The Departed

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    54
Απάντηση: Ο Πληροφοριοδότης - The Departed

Για μία ακόμα φορά βγάζω το καπέλο μου στην σκηνοθετική ευφυία του Σκορτσέζε...

Νομίζω ότι το «πολύ καλή» την αδικεί :p

Mέτρια προς καλή... και δεν μου άρεσε και το τέλος.

Υπόθεση: Αρκετά καλή
Νικολσον: Μπορεί να μιμήται τον εαυτό του αλλα μ'έπεισε για τον ρόλο του
Κάπριο: Δεν μ'έπεισε η υποκριτικότητά του εδω
Σκορτσέζε: Άξιζε το όσκαρ περισσότερο στις "Συμμορίες της NY"

Προσωπικές απόψεις πάντα :afro:

Re: Ο Πληροφοριοδότης - The Departed

Δεν εκοψα και φλεβες .
Η αληθεια αυτη ειναι.
Ισως γιατι ηξερα την υποθεση ,
ισως γιατι ειχα ενθουσιαστει με την τριλογια του Infernal Affairs ,
ισως γιατι περιμενα περισσοτερα απο μια ταινια που κερδισε Oscar,
ισως γιατι περιμενα περισσοτερα απο τον Σκορτσεζε...τι να πω ,δεν ξερω.
Το να ενωσεις 3 ταινιες και να τις κανεις 1 δεν ειναι και ευκολο πραγμα .
Ομως δεν ειχε αυτο το κατι.
Ηταν αρκετα ψυχρη απο συναισθηματα ταινια ασχετα αν οι ηθοποιοι δωσαν πολυ καλα δειγματα της δουλειας τους.
Τα δικα μου συναισθηματα αναμεικτα.
Οσοι την εχετε δει δεστε και την original τριλογια!!!

O Σκορτσέζε παραμένει μεγάλος μάστορας.Για μένα η ταινια ήταν συναρπαστική.
Το Oscar έπρεπε βέβαια να τόχει πάρει εδώ και χρόνια και μάλιστα πάνω απο δυό φορές.
Η εμμονή του με τού ανθρώπους που ´κατεβαίνουν´στην Κόλαση,με την βία ,με τον Καθολικισμό,παραμένει η ίδια,αλλά ξέρει να χειρίζεται το θέμα του μοναδικά.
Η ανάπτυξη τών χαρακτήρων ήταν πλήρης και η ταινια σε κέρδιζε όλο και πιό πολύ όσο περνούσε η ώρα.
Είχα δεί το Infernal Affairs,αλλά αυτό ούτε στιγμή δεν με έκανε να θεωρώ ότι ο ´Πληροφοριοδότης´ήταν ένα απλό remake.
O Nτι Κάπριο σιγά-σιγά μετατρέπεται σε σπουδαίο ηθοποιό.
ο Ντέϊμον πολύ καλός και πειστικός στον ρόλο τού ´καλού παιδιού´,που κρυβει τα πάντα μέσα στο καλοσιδερωμενο κοστούμι του
Ο Νικολσον είναι Νίκολσον.Φυσικά και έχει αποκτήσει μανιέρα μετά απο τόσα χρόνια,αλλά εδώ τού πήγαινε να υποδύεται τον ´Διάβολο´.
Ο Σκορτσέζε γύρισε έναν θαυμάσιο ´Χορό τών Καταραμένων´.Δεν ήταν μιά απλή αστυνομική ταινία,αλλά μιά λεπτοβελονιά πάνω σε ´απελπισμένους´και ολομόναχους ανθρώπους.
Πολύ σπουδαία ταινία.

Απάντηση: Re: Ο Πληροφοριοδότης - The Departed

Πολύ καλή.Στα πρώτα 40' άρχισα να βαριέμαι και να λέω "άντε άλλη μια αστυνομική περιπέτεια".Από εκεί και έπειτα όμως η ταινία απέχτησε ενδιαφέρον το οποίο παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος με τις απανωτές ανατροπές.

Αξιόλογο για τα σημερινά δεδομένα, όχι όμως και για Όσκαρ. Αυτό ο Σκορζέζε
έπρεπε να το έχει πάρει για ταινίες όπως ο Ταξιτζής, Τα Χρόνια Της Αθωότητας ή τα Καλά Παιδιά. Πουθενά, η συγκεκριμένη ταινία δεν έφερε μια ξεχωριστή σκηνοθετική υπογραφή και θα μπορούσε να έχει γυριστεί από οποιονδήποτε ικανό σκηνοθέτη του Χόλυγουντ. Ο Νίκολσον, παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του, έπαιξε με αυταρέσκεια το ρόλο του. Οι Ντι Κάπριο, Ντέιμον, πέρα από σταρ, είναι και ικανοί ηθοποιοί, αλλά υπονομεύονται ερμηνευτικά από τα παιδικά χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι Γουώλμπεργκ, Μπάλντουιν υπερβολικοί και ο Σιν συμπαθής. Τέλος, αυτό που δε μπόρεσε για μια ακόμη φορά να ελέγξει ο σκηνοθέτης στην ταινία είναι η άμετρη χρήση αθυροστομιών οι οποίες προορίζονται, υποτίθεται, για να προσδώσουν ένα κλίμα αυθεντικότητας, καταλήγουν όμως από ένα σημείο και μετά γραφικές.

Καλό ήταν, αλλά αν το συγκρίνω με κατι άλλα μαφιόζικα όπως αδιάφθοροι, νονός κτλ δεν πιάνει μία.

Φ Ο Β Ε Ρ Η. Απίθανο σενάριο. Εντελώς απρόβλεπτο. Με χάλασε λίγο το τέλος. Μου άρεσε πολύ ο Ντι Κάπριο. Α Π Ι Θ Α Ν Η.:firstprize:

Χθες κατάφερα να την δω, μου άρεσε πολύ, αλλά το τέλος με χάλασε.
Ο Νίκολσον για άλλη μια φορά καταπληκτικός, ο Ντι Κάπριο ενώ παλαιότερα δεν μου άρεσε καθόλου, στις τελευταίες ταινίες του είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Ντέιμον αρκετά καλός.

Πολύ καλή ταινία. Πλοκή που σε καθήλωνε κι ένα φινάλε σχεδόν αναπάντεχο, αν και με το Σκορτσέζε όλα τα περιμένουμε. Πάρα πολύ καλές οι ερμηνίες και ιδιαίτερα του Νίκολσον, χωρίς αυτό να μειώνει τις υποκριτικές ικανότητες των υπολοίπων ηθοποιών.