Και για να απαντήσω λίγο πιο αναλυτικά στον BIOS στο σενάριο επιστημονικής φαντασίας που έφερε (ο πελάτης λέει τα πάντα στον δικηγόρο του...), καλώ τους υπόλοιπους συναδέλφους και τους ρωτώ αν τους έχει τύχει ποτέ τέτοια περίπτωση στην καριέρα τους!!...
Είπες να το αφήσουμε, και το άφησα ... Τώρα το ξανάπιασες...

))
Λοιπόν, σου έφερα το παράδειγμα με το τρακάρισμα, που μπορεί να αφορά υλικές ζημιές και κανα μικροτραυματισμό...
Το άρθρο 116, όπως το ανέβασες, λέει
"Οι διάδικοι, οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και οι πληρεξούσιοί τους οφείλουν να τηρούν τους κανόνες των χρηστών ηθών και της καλής πίστης, να αποφεύγουν ενέργειες που φανερά οδηγούν στην παρέλκυση της δίκης,
να εκθέτουν τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην υπόθεση, έτσι ακριβώς όπως τα γνωρίζουν με πληρότητα και σύμφωνα με την αλήθεια, αποφεύγοντας διφορούμενες και ασαφείς εκφράσεις."
Μπορεί λοιπόν ο δικηγόρος μου να μην είναι μάρτυρας, αλλά πολύ πιθανόν στο τέλος να αγορεύσει.
Αν λοιπόν εκθέσει τα αληθή γεγονότα όπως του τα έχω πει εγώ (γιατί είναι φίλος μου, γνωστός μου, συγγενής μου, η απλά τον εμπιστεύτηκα), εκεί που έχω σίγουρη την νίκη, μόλις πετάξει το οτι ο πελάτης μου είχε πιεί και μερικά ποτηράκια (την αλήθεια όπως την ξέρει, γιατί εγώ του την είπα), με έστειλε αδιάβαστο...

))
Γι'αυτό και σε επόμενο ποστ ρώτησα αν θα ήταν καλύτερα να βολιδοσκοπίσω τον δικηγόρο μου πριν τον προσλάβω, μέχρι πιό σημείο της αλήθειας είναι διατεθειμένος να μνημονεύσει... lol