The Batman [2022]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    33
Εξαιρετικη ταινια μετα την δευτερη του Νολαν και την δευτερη του Μπαρτον αυτη δικαιωματικα μπαινει στην τριαδα των καλυτερων ταινιων Μπατμαν.

Μεχρι και ο Πατινσον μου αρεσε !!!! δεν το πιστευω.

Και ειδικη μνεια στην εκπληκτικη μουσικη του Michael Giacchino. Διαμαντι πραγματικο μπραβο στον Reeves δεν του το ειχα μιας και σκηνοθετικο επιτευγμα ηταν ολο αυτο κρατωντας τον ρυθμο συνεχως σε ενα αξιοθαυμαστο επιπεδο.

Λοιπόν, το ξαναείδα με την ευκαιρία του Penguin και μου άρεσε ακόμα περισσότερο. Εκτός του ότι είναι πολύ προσεγμένα σκοτεινό και φοβερά ατμοσφαιρικό, μιλάμε τελικά για τον πλέον πειστικό Bruce Wayne/Batman, που για πρώτη φορά νιώθεις το συναισθηματικό του αδιέξοδο και κουμπώνει επιτέλους το τελευταίο κομμάτι του παζλ και σου φαίνεται απόλυτα φυσικό το γιατί ένας δισεκατομμυριούχος ντύνεται μασκαράς και κάθεται και τρώει ξύλο κάθε βράδυ σχεδόν μέχρι θανάτου. Και η Catwoman μου άρεσε τελικά πολύ, μόνο ο Penguin ήταν λίγο κομπάρσος.

Κάποιες σκηνές σχεδόν αριστουργήματα αναφοράς, η καταδίωξη με τα αυτοκίνητα, όπως και στο τέλος η μάχη στο σκοτάδι με τους πυροβολισμούς σαν φλας. Η μουσική υποβλητική, άψογα δεμένη.

Θα συμφωνήσω με τον @Kosh, μάλλον το βάζω στην τριάδα μαζί με το Dark Knight (Nolan) και το Batman Returns (Burton), βέβαια για συναισθηματικούς λόγους βάζω στην τριάδα και ένα... τέταρτο, το αρχικό Batman του Burton, γιατί αυτό ξεκίνησε το πραγματικό κινηματογραφικό ταξίδι του Batman (μετά από τις χαζοχαρούμενες/κριντζ περιπέτειες του Adam West)

Το δικσκάκι δυνατό, εικόνα η χαρά της OLED με το DV να δίνει ρέστα σε κάποια σημεία, ενώ ο Atmos ήχος χαμός στο ίσωμα κανονικά, ενώ συνήθως βάζω μια μικρή δυναμική συμπίεση στον Marantz για να βλέπουμε πιο χαλαρά, εδώ το άφησα ως έχει να σείεται ολόκληρο το τετράγωνο.

Last edited:
Το είδα προχθές στην διάρκεια μιας πτήσης και το αδίκησα, καθώς είναι όντως εξαιρετική ταινία.

Και για μένα οι καλύτερες μου είναι η δεύτερη του Μπαρτον ( καλά, αριστούργημα !!! ) και η δεύτερη του Νόλαν. Τώρα και αυτή κλείνει την τριάδα.

• Like
Reactions: Kosh