The cheap challenge: Με 500 τα θέλω όλα!

Makinen

New member
16 February 2011
18
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα
Διάβασα αρκετά threads με πληροφορίες ψάχνοντας για 32άρα tv για τους γονείς που αποφάσισαν επιτέλους να πετάξουν την 14άρα crt που είχαμε.:nounder:
Το budget λοιπόν είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ τα 500 για κάτι εξαιρετικό μόνο, ενώ η διάσταση πρέπει να είναι 32 και όχι παραπάνω παρότι τη θέλουμε για σαλόνι με μεγάλη απόσταση γιατί "απλά δε θέλω τέτοιο τεράστιο πράγμα στο σαλόνι μου", δεν βγαίνει άκρη δηλαδή. :bang:
Ήμουν κι εγώ θύμα του marketing και θεωρούσα πως οι LED είναι must πλέον αλλά διάβασα εδώ και άνοιξαν τα μάτια μου. Παρόλα αυτά για πολλούς λόγους δε θέλω plasma γιατί ΑΝ (λέμε ΑΝ) γίνει κάτι τότε θα τα ακούω για χρόνια. Οπότε πάμε σε 32άρα LCD κανονική, στην οποία ΔΕΝ ξεπερνάμε με τίποτα τα 500 και θα είναι για γενική χρήση, κυρίως αναλογική tv, λίγο ψηφιακή tv, και λίγο από blu ray rips που θα παίζουν από laptop, ίσως και κανα game από pc (λίγο όμως).
Τι προτείνετε για την περίπτωσή μου; Αν απαντήσετε σύντομα θα μπορέσω ίσως να ρίξω μια ματιά μέχρι το βράδυ που κλείνουν τα μαγαζιά εδώ στο Βόλο!:afro:

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Αυτή τη Samsung είδα την προτείνετε παντού για τη φθηνή κατηγορία οπότε σίγουρα θα πάω να την κοιτάξω!
Να ρωτήσω κάτι ακόμη: τα 100Hz δεν χρειάζονται; Μπορώ να ανέβω λίγο ακόμα από τα 350 και να πάω σε 100άρα. Αξίζει όμως; Και ποια; Γενικά κάτι άλλο εκτός από τη Samsung στα 350 δεν υπάρχει πχ κοντά στα 450 λίγο καλύτερο; Μετά τα 350 πάμε σκαλοπάτι σε ακριβές πολύ;:chinscratch:

Θεωρώ οτι μέχρι τα 500ε είναι δύσκολο να βρείς πολύ καλή τηλεόραση...στα 700 υπάρχουν πολλές προτάσεις...Θα ψάξω λίγο και θα ποστάρω ξανά.Θα βλέπετε ποδόσφαιρο?

Όχι, κανείς στην οικογένεια δε βλέπει μπάλα! Ταινίες όμως με γρήγορη κίνηση και εφέ κλπ δε χρειάζονται τα 100Hz; Πάντα σε 32άρα και LCD.

Είσαι σίγουρος οτι δέν θές να πας σε πλασμα? Σε κινηματογραφική αίσθηση δεν συγκρίνεται με τις lcd το burn in δέν νομίζω οτι πρέπει να το φοβάσαι και ούτε πρέπει να κάνεις τίποτα στην αρχή εκτός το να ρυθμίσεις την φωτεινότητα και την αντίθεση κάτω απο την μέση για τις 200 πρώτες ώρες...Για monitor θα την χρησιμοποιήσεις όμως έτσι?42'' δέν σε παίρνει για κάτι τέτοιο άς πούμε?
http://www.skroutz.gr/s/263007/LG-42PJ550-42".html

+1 για την Plasma...και 42''...πήγαινε τους την το πολύ πολύ και πες είναι 32''...από τις 14'' δεν μπορέσουν να το υπολογίσουν!

Τώρα είδα οτι σε παίρνει για 42αρα αλλά δέν σε αφήνουν γιατί θα είναι μεγάλη! Πές τους οτι είναι 32 και επιδή είναι λεπτή (είναι αρκετά λεπτή η lg) οτι είναι λίγο ποιό μεγάλη σε μήκος! Αν μπορείς να μήν την χρησιμοποιήσεις για μονιτορ και προσέξεις λίγο στην αρχή αυτή να διαλέξεις! Μήν σε προβληματίζει το hd ready αφού θα βλέπεις περισσότερο αναλογικά θα φαίνονται καλύτερα σε hd ready τηλεόραση πάρα σε full hd... ;)
Σε περίπτωση που ντε και καλά θες lcd δες τις παρακάτω που εγώ θα διάλεγα την sony λόγο του ότι το Motionflow είναι τα καλύτερα 100hz.
http://www.skroutz.gr/s/262643/LG-32LD550-32''.html
http://www.skroutz.gr/s/254309/Sony-KDL-32EX500-32".html

Όποια και άν διαλέξεις πήγαινε και διάβασε τι λένε τα παιδία σε αυτήν την ενότητα για να αποφασίσεις ποιά σου κάνει καλύτερα! :)

