The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Αθηνα οπου προβαλλεται σε 3d ειναι και στα 48fps ?

Kαμια προταση για αιθουσα ή κλασικα για Odeon Μαρουσι ?

Ναθ,
το συζητησα και με τον Guybrush, η HFR 3D εκδοση που ειδαμε χθες .... πασχει !!!!
Αναδιδει μια βιντεϊλα !!! Η τουλαχιστον στην αιθουσα 6 των Village στο Cosmos (Θεσσαλονικη).

Τωρα θα βγει ο Γιαννης και θα εκθειασει oλα τα καλα των 48 fps ..... μαλλον ..... :laugh:
Αρχιζω να πιστευω οτι ενω ολοι εχουμε τα ιδια ματια (πανω-κατω) εχουμε δυστυχως η ευτυχως
ΡΙΖΙΚΑ διαφορετικη επεξεργασια στον εγκεφαλο. Παραιτουμαι ..... -bye-..... this is a lost battle !

Για τα γυαλια μυωπιας και το 3D , οταν αγορασα την lG ειχε μεσα 3d γυαλια που εχουν μανταλακι να μπαινουν πανω σε μυωπιας. Τα εχω δοκιμασει σε 3d ταινια και παιζουν κανονικοτατα, οπως και τα γυαλια του cinema παιζουν στην tv μου...
13373514-2543.jpg

Με χαλας αφορητα !

LG πηρα και εγω (πριν 2μισυ χρονια).
Τετοια εθνοσωτηρια παπαριτσα .... ΔΕΝ ΕΙΧΕ ! :furious3:

Ναθ,
το συζητησα και με τον Guybrush, η HFR 3D εκδοση που ειδαμε χθες .... πασχει !!!!
Αναδιδει μια βιντεϊλα !!! Η τουλαχιστον στην αιθουσα 6 των Village στο Cosmos (Θεσσαλονικη).

Τωρα θα βγει ο Γιαννης και θα εκθειασει oλα τα καλα των 48 fps ..... μαλλον ..... :laugh:
Αρχιζω να πιστευω οτι ενω ολοι εχουμε τα ιδια ματια (πανω-κατω) εχουμε δυστυχως η ευτυχως
ΡΙΖΙΚΑ διαφορετικη επεξεργασια στον εγκεφαλο. Παραιτουμαι ..... -bye-..... this is a lost battle !

:

Ε λογικο ειναι αφου δεν εχεις Motion Blur σου βγαζει αυτην την αισθηση.

Διαβασε τι εχω γραψει για την πρωτη ταινια και τα 48fps και θα με καταλαβεις :D

Γενικά για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια συμφωνώ με pontios και SR71B.
Ήταν η καλύτερη από τις τρεις, το 3d μια χαρά, οι σκηνές μάχης-χορογραφία επίσης σε υψηλά επίπεδα.
Απλά να σημειώσω ότι:

-Δεν συγκρίνουμε βιβλία με ταινίες, είναι αδύνατον να μεταφερθεί ένα βιβλίο στον κινηματογράφο αυτούσιο για πάρα πολλούς λόγους. Απορώ πως τα
συγκρίνει ο κόσμος και ξενερώνει κιόλας. ''Εεεε σαν τα βιβλία δεν είναι'', ''εεε αυτό δεν έγινε έτσι, εεε οι στολές των ξωτικων δεν ήταν μεταλλικές και
τα ξωτικά του δάσους δεν είχαν ξανθά μαλλιά''...
Μιλάμε για πολύ nerd φάση λες και τα βιβλία τα έγραψαν αυτοί και τους χαλάνε οι αλλαγές :flipout:(δεν μιλάω για μέλη του φόρουμ αλλά γενικά για τους ''ψαγμένους'' into τύπους)

-Δεν μιλάμε για σενάριο και τέτοια. Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς τα βιβλία για να ξέρει από πριν τι παίζει, ξωτικά νάνους
και όρκ έχει η ταινία δεν είναι μυστηρίου ούτε αστυνομική.

-Δεν συγκρίνουμε το LOTR με το hobbit γιατί το ένα ήταν παραμύθι που γράφτηκε για τον υιό του αγαπημένου μας συγγραφέα.
Οπότε το ότι ο Αρχοντας ήταν πιο σκοτεινός κλπ είναι δεδομένο.

