Απάντηση: The 100 (2014)
Τελείωσα κι εγώ την 2η σαιζόν σήμερα.
Στην αρχή ήμουν προετοιμασμένος για το χειρότερο - και δεν έπεσα έξω. Τα πρώτα 2-3 επεισόδια της 1ης σαιζόν είναι τίγκα στην αμερικανιά. Νταηλίκι απο το πουθενά, η ωραία, ο ωραίος, ο κακός κλπ. Το σενάριο έχει κάποια απίστευτα επιστημονικά κενά, πχ 2-3 φορές που έφυγαν pods απο την δορυφορική βάση προς την Γη, κατέληξαν παντα στο έδαφος σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων μεταξύ τους αντί στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Η πάλι κάποιος έτρωγε μια σφαίρα, τον νοσήλευε μια κοπέλα που η μάνα της ήταν γιατρός και σε 3-4 μέρες ήταν έτοιμος να ακολουθήσει μια αποστολή. Υπάρχει η απαραίτητη νεαροκαψούρα, αλλά κρατάει λίγες στιγμές και δεν γίνεται κουραστική (πρέπει να φύγουν γρήγορα για κάπου, γιατί κρέμεται η ζωή κάποιου, αλλά βρίσκουν τον χρόνο για μια (αμερικάνικη) αγκαλιά και μια ματιά με νόημα) - Αλλά αυτά τα δέχεσαι ως έχουν και τα παρακάμπτεις γιατί ακολουθούν τα καλά στοιχεία...
Η σειρά έχει μια "Lost" ατμόσφαιρα (των πρώτων σαιζόν του), αλλά χωρίς να αφήνει πουθενά ερωτηματικά και εκκρεμότητες για να τις λύσει στην 5η ή 6η σαιζόν όπως έκανε το Lost. Η δράση εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Ολοι είναι αναλώσιμοι (εκτός τους 4-5 βασικούς φυσικά). Υπάρχουν αρκετές απώλειες συμπαθητικών 2ων ρόλων, με τραγικό τρόπο αλλά χωρίς σπλατεριές. Η σκηνοθεσία και η κάμερα μου άρεσαν. Η πλοκή είναι πολύ καλή (αν ξεχάσεις οτι υποτίθεται είναι 18χρονα - οι ηθοποιοί είναι σαφώς 25+) και γενικά φαίνεται ακριβή παραγωγή.
Αν περάσεις τα πρώτα 2-3 επεισόδια, μετά η σειρά παίρνει ρυθμό. Δεν έχει καθόλου κενά και καθόλου fillers. Δεν υπάρχουν πουθενά άσκοποι και ανούσιοι διάλογοι. Kάθε επεισόδιο είναι γεμάτο απο την υπόθεση που εξελίσσεται πολύ γρήγορα, με πολλή δράση, και τελικά... έχει αγωνία... Σε κανένα σημείο δεν κάνει κοιλιά, σε κρατάει στην τσίτα χωρίς να κλείνει το επεισόδιο με cliffhanger. Είμαι σίγουρος ότι σε άλλα χέρια, το υλικό αυτό με περισσότερη σάλτσα, θα είχε βγάλει 4 σαιζόν.
Συνολικά, τις είδα με χαλαρή διάθεση και τις καταευχαριστήθηκα τις 2 σαιζόνς και απ'ότι είδα στο τελευταλιο επεισόδιο, η 3η σαιζόν που θα έρθει, γίνεται πιό "Lost" - χωρίς να μπορώ να πω αν αυτό θα είναι καλό ή κακό. Ελπίζω το μάθημα του Lost να δίδαξε πολλούς.