The Dark Knight Rises

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    126
Re: Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή — The Dark Knight Rises (2012)

Σε οτι εχει να κανει με την "φημη" που κυκλοφορει οτι ψηφιακη προβολη εχει μονο σε village αιθουσες, να τονισω οτι η 11 του odeon cosmopolis ειναι as digital as it gets με εξαιρετικη εικονα και αψογα ρυθμισμενο ηχο.

Εγω παντως τηλεφωνικα οταν τους ρωτησα πριν κλεισω τα τικετς μουπαν οτι ολα ειναι αναλογικες προβολες.

Δεν αντιλέγω , αλλα η προβολη στην μεγαλη αιθουσα του cosmopolis (11) ηταν ψηφιακη.
Με την απαραιτητη ανακοινωση πριν το εργο (οτι η προβολη ειναι ψηφιακη) και με την επιβεβαιωση μετα με την εικονα και τους υποτιτλους.
Γενικα η 11 του cosmopolis ειναι απο τις καλυτερες αιθουσες στην Αττική.

Το ειδα χθες στο φαληρο στα V-Max, καιρο ειχα να απολαυσω τετοια ταινια, ειδικα το γρονθοκοπημα μεταξυ batman και Μπειν ασυλληπτο! Στο τελος ολος ο κοσμος χειροκροτησε, ουτε σε νυχτες πρεμιερας να ημασταν.

Δεν αντιλέγω , αλλα η προβολη στην μεγαλη αιθουσα του cosmopolis (11) ηταν ψηφιακη.
Με την απαραιτητη ανακοινωση πριν το εργο (οτι η προβολη ειναι ψηφιακη) και με την επιβεβαιωση μετα με την εικονα και τους υποτιτλους.
Γενικα η 11 του cosmopolis ειναι απο τις καλυτερες αιθουσες στην Αττική.

Αρα δεν ξερουν τι τους γινεται. Θα τους ξαναπαρω σημερα για να βεβαιωθω.

Για την 11 συμφωνω απολυτα. Κι εγω χθες ο μονος λογος που προτιμησα την 8 ηταν οτι ξεκινουσε 2 ωρες νωριτερα...

Λοιπον την ειδα στην αιθουσα 10 cosmopolis μαρουσι .Η αθλιοτητα της εικονας σε ολο της το μεγαλειο.Κατωτερη ποιοτητα και απο DVD , ο ηχος not bad .

Bλαστημησα την ωρα και την στιγμη που αποφασισα να αφησω τον καναπε μου μετα απο ενα χρονο περιπου.

Και μην ακουω μπαρουφες εδω μεσα , η προβολη σε ολο το cosmopolis ειναι ΑΝΑΛΩΓΙΚΟΤΑΤΗ .

Στα της ταινιας τωρα.Απλα εκπληκτικη σε ολα της.

Ενα κλικ πιο πανω το δευτερο μερος λογο Χιθ. και νομιζω πολυ δυσκολα θα ξεπεραστει η ερμηνεια του ως του καλυτερου κακου της δεκαετιας.

Ο Bane μου αρεσε πολυ ειχε εκτοπισμα και αυτη η φωνη βρε παιδακι μου ακομα στα αυτια μου την εχω , ανατριχιλα.

Eμενα το δευτερο σε γενικες γραμμες με ειχε μπερδεψει , το τελος ομως της τριλογιας ειχε πιο σφικτη δομη .

Με ξενερωσε λιγο ο χαρακτηρας του Bale , πολυ ξυλο μαζεψε !
Την περιμενω πως και πως στα ´´μαγαζακια´´να την απολαυσω οπως ακριβως πρεπει.
Ψηφιζω εξαιρετικη για ανετα!

Αρα δεν ξερουν τι τους γινεται. Θα τους ξαναπαρω σημερα για να βεβαιωθω.

Για την 11 συμφωνω απολυτα. Κι εγω χθες ο μονος λογος που προτιμησα την 8 ηταν οτι ξεκινουσε 2 ωρες νωριτερα...

Εγώ είχα ακούσει ότι λόγω Village distribution είχαν αποφασίσει να μην δώσουν αναλογικές κόπιες σε άλλους κιν/φους.

Αλλά αν λέει ο vader ότι η προβολή ήταν ψηφιακή, τον πιστεύω. Ίσως άλλαξε κάτι στο distribution ή απλά δεν είχα καλή πληροφόρηση..

(ή ο vadergr είναι όντως στραβός και βλάκας :p)

Λοιπον την ειδα στην αιθουσα 10 cosmopolis μαρουσι .Η αθλιοτητα της εικονας σε ολο της το μεγαλειο.Κατωτερη ποιοτητα και απο DVD , ο ηχος not bad .

Bλαστημησα την ωρα και την στιγμη που αποφασισα να αφησω τον καναπε μου μετα απο ενα χρονο περιπου.

