The Amazing Spider-Man

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    61
Re: The Amazing Spider-Man (Spider-Man 4)

Πήγα εχθές και την είδα κρατώντας μικρό καλάθι. Δεν πήγα 3D γιατί το θεώρησα πολυτέλεια για 2-3 σκηνές, να με πονάνε τα μάτια μου. Βλέποντας όμως τις σκηνές πάνω από την Νέα Υόρκη, δεν θα με χάλαγε.
Τα Σπάιντερμαν του Ράιμι για εμένα, ήταν μια Αμερικανιά που είχε χάσει το νόημα του κόμικ. Καλογυρισμένο, με μεγάλο μπάτζετ αλλά όχι αυτό που σκιτσάρισε ο Σταν Λι.
Η επιλογή ενός άγνωστου για το ρόλο του spidey μου άρεσε από την αρχή. Κάνεις μια ταινία για τον χαρακτήρα και όχι για τον ηθοποιό (πάλι καλά που ξαναβγαίνει ο Dredd με άγνωστο). Η επιλογή του ηθοποιού φατσικά μου έκατσε μια χαρά.
Για να μην πολυλογώ όμως ας έρθουμε στα τις ταινίας. Δεν είναι η ταινιάρα, δεν είναι blockbuster. Είναι όμως το καλύτερο σπαιντερμαν από όλα. Το πιο πιστό στο κόμικ και χωρίς τις υπερβολές των προηγουμένων. Χωρίς τις τεράστιες κοιλιές και τα αισθηματικά μισάωρα.
Απλό, στο νόημα, με όσο αίσθημα χρειαζόταν, με έναν καταπληκτικό lizard και επιτέλους τα πραγματικά στοιχεία του κόμικ. Όχι κ. Ράιμι, ο σπάιντερμαν δεν έβγαζε ιστό από τους καρπούς του σαν αράχνη. Τα 2 μηχανηματάκια είχε που όταν τελείωνε ο ιστός τρέμαμε διαβάζοντας το κόμικ.
Θα μου πείτε αυτό σε πείραξε? Ναι, και πολλά άλλα μικρά πράγματα για κολλημένους. Έλα όμως που είμαι κολλημένος.
Προσωπικά λοιπόν, σε όπoιον είναι πιστός φαν του κόμικ, συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάει να την δει. Επίσης δεν θα ήμουν αρνητικός στο να την δει σε 3D.

Κατάλαβε κανείς ποιος ήταν ο ´κακος´ στη φυλακή στην τελευταία σκηνή στα credits?

Είδα την ταινια σε 3D. Είμαι πολυ φαν του σπαιντυ αν κ έχω διαβάσει ελάχιστα κόμικς. Θεωρούσα το στυλ που πέρασε ο Μαγκουαιρ στο πρώτο σπαιντερμαν πολυ κοντά σε αυτο που ήθελα να δω, και μου πέρασε τέλεια την μετάλλαξη του! Μου άρεσε που είχε δικό του ιστό και που είδα περισσότερο δέσιμο με την οικογένεια του.
Ξεκινώντας η 2 έκδοση, μου άρεσε η αναφορα και το μυστήριο των γονέων, ξενερωσα όμως απίστευτα απο κει και πέρα μέχρι να γίνει σπαιντερμαν. Πέρασε γρήγορα, προσπαθώντας να μην μοιασει στο πρώτο αλλα ούτε αυτο κατάφερε ούτε μια σωστή ροή είχε. Ήθελε περισσότερη δουλεια αυτο το κομμάτι πιστεύω.
Το τελευταίο μέρος ως σπαιντερμαν,μπορω να πω ότι ήταν καλύτερο απο όλα τα αλλα, παίζει ρόλο βέβαια κ η τεχνολογία, αλλα είναι κ πιο ωραία δοσμενο. Επίσης ο πιο κουλ πιτερ παρκερ ήταν μια αλλαγή που επίσης μου πέρασε θετικά γιατι θα βαριομουν πολυ να δω μια απο τα ίδια, όπως επίσης ο τεχνητος ιστός δίνει μια πιο δραματική τροπή στις μαχες.
Για ένα τόσο γρήγορο reboot λοιπόν με νωπές ακόμα τις μνήμες απο τα τρία προηγούμενα θεωρώ ότι είδα κάτι διαφορετικό, μια άλλη εκδοχή της ίδιας ιστορίας κ δεν με χάλασε καθόλου.

