THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

α) τα ριμάστερς λένε γιατί ακούγονται πιό ωραία από οτιδήποτε άλλο
β) 45άρι δεν αγόρασα ποτέ μου γιατί τα αντιπαθούσα .
γ) σιγά μην άκουγα Beatles όταν ήμουν έφηβος . Σαν τον Μανωλάκο τους αντιμετώπιζα τότε .

τα ριμαστερς ειναι η ομορφη σεξυ γκομενα
τα αλλα η οικογενεια
τα 45αρια οι νεανικοι φευγατοι ερωτες

.

α) τα ριμάστερς λένε γιατί ακούγονται πιό ωραία από οτιδήποτε άλλο

Άντε, να σας σιάξω λίγο και με τη βούλα των στερεόφιλων. :D Αντιγράφω από το άρθρο του Τζων Άτκινσον, στη στήλη As we see it, στο τεύχος του Νοεμβρίου:

In the October issue (pp.115–119), RB reports on the conversation we had had with the team responsible for remastering the Beatles CDs. After we'd listened to several of the master files for several of the new CDs, I asked project coordinator Allen Rouse if there had been corporate pressure to make these classic recordings louder, to squash them down to better match what has, sadly, become the modern norm. No, he said; while they did raise the average level of the stereo mixes by 3–4dB, to make better use of the CD's dynamic window, everyone involved was aware of the historical significance of what they were doing.

As of the time of writing, I have yet to hear the finished CDs, but record-industry commentator Bob Lefsetz confirmed in the August 28 edition of his Lefsetz Letter that Rouse was not blowing smoke (footnote 2). Of the "White Album," Lefsetz wrote: "Immediately noticeable is the low level. Today's tracks are squashed to the max, with the volume cranked. They sound like shit, but they're very loud. These Beatles CDs are not. . . . [W]hat was immediately noticeable was that the guitar sounded like a guitar, one of those things with a body, with resonance, the guitar sounded three-dimensional. As did the vocal. This was no longer a record, this was someone real singing.

"In an era where sound quality is going in the wrong direction," Lefsetz continued, "where [algorithms] remove some of the sound to squeeze songs down into tiny files, releasing remastered CDs is akin to polishing up an IBM Selectric. Still, maybe these finally pristine releases can be a beacon. Maybe the younger generation will invest in better speakers, [and] techies will invent new file formats that allow people to hear music the way it was truly made."

From Bob's keyboard to God's ears.

ορίστε 45άρια
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0384s.jpg
    IMG_0384s.jpg
    79.1 KB · Views: 57
  • IMG_0385s.jpg
    IMG_0385s.jpg
    89.3 KB · Views: 57
  • IMG_0386s.jpg
    IMG_0386s.jpg
    83.3 KB · Views: 57
  • IMG_0387s.jpg
    IMG_0387s.jpg
    71.7 KB · Views: 58
  • IMG_0388s.jpg
    IMG_0388s.jpg
    92 KB · Views: 58
Last edited:
Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

τρελαινομαι να διαβαζω καθαρευουσα σε 45αρια.....
αφου δεν εγραφαν Οι Βιδλς παλι καλα...

Θυμάσαι στα 80's κάποιες φοβερές κόπιες δίσκων με ελληνικούς χαρακτήρες? Θυμάμαι σαν τώρα το "Πιέσατε για να παίξει" του Paul Mc Cartney (δίσκος του '86).

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Θυμάσαι στα 80's κάποιες φοβερές κόπιες δίσκων με ελληνικούς χαρακτήρες? Θυμάμαι σαν τώρα το "Πιέσατε για να παίξει" του Paul Mc Cartney (δίσκος του '86).

:worshippy::Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

κάπου το έχω . Αριστούργημα αισθητικής και εφευρετικότητας . :award::bang::flipout:

αυτες τις μερες συμπληρωνονται 40 χρονια απο την κυκλοφορια του
abbey road , τα τελευταια sessions τους υπηρχαν εκει μεσα...
το χιουμορ παντως εμφανες και στη διαταξη των τρακς...
διπλα διπλα ο κηπος του χταποδιου και το i want you....
τρελλο respect....:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

χαχαχα σας την έφερα!
έχω κι εγώ 45αρια Beatles...

από τη μάνα μου;)
ενα που θυμάμαι ότι σίγουρα υπάρχει είναι αυτό
!BPdCuS!!mk~$(KGrHgoH-E!EjlLlyV66BJz)5nV(Gg~~_35.JPG

με το you know my name να κλέβει τη παράσταση (γιατί το let it be... βράστα!)

Θέλουμε αποδείξεις, όχι λόγια!!!!!:flipout::flipout:Να βάλεις φωτό δικές σου όχι από το internet.

να στο τραγουδήσω βρε καλύτερα?:flipout::flipout:

you, you know, you know my naaaaame,
yes you, you know, you know my naaaaame
(άλλη φωνή-"and my number")...
κομμάτι που αλλάζει 700 ρυθμούς... λες και ήταν progressive

κι έπειτα πανηγύρι με έναν τύπο που σκάει μύτη ως το τέλος...κάτι σαν entertainer!!!

κόλαση!

p.s. δεν μένω με τη μάνα μου βρεε!

:flipout::flipout::flipout:Δεν θα μου τραγουδήσεις αυτό αλλά το άλλο, το, πως το λένε, let it be!!!!!:BDGBGDB55:

Y.Γ. Όταν φεύγουμε από το πατρικό μας παίρνουμε τους δίσκους όχι τα πιάτα, για φαΐ υπάρχουν τα χάρτινα!!!!

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

χαχαχα σας την έφερα!
έχω κι εγώ 45αρια Beatles...

από τη μάνα μου;)
ενα που θυμάμαι ότι σίγουρα υπάρχει είναι αυτό
%21BPdCuS%21%21mk%7E$%28KGrHgoH-E%21EjlLlyV66BJz%295nV%28Gg%7E%7E_35.JPG

με το you know my name να κλέβει τη παράσταση (γιατί το let it be... βράστα!)

Επιβεβαιώνω! 45άρι με την βιολετί ετικέτα της Parlophone!!! Πάντως εγώ το Let it be άκουγα, το άλλο ελάχιστα το θυμάμαι...:flipout::flipout::drummer:

parlophone4000-logo.jpg

ΥΓ Για να το φωτογραφήσω θα πρέπει να ανέβω στο πατάρι... Είναι και άλλα 45άρια εκεί της εποχής (I'm a believer πχ...) Και όλα χύμα, χωρίς εξώφυλλα και φακέλους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Επιβεβαιώνω! 45άρι με την βιολετί ετικέτα της Parlophone αν θυμάμαι καλά!!! Πάντως εγώ το Let it be άκουγα, το άλλο ελάχιστα το θυμάμαι...:flipout::flipout::drummer:

Μου μυρίζονται οικογενειακά δράματα...:flipout::flipout: τουλάχιστον το δισκάκι θα είχε ομοιόμορφη φθορά!

Last edited:
να στο τραγουδήσω βρε καλύτερα?:flipout::flipout:

you, you know, you know my naaaaame,
yes you, you know, you know my naaaaame
(άλλη φωνή-"and my number")...
κομμάτι που αλλάζει 700 ρυθμούς... λες και ήταν progressive

κι έπειτα πανηγύρι με έναν τύπο που σκάει μύτη ως το τέλος...κάτι σαν entertainer!!!

κόλαση!

Να το τραγουδήσεις? Θα κάνεις και το ρέψιμο που πέφτει προς το τέλος? :flipout:

Να το τραγουδήσεις? Θα κάνεις και το ρέψιμο που πέφτει προς το τέλος? :flipout:

εσύ είσαι γνώστης του θέματος με το κομμάτι..;)

πάντα μου άρεσαν τα ανατρεπτικά και το you know my name ήταν τέτοιο..
βέβαια δεν ξέρω αν ήταν απλά ένα filler για κάλυψη b'side πλευράς ή αν σκόπιμα το έριχναν στο σορολόπ τα σκαθάρια θέλοντας κάτι να πουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Μου μυρίζονται οικογενειακά δράματα...:flipout::flipout: τουλάχιστον το δισκάκι θα είχε ομοιόμορφη φθορά!

Λίμπα είναι... και οι δύο πλευρές!... :flute: