Απ' ότι φαίνεται ναι, γιατί στο τέλος υπάρχει και το όνομα της μεταφράστιας όπως είδα..
![]()
Ντέση Bερβενιώτου
Η Ντέση Βερβενιώτου είναι κάτοχος BA in English Language and Literature από το University of Central England του Birmingham. Συνέχισε τις σπουδές της...www.metafrasi.edu.gr
Για ποιας χώρας HBO λέτε για Ελληνικά; Της Ολλανδίας και το Αμερικανικό δεν έχουν..
Θα αρχίσω από τα τεχνικά.
ταινία είναι μαύρη κατάμαυρη οπότε όσοι έχετε σοβαρά μηχανήματα (dila,oled) καλύτερα να κάνετε λίγο υπομονή και να περιμένετε να τη δείτε σπίτι.
Δυστυχώς δεν έχει εντυπωσιακή εισαγωγή, δεν έχει τρομερή δράση, δεν έχει τη μεγάλη σκηνή να θες μεγάλη οθόνη
ενώ και το soundtrack είναι εντυπωσιακό αλλά καμία σχέση με τα προηγούμενα τρία μπατμαν.
Στο καλλιτεχνικό κομμάτι ο σκηνοθέτης αν και είναι μαξ του 7 από οτι είδα σε προηγούμενες ταινίες, εδώ τα πήγε καλά.
Η ταινία τείνει πιο πολύ στο μαύρο νεο-νουάρ παρά σε καθαρή ταινία δράσης.
Έχει φτιάξει ένα καταπληκτικό Γκόθαμ, μαύρο, μυστήριο, μελαγχολικό.
Σε ορισμένα σημεία μου θύμισε sin city ενώ τα πλάνα της πόλης μου θύμισαν αρκετά το δυστοπικό blade runner.
Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί, με ένα καταπληκτικό Τζέφρι Ράητ στη θέση του αστυνομικού, ο Τουρτούρο καλός,
ο Φάρελ στο ρόλο του πιγκουίνου δεν τον καταλάβαινες με τίποτα και φυσικά κλέβει τη παράσταση
το μαγικό κορίτσι, η κόρη του Λένι Κράβιτζ. Όπως ήταν το κορίτσι με τα δερμάτινά της το κοντό μαλί αλλά και μετά με τη περούκα της ήταν να τη πιείς στο ποτήρι.
Ο Πάτινσον γενικώς μου αρέσει, και στο good times και στο tenet ήταν καλός. Νομίζω και εδώ ήταν εξίσου καλός.
Οι γρίφοι του Riddler δεν είναι ιδιαίτερα ευφυείς,
δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό στην εξέλιξη της υπόθεσης. Το τέλος της ιστορίας επίσης είναι αρκετά αδύναμο.
Η τελευταία υποτίθεται σκηνη δράσης είανι εντελώς μέτρια. Δεν έχει συνοχή με την υπόλοιπη ιστορία και δεν και καθόλου εντυπωσιακή.
Μεμονομένα είναι για ταινιά δράσης αμερικανιάς επίπεδου San andreas, pacific rim κτλ.
Oι μονολογοί της ταινίας και στην περίπτωση του Πατινσον και στου Paul Dano ήταν τελείως βαρετοί, ότι μήνυμα και να ήθελε να περάσει
απέτυχε τελείως. Η ταινία τελειώνει με θλίψη και με μία υπαρξιακή κρίση του Batman.
Του γρίφους στην πορεία γενικά καλούς τους βρήκα..
Η τελευταία σκηνή οκ, καλή σχετικά μέσα σε όλη την ταινία..
αλλά δεν συμφωνώ με τον μονόλογο του Paul Dano.. για εμένα ίσως από τις πιο καλές σκηνές στην ταινία!
Δένει πολλά πράγματα που είδαμε!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.