Αυτο που με χάλασε είναι το ανύπαρκτο 3D που το διακρίνεις μόνο σε 2-3 σκηνές! Την υπόλοιπη ταινια την έβλεπες κ χωρις γυαλια...!

Συμφωνώ και επαυξάνω με τα ανωτέρω σχόλια του pontiou. O Ραιμι και ο πρωταγωνιστής του δεν ειναι αυτό που ήθελα σε ταινία για τον Spider Man.

Με καλύπτει ο pontios απόλυτα. Το spiderman αυτό είναι πολύ πιο καλογυρισμένο και πιστό στο
κομικ. Ο πρωταγωνιστής είναι αρκετά ικανοποιητικός και πιο κατάλληλος απο τον ''Τομπυ''. Το χιούμορ
είναι αυθεντικό spiderman επιτέλους και όχι σαχλοαμερικάνικο, ενώ εντυπωσιάστηκα εώς πορώθηκα
με κάποιες λήψεις όπου βολτάρει ο άραχνος πάνω από την πόλη και έχουμε έτσι κάποιες πόζες
πανομοιότυπες με του κόμικ (που τις ζωγράφισα αμέτρητες φορές μικρός...)!!

Αναρωτιέμαι κι εγώ το πoιός ήταν ο δεύτερος μέσα στο κελί vadergr... κάνας γκόμπλιν?

Ειδα μονο την τελευταια σκηνη :D

Δεν καταλαβα ποιος ειναι ο κακος αλλα μπορω να μαντεψω με πολυ μεγαλο ποσοστο επιτυχιας.

Λαμβανοντας υποψιν οτι δεν θα ειναι καποιος απο τους εχθρους που εχουμε ηδη δει στους Ραιμικους spidermen ο κακος μαλλον ειναι ενας απο τους :

Mysterio

mysterio2.jpg

Electro

electrofinch.png

και με μικροτερες πιθανοτητες οι :

the Jackal

Page1.gif

The Vulture

e4b_2685b09160.jpg

Καλά είσαι θεός τι μου θύμισες! Να σκάσει μύτη ο electro και να γίνει ο χαμός.
Θυμάμαι ο αραχνος είχε φτιάξει κοστούμι από καουτσούκ για να μην τσουρουφλίζεται!

Απο την άλλη η φωνή ακουγόταν δόλια και υποχθόνια, δεν μου πολυκάθεται στο προφίλ
του electro. Πάντως ελπίζω να μη φτιάξουν κανα ''μυστήριο'' 2ο μέρος...

Πριν εμφανιστει ειχαμε μια ..."αστραπη".

Αυτο πιθανον δειχνει electro. Oμως η οντως βαθια του και μυστηρια φωνη καθως και η εμφανιση του απο τις σκιες ισως δειχνει mysterio.

Παντως ο Rhino δεν ειναι :D

Πωωω φαντάζεσαι να ρίξουν κάναν mysterio? Θα ξενερώσω, τον θεωρώ ως έναν από
τους χειρότερους κακούς σε κομικ! Προτιμώ τον Ρόμπαξ στα Μίκυ Μάους...:flipout:

Ολα ειναι θεμα σκηνοθετη. Εδω καταφεραν να βγαλουν τον Dr.Doom απο τους fantastic four γελοιο..... εναν απο τους "βαθυτερους" κακους του universe.

Πωωω έλεος ναι. Ο βέβηλος, καλύτερα ταξιθέτης παρά σκηνοθέτης. Πάντως ο
silver surfer κένταγε... αν ξέρεις, ήταν ο ίδιος σκηνοθέτης?

Eνας ανεκδιηγητος και στα δυο F4 ηταν που δεν ξανακανε και τιποτα σοβαρο εκτοτε....

ο surfer ηταν οντως καλος αλλα μιλαμε για χαρακτηρα που ηθελε προσπαθεια να τον θαψεις. Αλλα το να θαψεις σε δυο σερι ταινιες τον Doom .......ε πρεπει νασαι ασχετος δεν εχει αλλη εξηγηση.

