Photis
Supreme Member
Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι.
Θεωρείτε ότι ο Μπους είναι ο εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας και ο Σαντάμ δεν είναι, ή ότι και οι δυο είναι το ίδιο;
Για να απαντήσω στο ερώτημα που θέτετε, θεωρώ ότι ο Μπους είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Όχι μόνο λόγω χαρακτήρα αλλά και λόγω αξιώματος. Αυτό βέβαια τον αδικεί κομματάκι μιας και πάνω του παίρνει τυπικά όλο το βάρος της ενοχής, αλλά κάπου πρέπει να τα φορτώσουμε. Ο Κλίντον ήταν χειρότερος γιατί ήξερε και τί ακριβώς έπραττε. Και μάλιστα με τη μάσκα του δήθεν προοδευτικού "νέου JFK", τρομάρα του. Ο Σαντάμ έκανε ότι έκανε στην περιοχή του περσικού, και πάντα με τις ευλογίες των Κάρτερ, Ρέηγκαν ενώ ακόμα και ο Μπους ο Πρεσβύτερος που του κύρηξε τον πόλεμο (με τον μανδύα του ΟΗΕ) το '91 δεν ήθελε να τον κουνήσει από τη θέση του. Απόδειξη ότι μπορούσε να εισβάλει στο ΙΡΑΚ τότε και μάλιστα με λιγότερες αμερικανικές δυνάμεις (αφού υπήρχαν και άλλες χώρες που είχαν στείλει στρατό) αλλά δεν το έπραξε. Θεωρείτε λοιπόν ότι αν υπάρχει κάποια κλίμακα ενοχής ο Σαντάμ παίρνει μεγαλύτερο βαθμό από ότι ο Μπούς ή ο Κλίντον; Εγώ προσωπικά όχι.
Και δεν χρειάζεται να γίνεται κάπου πόλεμος για να έχουμε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας τους πληρώνουμε και τους βάζουμε καθημερινά μέσα στα σπίτια μας. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα που έχουμε σπίτι, και μετά να δούμε πόσες από τις φαρμακευτικές πολυεθνικές τον οποίων τα φάρμακα αγοράζουμε, πειραματίζονται σε ανθρώπους, ή στέλνουν μέσω του ΟΗΕ ληγμένα φάρμακα στην Αφρική, ή απλά βάζουν τον Μπους και τον Κλίντον να βομβαρδίζουν το ένα και μοναδικό φαρμακευτικό παρασκευαστήριο στην κεντρική Αφρική (που απλά έφτιαχνε ασπιρίνες όπως αποδείχτηκε) βαφτίζοντας το εργοστάσιο χημικών όπλων. Αλλά μετά μας φταίει μόνο ο Σαντάμ.
Για να τελειώνουμε λοιπόν, ΝΑΙ θέλω να τιμωρηθεί ο Σαντάμ -όχι με την θανατική ποινή γιατί δεν θέλω να εξισωθώ μαζί του- αλλά θέλω να τιμωρηθούν και άλλοι. Και μάλιστα θέλω να τιμωρηθούν περισσότερο γιατι τα εγκλήματά τους τα χρεώνομαι και εγώ. Τα κάνουν στο όνομα του δικού μου πολιτισμού. Το άλλοθί τους είναι η δική μου καλοπέραση. Με τον Σαντάμ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση. Με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους μακελάρχες όμως έχω. Και αν θέλετε, από τη στιγμή που δεν κάνω κάτι για να τους σταματήσω, είμαι συνένοχός τους.
Last edited: