THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Ανατρυχιασα τσιφ, σοβαρα.

Υ.γ. ισως να ειναι τι καλυτερο τραγουδι εβερ.
υ.γ. συναυλιακα απωθημένα: Γιανγκ, Πρινς, Αφεντικο. Απορω με τον εαυτο μου που δεν εχω παει να τους δω.

τελικά , η εξελικτική πορεία , σε προσωπική κλίμακα ( σε μικροεπίπεδο ) των Beatles από το 1963 έως και το 1967 , είναι αντίστοιχη της εξελικτικής πορείας του ροκ εν γένει ( μακροεπίπεδο ) από το 1967- 1974. Μετά πάμε για άλλου είδους μουσική .

τελικά , η εξελικτική πορεία , σε προσωπική κλίμακα ( σε μικροεπίπεδο ) των Beatles από το 1963 έως και το 1967 , είναι αντίστοιχη της εξελικτικής πορείας του ροκ εν γένει ( μακροεπίπεδο ) από το 1967- 1974. Μετά πάμε για άλλου είδους μουσική .

Mμμ.. εδώ θέλω επεξήγηση :operator:

Mμμ.. εδώ θέλω επεξήγηση :operator:

εννοώ , Γιώργη μου , ότι η εξελικτική πορεία τους από τις απλές ποπ ροκ φόρμες του Please please me , στον εκλεκτισμό και την κορύφωση του Sgt Peppers , είναι αντίστοιχη με την πρόοδο του ροκ από το 67 μέχρι το 74 , διάστημα που κυριάρχησε ο εκλεκτισμός επίσης . Στην ουσία πρόκειται για μια μικρογραφία της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων στο ροκ μέχρι την κορύφωση που ήταν και σχεδόν η πλήρης άρνηση του ( ως θέση συνειδητή ) . ( ΙΜΗΟ πάντοτε )

Thanks Doc.. Τώρα ναί! :idea:

Δεν θυμάμαι αν το έχουμε θίξει ξανά, ίσως το είχαμε κανει παλιότερα:
Πως γίνεται μέσα σε μόλις πέντε περίπου χρόνια να είναι η εξελικτική τους πορεία τέτοια, ωστε να φτάσουν στα επιτευγματα που δημιούργησαν.
Και μιλάω για την πρόοδό τους ως μουσικών, συνθετών, στιχουργών, εν μέρει παραγωγών και ενορχηστρωτών, εν γένει προσωπικοτήτων. Για μένα παραμένει μυστήριο.
Και αυτά τα λέμε τώρα, εκ του ασφαλούς. Οι σύγχρονοί τους, πως τις βίωσαν αυτές τις αλλαγές;

Και αυτά τα λέμε τώρα, εκ του ασφαλούς. Οι σύγχρονοί τους, πως τις βίωσαν αυτές τις αλλαγές;

Ο Πετριδης ειχε πει πως εκεινα τα χρονια οσοι παρακολουθουσαν αυτα τα πραγματα "νομιζαν" πως ειχαν κατεβει εξωγηινοι και για 4-5 χρονια κυκλοφορουσαν ολες τις ιδεες και συνθεσεις που ειχαν φερει απο τον πλανητη τους.

δεν ξέρω γιά εξωγήινους, πάντως στο μυαλό του 8χρονου 10άχρονου (υπολογίστε ότι έρχονταν και με μιά καθυστέρηση τα δισκάκια) είχα την εντύπωση ότι κάθε καινούργιο ήταν τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά ταυτόχρονα τόσο εξαιρετικά διαφορετικό και εκρηκτικό....

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

δεν ξέρω γιά εξωγήινους, πάντως στο μυαλό του 8χρονου 10άχρονου (υπολογίστε ότι έρχονταν και με μιά καθυστέρηση τα δισκάκια) είχα την εντύπωση ότι κάθε καινούργιο ήταν τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά ταυτόχρονα τόσο εξαιρετικά διαφορετικό και εκρηκτικό....

μα εδώ είναι όλη η ουσία. Οι Beatles κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια να εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο που ουδείς των θαυμαστών τους μπορούσε ποτέ του να φανταστεί και ταυτόχρονα κατάφεραν αφ' ενός μεν να μην αποξενώσουν κανέναν , αφ' ετέρου δε προσθέτοντας εκατομμύρια καινούργιους .

Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Πως γίνεται μέσα σε μόλις πέντε περίπου χρόνια να είναι η εξελικτική τους πορεία τέτοια, ωστε να φτάσουν στα επιτευγματα που δημιούργησαν.

Λέτε να βοήθησε ο Μαχαρίσι ή το LSD που κοπάναγαν τότε? :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Πέντε?

Για κάνε το ..δύο.

Κάνε σύγκριση του Help! με τον Λοχία (1965-1967).

Προϋπήρχαν και του Please Please Me, έστω και όχι δισκογραφικώς.

Αναφερόμουν στην απόσταση που χωρίζει, λ.χ., το Help από τον Λοχία, που παρά τους μόλις 22 μήνες διαφοράς τους, είναι πραγματικά ασύλληπτη.

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Αναφερόμουν στην απόσταση που χωρίζει, λ.χ., το Help από τον Λοχία, που παρά τους μόλις 22 μήνες διαφοράς τους, είναι πραγματικά ασύλληπτη.

Στο συγκεκριμένο "παράθυρο" του χρόνου λοιπόν, πράγματι ο ρυθμός ανόδου είναι εντυπωσιακός :coool:

Και εντυπωσιακη ηταν και η παραγωγικοτητα τους...
το 1965 2 αλμπουμ με 4 μηνες διαφορα και τι δισκοι.....
το φοβερο 1967 παλι 2 αλμπουμ και μερικα σκορπια
αριστουργηματα 45 αρια για να χουμε....
τι να πει κανεις....
ο ηχος των remasters (japan version) απλα συγκλονιστικος για τα τεχνικα δεδομενα της εποχης
ειμαστε αληθινα τυχεροι που ζουμε (και ορισμενοι εζησαν τις ιστορικες στιγμες
του τοτε...) και τα απολαμβανουμε με τετοια ηχητικη πιστοτητα...
ασυλληπτη για τα τεχνικα δεδομενα των 60's...

Η "αλλαγή" στα ηχητικό νομίζω εντοπίζεται στο Revolver. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στο άλμπουμ αυτό αναλαμβάνει ως τεχνικός ήχου ο Geoff Emerick, και αξιοποιούνται τεχνολογικές καινοτομίες (πχ to automatic double tracking) που μόλις είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

oντως revolver , pepper , ωφελουνται τα μεγιστα απο την νεα επεξεργασια
ενω εχει μειωθει σημαντικα και το τοσο ''γλυκο'' αναλογικο φυσημα...