Eνας ανεκδιηγητος και στα δυο F4 ηταν που δεν ξανακανε και τιποτα σοβαρο εκτοτε....

ο surfer ηταν οντως καλος αλλα μιλαμε για χαρακτηρα που ηθελε προσπαθεια να τον θαψεις. Αλλα το να θαψεις σε δυο σερι ταινιες τον Doom .......ε πρεπει νασαι ασχετος δεν εχει αλλη εξηγηση.

Να προσθέσω επίσης οτι και τον Mr. Fantastic σκέτη καρικατούρα τον έκανε. Λες και έβλεπα Beverly hills με τον ερωτοχτυπημένο ρίτσαρντ ήταν, που ντρεπόταν να ομολογήσει τον έρωτα του. ΕΛΕΟΣ.

Για την invisible woman δε θελω κουβέντα όμως εεεεε?

Την έκανε ίδια με το κόμικ, ιδιαίτερα όταν γινόταν αόρατη...

Γενικως οι προβληματικοι χαρακτηρες ηταν ο Doom και ο Μιστερ Φανταστικ. Οι αλλοι μια χαρα ηταν.

ΟΙ ταινιες βεβαια στο συνολο τους ηταν για τα μπαζα.

Κλάσης ανώτερη από τις προηγούμενες σούπες.Και η αλλαγή πρωταγωνιστή ήταν καλή κίνηση.

Πιστεύω πως ήταν μια καλούτσικη ταινία. Τουλάχιστον δεν έκλαψα τα λεφτά μου όπως με αρκετές τα τελευταία χρόνια

Απάντηση: The Amazing Spider-Man (Spider-Man 4)

Ειπα να το αφησω κανα δυο μερες μπας και μου περασει η συφιλη αλλα δεν...
Οσο βιαστηκαν να κανουν reboot σε ενα franchise που ακομα δεν εχει σβησει απο τη μνημη,αλλο τοσο "βιαστικη" ηταν και η ταινια.
Θα το πω λοιπον χωρις περιστροφες:Μπροστα στου Ραιμι δεν πιανει μια.Ουτε για αστειο η οποια συγκριση.Ο Webb ενω στο 500 days of Summer εδειξε να κατεχει την αφηγηση σε μια ιστορια εδω τα κανει μανταρα.Ο ρυθμος ειναι αρτζι-μπουρτζι και λουλας.Εκει που γκαζωνει,φρεναρει και εκει που παει να στρωσει ρυθμο τον σπαει αποτομα.

Παραδειγμα ο υποδειγματικος τροπος με τον οποιο χειριστηκε ο Ραιμι την μεταμορφωση του Σπαιντερμαν απο το τσιμπιμα της αραχνης και το ποσο προχειρα και βιαστικα χειριστηκαν την αντιστοιχη ιστορια εδω.Και μονο αυτο δειχνει παντελη ελλειψη σεβασμου του ηρωα και γνωσης του κομικ αλλα και του κινηματογραφου γενικοτερα.

