Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Σε δημόσιο λυντσάρισμα, καλύτερα λιθοβολισμός. Με χρέωση μισό ευρώ στην πέτρα και στις 20 δώρο άλλες 5, μπορούμε να κλείσουμε και τρύπες...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Κατα την γνώμη μου, για τις περιπτώσεις σαν τις παραπάνω, για την θανατική ποινή, η σωστή σειρά είναι πίσσα->πούπουλα->σχοινί->σαπούνι->σπίρτο, και για ανθρωπιστικούς λόγους, θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τα πούπουλα...

Mηπως το παραχεσαμε λιγο ! ..... :p

Η εκτελεση (απο την πολιτεια) πρεπει να υφισταται με τον πιο ανωδυνο (για τον εγκληματια) τροπο ... και τον πιο γρηγορο.
ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ SHOW Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ! .... :smash: .... αυτα τα κανουν οι μουλαδες, ΜΟΝΟ ! :icon15:

Αν ρωτας εμενα .... ΝΑΙ.

Οσο και να εγκληματισε ΔΕΝ το φχαριστηθηκε.
Ουτε το πετσοκοψε, ουτε το εβρασε το κοριτσακι του.
Ουτε καλεσε υδραυλικο να δει σε ποια σωληνα θα το χωσει.

Σορρυ, αλλα αυτα τα τελευταια (για μενα) κανουν ΟΟΟΟΛΗΗΗΗ την διαφορα στον κοσμο.
Η μοχθηρη χαρα του να ξεσκιζεις αργα-αργα τον αμνο, να παιζεις μαζι του ενω αργοπεθαινει,
ειναι που μου βγαζουν εντελως αβιαστα την ιερη απαιτηση να εκτελεσθει ο ... Homo Mengele.
Της Αννυ ... (γιατι ποιος θυμαται το δικο του ονομα !)

Δεν ειναι ολοι οι φονοι για ηλεκτρικη καρεκλα. Ο αστυνομικος παραδοθηκε. Αντιληφθηκε πληρως
τι εκανε (αφου το εκανε). Αλλιως δεν θα παραδιδονταν, θα συνεχιζε με νεα ανοσιουργηματα.
Γιατι θα πρεπε να ικανοποιησει μια εσωτερικη (ανατριχιστικη) αναγκη. Μια αναγκη που επιεικως
δεν σωφρονιζεται, ουτε εξορθολογιζεται, ουτε καταπραϋνεται ... οπως διατεινεται ο φιλος Click.

Προφανώς, δεν έγινε στο παιχνίδι επάνω... αλλιώς θα έλεγε ότι παίζαμε και κατα λάθος το χτύπηασ, το πίεσα κλπ... Ξέρει οτι ο ιατροδικαστής θα βρεί τι έγινε.
Οντως, δεν κρύφτηκε, δεν παραπλάνησε, ειδποίησε την αστυνομία και πιθανόν να το αγαπούσε το παιδί. Τότε είναι κυριολεκτικά για δέσιμο κι επικίνδυνος για ότι κινείται γύρω του...

Re: Απάντηση: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Για τον ματατζή σήμερα το μεσημέρι που στραγγάλισε την 7χρονη κορούλα του τι να πούμε? Εγκλεισμό και να τον ταίζουμε ?

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003588

Οχι βέβαια... Εισαι με τα καλά σου... Αυτος ειναι μπάτσος ( = γουρουνι, δολοφόνος )

Ασε που μπορει και να κατουραγε στη Βουλη.

Τότε είναι κυριολεκτικά για δέσιμο κι επικίνδυνος για ότι κινείται γύρω του...

Για δεσιμο ειμαστε ολοι.
Ευτυχως η παλαβομαρα μας (διαφορετικη σε καθε περιπτωση) δεν καταληγει σε φονους (ιδιαζοντως απεχθεις).

Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος υπό συνθήκες μπορεί να κάνει φόνο, και εσείς και εγώ και όλοι μας. Όλοι μας έχουμε τα όρια μας και ανάλογα με τις εμπειρίες του παρελθόντος και την συνείδηση που έχουμε αναπτύξει μπορεί να είμαστε λιγότερο ή περισσότερο επιρρεπής στο έγκλημα. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που τον ώθησε τον συγκεκριμένο να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα και προφανώς για να φτάσει να το κάνει στην ίδια του την κόρη δεν πρέπει να ήταν και πολύ στα καλά του. Μπορεί να έχασε τον έλεγχο της στιγμής, μπορεί και να είναι γενικά επικίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση σε κανέναν δεν αξίζει η ηλεκτρική καρέκλα. Προφανώς για να τηλεφώνησε αμέσως στους συναδέλφους του να τον συλλάβουν, μετά το έγκλημα συνειδητοποίησε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος υπό συνθήκες μπορεί να κάνει φόνο, και εσείς και εγώ και όλοι μας. Όλοι μας έχουμε τα όρια μας και ανάλογα με τις εμπειρίες του παρελθόντος και την συνείδηση που έχουμε αναπτύξει μπορεί να είμαστε λιγότερο ή περισσότερο επιρρεπής στο έγκλημα. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που τον ώθησε τον συγκεκριμένο να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα και προφανώς για να φτάσει να το κάνει στην ίδια του την κόρη δεν πρέπει να ήταν και πολύ στα καλά του. Μπορεί να έχασε τον έλεγχο της στιγμής, μπορεί και να είναι γενικά επικίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση σε κανέναν δεν αξίζει η ηλεκτρική καρέκλα. Προφανώς για να τηλεφώνησε αμέσως στους συναδέλφους του να τον συλλάβουν, μετά το έγκλημα συνειδητοποίησε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ειχε καλο δικηγορο.

Παντως ειπε οτι επνιξε το κοριτσακι γιατι εκανε πολυ φασαρια.
Εκεινος ο αλλος της Αννυ ακομα ζωντανος ειναι;

Πάντως ένας από τους πρώτους νόμους της νέας κυβέρνησης στον τομέα του Δικαίου, ήταν να κατεβάσει το πραγματικό αντίκτυπο των ισοβίων, από 16 σε 15 χρόνια πραγματικής έκτισης (ή από 20 σε 19 σε κάθε περίπτωση).

Δεν ξέρω, πάντως προσωπικώς τα 15 χρόνια πλην εξαιρέσεων (που ούτως ή άλλως εκεί μπορεί να αξιοποιηθούν προνομιακές μορφές του εγκλήματος) μου φαίνονται πολύ μικρό τίμημα για κάποιον που παίρνει ανθρώπινη ζωή. Πολύ-πολύ μικρό.

Πάντως ένας από τους πρώτους νόμους της νέας κυβέρνησης στον τομέα του Δικαίου, ήταν να κατεβάσει το πραγματικό αντίκτυπο των ισοβίων, από 16 σε 15 χρόνια πραγματικής έκτισης (ή από 20 σε 19 σε κάθε περίπτωση).

Δεν ξέρω, πάντως προσωπικώς τα 15 χρόνια πλην εξαιρέσεων (που ούτως ή άλλως εκεί μπορεί να αξιοποιηθούν προνομιακές μορφές του εγκλήματος) μου φαίνονται πολύ μικρό τίμημα για κάποιον που παίρνει ανθρώπινη ζωή. Πολύ-πολύ μικρό.

Δηλαδή στην Ελλάδα η μέγιστη ποινή στην πράξη είναι 15 έτη; Έστω και αν στα χαρτιά ονομάζεται ισόβια; Πως γίνεται αυτό; Τους ελευθερώνουν με καλή διαγωγή ή είναι άλλο αυτό;

Αυτό είναι, απόλυση υπό όρους. Tα 15 χρόνια (από 16) είναι βέβαια η ευεργετική ρύθμιση, η κανονική είναι τα 19 (από 20).
Η μέγιστη ποινή που μπορεί να εκτιθεί στη χώρα μας είναι η περίπτωση πολλαπλών ισοβίων, όπου απολύεσαι υπό όρους μετά από 22 χρόνια πραγματικής έκτισης με ευεργετικό υπολογισμό (δλδ εάν έχεις μέρες εργασίας κλπ)*. Οκ, υπάρχει υποτίθεται η ανθρώπινη κρίση ώστε να μην χορηγηθεί απόλυση υπό όρους πχ σε έναν Μπρέιβικ (παραμένει βέβαια ότι τυπικά μπορεί να είναι υποψήφιος για το μέτρο!).
Πάντως τον Παπαχρόνη τον έβγαλαν έξω. Άρα μπορεί ο καθένας να αποφασίσει για πόσο σοβαρό σύστημα κρίσεων μιλάμε.

* Με μόνη εξαίρεση, που επαναλαμβάνεται σε κάθε νόμο που τροποποιεί το άρθρο 105 του ΠΚ, τους καταδικασθέντες για εσχάτη προδοσία (όρος που τέθηκε για τους πραξικοπηματίες, καθώς όπως είχε πει ο -πάππος- Καραμανλής, "όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια" -δλδ στις άλλες περιπτώσεις προφανώς τα λέμε έτσι για αστείο)

Καλα ... εσεις οι δικηγοροι (οχι εσυ συγκεκριμενα) .... υπερασπιζεστε παιδοκτονους
με την ιδια ανεση που υπερασπιζεστε πχ. παραβατες οδικης κυκλοφοριας ????

