The Home Theater Show, Athens 2011

Re: Απάντηση: The Home Theater Show, Athens 2011

Οι 84 ίντσες (16:9) είναι 1,95 τ.μ.

1500 : 1,95 = 769,23 Lux. Αν η οθόνη του Μανώλη έχει gain 1, έχουμε:

769,23 : 3,14 = 244,77 nits λευκό

244,77 : 9.480 = 0,025 nits μαύρο

Καλά, το gain της οθόνης ούτε που το θυμήθηκα... -bye-

Γιατί τα lux τα διαιρείς με π, και όχι με 2π;
(Στην wikipedia βρήκα την σχέση lumen = cd × 2π × (1 - cos(A/2)), όπου Α η γωνία εκπομπής.)

Μανώλη, μήπως γίνεται να βάλεις τις μετρήσεις λευκού/μαύρου on/off/ANSI, ή εδώ ή στο review, γιατί θα χαθούμε στις μετατροπές; -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Home Theater Show, Athens 2011

Καλά, το gain της οθόνης ούτε που το θυμήθηκα... -bye-

Γιατί τα lux τα διαιρείς με π, και όχι με 2π;
(Στην wikipedia βρήκα την σχέση lumen = cd × 2π × (1 - cos(A/2)), όπου Α η γωνία εκπομπής.)

Διότι, 1nit = 3,14 Lux...

Άσε τη Wikipedia να κουρεύεται..:D

nits = candela/m^2 (area over which candela are measured)

SG = screen gain

lux = (projector lumen output)/(screen area in m^2)

(lux * SG)/pi = nits

SG = (pi * nits)/lux

1FL=10,76 lux

1FL=3,426 nits

1nit=3,14 lux

If you measure in nits, just multiply the output by 0.292 to get fL.
If you measure in fL, then multiply by 3.426 to get nits.
Nits and fL are both a measure of luminance,
which is an emission or reflection of light from a flat, diffuse surface.
All colorimeters and spectroradiometers natively measure luminance.

-bye--bye-

Λευκό full field 767 lux άρα 1497,95 Lumens, 92.63 ftL, 317.39 cd/m2

Τον ''έπνιξες'', βρε Μανώλη, στις 84 ίντσες!!!

Αυτός θέλει από 150 ίντσες και πάνω...

Το έχεις γράψει βέβαια στο review σου, αλλά, και 200 ίντσες ν' ανοίξεις με το τέρας, μια χαρά τις σηκώνει...-bye-

Τον ''έπνιξες'', βρε Μανώλη, στις 84 ίντσες!!!

Αυτός θέλει από 150 ίντσες και πάνω...

Το έχεις γράψει βέβαια στο review σου, αλλά, και 200 ίντσες ν' ανοίξεις με το τέρας, μια χαρά τις σηκώνει...-bye-

μισο λεπτο να το βρω.

Απάντηση: Re: The Home Theater Show, Athens 2011

Μανώλη, μήπως γίνεται να βάλεις τις μετρήσεις λευκού/μαύρου on/off/ANSI, ή εδώ ή στο review, γιατί θα χαθούμε στις μετατροπές; -bye-

Γιωργο θα μου επιτρεψεις να μην αναφερθω στην μεθοδολογία μου.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Home Theater Show, Athens 2011

Διότι, 1nit = 3,14 Lux...

Άσε τη Wikipedia να κουρεύεται..:D

Καλά, έχει πάρει αρκετό κόσμο στο λαιμό της η wikipedia... :flipout:
Αλλά και εγώ δεν τα θυμάμαι τόσο καλά τα lumen & lux, και τα θέλω cd/m2 που έχω αναφορά από τις τηλεοράσεις... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Home Theater Show, Athens 2011

Μην ξεχνάς ότι αυτή η τιμή είναι με gain 1,3 στο 1 η τιμή είναι μικρότερη.

Και το λευκό μικρότερο θα είναι. Επίσης θυμάμαι ότι δεν είναι και η τιμή της ANSI αντίθεσης... -bye-

Εκτος απο νουμερακια, θα μας πει κανεις αλλος εντυπωσεις; (μονο ο Τακης κατι εγραψε...)

