THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Αυτό πιά δεν ειναι Κατηγορία.
Εχει περάσει σέ άλλη Διάσταση.:blush:
Αν και εξ´αρχής ,για μένα τουλάχιστον,ήταν σαφές πώς η Ρήσις περί Κωλοτρυπίδας αφορούσε στην Δεύτερη Εκδοχή και δεν ειχε Ιχνος Προσβολής.

Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπ´όψιν και η ´Γνωμοδοτησις´τού Γ.Δ. στό τού Λύμπε Σχόλιο,και εκεί ´Σκούρα τά Πράγματα´.:flipout::flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Αν και εξ´αρχής ,για μένα τουλάχιστον,ήταν σαφές πώς η Ρήσις περί Κωλοτρυπίδας αφορούσε στην Δεύτερη Εκδοχή και δεν ειχε Ιχνος Προσβολής.

επίσης και προς τα 'δω...
άλλωστε η πολυγνωμία πλέον είναι ίδιον της κατηγορίας.
1 ποστ 10 συμμετοχές 10 απόψεις.

ΟΜΩΣ στην περίπτωση των remasters και των εδώ και αρκετό καιρό προσφάτων τοποθετήσεων έχει αποδειχθεί ότι πρόκειται γιά θέμα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος καθώς όλο και περισσότερα μέλη (και δη φανατικά υπέρ των αρχικών εκδόσεων ΕΧΟΥΝ τελικά ασπασθεί - έστω και γιά συγκεκριμένους αγαπητούς καλλιτέχνες0 την αξία τους).
Και αν όχι ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος γιά όλους, τουλάχιστον υπάρχει σημαντική μερίδα μελών που ασχολούνται και με τις εκδόσεις αλλά και με την ίδια την αγορά τους.
Το αρμόζον θα είναι συνεπώς εάν κάποιος παρακολουθεί ένα θέμα, όπου 10 άτομα, καλώς ή κακώς δεν θα το εξετάσουμε, έχουν φτάσει να διαφωνούν ή να αναλύουν τις περιπτώσεις τριγμών ή βηχών που σημαίνει πιθανότατα ότι το θέμα τους ενδιαφέρει, να τους αφήνει να συνεχίσουν την συζήτηση και όχι να προσπαθεί να αμφισβητήσει την ίδια την αφορμή γιά την έναρξή της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

"...If love truly is going out of fashion forever, which I do not believe, then along with our nurtured indifference to each other will be an even more contemptuous indifference to each others' objects of reverence. I thought it was Iggy Stooge, you thought it was Joni Mitchell or whoever else seemed to speak for your own private, entirely circumscribed situation's many pains and few ecstasies. We will continue to fragment in this manner, because solipsism holds all the cards at present; it is a king whose domain engulfs even Elvis's. But I can guarantee you one thing: we will never again agree on anything as we agreed on Elvis. So I won't bother saying good-bye to his corpse. I will say good-bye to you."

Lester Bangs: "Where Were You When Elvis Died?" - Village Voice, 29 August 1977.

Ο Bangs απευθύνεται σε Αγγλόφωνους , όπου ο στίχος έχει βαρύνουσα σημασία , όπως και η μουσική . Στους μη Αγγλόφωνους , ακόμα και αν η γνώση της γλώσσας είναι εξαιρετική , ο στίχος δεν "μιλάει" όπως στην άλλη κατηγορία , οπότε απομένει η μουσική .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Στους μη Αγγλόφωνους , ακόμα και αν η γνώση της γλώσσας είναι εξαιρετική , ο στίχος δεν "μιλάει" όπως στην άλλη κατηγορία , οπότε απομένει η μουσική .

Α ...εννοείς πως είναι κάτι σαν 'έθνικ' δηλαδή, ε;
Μάλλον θα διαφωνήσω...-bye-

...και ο Bangs δεν μιλάει για τους στίχους.
Μιλάει για την αυτοκρατία, τον σολιψισμό. Καθένας βαράει πια το ..βιολί του.
Καθένας μπορεί να βγεί και να σου φτύσει τους Beatles, τον Μπετόβεν ...οτιδήποτε.
Κανείς δεν αναγνωρίζει κάποια άλλη σταθερή αξία, πέρα από το Εγώ του.

