the BEATLES

ήδη έχουν 45 χρόνια από την πρώτη επιτυχία.
δεν είναι μακριά από το να χαρακτηριστούν κλασικοί....

Απάντηση: Re: the BEATLES

"Yer Blues" (The Beatles)[/B]

Χμμ... το έχω μόνο στο Rolling Stones Rock 'n' roll circus, και νομίζω ότι είναι το καλύτερο του άλμπουμ (με δεύτερο το Α quick one while he's away των Who :drummer:). Το αυθεντικό πώς είναι σε σχέση με αυτό;

Αμαν ρε παιδιά με τους BEATLES!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σαν πολύ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ δεν του έχετε???????
Δηλαδή τι έπρεπε να γράφουμε για συγκροτήματα οπώς οι:
PINK FLOYD
&
LED ZEPPELIN

Και στο κάτω κάτω αφού ήταν τόσο καλοί γιατι τα μέλη τους όταν ακολούθησαν σόλο καριέρα πήγαν ΑΠΑΤΟ (εκτός του Lennon)????

Οι Beatles δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα Boy Band των 60'ς

PINK FLOYD
&
LED ZEPPELIN

Και στο κάτω κάτω αφού ήταν τόσο καλοί γιατι τα μέλη τους όταν ακολούθησαν σόλο καριέρα πήγαν ΑΠΑΤΟ (εκτός του Lennon)????

φιλε, ή κανεις πλακα ή δεν ξερω τι κανεις. Δεν εχεις παρα να βρεις και να διαβασεις ποια ειναι η γνωμη των ιδιων των μελων των Floyd και των Zeppelin για τους Beatles. Ειναι απιστευτο αυτο που λες, ειδικα αν προερχεται μεσα απο γνωση και οχι απο μακρινή εντυπωση.

Τι είπαν δηλαδή ρε Πέτρο?
Ότι o Mc Cartney ή ο Lennon είναι τεχνικά καλύτερος μουσικός από τον Gilmour ή τον Page?
Ότι ο Ringo Star είναι καλύτερος drummer από τον Bohnam?
Δηλαδή που υπερτερούσαν οι BEATLES και ήταν υπερμπάντα στην ΕΜΠΝΕΥΣΗ?

Δεν μπορώ να καταλάβω πως σας αρέσουν χαζοχαρούμενα τραγουδάκια οπως:
Love Me Do
Twist And Shout
All My Loving
She Loves You
And I Love Her
No Reply
και πολλά άλλα....

Αυτοί κάθε 3 μήνες βγάζανε album.
Τόσο μεγάλοι μουσικοί ήταν που δεν κρατιόταν το αστείρευτο ταλέντο τους.

Κρίνεις μόνο τα προ 1965 άλμπουμ τους? Προφανώς ναι γιατί τα τραγούδια που αναφέρεις είναι προ του 1965. Πάρε όλους τους δίσκους τους μετά το "Rubber Soul", άκουσέ τους προσεχτικά και κρίνε. Μην κρίνεις ποτέ έχοντας ακούσει 2-3 τραγούδια και μάλιστα όχι αντιπροσωπευτικά της όλης πορείας ενός συγκροτήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα συγκροτήματα μετά από αυτούς τους αναφέρουν στις επιρροές τους και γενικότερα λένε πως τα Σκαθάρια αλλάξανε την πορεία της σύγχρονης μουσικής.
ΥΓ. Για τους Floyd συμφωνώ (κορυφαίοι) αλλά όχι και οι Zeppelin κορυφαίο συγκρότημα. Υπερβολικά μέτριοι συνθετικά, απλώς καλοί βιρουόζοι.

PINK FLOYD
&
LED ZEPPELIN

Και στο κάτω κάτω αφού ήταν τόσο καλοί γιατι τα μέλη τους όταν ακολούθησαν σόλο καριέρα πήγαν ΑΠΑΤΟ says who ? :twoguns:(εκτός του Lennon)????

τς τς τς....:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::furious3::furious3::furious3:

TimeLennon.jpg

I rest my case...

Κρίνεις μόνο τα προ 1965 άλμπουμ τους? Προφανώς ναι γιατί τα τραγούδια που αναφέρεις είναι προ του 1965. Πάρε όλους τους δίσκους τους μετά το "Rubber Soul", άκουσέ τους προσεχτικά και κρίνε. Μην κρίνεις ποτέ έχοντας ακούσει 2-3 τραγούδια και μάλιστα όχι αντιπροσωπευτικά της όλης πορείας ενός συγκροτήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα συγκροτήματα μετά από αυτούς τους αναφέρουν στις επιρροές τους και γενικότερα λένε πως τα Σκαθάρια αλλάξανε την πορεία της σύγχρονης μουσικής.
ΥΓ. Για τους Floyd συμφωνώ (κορυφαίοι) αλλά όχι και οι Zeppelin κορυφαίο συγκρότημα. Υπερβολικά μέτριοι συνθετικά, απλώς καλοί βιρουόζοι.

Ρε συ Νικόλα "Μέτριοι συνθετικά" οι Zeppelin ??:slapface:

Ίσως είναι η μοναδική μπάντα που τουλάχιστον τα 4 πρώτα album ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο

Ο αριθμός αιτήσεων για ένα εισιτήριο ήταν ανάλογος με το βεληνεκές του συγκροτήματος, αφού η ζήτηση ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.
article3803.php

Αναλογικά, μόλις ένας στους πενήντα θα κρατήσει το "μαγικό χαρτάκι", καθώς η O2 Arena του Λονδίνου, η οποία θα φιλοξενήσει του Led Zeppelin την 26η Νοεμβρίου, έχει χωρητικότητα είκοσι χιλιάδων ατόμων. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου.

Πηγη www.rocking.gr

αυτά....

Εάν ήταν θέμα μεγεθών και μόνο, θα αρκούσε να μετρήσουμε τους δίσκους που έχουν πουλήσει οι Beatles, και μόνο ως συγκρότημα. Έχω την εντύπωση ότι η ΕΜΙ γύρω στο 1985 τους υπολόγιζε σε πάνω από 1 δισ. αντίτυπα.
Ασφαλώς όμως το πόσο πουλάει κάποιος δεν μπορεί να είναι το απόλυτο κριτήριο ποιότητας, σωστά?

Εάν ήταν θέμα μεγεθών και μόνο, θα αρκούσε να μετρήσουμε τους δίσκους που έχουν πουλήσει οι Beatles, και μόνο ως συγκρότημα. Έχω την εντύπωση ότι η ΕΜΙ γύρω στο 1985 τους υπολόγιζε σε πάνω από 1 δισ. αντίτυπα.
Ασφαλώς όμως το πόσο πουλάει κάποιος δεν μπορεί να είναι το απόλυτο κριτήριο ποιότητας, σωστά?

Έχεις δίκιο η ΕΜΙ υπολόγιζε πάνω από 1 δισ. αντιτυπα για έχει 800 επανεκδόσεις ΟΛΩΝ των album 70 box set 4986 Greatest Hits
Επίσης κάθε χρόνο ξεφυτρώνουν ακυκλοφορητα τραγούδια, bootlegs, κασσέτες, μαγνητοταινίες της Yoko και ότι άλλη μ******κια θέλεις.

φίλε μου gbalaskas ...δεν ξέρω πως να σου το πω...
σεβαστή η γνώμη σου.

από την άλλη,
ευτυχώς που δεν ζουν δυό από τους Μπήτλς.
Αν τους περνούσε από το μυαλό να κάνουν κάτι ......δεν τολμώ να σκεφτώ.
Εγώ να φανταστείς σκέφτηκα γιά τη συναυλία των Ζεπελιν ....να παω.

Γι αυτό ...
σεβαστή η γνώμη σου, αλλά
μην το κουράζεις.

Έχεις δίκιο η ΕΜΙ υπολόγιζε πάνω από 1 δισ. αντιτυπα για έχει 800 επανεκδόσεις ΟΛΩΝ των album 70 box set 4986 Greatest Hits
Επίσης κάθε χρόνο ξεφυτρώνουν ακυκλοφορητα τραγούδια, bootlegs, κασσέτες, μαγνητοταινίες της Yoko και ότι άλλη μ******κια θέλεις.

έστω και ίσχυαν αυτά που λες (θα πιστέψω ότι έκατσες και τα μέτρησες), γιατί για παράδειγμα η Atlantic δεν έκανε τα αντίστοιχα για τους Zeppelin? Είχε κανέναν μπάρμπα στην EMI ο Lennon ή και καλά η Atlantic είναι πιο σοβαρή ως εταιρία και δεν ενδιαφέρεται να πουλάει απλώς δίσκους?

Πάντως νομίζω εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς, για παράδειγμα, όμορφες αντιστικτικές γραμμές στα τραγούδια τους (πχ η γραμμή του γαλλικού κόρνου στο 'For no one").

Αυτές είναι οι μαγκιές των ενορχηστρωτών, φίλε send. Από ένα σημείο και μετά, όσο ανεβαίνεις έχεις στη διάθεσή σου τους καλύτερους στην πιάτσα. Το 2ο άλμπουμ του Elton John, που έχει για τίτλο το όνομά του, έχει μέσα ένα κομμάτι με τίτλο "I Need You To Turn To". Γύρω στα μισά της διάρκειάς του -διαρκεί συνολικά 2 λεπτά και κάτι- μπαίνουν από το πουθενά κάτι έγχορδα και κάνουν ένα πολύ σύντομο πέρασμα. Τρελλαίνεσαι: ο τύπος που ενορχήστρωσε το κομμάτι Ξέρει - και ξέρει πάρα πολύ καλά.

Έχω την εντύπωση ότι του συγκεκριμένου περάσματος επιμελήθηκε ο Πωλ προσωπικώς, μάλιστα λέγεται ότι είχε πείσει τον μουσικό να παίξει την ψηλή νότα στην αρχή η οποία είναι πέραν του συνήθους εύρους του γαλλικού κόρνου. Τώρα για το εάν μυρίζει χεράκι του Μάρτιν.... τι να πω. Υπάρχουν τμήματα στα τραγούδια τους που είναι 100% δουλειά του (πέραν εννοείται της ενορχήστρωσης εγχόρδων κλπ πχ το πιάνο στο In my Life) και άλλα τμήματα που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μέχρι πού φτάνει ποιος. Πάντως πρέπει να είχαν πολύ στενή και ανοικτή συνεργασία.