Και μην ακουω μπαρουφες εδω μεσα , η προβολη σε ολο το cosmopolis ειναι ΑΝΑΛΩΓΙΚΟΤΑΤΗ .

Στα της ταινιας τωρα....

Mπαρουφες ΔΕΝ λεω.Η χθεσινη προβολη των 21.15 ηταν DIGITAL.

Aσε μας ρε Χρηστο με τον sfortis πηγαμε και βλαστημαγαμε την ωρα και την στιγμη να στραβωθηκαμε και οι δυο????????
Πριν βγαλω εισητηρια ρωτησα τα χαζα στον κισε , ψηφιακη προβολη?Μπααααα μου λενε!!!!!και ειχαν δικιο τελικα!

Βρε ανθρωπε εσυ πηγες στην 10 και εγω στην 11. ΑΛΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ !!!
Στην 11 λοιπον ηταν DIGITAL !

Παρτε ενα τηλεφωνο ρε σεις.

210-6786000

Ξέρουν παντα νομίζεις?
Εγω τυχαία το ανακάλυψα χθες.Με αυτά που διάβαζα δεν περιμενα digital προβολη.

καλα ρε παιδες η ψηφιακη προβολη κανει ΜΠΑΜ.δεν υπαρχει νοημων ανθρωπος που να μην καταλαβει την διαφορα.

Λοιπόν την είδα και εγώ μετά από τόσες παροτρύνσεις που είχα. Πάρα πολύ καλή. Το διασκέδασα, το έζησα και το ευχαριστήθηκα. Δεν θέλω να την συγκρίνω με το 2, γιατί δεν θέλω να μειώσω καμία από τις 2. Ήταν εξίσου καλές, αλλά με διαφορετικό θέμα. Η 2η ήταν μια έξυπνη ταινία που έπαιζε με το μυαλό σου ενώ η 3η μια επική ταινία που σε κρατούσε στην άκρη του καθίσματος 3 ώρες. Ένα μεγάλο μπράβο στον Νόλαν που κατάφερε να κλείσει με επικό τρόπο μια από τις πιο επιτυχημένες τριλογίες που ξέρω. Το μόνο ψεγάδι για μένα ήταν το εξής:
O Bane ήταν πολύ δυνατός χαρακτήρας. Σε τρόμαζε και σε βασάνιζε μαζί με τον Μπάτμαν. Σε όλη την διάρκεια της ταινίας προσπαθούσε να περάσει μια ιδεολογία για το λόγο που γίνοταν όλα αυτά. Και εμένα μου αρέσει γενικά να ψάχνω τα κίνητρα και τις ιδέες των "κακών" της ιστορίας. Και εκεί που πας να καταλάβεις τους λόγους που γίνονται όλα αυτά, έρχεται η άλλη να εκθρονίσει τον Bane και να δείξει ότι ήταν αυτή πίσω από όλα και ο Bane ήταν το "σκυλάκι" της. Εκεί έχασε πολύ σαν κακός ο Bane. Καλή η ανατροπή αλλά μου χάλασε την ιδέα που είχα για τον Bane και έκανε μια τέλεια ταινία σχεδόν τέλεια...

Στα του κινηματογράφου τώρα. Είπα να το δω στην V-Max στο Med. Cosmos. 2 μέρες πριν πήρα τηλέφωνο και η υπάλληλος μου είπε με μεγάλη σιγουριά ότι η προβολή ήταν ψηφιακή. Πάω και εγώ και βλέπω ότι ήταν φιλμ...Ο ήχος ήταν άριστος αν και λίγο χαμηλός στα αδύναμα σημεία για τα γούστα μου. Η εικόνα αρκετά καλή όταν μιλάμε για 280τμ οθόνη. Αλλά να που στη μέση έρχεται το διάλειμμα. Διάλειμμα κυριολεκτικά 100 δευτερολέπτων (ούτε να σηκωθείς δεν προλάβαινες). Και μετά το διάλειμμα η εικόνα ήταν τέρμα θολή. Δεν μπόρεσα καν να καταλάβω πως έγινε αυτό. Αφού άρχισα να πιστεύω ότι το έκανε επίτηδες ο Νόλαν για να το παίξει πιο καλλιτεχνικό. Εσείς ρε παιδιά που ξέρετε από προβολείς και σχετικά είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Να θολώσει η εικόνα στην μέση? Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάτι έγινε στο διάλειμμα (άλλαξαν την θέση του προβολέα ξερω γω) και χάλασε.Καλά που είχα προσφορά και μπήκα με μισό εισητήριο αλλιώς θα τα άκουγαν. Από την μία δεν ξέρουν τι είναι φιλμ και τι ψηφιακό και από την άλλη δεν βλέπουν 1.5 ώρα ότι η εικόνα είναι καραθολή...