Last edited:
να ρωτησω κατι χαζο? μεσα στην κασετινα υπαρχουν και οι στιχοι των τραγουδιων? θελω να το ακουν και τα παιδια μου και παραλληλα να διαβαζουν και τους στιχους να μαθαινουν

Καθένας μπορεί να βγεί και να σου φτύσει τους Beatles, τον Μπετόβεν ...οτιδήποτε.

Μπορεί.
Αλλά -και συγχωρείστε μου το αθυρόστομο της έκφρασης-
ξερά σκ@τ@ στον τοίχο δεν κολλάνε, όπως έλεγε η γιαγιά μου η Σμυρνιά

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Κανείς δεν αναγνωρίζει κάποια άλλη σταθερή αξία, πέρα από το Εγώ του.

H ημιμαθεια, η αγνοια και η ελλειψη παιδειας το κανουν αυτο. Εχω φιλους που λενε πως ειναι θεμα γουστου το αν θα σου αρεσει ο Γονιδης ή ο Μπαχ. Δε χρειαζεται να σου πω τι απο τα δυο ακουνε ολοι αυτοι.

να ρωτησω κατι χαζο? μεσα στην κασετινα υπαρχουν και οι στιχοι των τραγουδιων? θελω να το ακουν και τα παιδια μου και παραλληλα να διαβαζουν και τους στιχους να μαθαινουν

οι δίσκοι των beatles κατά κανόνα δεν είχαν στίχους στα εξώφυλλα.
Ο πρώτος δίσκος που είχε ήταν το sgt peppers.
ΕΙΧΑΝ όμως τα διπλά επετειακά 62-66 και 67-70 που νομίζω κάνουν γιά τα παιδιά σου, είχαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες ΚΑΙ εξαιρετική ηχογράφηση από τότε.

Τα remasters ως κανονικές ρέπλικες έχουν στίχουν μόνο όπου υπήρχαν αρχικά στίχοι.

avclub.gif

Για πρώτη φορά, και κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής», οι Beatles μιλούν για το πώς

ηχογράφησαν έξι από τα άλμπουμ που τους χάρισαν την συγκλονιστική παγκόσμια αναγνώριση: στα έξι βίντεο- ντοκουμέντα

(διάρκειας 60-90 δευτερολέπτων το καθένα) και τα τέσσερα θρυλικά «Σκαθάρια» περιγράφουν την άγνωστη ως τώρα

ιστορία πίσω από τα A hard day's night, Beatles for sale, Rubber Soul, Sgt. Pepper, White album και Let it be.

Δείτε τα έως και τις 31 Δεκεμβρίου:

η αποψη μου
πεστε μου αν κανω λαθος

ΝΟ 1 LOVE
NO 2 YELLOW SUBMARINE SONGTRACK
NO 3 REVOLVER remaster

θα ηθελα και την δικια σας αποψη

τα νεα remaster δεν νομιζω οτι ειναι ανωτερα των 2 προηγουμενων

.

Last edited:
η αποψη μου
πεστε μου αν κανω λαθος

ΝΟ 1 LOVE
NO 3 REVOLVER remaster

.

τα νέα remasters είναι κλάσεις ανώτερα των προηγουμένων .
Το α´ σκέλος του ποστ σου δεν το αντιλαμβάνομαι . Το Love είναι στα καινούργια remasters ;

η αποψη μου
πεστε μου αν κανω λαθος

ΝΟ 1 LOVE
NO 3 REVOLVER remaster

.

ΝΟ 1 LOVE (αδιαμφισβήτητα και μακράν - εντελώς άλλη κατηγορία - κρίμα που δεν έκαναν τα remasters οι ιδιοι)
NO 2 sgt peppers
NO 3 magical mystery
No 4 white (οριακά καλύτερο από το προηγούμενο remaster)

YELLOW SUBMARINE SONGTRACK (δεν το έχω)
REVOLVER remaster (σημαντική βελτίωση)

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σας αρέσει αυτός ο αχταρμάς του LOVE . Οσες φορές τόχω ακούσει εκνευρίζομαι τόσο πολύ με αυτη την σούπα που δεν αντέχω .