Αυτά που θεωρώ άξια μνείας για το κακό που έκαναν στην τριλογία είναι πχ το γεγονός ότι ο Λέγκολας δεν υπάρχει στο Hobbit (έλεος). Βάλε ρε Πήτερ ένα άλλο ξωτικό
που δέρνει όχι έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του LOTR.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ειδικά στο εν λόγω μέρος της τριλογίας οι νόμοι της φυσικής δεν ισχύουν για τον μαμιά της γειτονιάς Λέγκολας, μάλλον οι αντίστοιχοι
του καρτούν Coyote and The Road Runner.
Επίσης, ποιος νοιάζεται για τον έρωτα της ξωτικιάς με το νάνο και τρώει τόση ώρα και από τις τρεις ταινίες? Όταν θέλει κάποιος να κάνει τις δύο ταινίες τρεις αυτά συμβαίνουν
και άλλα διάφορα που δεν κοστίζουν και προκαλούν ροχαλητό στον θεατή.

Τεσπα ωραία εμπειρία όπως και να'χει, συνιστάται.:4624:

Ε λογικο ειναι αφου δεν εχεις Motion Blur σου βγαζει αυτην την αισθηση.

Διαβασε τι εχω γραψει για την πρωτη ταινια και τα 48fps και θα με καταλαβεις :D

Μα ..... στα 48 fps ΔΕΝ θα πρεπε ΚΑΝ να συζηταμε για motion blur.
Το motion blur ειναι για τα λιγα fps οχι για τα πολλα (λογικα).
Αλλιως, να τα ξεχασουμε ολα .... και να περιμενουμε τα 96 fps.

Τι διαλα, θα υπαρχει ενα κατωφλι οπου τα καρε δεν θα χανουν βηματισμο.
Ας πουμε σε ενα αποτομο paning απο τερμα αριστερα σε τερμα δεξια σε μισο δευτερολεπτο.
Απο οτι φαινεται, ακομα και τα 48 fps πασχουν (...). Πολυ φοβαμαι (και βαρατε με αλυπητα)
οτι ΟΥΤΕ τα 96 fps φτανουν :icon15:

Θα δειξει θα δειξει....κι εγω θεωρω οτι θελει βελτιωση.

Εις αυριον τα σπουδαια...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Δεν ξερω τι λετε για τα 48 καρε,εγω ενα πραγμα θα πω:Oτι καθομουν τριτη σειρα απο οθονη και το μονο που σκεφτομουν-μεχρι ν'αρχισει η ταινια- ηταν αν θα καταφερω να αντεξω κανα μισαωρο θεασης μεχρι να παθω αυχενικο και να αρχισω να αλοιθωριζω...
Τελικα ηταν μια απο τις πιο ξεκουραστες θεασεις που εχω κανει.Και ειμαι σιγουρος οτι γι'αυτο φταιει η απουσια "θολουρας".Υπεροχο....