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=139

Παιδιά πραγματικά πολύ δύσκολα να τους προτείνω 42άρα, μηχανικοί είναι και οι 2 και δεν μασάνε κουτόχορτο, ξέρουν να διαβάζουν το κουτί:tongue:
Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν μεγάλη γιατί τους χαλάει την αισθητική ή κάτι τέτοιο, άλλωστε εγώ μόνος μένω δε μπορώ να τους επιβάλλω τι θα κάνουν στο σαλόνι τους:hmmmm: Και είναι και το ότι θα τη βάλω κάποια στιγμή και λίγες ώρες για monitor για κανα game να δω κι εγώ πώς είναι σε μεγάλη οθόνη οπότε θα τα παίξει η plasma και είναι κρίμα :tdown: Και το full HD μετράει όταν την θες για games, κακά τα ψέματα.
Αν αγόραζα για μένα θα παιρνα την plasma και τέλος, σας σέβομαι στις γνώσεις επί του αντικειμένου και καταλαβαίνω ότι παίζει μάρκετινγκ όπως παντού άλλωστε.
Οπότε σημειώνω και τις 2 ακόμη 100άρες που μου πρότεινες Νίκο και βγαίνω σε κανα δίωρο να τις δω από κοντά σε κανένα μαγαζί και να παζαρέψω. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, είναι τρομερή η κοινότητα εδώ :firstprize:

Αφού θα πάς που θα πάς ρίξε και μία ματιά στην lg..Το full hd και το hd ready σε μικρές ιντσες δέν παίζει ρόλο απο όσο ξέρω (αν λέω χαζά ας με διορθώσει κάποιος) Αν μπορέσεις να τους πείσεις για την lg θα το ευχαριστηθείς...Αλλά άν είναι να έχεις άγχος κάθε φορά που βάζεις παιχνίδι κτλ κτλ...Άστο καλύτερα, πάνε σε lcd να το ευχαριστιέσαι κι όλας!Ενημέρωσε μάς σχετικά με την απόφαση σου και τις εντυπώσεις σου! :a0210:

Στην αρχή απλά δεν βάζεις παιχνίδια!Όντως η ανάλυση δεν παίζει μεγάλο ρόλο σε τόσες ίντσες.Το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να καταλάβει διαφορά.

Στις 32" η καλύτερη επιλογή είναι η Samsung 32C650 με 100hz, full hd και με τον καλύτερο media player της αγοράς. Έχει εξαιρετική εικόνα και όλα τα καλούδια αλλά "παίζει" στα 600 ευρώ (την έχει προσφορά ο tsampas στα 570 νομίζω). Την έχω στο υπνοδωμάτιο μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν στερηθείς τα 100hz (χρειάζονται οριακά σε πολύ γρήγορες σκηνές δράσης και στη "μπάλα") υπάρχει η 32C550, γύρω στο 500άρικο και μπορεί και παρακάτω σε κάποια προσφορά. Την έχω παρακολουθήσει για αρκετή ώρα σε έναν ανηψιό μου που την αγόρασε πρόσφατα και την βρήκα πολύ καλή!
Η αντίστοιχη της 32C650 σε LG είναι η 32LD550, με 100hz, full hd και τιμή γύρω στα 450 ευρώπουλα, ίσως και λιγότερο, αλλά είναι ένα "κλικ" πιο κάτω στα χρώματα και κυρίως στην κίνηση από την Samsung. Πάντως για τα χρήματά της είναι καλή.
Βέβαια στις 32" το full hd στα δύο μέτρα δεν είναι ορατό και άρα θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ότι δεν είναι απαραίτητο και τότε μπορείς να πας σε απλούστερα μοντέλα όπως η Samsung 32C450 που μπορείς να την βρεις και κάτω από 400 ευρώπουλα. Η αντίστοιχη LG είναι η LD450 αλλά είναι ακριβότερη οπότε δεν αξίζει γιατί με μικρή διαφορά πας στην LD550 που σου προανάφερα.
Στις απόψεις όλων μας υπάρχει και κάποιος υποκειμενισμός αλλά γενικά οι Samsung υπερτερούν από όλες τις τηλεοράσεις ειδικά στη κίνηση γιατί έχουν τα τελευταία χρόνια πολύ καλούς επεξεργαστές και στη συνδεσιμότητα με υπολογιστές.
Οι τιμές που γράφω είναι από Αθήνα αλλά φαντάζομαι ότι και στον Βόλο οι "αλυσίδες" των μεγάλων καταστημάτων θα έχουν σχετικές τιμές. Ελπίζω να βοήθησα να σχηματίσεις μια γενική εικόνα.

Πάνω κάτω συμφωνείς σε οτι λέω φίλε Ανδρέα? (πλάκα κάνω εννοείτε!):ernaehrung004:

OK, οπότε αφήνω την 350 και κοιτάω για 550 και (δύσκολα) 650 σε Samsung! Και την LG για value for money την 32LD550! Thank you! (μαζεύω πληροφορίες συνεχώς χεχε :idea: )
Υ.Γ. Την 540 δεν την βρίσκω πλέον, σπανίζουν οι HD ready φαίνεται. Πάντως με τρώει η περιέργεια να δω την plasma με τόσο καλά σχόλια που ακούω...

Last edited:
Σε συνθήκες καταστήματος θα σου φανεί μουντή με χάλια χρώματα και ένα μαύρο που δεν βλέπεται...σε οικιακές συνθήκες θα δεις τεράστια διαφορά όμως...

+1 για την Plasma...και 42''...πήγαινε τους την το πολύ πολύ και πες είναι 32''...από τις 14'' δεν μπορέσουν να το υπολογίσουν!
:SFGSFGSF:

πραγματικα εαν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα ψησε τους για 42' . ειχα 32' στο σαλονι και ολοι με κραζανε οτι δεν βλεπανε .. εμενα μου φαινοτανε μια χαρα. μολις εβαλα την 42 ' τωρα θελω 50'..(σοβαρα μιλαω)
και η 32 ' που πηγα στην κρεβατοκαμαρα μου κανει για 26' .
και φαντασου στο σινεμα ζηταω θεση οσο γινετε πιο πισω.(δεν ειμαι κολλημενος δηλαδη να μπαινω μεσα στην εικονα).

Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στο θέμα μου! Μόλις γύρισα από τη βόλτα μου στα καταστήματα του Βόλου. Πρώτο συμπέρασμα οι τιμές του skroutz είναι... όνειρο μπροστά στην πραγματικότητα των καταστημάτων εδώ είτε μιλάμε για Electronet, είτε Κωτσόβολο, Public, Ηλεκτρονική, Expert και άλλους...
Μιλάμε τη Samsung τη C530 που την έχω στα υπόψιν για την τιμή της δεν την έβρισκα κάτω από 450! Για να μην πω για ακριβότερες.
Από κει και πέρα μου δημιουργήθηκαν 2 απορίες: πρώτον τι γνώμη έχετε για την LG LE5300 που την έδινε σούπερ προσφορά η Ηλεκτρονική από 700+ στα 499.
Επίσης, αν και όντως δεν μπορώ να καταλάβω στα καταστήματα (μου το είπαν και οι πωλητές αυτό) η Sony η EX500 δεν μου πολυγέμιζε το μάτι, ειδικά όσον αφορά τα χρώματά της, ενώ η Samsung η C650 ήταν σε όλα τα μαγαζιά απίστευτη σε εικόνα αλλά κάτω από 600 δεν τη βρήκα πουθενά οπότε αποκλείεται δυστυχώς.
Ανάμικτα συναισθήματα για την LG LD550 που ενώ δεν είχε τίποτα κακό κάτι δε μου πολυάρεσε χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τι...
Τέλος και εδώ μπαίνει η δεύτερη απορία μου: είδα τις plasma και έπαθα πλάκα από τα χρώματα! Ακόμα και εκεί που υποτίθεται δε φαίνεται καλά ήταν εντυπωσιακότατες! Όμως, ενώ ήταν 400+ Hz η εικόνα είχε σπασίματα πολύ έντονα στην κίνηση σε βαθμό που προκαλούσε πονοκέφαλο και ο πωλητής είπε πως ενώ η τεχνολογία είναι πολλά Hz, οι επεξεργαστές είναι πολύ αργοί και γι'αυτό φαίνεται έτσι και την προτείνει μόνο για μαγαζιά και όχι σπίτια. Εσείς πώς το εξηγείτε αυτό;
Samsung C550, LG PJ550 δεν την είχε κανείς και έλεγαν ότι έχουν καταργηθεί (οι Samsung) ή ότι δεν υπάρχει stock (η LG). Επίσης έμαθα ότι είναι ρευστή η κατάσταση με την αντιπροσωπεία της Samsung στην Ελλάδα και υπάρχει θέμα με το σέρβις και την υποστήριξη, ισχύει αυτό;

Last edited:
ποια πλάσμα είδες??? θυμάσαι μοντέλο ???? μήπως δεν ήταν σπασίματα αλλά τρμοπαιγμα της οθόνης??? έδειχνε τηλεοπτικό σήμα η κάποιο video. αν ήταν το δεύτερο τότε μάλλον ηταν κακός συντονισμός τηλεόρασης και πηγής (framerates).

αυτό με τον επεξεργαστή της τηλεόρασης και τα hZ αν και φλέβάρης παίρνει το βραβείο παπαρολογίας eisa για το 2011.

επίσης θα ήταν αλήθεια ότι η κατάσταση με την αντιπροσωπεία της samsung είναι πολύ ρευστή αν αντί για σήμερα πήγαινες το καλοκαίρι του 2010. το σεπτεμβρη - οκτωβρη 2010 η αντιπροσωπεία της samsung περασε από το Φουρλή στην samsung Hellas (κηφισίας 280 χαλάνδρι).

Κοιταξε μηπως βρεις την Panasonic 42U20 πουθενα. Την ειδα πριν μερικες ημερες σε ενα Multirama στα 499 ευρω.

Στα λεφτα αυτα δεν εχει αντιπαλο κατα την γνωμη μου.

(Αφου σου αρεσαν και τα χρωματα στις πλασμα)