Καθολη την διαρκεια της ταινιας στο cosmopolis αιθουσα 10 η ΚΑΡΑΘΟΛΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!!!!

STER cinemas, η εικονα θολη και ο ηχος ενα μπουκομα! Πλεον περισοτερο εφχαριστιεμαι τις ταινιες στον οικιακο μου εξοπλισμο!
και κατι που με χαλασε. Δεν μπορει ρε γαμωτο να ειναι μαντρωμενοι οι αστυνομικοι τοσους μηνες στους υπονομους και να μου σκανε μυτη φρεσκαδουρα, ξυρισμενοι, περιποιημενοι! Κοτζαμ Nolan
πως την πατησε ετσι!

Εσεις που παραπονιεστε για θολουρα, κανετε παραπονα στα σινεμα η μοκο;

Felixxx
Μαζι με τα τροφημα θ; μπορουσαν να τους δινουν και ξυριστικα, για να ειναι ετοιμοι για τη μαχη

Εσεις που παραπονιεστε για θολουρα, κανετε παραπονα στα σινεμα η μοκο;

Felixxx
Μαζι με τα τροφημα θ; μπορουσαν να τους δινουν και ξυριστικα, για να ειναι ετοιμοι για τη μαχη
Το σκεφτηκα αυτο, αλλα σε τετοιες καταστασεις ψυχολογικης πρεσας αυτο ειναι το τελευταιο που σε νοιαζει. Μπορει να ειμαι και λαθος δεν ξερω.

Απάντηση: Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή — The Dark Knight Rises (2012)

Τελικα ο Νολαν μου φαινεται οτι την πατησε εκει που δεν την πατησε ο Μπαρτον.Δηλαδη εκανε τριτη ταινια ενω με τη δευτερη τα ειχε πει ολα.
Ο Μπαρτον εκανε μια συνεχεια οπου ειπε οτι ειχε να πει.Και το ηξερε.Ενα τριτο θα ηταν μαλλον πλεονασμος και επαναληψη οποτε το παρατησε.
Ο Νολαν προτιμησε απλα να το καθυστερησει αλλα και παλι δεν καταφερε να ξεπερασει τον εαυτο του.Και δυστυχως το αγχος του αυτο κανει μπαμ σε ολη την ταινια.

Αλλα λεω να το παω αναποδα λιγο και να ξεκινησω απο το Batman Begins.To οποιο το θεωρω για το ειδος της εξαιρετικη ταινια.Το τρικ του Νολαν ηταν να δωσει στην φαντασια του κομικ εναν τονο ρεαλισμου με τις εξωτερικες ληψεις.Τονισε τη σκοτεινη φυση του ηρωα και τον παρουσιασε,εξαιρετικα ομολογουμενως,σαν μια σκοτεινη απειλη,που προκαλουσε τον τρομο.
Σπουδαια δουλεια στους δευτερους ρολους που τους γεμισε με μεγαλους ηθοποιους ωστε να δωσει μεγαλυτερο βαρος,χωρις μαλιστα να κανει εκπτωσεις στο χρονο που εμφανιζονται,δινοντας ετσι αρκετο αερα ωστε να αναπτυχθουν σωστα.
Η οικονομια της ταινιας ηταν εξαιρετικη,η αφηγηση στα υψη,σκηνες ανθολογιας μια πραγματικα αριστη μεταφορα κομικ η οποια αδικειται λιγακι κατα τη γνωμη μου επειδη η επομενη εκανε παταγο και την επισκιαζει.

Στο The Dark Knight oμως ο Νολαν εδειξε την εξυπναδα του.Προκειμενου να μην κανει μια απο τα ιδια πηγε το πραγμα στα ακρα.Αποφασισε να σπασει την ισορροπια του προηγουμενου και να προκρινει το ρεαλισμο σε σχεση με το κομικ,και ετσι εκανε αντι για κομικ ενα urban crime thriller με ηρωες απο κομικ.
Καταφερε να ταιριαξει δυο ηδη κινηματογραφου φαινομενικα αταιριαστα και το εκανε υπεροχα.Και αν στο πρωτο ο ηρωας ειχε μεγαλυτερη σημασια απο τον "κακο",εδω ο κακος ηταν το κεντρο απο το οποιο εξαρτωνταν και περιστρεφοναν σχεδον ολοι.Πηγε το πραγμα ακομα παραπερα
τονιζοντας την ανθρωπινη πλευρα του Μπατμαν με τα διλημματα που προκαλει η διπλη ζωη του και τον Τζοκερ να παιζει τον καταλυτη που θα βγαλει ολες τις αδυναμιες του ηρωα στον αερα.Και ομως με εναν Χηθ Λετζερ να επισκιαζει σχεδον τα παντα καταφερε παλι να βρει τη χρυση τομη ωστε και οι υπολοιποι περιφερειακοι ηρωες να εχουν οχι μονο λογο υπαρξης αλλα να αποτελουν γραναζια στην ιστορια που χωρις αυτα απλα η ταινια θα εχανε σε βαρος.Και ολα αυτα φτιαχνοντας ουσιαστικα μια εξαιρετικη περιπετεια γεματη ενταση.
Μια σπουδαια ταινια που επαιξε με τα ορια του ειδους και τα ξεπερασε φτιαχνοντας κατι πρωτοτυπο και αυθεντικο.