Απο εκει και περα περιμενα μια μεγαλυτερη πρωτοτυπια στο στησιμο της μαχης.Μια χαρα τα πηγε στις μαχες "ενας με εναν" αλλα στο ανοιχτο πεδιο δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο,συγκρινομενη με την μαχη του Πελενορ στον Αρχοντα.Αν και πιστευω οτι επεσε πολυ ψαλιδι και την extended εκδοχη θα δουμε περισσοτερα πραγματα (αν λαβω υποψιν οτι στο trailer υπαρχουν σκηνες που δεν τις ειδαμε στην ταινια).
Απο εκει και περα συμφωνω απολυτα με τον Κωστα τον Ζαγγογιαννη που εγραψε οτι ο Τολκιν κατι ηξερε παραπανω οταν αφησε καποια πραγματα να εννοηθουν και δεν τα περιεγραψε στο βιβλιο.Ο Τζακσον καποια απο αυτα τα πραγματα (η εκδιωξη του Σαουρον απο το Ντολ Γκουλντουρ) θελησε να τα εμφανισει στο πανι αλλα δεν νομιζω οτι ηταν και τελειως πετυχημενα.
Απο την αλλη βεβαια δεν αφηνει καθολου την ουσια ολοκληρου του βιβλιου που ειναι η διαφθορα και η διψα για εξουσια.Ο χαρακτηρας του Θοριν παρουσιαζεται σε ολο το,σαιξπηρικο,του μεγαλειο και εδω αν μη τι αλλο καταλαβαινεις οτι ο Τζακσον σεβεται απολυτα τον Τολκιν.Γιατι αν και σε ολη αυτη την εξαλογια καταλαβαινεις οτι εχεις να κανεις με εναν καθαροαιμο Τolkien-Freak,που λαχταρα και προσπαθει να οπτικοποησει καθε λεπτομερεια απο αυτον τον φανταστικο κοσμο,θυσιαζοντας ολους τους κανονες του Χολυγουντιανου μπλοκμπαστερ,δεν πεφτει ουτε μια φορα στην παγιδα του στεγνου concept artist,αλλα δειχνει οτι ξερει σε βαθος και το περιεχομενο και το συναισθηματικο βαθος που αποπνεουν οι χαρακτηρες του Τολκιν.
Το Χομπιτ ηταν ο Μπιλμπο και ο Θοριν.Και ο Τζακσον τους περιεγραψε σχεδον απολυτα πιστα.Η επιλογη του,καταπληκτικου,Φριμαν ηταν winner απο την αρχη.Ο ανθρωπος εδωσε ρεσιταλ,ενας πραγματικος διαδοχος του μεγαλου Ιαν Χολμ που τον ενσαρκωσε σε μεγαλη ηλικια.
Επισης ο Αρμιταζ φτιαχνει εναν εξαιρετικο Θοριν,γεματο απο ανασφαλειες απο το βαρος της αποστολης του (και του ονοματος του) και που υποκυπτει κι αυτος στον πυρετο του χρυσου,για να ερθει η καθαρση στο τελος.

Απο εκει και περα αυθαιρεσιες υπηρχαν απ'την πρωτη στιγμη αλλα-οπως και στον Αρχοντα-σημασια εχει οτι ειδαμε Τολκιν στο πανι.Μπορει στο Χομπιτ αυτα να φανηκαν-για τους μη εχοντες σχεση με τα βιβλια-μια απο τα ιδια και γι'αυτο ο Τζακσον ηθελε τον Ντελ Τορο στη σκηνοθεσια ωστε να δωσει μια αλλη ματια στο εγχειρημα.
Αν και πιστευω οτι η ματια θα πρεπε να'ρθει και απο το σεναριο με μια φρεσκια πενα.Τελος παντων εγω το φχαριστηθηκα (παρ'ολο που εχω ενστασεις).
Θα μας λειψει ο Τολκιν στην οθονη παντως...

Υ.Γ. Μια και διαβασα καποια σχολια περι Γκανταλφ να πω οτι ο Γκανταλφ ηταν ο μεγαλος εχθρος του Σαουρον και η δυναμη του ηταν εφαμιλλη του Σαουρον.
Του απαγορευοταν ομως να χρησιμοποιησει αυτη τη δυναμη και το μονο του οπλο ηταν η δυναμη της πειθους.
Ηταν ο μεγαλος σκακιστης,αυτος που χρησιμοποιουσε τους παντες σαν πιονια,σχεδιαζοντας τα παντα για να νικησει τον Σαουρον.
Σαν τον Φρανκ Αντεργουντ του House of Cards αλλα απο τη μερια του καλου.:p
Και ουσιαστικα τον χρησιμοποιει αλληγορικα ο Τολκιν για να επισημανει οτι το Κακο (που στον καθολικο Τολκιν εκφραζεται με τον ατομισμο,τον εγωισμο,την δικτατορια) δεν νικιεται απο ενα αντιστοιχης δυναμης Καλο,αλλα μονο απο μια συμμαχια των πολλων.Απλα καποιος χρειαζεται να εμπνευσει τους πολλους και αυτο το ρολο εχει ο Γκανταλφ...

Προσωπικά θεωρώ τα 48fps είναι μια ξεχωριστή εμπειρία (σε συνδυασμό με το 3d φυσικά).
Το βρίσκω αρκετά ξεκούραστο και η παρακολούθηση είναι πολύ άνετη.
Απλά στερεί τον κινηματογραφικό χαρακτήρα της ταινίας. Όλα φαίνονται πιο ψεύτικα γιατί φαίνονται τέλεια όλες οι λεπτομέρειες, λες και είσαι
στο πλατό την ώρα του γυρίσματος. Το soap opera effect δεν είναι για να βλέπεις πλάσματα της φαντασίας που θέλουν πολύ make up, περούκες, μύτες, μυτερά αυτιά.
Μου φαίνεται λίγο γελοίο η αλήθεια είναι αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι.

Τοτε ρε παιδια, ισως να φταιει το 3D και οχι τα 48 fps.
Για εναν ανθρωπο με μυωπια :proud:, και μονο που ΔΕΝ μπορουσε να φορεσει τα γυαλια μυωπιας
κατω απο τα γυαλια 3D, τι καθομαστε και συζηταμε. Η θεαση δεν ηταν ουτε ανετη, ουτε ευχαριστη.
Hταν κουραστικη (τουλαχιστον).

Αν καποια στιγμη, προνοησουν οι εταιριες διανομης για 3D πανω απο γυαλι μυωπιας ....
τοτε το ξανασυζηταμε.

Για τα οσα βιβλιογραφικα, ενδελεχως, αναφερει ο Υπερμυγας .... απλα διαβαζω :p (αφου δεν κατεω γρι).
Αντε να μπει ο Γιαννης (JL_?) να γινει κανονικα το debate.

Last edited:

Τοτε ρε παιδια, ισως να φταιει το 3D και οχι τα 48 fps.
Για εναν ανθρωπο με μυωπια :proud:, και μονο που ΔΕΝ μπορουσε να φορεσει τα γυαλια μυωπιας
κατω απο τα γυαλια 3D, τι καθομαστε και συζηταμε. Η θεαση δεν ηταν ουτε ανετη, ουτε ευχαριστη.
Hταν κουραστικη (τουλαχιστον).

Αν καποια στιγμη, προνοησουν οι εταιριες διανομης για 3D πανω απο γυαλι μυωπιας ....
τοτε το ξανασυζηταμε.

Για τα οσα βιβλιογραφικα, ενδελεχως, αναφερει ο Υπερμυγας .... απλα διαβαζω :p (αφου δεν κατεω γρι).
Αντε να μπει ο Γιαννης (JL_?) να γινει κανονικα το debate.

Μάνο δεν ξέρω γιατί έχεις πρόβλημα. Έχω δει αρκετές ταινίες 3D, πάντα με τα γυαλιά πάνω από γυαλιά μυωπίας (με σχεδόν 6 διοπτρίες δε γίνεται και αλλιώς). Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Εγω εχω ......

Καταρχην δεν στεκονται δυο γυαλια στην μυτη (αλλα και στο αυτι).
Κατα δευτερον, δεν μπορουν να κολησουν το ενα πανω στο αλλο (φακος με φακο).

Εχεις δικιο .... αλλα δεν εχω μαθει να τους χρησιμοποιω.
Κλεινω ασυναισθητα τα ματια την στιγμη που παω να τους ακουμπησω.

Είναι συνηθισμένη αντίδραση αλλά άμα το κάνεις μια φορά τέλος. Μετά 3D άνετο και headbanging επίσης.:music-smiley-005:

Iσως ....

Εχω πορωθει τοσο πολυ με το Hobbit 3, που σκεφτομαι να το ξαναδω Δευτερα η Τριτη (2D, αυτη την φορα).

Ποια σκηνη να πρωτοθυμηθω ! ....