τα ειπε ο Τακης.Για προσπαθεια ,κοστος εγκαταστασης,κατασκευη χωρου κλπ.παιρνουν ολοι αριστα.Το προβλημα ειναι ο συνδιασμος της οθονης και του τριτσιπου,υπαρχει φως αλλα υπαρχει και υπερβολικο φως.Εγω μπορω να προσθεσω αυτα που γκρινιαζα στα παιδια,περαν του φαινομενου γρεζακι που ειπε ο Τακης ,υπηρχε μα ταση υπερφωτισμου με αποτελεσμα να σου δινει την εντυπωση οτι καιει τα λευκα.Το συζητησα πολυ ωρα με τον Μανωλη,ηταν απλα θεμα του συνδιασμου οθονης-προβολεα.Περαν τουτου,θεωρω οτι τα μηχανακια επρεπε ναχουν καποιο συστημα interpolation γιατι το τρεμουλο στην μεγαλη μεγεθυνεται και ειναι πολυ εντονο.Επισης απο κοντα εβλεπες
προβληματα συγκλισης η διαχεισης,αλλα δεδομενου οτι ειχαμε τριτσιπο και δυο φακους ενα μπρος στον αλλο τα πραγματα ηταν πολυ ικανοποιητικα.
Αλλα παρολα αυτα η αισθηση της μεγαλης οθονης και της μεγαλης φωτεινοτητας ειναι εντυπωσιακη και γι αυτο αξιζει να παει να το δει οποιος εχει χρονο.
Ο LED με πολυ μικροτερη φωτεοινοτητα επαιζε πιο στρωτα,απλα,επειδη δεν εχει το φακο η εικονα εμοιαζε πιο φτωχη και ουτως η αλλως δεν ειδα και μεγαλη ορεξη να τον βαζουν να παιξει,μαλλον η παρουσιαση ειναι για το αλλο σεταπ.

Απάντηση: Re: The Home Theater Show, Athens 2011

τα ειπε ο Τακης.Για προσπαθεια ,κοστος εγκαταστασης,κατασκευη χωρου κλπ.παιρνουν ολοι αριστα.Το προβλημα ειναι ο συνδιασμος της οθονης και του τριτσιπου,υπαρχει φως αλλα υπαρχει και υπερβολικο φως.Εγω μπορω να προσθεσω αυτα που γκρινιαζα στα παιδια,περαν του φαινομενου γρεζακι που ειπε ο Τακης ,υπηρχε μα ταση υπερφωτισμου με αποτελεσμα να σου δινει την εντυπωση οτι καιει τα λευκα.Το συζητησα πολυ ωρα με τον Μανωλη,ηταν απλα θεμα του συνδιασμου οθονης-προβολεα.Περαν τουτου,θεωρω οτι τα μηχανακια επρεπε ναχουν καποιο συστημα interpolation γιατι το τρεμουλο στην μεγαλη μεγεθυνεται και ειναι πολυ εντονο.Επισης απο κοντα εβλεπες
προβληματα συγκλισης η διαχεισης,αλλα δεδομενου οτι ειχαμε τριτσιπο και δυο φακους ενα μπρος στον αλλο τα πραγματα ηταν πολυ ικανοποιητικα.
Αλλα παρολα αυτα η αισθηση της μεγαλης οθονης και της μεγαλης φωτεινοτητας ειναι εντυπωσιακη και γι αυτο αξιζει να παει να το δει οποιος εχει χρονο.
Ο LED με πολυ μικροτερη φωτεοινοτητα επαιζε πιο στρωτα,απλα,επειδη δεν εχει το φακο η εικονα εμοιαζε πιο φτωχη και ουτως η αλλως δεν ειδα και μεγαλη ορεξη να τον βαζουν να παιξει,μαλλον η παρουσιαση ειναι για το αλλο σεταπ.

Πρόχειρα υπολογίζω πάνω από 140 nits φωτεινότητας στο συγκεκριμένο set up. Είναι, όντως, πάρα πολύ. Δυστυχώς, δεν είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την όλη προσπάθεια, ειδικά όταν μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα, φακούς, πανιά κ.λ.π.:frown: