The Imitation Game

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Imitation Game - Το Παιχνίδι της Μίμησης (2015)

Ψήφισα 'πολύ καλή' κυρίως για την ερμηνία του Cumberbatch. Είναι αγαπημένος ηθοποιός -προτείνω στους φίλους, όσους δέν έχουν δεί την σειρά 'Sherlock', να την τιμήσουν αφού πρωταγωνιστεί ο Benedict και είναι συγκλονιστικός!

Στο Imitation Game τώρα, ωραίο το θέμα, καλό το σενάριο. Στο iMdb 8.2. Εγώ θα έβαζα 7.3 για να είμαι δίκαιος.

Πολύ ωραία ταινία,που όλο το ζουμί βρίσκεται στο σενάριο.
Θα συμφωνήσω με όσους λένε πως δώθηκε αρκετή σημασία στην ομοφυλοφιλία,αλλά από τη στιγμή που η ταινία "μιλάει" ΚΑΙ για το πρωταγωνιστή που έκανε αυτή τη σπουδαία ανακάλυψη,επιβαλλόταν να αναφερθεί στον χαρακτήρα του και το πως μεγάλωσε.
Όντως,αν δεν ήταν αυτός ίσως και να επικρατούσαν οι Ναζί.Άλλαξε ίσως την ιστορία.

Εξαιρετική ταινία, καταφέρνει μέσα στον λίγο χρόνο που διαθέτει ένα κινηματογραφικό φιλμ να συμπεριλάβει με αρκετά δυνατό τρόπο πολλά βασικά στοιχεία μιας πολυτάραχης (για την εποχή) ζωής ενός πολύ ιδιαίτερου και απίστευτα έξυπνου ανθρώπου [στην ουσία εφεύρε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή!]. Χωρίς να τον κάνει τον απόλυτο ήρωα, με τα πάθη του και τα λάθη του, με την φοβία για την ζωή και την αναζήτηση της επιτυχίας, αδικήθηκε πολύ και από τη φύση της εργασίας του (πρωτοπόρα για την εποχή ζητήματα, κατά καιρό πολέμου και απολύτως εμπιστευτικά - μαθεύτηκαν 50 χρόνια μετά!), όσο και από την ίδια του τη φύση με την ομοφυλοφιλία να είναι... παράνομη, και η ταινία τα δείχνει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο όλα αυτά. Πραγματικά αξίζει...!

Απάντηση: The Imitation Game - Το Παιχνίδι της Μίμησης (2015)

Σ´όσους άρεσε η θεματολογία και το κλίμα της εποχής θα πρότεινα να δούν και το - σχεδόν παρόμοιο - "Castles In The Sky".

castles_in_the_sky_bd.jpg

Να πω την αλήθεια την περίμενα καλύτερη από αυτά που έχω διαβάσει και την βαθμολογία στο iMdb.
Πολύ καλός ο Cumberbatch, ο ρόλος του είχε αρκετά κοινά σημεία με τον ρόλο του στο Sherlock .

Aυτοί οι ugly ρε παιδί μου τι ζωντανά είναι...

Είναι ποτέ δυνατόν να του φερθούν με τέτοιο τρόπο επειδή ήταν gay μετά από αυτό το έργο που παρήγαγε;
Δεν μπορούσαν να κάνουν τα στραβά ματια; What the fcuk δηλαδή, ήταν ο δεύτερος που έσπασε την enigma
σε απείρως σημαντικότερη εποχή, αυτή του πολέμου...
Η υποκρισία αυτού του λαού δεν έχει πραγματικά όρια (τους έχω ζήσει και νογάω από uglους)...

Ωραια ταινια για να την δεις μονο μια φορα ομως.

Ο Κιουμπερμπατς συγκλονιστικος οπως παντα.

Ωραια ταινια με εξαιρετικο καστ. Cumberbatch, Strong και Knightley πολυ καλοι! Περιμενα κατι καλυτερο απο τον Goode, αλλα μαλλον ο ρολος του υπολειποταν σεναριακα. Απιστευτο οτι πηρε επισημο pardon το 2013!! Το μονο που με ξενισε ειναι οτι στο τελος το παρουσιασαν λιγο σαν να νικησαν τον πολεμο οι συμμαχοι λογω του σπασιματος του ενιγκμα. Στους τιτλους τελος μονο, το εξεφρασαν λιγο καλυτερα, οτι δηλαδη ειδικοι εκτιμουν οτι η αποκωδικοποιηση επιταχυνε τη ληξη του πολεμου (αλλα οχι την εκβαση του).