Τον δρακο και τον Τοξοτη πανω στο καμπαναριο ? Το χωριο της λιμνης που κατεληξε ψησταρια ? Τους Elves ?
Την αλκη του Τhranduil ? Την πειθαρχια και ετοιμοτητα των στρατιωτων Elves ? Τα βουνα χρυσου μεσα στο ιερο
βουνο ? Τον Thorin που λαλησε απ'τα χρυσαφια (ειλικρινα τωρα, δεν ξερω οι Rothchield και Rockfeller τι θα εκαναν) ?
Την αξιοσυνη του Τοξοτη (Bard) που παλευε αναμεσα σε θηρια και γιγαντες .... για να σωσει τα παιδια του, ΜΟΝΟ ?
Τον τσαμπουκα του Dain Ironfoot που θυμιζει τοσο πολυ οπλαρχηγο προκλασσικων χρονων ? Το εντελως ναζιστικο
σαρδονιο χαμογελακι των αποκτηνωμενων Αzog και Βοlg ? Tην Τauriel με την εμμονη της σε ... νανους ?:p
Toν Kili που ακομα και αν ξαπλωνε με την Tauriel ... θα κολυμπαγε να βρει πλαινα ? :laugh: Toν Legolas, που
μια ζωη ψαχνει κατατρεγμενους να πολεμησει πλαι τους ? Την Galadriel που κανει τους υπολοιπους μαγους να
δειχνουν γατακια ? Τον Elrond που ειναι ΕΚΕΙ που πρεπει, την ΣΤΙΓΜΗ που πρεπει (πως γινεται αυτο γμτ μου ?)
Τον Radagast, ραστα τζαμαικανο φιλοζωο μαγο πανω στην λαγουδοαμαξα του ? Τον Saruman που ενενηνταρισε
και ακομα πειθει ερμηνευτικα (και μαλιστα σε μαχες με κονταρια .... ανθρωπε μου, ενενηντα εισαιιιιιιιιιιιιι :laugh:)

Δεν μιλαω για τα γνωστα Hobbits και Dwarfs .... γιατι θα πλατυασω ανεπιτρεπτα και ασκοπα.
Τους εχετε κανει γαργαρα, δεκα χρονια τωρα. Τι να επαναλαβω ?

Δηλαδη, αν δεν σε συνεπαιρνει ενα τετοιο παραμυθι , τοτε ..... τι αλλο περιμενεις να σε συνεπαρει ?

ΤΙ ΑΛΛΟ ? :laugh:

Last edited:

ΤΙ ΑΛΛΟ ? :laugh:

Το DUNE .

To αλλο τεραστιο επος και το μονο που -για μενα- μπορει να κοιταξει στα ματια το κορυφαιο εργο του Τολκιν το Hobbit (Οπως εχω ξαναγραψει το LOTR ηταν η επεκταση του Hobbit αλλα πολυ κατωτερο συγγραφικα του Hobbit)

ΩΠΑ .... στακα :laugh:

Aλλη κατηγορια το DUNE. Φυγαμε απο τα γηινα (αν και οχι απο τα φαντασιακα ....)
Κριμα, πολυ κριμα, που δεν σηκωσε και απογειωσε αυτον τον ΜΥΘΟ ο Jodorowsky.

Ομως ... τιποτα δεν ειναι χαμενο. Ο κινηματογραφος εχει αποδειξει οτι αναγενναται
μεσα απο τις σταχτες του.

Some sunny day .... -bye-

Επέστρεψα απο Village, αίθουσα VMAX-2D, πριν απο λίγο. Ωραία βραδιά, μου άρεσε.

Η σκηνή με την μαχη μεταξυ μάγων και τεως βασιλέων με εκανε να σκεφτώ οτι οσοι έπαιζαν D&D παντα κατι τέτοιους τιτανομεγιστους χαρακτήρες θα ηθελαν να έχουν, αλλο που μολις φταρνιζόταν κανα ξωτικό πέθαινε η μιση ομαδα..

Απάντηση: Re: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Επέστρεψα απο Village, αίθουσα VMAX-2D, πριν απο λίγο. Ωραία βραδιά, μου άρεσε.

Η σκηνή με την μαχη μεταξυ μάγων και τεως βασιλέων με εκανε να σκεφτώ οτι οσοι έπαιζαν D&D παντα κατι τέτοιους τιτανομεγιστους χαρακτήρες θα ηθελαν να έχουν, αλλο που μολις φταρνιζόταν κανα ξωτικό πέθαινε η μιση ομαδα..

Καλα ολα αυτα αλλα
turn undead στο Sauron??? Ημαρτον. Ποσα levels priestess ειχε πια?
Θα μου πειτε δεν ηταν ακριβως undead... Οκ, παντως μεχρι και...holy symbol χρησιμοποιησε η τυπισσα. Ειχε φαει πολλες ωρες στο d&d η σεναριακη ομαδα!:smash: