The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
ηρεμα ρε παιδια
αν δεν μπορουμε να πουμε την γνωμη μας τι διαολο τα ανοιγουν τα νηματα?
για αλλους σινεφιλ ειναι οποιος βλεπει τα παντα,για αλλους οποιος βλεπει μονο παραξενες ταινιες,για αλλους οποιος βλεπει blockbusters κοκ
ετυχε εγω και ο φιλος Στελιος να αυτο(-αλληλο) χαρακτηριζομαστε ετσι και να συμφωνουμε.
μην πιανουμε τις λεξεις αλλωστε κανεις δεν προκειται να αλλαξει κανεναν.

αν δεν ειδες το τελος δεν ειδες τιποτα.σαφως και τους περισσοτερους τους κουραζουν τετοιες ταινιες.εγω θεωρω αριστουργημα το DEAD MAN, οι φιλοι μου γελανε.Τι να κανουμε?

ευτυχως υπαρχουν πολλες ταινιες και για ολους αρα ολοι ειμαστε ικανοποιημενοι-bye-

Eγω παλι ειμαι με αυτους που τους αρεσε.
Εχουμε & λεμε,ομορφες εικονες & καλη ατμοσφαιρικη φωτογραφια ειχε.
Υπεροχο σαουντρακ επισης ειχε,καλες ερμηνειες απο ολους
τους ηθοποιους,καλο σεναριο το οποιο επικεντρωνεται στην αμφιδρομη
ψυχολογικη σχεση μεταξυ των 2 ηρωων,ενσταση μια εχω & εγω ως προς
την μεγαλη διαρκεια αυτης της ταινιας,θα μπορουσε ισως να γινει μικροτερη.
Στο συνολο του για μενα,ενα καλο εργο που θελει την υπομονη του
θεατη για να τον αποζημιωσει.
Δεν συστηνεται σε φαν αμερικλανικων περιπετειων & κυραδων που θα το
παρουν για τον ομορφο ηθοποιο..

Μας πήρε ο ύπνος στο δίωρο.....τί να πω, ίσως είμαι πολύ ρηχός τύπος αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Τη βρήκα άρρυθμη, με μπερδεμένο σενάριο, πολλούς πανομοιότυπους χαρακτήρες, αργή εξέλιξη....Ας μην ξεχνάμε τον αρχαίο ορισμό του δράματος...
Έστιν ουν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας, μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω, χωρίς εκάστω των ειδών εν τοις μορίοις, δρώντων και ου δι'απαγγελίας, δι'ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.

Εγώ πάλι έμεινα έκθαμβος...
Κατ'αρχήν δεν είναι western (Με την έννοια που ήταν το Long riders του μεγάλου Walter Hill η το Jesse James με τον Tyrone Power )αλλά ένα μεταμοντέρνο ψυχογράφημα (του -εκπληκτικά παιγμένου από τον Jason Affleck -Bob Ford αλλά και του ψυχοπαθούς Jesse -επίσης τρομακτικό παίξιμο από το ομορφοπαιδο)

Μου άρεσε που ήταν αργό ,που η κάμερα έμενε στα βλέμματα μεχρι να καταλάβουμε γιατί θα γινόταν αυτό που μας είχαν τάξει ήδη από τον τίτλο.

Αν υπάρχει κάτι κοντινό αυτό θα ήταν ο Τerence Malick η o Νicholas ray.Για την ακρίβεια πιστεύω πως εδώ ειπώθηκε αυτό που δεν τόλμησε ο Ray στην ταινεία με τον Wagner.H λανθάνουσα ομοφυλοφιλία του Ford ,η τελική απελπισία του Jesse που σχεδόν παρακαλούσε να τον λυτρώσουν,η ερημιά των τοπίων του Μιζούρι (Που είναι Καναδάς στην ταινεία) και προπάντων η βρωμιά και η έλλειψη ωραιοποίησης των ηρώων.

Επίσης η μουσική των Cave και Arnold-ψυχρή ατονική σέρνεται σαν τραυματισμένο θηρίο χωρίς να ξενίζει όπως γίνεται στο There will be blood

Βασικά όσοι κοιμηθήκατε (που σημαίνει ότι δεν το είδατε) δώστε του μια δεύτερη ευκαιρία (Μόνο σε Προβολέα -δεν είναι ταινεία για Lcd)

Ήταν βαρετή...
Αν και από ερμηνείες καλούτσικη. Εμένα με πήρε ο ύπνος κάποια στιγμή, αλλά πιέστηκα και την ξαναείδα (από κει που κοιμήθηκα). Τελικά, δεν έχανα και τίποτα αν δεν την είχα δει...

Εδώ έχουμε ένα ψυχογραφημα του παρανοικου Jesse James.

Δυστυχως, ουτε η σκηνοθεσια ουτε και οι ερμηνειες καταφερνουν να σωσουν το θεοτρελλο σεναριο.

Ποιηση α λα far-west, τραβηγμένη απο τα μαλιά, με ηρωα ενα ψυχωτικο παρανομο, που αποφασιζει οτι ο καλυτερος τροπος να αυτοκτονήσει ειναι να τον σκοτώσει ο κρυφο-gay φιλος του. (έλεος πια με τους gay-cowboyδες)

(Ψηφισα μετρια)

Εδώ έχουμε ένα ψυχογραφημα του παρανοικου Jesse James.

Δυστυχως, ουτε η σκηνοθεσια ουτε και οι ερμηνειες καταφερνουν να σωσουν το θεοτρελλο σεναριο.

Ποιηση α λα far-west, τραβηγμένη απο τα μαλιά, με ηρωα ενα ψυχωτικο παρανομο, που αποφασιζει οτι ο καλυτερος τροπος να αυτοκτονήσει ειναι να τον σκοτώσει ο κρυφο-gay φιλος του. (έλεος πια με τους gay-cowboyδες)

(Ψηφισα μετρια)

Το σενάριο -στόρυ μου άρεσε για την πιστή αναπαραγωγή του τρόπου που μιλούσαν τότε.Ακόμα μου άρεσε το voice over πράγμα πολύ σπάνιο

Και βέβαια ο τύπος λέγεται Casey Affleck