟΚ, πάσο! :ernaehrung004:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τασο

Ακομα περιμενουμε (μαζι με τον Γιαννη) μια αποψη για το αν ευσταθει ως ελαφρυντικο στοιχειο τα παιδικα χρονια ενος παιδοκτονου.
Επισης, περιμενουμε για το ποια ειναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ αποψη για το ΑΝ η Θανατικη Ποινη χαλαει το μονοπωλιο μεταφυσικων "ποινων"
(κολασεων, καθαρτηριων, κλπ, κλπ). Eγω εγραψα οτι δεν υπαρχουν μεταφυσικες ποινες (η αμοιβες).

Το μονο που βρηκες να μου ποσταρεις ηταν μια ατακα του Χαρρυ Κλυν για το ποσο μ'αρεσει το ξυλο ?

Μπορεις και καλυτερα, Τασο !

Last edited:
Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Eχεις ενα δικιο σ'αυτο .... οσο περνουν οι αιωνες και η Γνωση ξεστραβωνει
αποκαλυπτεται οτι δεν υπαρχει αλλη ζωη περα απο αυτην που ζουμε, τωρα.

Πολύ ενδιαφέρον, Μάνο. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι γνωρίζουν οι σημερινοί επιστήμονες πάνω στο θέμα της μετά θάνατον ζωής (ή μη ζωής), ποια πειράματα έκαναν και τι είδους γνώση τους ξεστράβωσε.

Η Γνωση ειναι οτι οσοι εφτασαν κοντα στον θανατο και επανηλθαν στην ζωη ειδαν το ιδιο πραγμα.
Ενα φως στο τουνελ. Που σημαινει οτι ο εγκεφαλος ψοφαει με τον ιδιο ακριβως τροπο σε ολους.
Ειτε Δουρηδες ειτε Εσαρηδες ειτε Σεντηδες. Δεν υπαρχει διαφοροποιηση. Ομως ουτε αυτο
λεει πολλα μιας και ΔΕΝ ξεπερνα την στιγμη του θανατου για να γυρισει παλι πισω.

Αυτο που κατι λεει για οποιον παρατηρει τον κοσμο (και το συμπαν) ειναι οτι η Τυχαιοτητα ειναι κυριαρχη.
Ενα παιδι που μολις γεννηθηκε καπου στο Μπαγκλαντες, πνιγεται κατω απο τα νερα καποιου μουσωνα
που πνιγει μανα και παιδι μαζι. Αν σ'ολα υπαρχει ενας σκοπος, ο σκοπος του Δημιουργου, τοτε γιατι
ηρθε στον κοσμο μια ζωη ωστε να πνιγει αμεσως μετα ? Που ειναι η εννοια της Θειας Προνοιας ?
Οτι η ζωη ειναι ιερη ? Η ζωη ΔΕΝ ειναι ιερη ακομα και οταν ξεμυτα απο το αυγο της (που δεν μπορω
να την φανταστω ιεροτερη).

Το ιδιο και στο ζωικο βασιλειο ..... το ιδιο και σε συμπαντικο επιπεδο ..... παντου.

Αλλα .... ηδη φυγαμε απ'το θεμα ! Αν θελετε ανοιγετε κοινουργιο νημα και το συνεχιζουμε.

Μάνο σε ρώτησα κάτι πολύ απλό βάσει αυτού που έγραψες και μου απαντάς με θεωρίες συμπτώσεων, ζωικά βασίλεια, Θείες πρόνοιες και συμπαντικά επίπεδα.

Μπορούσες να πεις ένα απλό ΟΧΙ δεν γνωρίζει ούτε μισή σταγόνα παραπάνω ο σημερινός επιστήμονας ή φιλόσοφος ή whatever περί του τι υπάρχει πέρα από τον θάνατο και τελείωνε η κουβέντα εκεί. Επομένως, (και επειδή σου αρέσουν τα κεφαλαία) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΟΚΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΗΔΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΚΚΟΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΙΤΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.

Η επιστημονική γνώση που επικαλείσαι, όσα μεσάνυχτα είχε γύρω από το ζήτημα πριν 2000 χρόνια, αλλά τόσα έχει και σήμερα.

Τέλος, ''νεκραναστάσεις'' έχουν σημειωθεί και καταγραφεί από τον καιρό των αρχαίων ημών.

Ακριβως !!!

Ομως, εγραψα ΚΑΙ αυτο ....

Οτι κατι ΔΕΝ εχει αποδειχθει οτι υπαρχει ... ΔΕΝ σημαινει οτι υπαρχει.

Απο τον Αρχιμηδη μεχρι τον Hawking (και ποιος ξερει ποσους παραπερα) ΔΕΝ εχουμε αποδειξει οτι υπαρχει Θεος.
Αυτο ομως δεν αποδεικνυει τιποτα ! Ουτε οτι δεν υπαρχει αλλα ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ! Οποτε, πως στηριζουμε
το νεφελογημα οτι .... δικαιοσυνη μπορει να αποδοθει στην αλλη ζωη ? Ποια αλλη ζωη ?

Γιαννη .... καπου εδω ομως κουστηκα. Ας δεχτουμε οτι δεν αντιλαμβανομαι τους συνομιλητες μου. Οκ ?
Ας μιλησουν και αλλοι ...

Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Τασο

Ακομα περιμενουμε (μαζι με τον Γιαννη) μια αποψη για το αν ευσταθει ως ελαφρυντικο στοιχειο τα παιδικα χρονια ενος παιδοκτονου.

Ο Γιάννης περιμένει μία άποψη του Τάσου σχετικά με το πόσο κοντά είναι σε ποσοστό αλήθειας τα τηλεδικεία αναφορικά με τις ποινικές υποθέσεις που τον ρώτησε ο Μάνος σε προηγούμενο ποστ και ασφαλώς όχι αν ευσταθεί σαν ελαφρυντικό στοιχείο η παιδική ηλικία του παιδοκτόνου για το οποίο ήδη έχουν κατατεθεί οι απόψεις.

Επίσης...γιατί να περιμένουμε την άποψη του Τάσου σε κάτι που δεν τέθηκε εξαρχής? Τι σχέση έχει το μονοπώλιο των μεταφυσικών ποινών με το τι γνωρίζουν παραπάνω οι επιστήμονες σήμερα για τη μετά θάνατον ζωή?

Βρε, Μάνο μου, σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω αλλά αυτή την εντροπία και αρνακουκουλίαση που κάνεις στην κουβέντα, δεν την αντέχω με τίποτα!!:flipout::flipout:

Μην μου παρεξηγηθείς τώρα, γιατί θα σε αρχίσω στα κεφαλαία!!:D:ernaehrung004:

Τέλος...μια χαρά είναι ο Χάρυ Κλυν!!

Ακριβως !!!

Ομως, εγραψα ΚΑΙ αυτο ....

Απο τον Αρχιμηδη μεχρι τον Hawking (και ποιος ξερει ποσους παραπερα) ΔΕΝ εχουμε αποδειξει οτι υπαρχει Θεος.
Αυτο ομως δεν αποδεικνυει τιποτα ! Ουτε οτι δεν υπαρχει αλλα ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ! Οποτε, πως στηριζουμε
το νεφελογημα οτι .... δικαιοσυνη μπορει να αποδοθει στην αλλη ζωη ? Ποια αλλη ζωη ?

Γιαννη .... καπου εδω ομως κουστηκα. Ας δεχτουμε οτι δεν αντιλαμβανομαι τους συνομιλητες μου. Οκ ?
Ας μιλησουν και αλλοι ...

Δεν είναι το θέμα μας αν υπάρχει θεός ή όχι, αλλά, τι υπάρχει μετά θάνατον και αν υπάρχει έστω και μισή επιστημονική αναφορά τεκμηριωμένη σε γνώση πειράματος-απόδειξης κ.λ.π.

Οκ, Μάνο, το αφήνω...

Δεν υπαρχουν πλεον φετιχ στην Ε.Ε : ) .Βγαινει η Λεπεν και την επαναφερει

Στον Μεσαίωνα, στην Ευρώπη, η εκκλησία και το κοσμικό καθεστώς θεωρούσε δεδομένο οτι η Γή είναι επίπεδη κι οποιαδήποτε σχετική συζήτηση ήταν άσκοπη...
Δεν πρέπει να αφήνουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις να μας φρενάρουν :)

Η αλήθεια μόνο μια μικρή χαραμάδα χρειάζεται για να λάμψει...
Κι όμως κινείται... :)))

Re: Απάντηση: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Στον Μεσαίωνα, στην Ευρώπη, η εκκλησία και το κοσμικό καθεστώς θεωρούσε δεδομένο οτι η Γή είναι επίπεδη κι οποιαδήποτε σχετική συζήτηση ήταν άσκοπη...
Δεν πρέπει να αφήνουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις να μας φρενάρουν :)

Η αλήθεια μόνο μια μικρή χαραμάδα χρειάζεται για να λάμψει...
Κι όμως κινείται... :)))

Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν πισωγύρισμα. Αυτά που λέει το λινκ που έβαλα πιο πάνω, νομίζω ότι είναι πολύ σωστά.

The European Union holds a strong and principled position against the death penalty; its abolition is a key objective for the Union’s human rights policy. Abolition is, of course, also a pre-condition for entry into the Union.

Indeed, the EU is the leading institutional actor and largest donor to the fight against the death penalty. This commitment is outlined clearly in the EU Guidelines on the death penalty, the first ever human rights guidelines adopted by Council, in 1998. The EU High Representative for Foreign Affairs and Security Policy and Vice President of the European Commission Catherine Ashton has also indicated that abolishing capital punishment worldwide is a ‛personal priority’.

The death penalty is cruel and inhuman, and has not been shown in any way to act as a deterrent to crime. The European Union regards abolition as essential for the protection of human dignity, as well as for the progressive development of human rights.

If necessary, the EU advocates a moratorium as a first step towards abolition. The adoption of a resolution on this issue by the UN General Assembly in 2007 was a major breakthrough, while growing support for subsequent resolutions adopted in 2008 and 2010 has served to illustrate the worldwide trend in this direction.

Where the capital punishment is still used, the EU calls for it to be progressively restricted and insists that it be carried out according to international minimum standards.

The EU intervenes both on individual cases and at a general policy level when a country's policy on the death penalty is in flux. In 2009 alone, the EU issued statements on over 30 individual cases and carried out more than 30 other actions in favour of individuals at risk of execution.

EU funding also allows non-governmental organisations to campaign for the abolition of the death penalty. Projects may range from the monitoring of the use of the death penalty to assistance to prisoners, support for constitutional reform, training, advocacy and awareness-raising campaigns.

Re: Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Ο Γιάννης περιμένει μία άποψη του Τάσου σχετικά με το πόσο κοντά είναι σε ποσοστό αλήθειας τα τηλεδικεία αναφορικά με τις ποινικές υποθέσεις που τον ρώτησε ο Μάνος σε προηγούμενο ποστ και ασφαλώς όχι αν ευσταθεί σαν ελαφρυντικό στοιχείο η παιδική ηλικία του παιδοκτόνου για το οποίο ήδη έχουν κατατεθεί οι απόψεις.

Επίσης...γιατί να περιμένουμε την άποψη του Τάσου σε κάτι που δεν τέθηκε εξαρχής? Τι σχέση έχει το μονοπώλιο των μεταφυσικών ποινών με το τι γνωρίζουν παραπάνω οι επιστήμονες σήμερα για τη μετά θάνατον ζωή?

Βρε, Μάνο μου, σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω αλλά αυτή την εντροπία και αρνακουκουλίαση που κάνεις στην κουβέντα, δεν την αντέχω με τίποτα!!:flipout::flipout:

Μην μου παρεξηγηθείς τώρα, γιατί θα σε αρχίσω στα κεφαλαία!!:D:ernaehrung004:

Τέλος...μια χαρά είναι ο Χάρυ Κλυν!!

Δεν είναι το θέμα μας αν υπάρχει θεός ή όχι, αλλά, τι υπάρχει μετά θάνατον και αν υπάρχει έστω και μισή επιστημονική αναφορά τεκμηριωμένη σε γνώση πειράματος-απόδειξης κ.λ.π.

Οκ, Μάνο, το αφήνω...

Άσε που ούτε ο Αρχιμήδης, ούτε ο Hawking (και κανένας επιστήμονας ενδιάμεσα) δεν ασχολήθηκαν καθόλου να ψάξουν αν υπάρχει ή όχι Θεός.
Γιατί κάτι τέτοιο αναφέρεται καν, δεν μπορώ να το κατανοήσω με κανέναν άλλο τρόπο από το να το αποδώσω σε κακή πληροφόρηση.