The Hobbit: An Unexpected Journey

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

ίσως κάποτε γυριστεί και το Silmarillion - πολύ δύσκολο όμως διότι αυτά που περιλαμβάνει (θεογονία, κοσμογονία και πολλές μικρές ιστορίες και γεγονότα που διαδραματίζονται σε διαφορετικές εποχές) είναι αρκετά δύσκολο να συνδεθούν αλλά όχι αδύνατο αφού υπάρχουν κάποιες σταθερές.

Μεταξυ μας ....στην ουσια οποιος "γραψει" σεναριο για το Σιλμαριλιον ειναι σαν να αποτελειωνει το εργο του Τολκεν που δεν ολοκληρωσε ποτε.

To προβλημα με το σιλμαρίλιον δεν είναι τεχνικο. Υπαρχουν μικρές ή μεγάλες ιστορίες εκεί να εμπνευστεις δεκάδες ταίνιες. Είναι θέμα δικαιωμάτων. Εν αντιθέσει με τα lotr και hobbit, τα δικαιώματα ανήκουν στο tolkien estate το οποίο απεχθάνεται την δουλειά που έχει κάνει ο Peter Jackson. Οπότε νο σιλμαριλιον για το προσεχές μέλλον. Εκτός αν πετάξουν προς την μεριά τους μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Τα ριμάδια τα λεφτά έχουν την ικανότητα να αλλάζουν και τις πιο ισχυρές απόψεις!

το πρόβλημα με το silmarillion είναι να βγει ταινία (ή σειρά ταινιών) που να ονομάζεται "το silmarillion" και να έχει μια περίληψη του βιβλίου. Αυτό βέβαια είναι λογικό αφού είναι συλλογή διηγημάτων και όχι ένα ενιαίο, αυτοτελές έργο.

σίγουρα υπάρχει υλικό για πολλές ταινίες και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα κάποιοι θα το χρησιμοποιήσουν - μιλάμε για ιστορίες τουλάχιστον ισάξιες με αυτές του Άρχοντα και του Χόμπιτ.

Την ίδια συζητηση είχαμε και κάποιες σελίδες πιο πίσω,και είχα παραθέσει την συνέντευξη του υιόυ Τολκιεν που έκοβε κάθε συζήτηση περί παραχώρησης δικαιωμάτων του Σιμαριλλιον,καθώς και απάντηση του τζακσον στην comic con του San Diego σε ερώτηση που του είχε γίνει,ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσει να κάνει την ταινία λόγω των δικαιωμάτων.

Το είδα χθες στο mall, 48 fps.
Απίστευτη εικόνα, ωραίο παραμύθι, εξαιρετικά κοστούμια-σκηνικά, υπερπαραγωγή!
Συνίσταται ανεπιφύλακτα.

Και εγώ το είδα σήμερα στο Mall, επίσης στα 48fps.

Δεν μου άρεσε καθόλου, από καμία άποψη.

Για αρχή είναι παιδικό. Πραγματικά παιδικό. Έχει μέσα παιδικά τραγουδάκια and everything. Epic fail, ΙΜΗΟ. Μην πάτε περιμένοντας να δείτε Άρχοντα. Καμία σχέση. Εγώ την πάτησα, σωθείτε τουλάχιστον εσείς.

Αφού έφυγε αυτό από τη μέση, περνάμε στην όλη ιστορία με τα 48fps. Τραγική κατάσταση. Βιντεΐλα όσο δεν πάει άλλο. Διαρκώς ένιωθα ότι έβλεπα τηλεοπτική παραγωγή του BBC. Πλαστικούρα παντού. Όλα μα όλα ψεύτικα. Κινηματογραφική αίσθηση ανύπαρκτη. Παρόλα αυτά, θα ξετρελάνει αυτούς που βάζουν το frame interpolation στο φουλ στις τηλεοράσεις τους. :p

Το μόνο καλό ότι έκανε το 3D πιο υποφερτό (δηλαδή λιγότερο κουραστικό). Τα γυαλιά του village λίγο λιγότερο κουραστικά από αυτά του Kosmopolis (σημαντικά πιο ελαφριά), αλλά παρόλα αυτά ενοχλητικά.

Οπότε, το πείραμά μου το έκανε με τα 48fps. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα τα αποφύγω στο μέλλον πάση θυσία.

Γενικότερα σαν ταινία, μεγάλη απογοήτευση.

Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Κοιτα να δεις που στο μελλον αν παγιωθει το 48 fps, θα ψαχνουμε για εφαρμογες frame removal για να ερχονται ολα στα ισια τους. :flipout:
Χατζ ακουει. ? Για αυτο μενουμε στα script 30 fps βρεεε. !

Εγω στην θεση σας παντως θα εψαχνα κατι για να βγαλω τον ηχο απο την μεση.
Μονο προβλημα πως καθε φορα που θελετε να δειτε κατι οτι θα πρεπει να βρεισκετε ενα πιανιστα και εναν ακομη να αλλαζει τις καρτελες για το λογια.:p

(πλακα κανω ελπιζω να μην παρεξηγηστε ευκολα)

Και εγώ το είδα σήμερα στο Mall, επίσης στα 48fps.

