the BEATLES

Το 2ο άλμπουμ του Elton John, που έχει για τίτλο το όνομά του, έχει μέσα ένα κομμάτι με τίτλο "I Need You To Turn To". Γύρω στα μισά της διάρκειάς του -διαρκεί συνολικά 2 λεπτά και κάτι-

και αυτή είναι όλη η μαγκιά όταν μέσα σε 2 μόλις λεπτά συμβαίνουν τόσο συναρπαστικές εναλλαγές και υπάρχει αίσθηση ολοκλήρωσης του έργου,
ειδικά την περιοδό τους 65 - 66 το μαγικό ντουέτο μας έδωσε πληθώρα τέτοιων δειγμάτων...

Σας παρακαλώ μαζευτείτε :grandpa:: δε μπορείτε να λέτε αβασάνιστα τέτοια πράγματα.:blink:
Οι Beatles Δεν έπαιξαν κλασσική. Η κλασσική γραφή απαιτεί ακαδημαϊκή παιδεία 15 τουλάχιστον χρόνων, γνώση "απέξω κι ανακατωτά" της αντίστιξης και της φούγκας, πρέπει να παίζεις την πολυφωνία στα δάχτυλα.
Οι Beatles είχαν έναν πολύ ευφάνταστο και τολμηρό παραγωγό που δοκίμαζε ό τι του πέρναγε απ το μυαλό. Είχαν πολύ μεγάλο ταλέντο. Είχαν κάποιες κλασσικότροπες ενορχηστρώσεις με βιολιά, τσέλα, πνευστά αλλά αυτά δεν λένε τίποτα απολύτως: Αν ήταν έτσι κι ο Paul Mauriat, ο James Last, ο Χατζηνάσιος είναι κλασσικοί συνθέτες.

και ελεγα ποτε θα μου τα γραψει αυτα ο Κωστας .

λιγοι γραφουν κλασσικη μουσικη στις μερες μας

δυστηχως δεν μπορω να μεταφερω εικονα του YOU TUBE
αλλα θα την βρεις

ecmcover.jpg

αυτος ειναι ο καλυτερος δισκος κλασσικης μουσικης του 2006

.

Χάσαμε τήν μπάλλα στόπ.
Ο Paul είναι κάτι σαν τον Schnitke δηλαδή...
Το πιό σημαντικό pop συγκρότημα διεκδικεί δάφνες πέραν των ορίων του.
Μήπως και οι σύγχρονοι Σκανδιναυοί τζαζίστες ´αντέγραψαν´τόν Paul??:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Απάντηση: Re: the BEATLES

Aγρόν αγοράζεις όταν γράφουμε, μου φαίνεται :icon15: :p

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10852&highlight=ecce+cor+meum

από 11/5 φωνάζω -bye-

δηλαδή για να καταλάβω τι ακριβώς φωνάζεις´; Μήπως το " Η κλασσική γραφή απαιτεί ακαδημαϊκή παιδεία 15 τουλάχιστον χρόνων, γνώση "απέξω κι ανακατωτά" της αντίστιξης και της φούγκας, πρέπει να παίζεις την πολυφωνία στα δάχτυλα " το έγραψες έχοντας στο μυαλό σου τον Μακκα ; :Banane0::ernaehrung004:

έχω την εντύπωση ότι ο μόνος κερδισμένος αυτές τις μέρες είμαι εγώ.....

Classical BRIT Awards 2007: Winners
Album of the Year
Paul McCartney - Ecce Cor Meum
Classical Recording of the Year

-bye- kai φιλακια σε ολους

.

Οχι ρε μεγάλε . Ψάρωσα τώρα

Αυτοί δεν είναι που το 2000 και το 2003 είχαν , στην ίδια κατηγορία , ως album of the year , τον Andrea Boccelli ; Ok , now we're getting somewhere.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: the BEATLES

γιατί ρε Σίβυλλα ;

να σου πω....
εγώ ξεκίνησα την ιστορία με τα ντεμπούτα του Μακκα
μου την έπεσε ο Λύμπε γιατί γουστάρει το Λέννον
μετά ξεκίνησε την ιστορία ο Παπαστυλ
του την πέσατε όλοι
εσένα σου αρέσει ο Μακκα αλλά γουστάρεις τους Ζεπ
βγήκε το άλλο το παλληκάρι που γουστάρει επίσης τους Ζεπ και τον φάγαμε όλοι
μετά ο Λύμπε αναγκάστηκε (και σωστά) να τα μαζέψει και να υπερασπιστεί τον σερ
εγώ αυτήν την ώρα ακούω το περί ου ο λόγος βραβευμένο και τη βρίσκω λίαν...-bye-

Ξέχασα να πώ ότι πιθανώς και λόγω ´παιδικής ασθένειας´ακόμα και τώρα πού γερνάω,προτιμώ όταν με πιάνουν οι αναπολήσεις να ακούω Zep ,παρά Beatles.
Oι Βeatles για μένα ήταν πάντα σάν τα κορίτσια πού λές ότι είναι ´γιά σπίτι´αλά τελικά δεν τα παντρεύεσαι ποτέ...Sorry.
Oι Stones ή οι Velvet μπορεί να είναι σαν τα κορίτσια που δέν κάνουν μέν για σπίτι,αλλά δεν τά ξεχνάς ποτέ.Και τα νοσταλγείς..
Και οι Zep είνα σάν τά κορίτσια εκείνα,πού διατηρείς μιά ´παράνομη´σχέση μαζί τους δίπλα στην νόμιμη...Καποιες φορές απομακρύνεσαι,αλλά μετά πάλι ξανασυναντιέσαι....

Re: Απάντηση: Re: the BEATLES

τι ακριβώς φωνάζεις;

φωνάζω ότι βγήκε το άλμπουμ, είναι πολύ καλό, ο δημιουργός του είναι μέγας μελωδός και το έργο ψηφίσθηκε στη Βρετανία σαν η καλύτερη κλασσική κυκλοφορία της χρονιάς. Το κατά πόσο συμφωνώ με αυτό το τελευταίο βέβαια, ας το αφήσουμε καλύτερα: προσωπικά το θεωρώ υπόδειγμα crossover δίσκου. Aυτά τα βραβεία δεν ξέρω ποιοί τα δίνουν και με ποιά ακριβώς κριτήρια.
Υποψιάζομαι όμως ότι είναι σαν αυτούς που δίνουν τα τηλεοπτικά δικά μας.

Πάντως επιμένω: oι Beatles δεν έπαιξαν "τα πάντα".
Οι Beatles έπαιξαν Ενα πράγμα: Πόπ. και την έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Κατ εμέ, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.