Κατάλαβε κανένας πως ακριβώς δούλευε το enigma και πως το έσπασαν; Αν και αναφέρουν κάποιες λεπτομέρειες νομίζω ήταν αποσπασματικά και δεν κατάλαβα τον τρόπο.

Re: Απάντηση: The Imitation Game - Το Παιχνίδι της Μίμησης (2015)

Κατάλαβε κανένας πως ακριβώς δούλευε το enigma και πως το έσπασαν; Αν και αναφέρουν κάποιες λεπτομέρειες νομίζω ήταν αποσπασματικά και δεν κατάλαβα τον τρόπο.
Ηταν ενα ειδος "γραφομηχανης" Πατωντας ομως το πληκτρο πχ "Α" πανω απο το γραμμα εμφανιζοταν το πραγματικο της κωδικοποιησης. Αν προσεξες ειχε καποια καλωδια. Αυτα αναλογα με την θεση τους (που αλλαζαν καθε μερα οι Γερμανοι) αλλαζαν και τις αντιστοιχιες των γραμματων. Ετσι για καθε χαρακτηρα που εβλεπες υπηρχαν ολοι οι πιθανοι χαρακτηρες που μπορουσε να προβαλει ο enigma.Πατας Α και την μια μερα εβγαζε Ε την αλλη Ω κλπ. Ετσι με τον υπολογιστη που εφτιαξαν , γνωριζοντας τα γραμματα που αντιστοιχουσαν σε μια προταση, μπορουσαν να "σπασουν" και τα υπόλοιπα .

Στο Μοναχο εκτιθεται συσκευη enigma στο deutsches museum, να πατε αν βολεψει ειναι πολυ ενδιαφερον.

Αποφευγεις να ψηφισεις παντως γενικότερα...

Ναί, αλήθεια είναι αυτό... Κι αυτή είναι μια απ´αυτές που ήμουν σίγουρος οτι είχα ψηφίσει... :shot:

Απλως καλη. Γιατι αν εχεις την
Keira Knightley στο πιατο και εσυ κυταζεις
τον ουρανο ειναι καπως.........

Η ταινια δεν ασχολειται με αυτο το κομματι καθολου.
Ενα καταπληκτικο βιβλιο για την ιστορια της Κρυπτογραφιας που, μεταξυ αλλων, εξηγει και την λειτουργια της Εnigma ειναι το "Kωδικες και Μυστικα" και το προτεινω ανεπιφυλακτα.

190207-big.jpg

Η ταινια δεν ασχολειται με αυτο το κομματι καθολου.
Ενα καταπληκτικο βιβλιο για την ιστορια της Κρυπτογραφιας που, μεταξυ αλλων, εξηγει και την λειτουργια της Εnigma ειναι το "Kωδικες και Μυστικα" και το προτεινω ανεπιφυλακτα.

190207-big.jpg

++ Το συστήνω και´γω, περιγράφει κατά τουλάχιστον 90% την λειτουργία της...

Κάτι για το οποίο πραγματικά παραδέχομαι τους Βρετανούς, είναι η δυνατότητα κινηματογραφικής αναβίωσης περιόδων απο το 1800 και μετά. Το κάνουν τέλεια. Δεν είναι μονο η συγκεκριμένη ταινία που εχει πετύχει το κλίμα της εποχής στην οποία αναφέρεται. Είναι ένα κάρο σειρές και ταινίες που εχουμε δει ολοι μας εδώ και πολύ καιρό.
Στα της ταινίας τωρα. Την ειδα στο σινεμά όταν είχε βγει. Περιμενα περισσοτερη λεπτομέρεια στην σκέψη και την τεχνική του Turing, από ό,τι είδα τελικά στο πανί. Μου φάνηκε σαν να ηθελε να εμβαθύνει περισσοτερο στους χαρακτήρες και τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και στα θέματα ταμπού της εποχής, όπως η θέση της γυναίκας στην Βρετανική κοινωνία, ή η ομοφυλοφιλία. Το σενάριο ήταν αρκετά σφιχτό και στέκεται με αρκετή ακρίβεια στα γεγονότα. Οι ερμηνίες απο Καμπερμπατς και Νάιτλυ μου άρεσαν πολύ, οι υπολοιποι ήταν στα στανταρντ τους. Τέλος, μια μικρή αναφορά στην μουσική, η οποία μου άρεσε πάρα πολύ και μου θύμισε μινιμαλιστικές συνθέσεις του Φ. Γκλας σε πολλά σημεία της.