Το "κακο" με τους καλους σκηνοθετες (οπως και γενικοτερα με τους πραγματικους καλλιτεχνες) ειναι οτι δινουν στο κοινο τους να καταλαβει ποιοι ειναι.Ολοι εχουν προσωπικοτητα και δικη τους ματια.Τα οποια γινονται αντιληπτα αμεσως.
Ενα κομματι του εαυτου τους βρισκεται μεσα σ'αυτες.Ετσι πολλες φορες μπορεις να καταλαβεις σε τι φαση βρισκονται.
Ο Νολαν λοιπον με την τριτη συνεχεια μου εδειξε οτι ηταν φοβερα αγχωμενος.Ηθελε να αποδειξει στον εαυτο του οτι μπορει να κανει μια ταινια καλυτερη απο αυτη που θεωρειται ηδη απο πολλους (και απο τον ιδιο) εξαιρετικη.
Δεν την εκανε.Και οχι μονο αυτο αλλα δεν καταφερε να ξεπερασει καν την πρωτη.Η ελλειψη ισορροπιας ειναι διαχυτη στην ταινια,απο την ελλειψη ρυθμου,κλιμακωσης,εντασης αλλα κυριως της ελλειψης αυτου που καταφερε να πετυχει σε τοσο μεγαλο βαθμο στις δυο προηγουμενες.
Δεν ειχε καθολου σωστη διαχειριση των χαρακτηρων.Για πρωτη φορα στην οικονομια του χρονου της ταινιας κανενας χαρακτηρας δεν παρουσιαστηκε σωστα ωστε να καταλαβουμε τι και ποιος ειναι και κυριως γιατι ειναι αυτος που ειναι.
Ο τροπος που χρησιμοποιησε το ρολο της Μαριον Κοτιγιαρ ηταν απαραδεκτος κυριως γιατι αποδεικνυεται ποσο καταλυτικος ηταν.
Κι ομως δειχνει σχεδον ξεκαρφωτος.Οσο για το πως φερθηκε σεναριακα στον Μπειν μια ματια στον Τζοκερ φτανει και περισευει.Μπορει να του δινει χρονο αλλα το θεμα ειναι πως τον αξιοποιει.
Το ιδιο κανει και στον κεντρικο ηρωα του (συμφωνω οτι η ιστορια με τα ψυχολογικα του κατανταει βαρετη).Ακομα και η ιντριγκαδορικη σχεση του με την Κατγουμαν αντιμετωπιζεται και παρουσιαζεται αναπαντεχα επιπεδη και αδιαφορη.
Μια ματια στην αντιστοιχη παρουσιαση της απο τον Μπαρτον και σε κανει να μελαγχολεις λιγακι.Και δεν ειναι φταιξιμο των ηθοποιων αυτο καθε αλλο.Ειναι πολυ καλοι ολοι τους,αν και δειχνουν βαριεστημενοι σε καποια σημεια.
Η αφηγηση κρεμαγε σε πολλα σημεια και εδειχνε ασυνδετη
(σκηνες σαν και αυτη στη φυλακη εδειχναν ξεκαρφωτες)
με αποτελεσμα να κουραζει σε καποια σημεια.
Και επειδη πανω απ'ολα ηταν οι χαρακτηρες και η διαχειριση τους απο τον Νολαν που εκαναν τα πρωτα δυο Μπατμαν τοσο απολαυστικα ειναι αυτη η ελλειψη που κανει τουτο δω να φαινεται ανευρο,αν και τεχνικα αψογο αλλα αψυχο.Κακα τα ψεματα οι χαρακτηρες ειναι που δινουν ζωη ακομα και σε μια τετοια περιπετεια ζωη.Και σ'αυτη τη συνεχεια τα πραγματα ειναι ψιλο ψοφια.

Δεν ειναι κακη ταινια το The Dark Knight Rises σε συγκριση με τι κυκλοφορει.Το αντιθετο.Βλεπεται ευχαριστα και περνας μια χαρα.Αν ηταν η πρωτη του σκηνοθετη θα πανηγυριζαμε.Αλλα ειναι η τριτη και τριτη μενει και στην καταταξη.Και με αρκετη διαφορα.

Last edited: