The Hobbit: An Unexpected Journey

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

!!!! Για ποιό trailer λες...; Εγω στο πρώτο, που παίζει εκείνο το μυσταγωγικό τραγούδι a capella των νάνων... σχεδόν δάκρυσα, ήταν από τα πιο ατμοσφαιρικά soundtracks που έχω δει/ακούσει ποτέ μου....

Έτσι και γώ μαν! Πού να δείς την σκηνή στην ταινία... Θα ανατριχιάσεις!

Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Μολις είδα The Hobbit σε 3d 48fps στο σινεμα! Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η εμπειρία! Νέα εποχή στο σινεμα!!!

Δεν με κουρασε καθολου το 3d και η φυσικη κινηση οσο περναγε η ωρα μου αρεσε περισσοτερο!!!!

Αντε τωρα να περιμενουμε ενα χρονο...

Οχι παιδια,δε λεω για αυτο το trailer.

Δειτε εδω και ενα trailer σε 48 fps!!Εμενα με ξενισε...

http://www.48fpsmovies.com/The_Hobbit_An_Unexpected_Journey_Trailer.mp4

Αυτο ειναι καρα μουφα.
Πρωτον, ειναι στα 60 fps (59,94) και δευτερον φαινεται οτι εχει γινει επεξεργασια μεσω f.i. γιατι κανει μπαμ και το halo artifact απο το f.i.
Καλα, αυτος που το εφτιαξε, δεν προσπαθησε τουλαχιστον να το κανει στα 50 fps για να γινει πιο πιστευτο. ?
Που κολλανε τα 48 fps του Hobbit με τα 60 fps αυτου του βιντεο. ?
svp θα δουλεψε κι αυτος. :flipout:

Last edited:

Καλά προφανώς και δεν είναι 48, αλλά, αν εξαιρέσεις τα artifacts, που προφανώς δε θα υπάρχουν λόγω πραγματικών 48 καρέ, κάπως έτσι είναι η αίσθηση ως κίνηση, σωστά;

Last edited:

Καλά προφανώς και δεν είναι 48, αλλά, αν εξαιρέσεις τα artifacts, κάπως έτσι είναι η αίσθηση, σωστά;

Ναι. (Με οση διαφορα βιντειλας μπορει να εχουν τα 50 απο τα 60 fps) Αν και δεν νομιζω πλεον καποιος να μην ηξερε τι να περιμενει.
Ολοι λιγο πολυ εχουμε δοκιμασει το frame interpolation ειτε απο το pc, ριτε απο την tv/προβολεα.
Απλα χωρις artifacts και ισως λιγο καλυτερη λεπτομερεια εξ'αιτιας των προσθετων αληθινων καρε, αντι των ψευτο/επαναλαμβανομενων.

Γενικα πιστευω οτι στις μοντερνες βιντεοκλιπαδικες ταινιες το f.i. δεν ενοχλει ισως και τους μικροτερους σε ηλικια.
Και ξαναλεω οτι στα μακρινα πλανα (τοπια κλπ) αν η καμερα γυρνα αργα δεν ειναι ασχημο. Σε κοντινα πλανα και καμερα στο χερι ειναι που μας χαλαει λιγο τα πραγματα το f.i. Aν παναρει αργα και εκει τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα. Οι σκηνοθετες στο μελλον θα το φροντιζουν νομιζω αυτο. Ακομα και το trailer που ειδα, στα κοντινα ειδα οτι ο σκηνοθετης το προσεξε αυτο. Αρα υποψιασμενος.
Εγω ειμαι σιγουρος οτι στα 48fps οι καλοι σκηνοθετες θα αλλαξουν τροπο ληψης οσον αφορα την κινηση καμερας.

Να εξαφανιστει και εντελως το αθλιο τραβηγμα (λεγε με ρεαλιστικο) με την καμερα στο χερι να κουνιεται εμετικα.
Στα 48 fps δεν θα τους παιρνει με τιποτα. :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Να εξαφανιστει και εντελως το αθλιο τραβηγμα (λεγε με ρεαλιστικο) με την καμερα στο χερι να κουνιεται εμετικα.
Στα 48 fps δεν θα τους παιρνει με τιποτα. :Banane0:

Ίσα-ίσα, το αντίθετο... Οι οπαδοί αυτού του στυλ κινηματογράφησης, θα αγκαλιάσουν με χαρά τα 48p... :laugh:

Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Από τεχνικής άποψης δε γνωρίζω για να κάνω κάποιο σχόλιο αλλά η ταινία ήταν εξαιρετική. Στα χνάρια του "άρχοντα", μια ακόμη μαγευτική εμπειρία! Μου άρεσε ιδιαίτερα και η μουσική! Τι να πω, περιμένω ήδη τη συνέχεια...

Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Το ξανείδα χθες . Οντως σε μερικές σκηνές στην αρχή σου δίνει την αίσθηση ότι πάει fast forward για 1-2 δευτερόλεπτα όχι για πολύ χρόνο. Δεν ξέρω αν είναι επίτηδες ή παρενέργειες των 48.
Πταίσματα.

Αυτά τα ιπτάμενα πλάνα...... Μαγεία. Σαν imax στην κυριολεξία. Πάντως αν και από την 4η σειρά χθες ΔΕΝ το καλύπτει ολο το οπτικό πεδίο η οθόνη. Βλέπεις τους πλαϊνούς τοίχους. Ο λόγος είναι ότι έχουν αφήσει τεράστιο κενό από την οθόνη μέχρι την πρώτη σειρά. Ανετα χώραγαν 5-6 σειρές ενδιάμεσα.

Εννοείται θα ξαναπάω. Αλλά στην 1η σειρά αυτή την φορά (ήθελα να ξερα αυτοί που κάθονται στις τελευταίες σειρές τι καταλαβαίνουν...... ) .

Εγω γυρναω περιπου 2 χρονια στα 50 με τις sony kai panasonic και η κινηση ειναι αψογη , το ιδιο και η αισθηση.
Δε χρειαζεται παντου βεβαια, και εχεις και το μειονεκτημα οτι χρειαζεσαι περισσοτερο φως... αλλα σπανια τωρα γυρναω σε 24-25.
Θα προσπαθησω να τη δω τη ταινια... αν βρω χρονο.

Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Το δισκάκι άραγε σε τι θα βγει ; στα 48; τεχνικά είναι εφικτό;

Στα 24 λογικά.. Τα 48 δεν υποστηρίζονται από το υπάρχον Blu Ray spec.

Ειδικά σε 1080p φτάνει ακριβώς μέχρι τα 24 καρέ.

Εγω γυρναω περιπου 2 χρονια στα 50 με τις sony kai panasonic και η κινηση ειναι αψογη , το ιδιο και η αισθηση.
Δε χρειαζεται παντου βεβαια, και εχεις και το μειονεκτημα οτι χρειαζεσαι περισσοτερο φως... αλλα σπανια τωρα γυρναω σε 24-25.
Θα προσπαθησω να τη δω τη ταινια... αν βρω χρονο.

Θελω να πιστευω οτι ισως στο hobbit εγινε κακο implementation στο γενικοτερο στησιμο της ταινίας και δεν φταινε απαραιτητα τα 48 καρε.
Παντως, σε καποιες στιγμες είχα την αισθηση πως ημουν σε ενα θεματικο παρκο τυπου disneyland (πχ Pirates of Carribean) που ναι μεν περνας καλα, αλλα καταλαβαινεις πως ολα τα σκηνικα γυρω σου ειναι ψευτικα.. Με αλλα λογια δεν μπορουσα να μπω στο "παραμύθι" οσο και αν προσπαθούσα..