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σας αρέσει αυτός ο αχταρμάς του LOVE . Οσες φορές τόχω ακούσει εκνευρίζομαι τόσο πολύ με αυτη την σούπα που δεν αντέχω .

Ε, πως; Μετά από χιλιάδες φορές που έχει ακούσει Beatles κάποιος, είναι μια ωραία "διαφορετική" άποψη.
Άλλωστε πάντοτε παραδοσιακά οι Beatles επεξεργάζονταν πολύ τα κομμάτια. Αν το δει κάποιος έτσι, έχει ενδιαφέρον.

Και να φανταστεί κανείς ότι τα βινύλια (εισαγωγής παρακαλώ Parlophone-Capitol και Apple) τα είχα κάνει δώρο. :bang:

Τελικώς ψήθηκα. Δεν πρέπει να λείπει κάτι τέτοιο από καμία συλλογή.

Last edited:

Θα δεχτώ από τον καθένα σας το ότι μπορεί να μην σας αρέσει η συγκολλητική προσέγγιση του love στο έργο των beatles.

Είναι θέμα γούστου.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάω γιά ηχητική ποιότητα (διότι στο love υπάρχουν και σχεδόν απείραχτα κομμάτια ή τα μέρη που έχουν συγκοληθεί) ως remaster και εκεί είναι που είναι παραδόξως κλάσεις ανώτερο.
όσον αφορά αυτό και μόνο ήταν μιά μικρή απογοήτευση τα remasters 999.

Πάντως είναι must γιά κάθε έναν που ασχολείται με τους φαμπ4 όπως είναι όλα τα anthologies (dvd και cd....)
Και θα πάρω και άλλα.
Δυστυχώς όταν κάναμε pre-order τα κουτιά δεν ήταν διαθέσιμα.

Ωραίο είναι, μου άρεσε η άποψη του remix στο Love. Η δε συγκολητική προσέγγιση θυμίζει κάτι από Λοχία. Το θεωρώ τουλάχιστον αξιόλογο και όχι μόνο από άποψη ήχου, που είναι σοβαρά αναβαθμισμένος.

Ωραίο είναι, μου άρεσε η άποψη του remix στο Love. Η δε συγκολητική προσέγγιση θυμίζει κάτι από Λοχία. Το θεωρώ τουλάχιστον αξιόλογο και όχι μόνο από άποψη ήχου, που είναι σοβαρά αναβαθμισμένος.

δεν ήταν μόνο στον λοχία η συγκόλληση.
Ήταν όλη η β πλευρά της οδού Αββαείου...

Και θεωρώ ότι ο μικρός Martin είχε πολλή φαντασία.

Και αλλού υπήρχε, πχ στο Λευκό, όχι βέβαια με τέτοια μορφή. Στο Abbey Road καταλήγουν σχεδόν ένα μεγάλο track, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια προηγούμενα θέματα, είναι νομίζω αλλιώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Θα δεχτώ από τον καθένα σας το ότι μπορεί να μην σας αρέσει η συγκολλητική προσέγγιση του love στο έργο των beatles.

Είναι θέμα γούστου.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάω γιά ηχητική ποιότητα (διότι στο love υπάρχουν και σχεδόν απείραχτα κομμάτια ή τα μέρη που έχουν συγκοληθεί) ως remaster και εκεί είναι που είναι παραδόξως κλάσεις ανώτερο.
όσον αφορά αυτό και μόνο ήταν μιά μικρή απογοήτευση τα remasters 999.

.

αυτό θα το διαπιστώσω μόνον όταν το ακούσω στο σύστημα μου ( φέρτο κοινώς -bye-) . Μέχρι στιγμής το έχω ακούσει σε εσένα και σε ένα φίλο ( πολλές φορές αλλά.... )