Δεν μου άρεσε καθόλου, από καμία άποψη.

Για αρχή είναι παιδικό. Πραγματικά παιδικό. Έχει μέσα παιδικά τραγουδάκια and everything. Epic fail, ΙΜΗΟ. Μην πάτε περιμένοντας να δείτε Άρχοντα. Καμία σχέση. Εγώ την πάτησα, σωθείτε τουλάχιστον εσείς.

Αφού έφυγε αυτό από τη μέση, περνάμε στην όλη ιστορία με τα 48fps. Τραγική κατάσταση. Βιντεΐλα όσο δεν πάει άλλο. Διαρκώς ένιωθα ότι έβλεπα τηλεοπτική παραγωγή του BBC. Πλαστικούρα παντού. Όλα μα όλα ψεύτικα. Κινηματογραφική αίσθηση ανύπαρκτη. Παρόλα αυτά, θα ξετρελάνει αυτούς που βάζουν το frame interpolation στο φουλ στις τηλεοράσεις τους. :p

Το μόνο καλό ότι έκανε το 3D πιο υποφερτό (δηλαδή λιγότερο κουραστικό). Τα γυαλιά του village λίγο λιγότερο κουραστικά από αυτά του Kosmopolis (σημαντικά πιο ελαφριά), αλλά παρόλα αυτά ενοχλητικά.

Οπότε, το πείραμά μου το έκανε με τα 48fps. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα τα αποφύγω στο μέλλον πάση θυσία.

Γενικότερα σαν ταινία, μεγάλη απογοήτευση.
Απο τη μια τα γιατια, απο την άλλη κατι τέτοια...δεν έχω καταλάβει αν παλιμπαιδιζεις ή γεροντοκοριαζεις ρε γμτ...:p

Πέραν της πλάκας τώρα, πες μου ένα τεχνικο (ή οποινδηποτε αλλο) επιχείρημα κατα των 48 fps

Δεν μπορώ να σκεφτώ τπτ άλλο πέραν της (κακης) συνήθειας

(η σύγκριση με το fi ειναι προφανώς ατυχής)

Απο τη μια τα γιατια, απο την άλλη κατι τέτοια...δεν έχω καταλάβει αν παλιμπαιδιζεις ή γεροντοκοριαζεις ρε γμτ...:p

Πέραν της πλάκας τώρα, πες μου ένα τεχνικο (ή οποινδηποτε αλλο) επιχείρημα κατα των 48 fps

Δεν μπορώ να σκεφτώ τπτ άλλο πέραν της (κακης) συνήθειας

(η σύγκριση με το fi ειναι προφανώς ατυχής)

Μακάρι να ήταν ατυχής..

Δες το και τα ξαναλέμε... -bye-

Ένας ερωτευμένος συμφωνεί πάντα με το έτερον ήμισι...
Να! Κοίτα αγάπη μου! Μέχρι και στο AVClub το έγραψα! :flipout:

Ακόμα περιμένω ενα επιχείρημα....

(δεν ξέρω αν θα μου αρέσουν τα 48 αλλα αν δεν μου αρέσουν θα προσπαθήσω να σκεφτώ το γιατί / και αν ειναι απλώς λόγω συνήθειας δεν θα χω πρόβλημα να το πω)

Ένας ερωτευμένος συμφωνεί πάντα με το έτερον ήμισι...
Να! Κοίτα αγάπη μου! Μέχρι και στο AVClub το έγραψα! :flipout:

LooooooooooL

Αν ψηφίσεις κακή θα γράψω τα προσωπικά σου στοιχεία δημόσια. :p

Ακόμα περιμένω ενα επιχείρημα....

(δεν ξέρω αν θα μου αρέσουν τα 48 αλλα αν δεν μου αρέσουν θα προσπαθήσω να σκεφτώ το γιατί / και αν ειναι απλώς λόγω συνήθειας δεν θα χω πρόβλημα να το πω)

Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι το εξής: Τα 48 καρέ μεταφέρουν τόση πολλή λεπτομέρεια που παθαίνεις το παράδοξο του να χάνεις τελικά "αληθοφάνεια". Δεν σε πείθει δηλαδή η ταινία ότι βλέπεις πραγματικά πράγματα. Βλέπεις τόσο καλά που σου φαίνονται όλα ψεύτικα επειδή.. είναι! :smile:

Για παράδειγμα, έχεις δει ποτέ making of από ταινίες; Που μερικές φορές δείχνουν κάποιες σκηνές της ταινίας τραβηγμένες με βιντεοκάμερα και χωρίς processing; Έχεις παρατηρήσει πόσο "αληθοφανή" φαίνονται τα σκηνικά, οι ηθοποιοί κτλ; Τέτοια αίσθηση μου άφησε το Hobbit.. κακό πράγμα σου λέω..