Δηλαδη, ΠΩΣ μπορει ο οποιοσδηποτε δικηγορος να κατσει διπλα σε αυτα τα "φαινομενα" ?
Εχω τεραστια περιεργεια να μαθω ... :chinscratch:

Πάντως στην περίπτωση του Δουρή ο δικηγόρος διορίστηκε, κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπιση.
Από την άλλη όταν έχεις μια κατηγορούσα αρχή που στην πράξη επιδιώκει κατ' αρχήν την καταδίκη, δεν μπορείς έστω ως αντιστάθμισμα να μην έχεις και μια υπεράσπιση. Δηλαδή, για να πάρουμε το πιο απλό, την τήρηση έστω των δικονομικών κανόνων ποιος θα την διασφαλίσει, ο ίδιος που ενδεχομένως τους παραβιάζει; Ή εφόσον έχουμε να κάνουμε με παιδοκτόνο πάνε περίπατο οι δικονομικοί κανόνες;

Εγω ρωτησα απο αποψη συνειδησης .... πως καθεστε διπλα-διπλα.
Τι μου τσαμπουνας δικονομικα συστηματα και υπερασπισεις ?
ΦΥΣΙΚΑ και θα χει υπερασπιση ο παιδοκτονος !
Απο ενα ρομποτ που δεν θα νιωθει το παραμικρο συναισθημα (ισως).

Ομως, ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος δικηγορος ειστε ρομποτ !
Ουτε βεβαια αυτος που διορισθηκε να υπερασπιστει τον Δουρη.
Τι εγινε με αυτον, αφου τελειωσε την υπερασπιση ? Ολα καλα ?

Οποτε η ερωτηση παραμενει .... :p

Kάνει τα βασικά. Κάνει τις κλασσικές ερωτήσεις στους μάρτυρες προς υπεράσπιση του δράστη, δεν προσπαθει να βγάλει λαγό απ'το καπέλο, και παρακαλάει να τελειώσει η διαδικασία γρήγορα. Οτι θα έκανες κι εσύ. Για τις εξόφθαλμες και προφανείς περιπτώσεις βέβαια.

Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Εγω ρωτησα απο αποψη συνειδησης .... πως καθεστε διπλα-διπλα.
Τι μου τσαμπουνας δικονομικα συστηματα και υπερασπισεις ?
ΦΥΣΙΚΑ και θα χει υπερασπιση ο παιδοκτονος !
Απο ενα ρομποτ που δεν θα νιωθει το παραμικρο συναισθημα (ισως).

Ομως, ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος δικηγορος ειστε ρομποτ !
Ουτε βεβαια αυτος που διορισθηκε να υπερασπιστει τον Δουρη.
Τι εγινε με αυτον, αφου τελειωσε την υπερασπιση ? Ολα καλα ?

Οποτε η ερωτηση παραμενει .... :p

Ο δικηγόρος υπερασπίζεται το δικαίωμα του κατηγορουμένου στην απονομή δίκαιης κρίσης ανάλογα το βάρος του παραπτώματός του βάσει των αποδείξεων και δικονομικών αρχών που διέπουν το σύστημά μας. Φροντίζει το δικαστήριο να μην παρασύρεται από τον γενικότερο ντόρο που γίνεται γύρω από ποινικές υποθέσεις τέτοιου μεγέθους. Δεν υπερασπίζεται την πράξη του κάθε παιδοκτόνου ούτε γίνεται το alter ego του. Έχει καθήκον αληθείας. Όπως σε όλες τις δουλειές υπάρχουν δύσκολες και εύκολες μέρες, έτσι και στη δική μας υπάρχουν εύκολες και δύσκολες υποθέσεις (συνειδησιακά μιλώντας πάντα).

Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

...Έχει καθήκον αληθείας.....

Εγώ έχω την εντύπωση οτι εχει καθήκον το συμφέρον του πελάτη του. Κι αν έχει μια πληροφορία που τον καίει, δεν είναι υποχρεωμένος να την παρουσιάσει στο δικαστήριο. Είναι δουλειά του αντίπαλου δικηγόρου (ή εισαγγελέα) να την βρεί και να την προσκομίσει...
Κάνω λάθος ?

Άρθρο 116:

Οι διάδικοι, οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και οι πληρεξούσιοί τους οφείλουν να τηρούν τους κανόνες των χρηστών ηθών και της καλής πίστης, να αποφεύγουν ενέργειες που φανερά οδηγούν στην παρέλκυση της δίκης, να εκθέτουν τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην υπόθεση, έτσι ακριβώς όπως τα γνωρίζουν με πληρότητα και σύμφωνα με την αλήθεια, αποφεύγοντας διφορούμενες και ασαφείς εκφράσεις.