Ο Ραιμι μπορει να ειναι μεγαλος εφετζης αλλα εχει γνωση του κινηματογραφου.Η αφηγηση του και ο τροπος που χειριστηκε το στορυ και την εξελιξη της ταινιας ηταν υποδειγματικος.Ενα μονταζ μασιφ,μια αφηγηση με αψογο ταιμινγκ και ηθοποιους που ειχαν γνωση του τι επρεπε να κανουν.
Στον καινουριο το ταιμινγκ χανει στροφες και δυστυχως οι ηθοποιοι δεν ξερουν τι να κανουν.Η δουλεια που εχει γινει στο λαβ στορυ ειναι αχρωμη αοσμη και αγευστη και ειναι κριμα γιατι τα παιδια δειχνουν να εχουν χημεια μεταξυ τους.Η Εμμα λαμπει στο φακο αλλα ο φακος κοιταει αλλου.Ο Κακος προσπαθει μονος του να στησει ενα χαρακτηρα που τον αφηνουν σεναριακα ξεκρεμαστο.Προτιμουν να μας δειχνουν τη σαυρα και οχι το πως κατεληξε.Ο Ραιμι ειχε την πρωτοτυπια να δειχνει σε ολους τους κακους την ανθρωπινη πλευρα και να μην τους χειριζεται μονοδιαστατα σαν κακους και μονο.Ηταν "κακοι" που εγιναν ετσι εξ'αιτιας της μεταμορφωσης τους και οχι απο την αρχη.Ηταν γεματοι καλες προθεσεις που τους γυρισαν μπουμεραγκ.
Και ενω και εδω προσπαθουν να κανουν το ιδιο δεν τους βγαινει με τιποτα.Μαλλον δεν εμαθαν τιποτα απο τον Σαμ.
Κριμα γιατι το καστ δεν ειναι κακο,το αντιθετο μαλιστα,ακομα και οι δευτεροι ρολοι εχουν εξαιρετικους ηθοποιους αλλα ουτε οι σεναριογραφοι ουτε ο σκηνοθετης δειχνουν οτι ηθελαν να ασχοληθουν.
Επικεντρωθηκαν στο να κανουν μια ταινια υπερβολικα δηθεν δραματικη,πομπωδη και δηθεν επικη (βοηθησε και η βαρετη μουσικη) και εκαναν κατι που μοιαζει πιο πολυ στο Transformers (και μαλιστα ουτε καν στο πρωτο αλλα στα βαρετα δευτερο και τριτο).

Τελικα μια ταινια που ξεχνεται αμεσως εκτος και αν εισαι φανατικος της τριλογιας του Ραιμι οποτε θα σου σπασει τα @@@@@δια...

Προσπεραστε χωρις τυψεις...Πεταμενα λεφτα...
Συμφωνώ 100%...
Χωρις να ειμαι φαν του Ραιμι του αναγνωρίζω πως με εξαίρεση την τριτη ταινια ηταν πολυ καλυτερος απο το reboot που ειδαμε.
Και οσο για την βαρετή μουσικη πως να μη ηταν αφου την ξαναέβαλε για 10 - 15 φορα σε ταινία...
Εβαλα στοιχημα με την γυναίκα μου κατα την διαρκεια της ταινιας πως η μουσικη ειναι του Horner...
Στο τελος επιβεβαιώθηκα απογοητευμένος ομως που για μια ακομα φορα ενας υποσχόμενος σύνθετης στο παρελθον τα τελευταία 15 χρονια απλως επαναλαμβάνεται.

Απάντηση: The Amazing Spider-Man (Spider-Man 4)

Συμφωνώ 100%...
Χωρις να ειμαι φαν του Ραιμι του αναγνωρίζω πως με εξαίρεση την τριτη ταινια ηταν πολυ καλυτερος απο το reboot που ειδαμε.
Και οσο για την βαρετή μουσικη πως να μη ηταν αφου την ξαναέβαλε για 10 - 15 φορα σε ταινία...
Εβαλα στοιχημα με την γυναίκα μου κατα την διαρκεια της ταινιας πως η μουσικη ειναι του Horner...
Στο τελος επιβεβαιώθηκα απογοητευμένος ομως που για μια ακομα φορα ενας υποσχόμενος σύνθετης στο παρελθον τα τελευταία 15 χρονια απλως επαναλαμβάνεται.

+1 Το 1ο και το 2ο ήταν πολύ καλές τανίες!
Στο 3ο κάτι χάλασε και δεν μου άρεσε και πολύ η ερμηνεία του Tobey Maguire...
Όσο για την τελευταία μέτρια και κουραστική λόγω του ότι καθυστέρησε πολύ για να γίνει όπως έλεγε η ταινία δράσης!
Χώρια ότι άλλαξαν λίγο τα δεδομένα της ιστορίας όπως την γνωρίζουμε για να το κάνουν λίγο πιό ενδιφέρον...
Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε αυτή η ταινία εφόσον έχουν βγεί τόσες ταινίες με τον Spiderman πόσο μάλλον πρόσφατες σχετικά,
όσο και γιατί πρόκειται να βγεί και "The Amazing Spider-Man 2" το 2014...